www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
петък, 22 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

"Комерсант": Как мъчително Бойко Борисов се срещна с Путин

Владимир Путин даде на Бойко Борисов храна за размисъл. 200 километра нефтена тръба от Бургас – не са повод за вечни преговори със София
Владимир Путин даде на Бойко Борисов храна за размисъл. 200 километра нефтена тръба от Бургас – не са повод за вечни преговори със София

4 Септември 2009

 

Андрей Колесников

Снимка: Ройтерс

В нощта срещу сряда в Гданск премиерът Владимир Путин се срещна със своя български колега, премиера Бойко Борисов и му постави ултиматум: България е длъжна в най-близко време най-после да реши, ще строи ли заедно с Русия нефтопровода Бургас- Александруполис. При това го направи в такава форма, че на специалния кореспондент на “Комерсант” Андрей Колесников му се стори, че още малко и Владимир Путин ще върне на турците българската Шипка. В края на краищата на българския премиер бе дадено ясно да разбере, че за Русия, която е свикнала да измерва своите дела в “ хиляди километри” нефтени тръби, съдбата на някакви си 280 км на Балканите е почти безразлична.

Владимир Путин чакаше Бойко Борисов в една от конферентните зали на хотел Sofitel. За това, какво са направили руснаците с хотела преди пристигането на руския премиер на церемонията, посветена на резултатите от Втората световна война, цялата полска преса без изключение написа със свещен трепет. Най-скъпият полски хотел беше изцяло изкупен за нуждите на руската делегация. Така до този момент не е постъпвал никой (наистина в Гданск до този момент не е минавал американски президент). Окупацията на хотел Sofitel направи на поляците примерно такова впечатление… Не, веднага след церемонията със запалени свещи в гълъбово сини чаши край монумента на загиналите в началото на Втората световна война такива сравнения са неуместни. Още повече, че в действителност всичко се оказа не така драматично. Видях в ресторанта на хотела и редови, стандартни посетители, т. е. видели в живота си блясъка и нищетата на най-добрите хотели в Европа -  англичани, французи и американци.

Все пак главните височини на Sofitel наистина бяха взети под контрол от руснаците. Насред конферентната зала стоеше и чакаше българския си колега Владимир Путин. Той имаше труден ден. Ако на 1 септември 1939 година в Гданск беше започнала Втората Световна война, то на 1 септември 2009 г. усещането беше, че тя още не е свършила. Лидерите на повече от 20 държави,  пристигнали в Гданск, цял ден изясняваха кой пръв е започнал войната и настояваха един пред друг да се извинят…

И ето сега, късно вечерта след всички тези сражения, руският премиер беше длъжен да проведе още четири двустранни срещи, на всяка от които се откриваше, съдейки по фактите, нов фронт. Първи при него трябваше да влезе българинът… Но нещо все не влизаше.  Протоколът в такива случаи е твърд. Ако единият от участниците в преговорите стои и чака другия, това значи, че той вече е готов и че очакването не може да бъде повече от няколко секунди. Но Бойко Борисов го нямаше. Накрая видях,  че той идва към Владимир Путин. Отделяше ги само отворената врата. Владимир Путин вече направи крачка към колегата си… Но той изведнъж видя някакъв познат по пътя,  забрави за руския премиер и се хвърли да се прегръща с този човек.

Нещо вече подсказваше, че срещата няма да бъде лесна. Те седнаха в креслата. На На Бойко Борисов това не му се удаде лесно. Ако господин Путин се е занимавал с джудо във втора лека категория, то Бойко Борисов съдейки по всичко, е тласкал щанги в свръхтежка категория. На него и лицето му беше на спортист, който още не е свикнал да задава въпроси или да си ги задава. Същински Тегли-Бутай (животно с две глави от книгите за д-р Охболи на Корней Чуковски - б.р.).  Сега той просто седеше в креслото. Господин Путин поздрави партията на Бойко Борисов с изборите, в резултат на които той е получил премиерското кресло. Ние имаме много големи, сериозни проекти, - произнесе господин Путин. Бих искал да чуя вашата оценка за перспективите им. Разбирам, че има нужда от преосмисляне, навлизане в материала… (Бойко Борисов вдигна очи към Владимир Путин и ги спусна. На него видимо, не му хареса, че го смятат за човек, комуто е необходимо време за навлизане в материята -  А.К.) Надявам се скоро да получим точна и изведена позиция по тези въпроси.

Може да се каже, че изборите в България се оказаха неуместни, неочаквани за руското ръководство. С предишното правителство на България като че ли накрая окончателно беше договорено всичко. За строителството на нефтопровода Бургас-Александруполис не останаха никакви въпроси, беше подписано споразумение за строителство…  България с ентусиазъм се хвана и с “Южен поток”. Имено тези “големи, сериозни проекти” имаше предвид Владимир Путин.

Бойко Борисов отново вдигна очи. Очевидно това означаваше, че той сега ще каже нещо. -  Ние участвахме в доста голяма политическа борба в България - наистина произнесе той. -  И практически ние не знаехме в детайли как са постигнати договореностите между Русия и България в областта на енергийните проекти. В чисто политически план обаче, нашето правителство е ярък привърженик на активното сътрудничество с Русия.

Бойко Борисов се оказа в действителност даже многословен..  - Аз съм ви много благодарен - говореше той, обръщайки се към руския премиер -  че по време на телефонния ни разговор вие се съгласихте да ни дадете срок до ноември (за решението за участие в енергийните проекти -  А.К.), имайки предвид че съставът на нашето правителство е съвършено нов. Не ни се удаде възможност да получим информация за характера на договорите, подписани между нашите страни. Може това да е причината за разминаванията в оценките на нашите експерти…
Руският премиер удивено гледаше Бойко Борисов. Той явно не разбираше как може да не се намерят в канцеларията подписаните държавни споразумения. Българинът улови този поглед.

- Да, аз ви уверявам, че детайлите по договорите на България в момента са неизвестни. Ето защо съществуват диаметрално противоположни оценки за и против. Но нашето правителство ще продължи политиката за превръщане на България в енергиен център на Балканите… Може би за срок от един месец ние ще се запознаем с положението на нещата в детайли… По “Южен поток “ аз смятам, че у нас няма проблеми. А по Бургас - Александруполис единственият проблем,  и по този въпрос имаше местни референдуми - е за екологията на крайбрежната зона.

Българският премиер взе да се върти в креслото под погледа на господин Путин, който в своето кресло, напротив,  замря в поза на оловен войник, изпънал се в него както при стойка мирно. Премиерът даже ръцете си държеше по шевовете. Всичко това предвещаваше нещо..  — Така че трябва да се опитаме да убедим българската общественост,  че този проект е полезен за България - каза българският премиер. -  Вие знаете, че ние нямаме пълно мнозинство в парламента. На нас не ни достигат пет депутата.

Те,  изглежда, нямат навици за системна работа с депутатите в парламента. А биха могли да поискат да обменят опит с подобни сътрудници от администрацията на президента на Русия. Мисля, че не нямаше да откажат на славяни.

- И трябва да ги убедим, че всичко това е за доброто на България -  завърши Бойко Борисов.

- Аз разбирам -  започна руският премиер, - че на новия кабинет му е нужно да се запознае с всички документи по новите проекти. Наистина, всички тези документи са открити, публични. Възможно, поради причини от предизборен характер, вашите сътрудници не са имали възможност да се запознаят с тях. Ние ще ви предоставим такава възможност.

Руският премиер сега седеше в креслото също така изпънат, както преди това лежеше. — Тези проекти, които разработвахме досега, - заяви той, - са насочени включително и за това, да се повдигне статусът на България като крупен енергиен център в Европа,  като голям, едър транзитьор - всъщност, да се промени геополитическият статус на България. А ако по силата на някакви причини вашите анализатори сметнат, че един или друг проект не отговаря на интересите на вашата страна,  уверявам ви, уважаеми господин премиер-министър (ако имаше възможност в този момент по още някакъв начин да подчертае статуса на Бойко Борисов, господин Путин, не се съмнявам, би го направил -  А.К.), няма да има никакви проблеми в нашите междудържавни отношения. Ние няма да осъществим този проект, който не ви устройва. Ние ще тръгнем по друг път -  цитира господин Путин друг класик (Ленин - б.р.) -  Русия ще реши този проблем, само че по друг начин. А ние с вас ще намерим други възможности за сътрудничество, без всякакви проблеми, без обиди, основавайки се на взаимните интереси…  Ние молим единствено -  да решите колкото може по-бързо.

Беше очевидно, за какво говори господин Путин,  който изпита,  видимо, пристъп на отчаяние само от мисълта за това, че преговорите с новото правителство отново трябва да започнат от нулата, дори от минус и отново да се чака неизвестно колко, кога българските колеги ще разберат, че това е в техен интерес и ще кажат просто човешко благодаря.

Според информация на “Комерсант” на неотдавнашните преговори на Владимир Путин с турския премиер Реджеп Ердоган вече е обсъждан въпросът за строителство на нефтопровода Бургас - Александруполис. И вече се появи предварително споразумение, че нефтът в действителност ще мине по друг път -  през Турция. В значителна степен това даже е решен въпрос. Изглежда,  времето на Бургас-Александруполис наистина е минало. И Владимир Путин всъщност не беше отчаян от новите подходи на новото българско правителство, както искаше да изглежда.

- Ето Бургас - Александруполис, за който си спомнихте, го обсъждаме много години. А става дума -  въздъхна господин Путин -  за 280 км. Ние вече построихме нефтена тръбопроводна система от Източен Сибир до китайската граница, това са 1500 километра… И в скоро време ще доизградим до Тихия океан -  още 2 000 км… А започнахме преди две години. А обсъждаме Бургас-Александруполис 7 години. Кажете ни просто “Не,  и толкова!” -  и ще затворим тази тема!

Българският премиер смаян мълчеше. Замълча, забравяйки да преведе последното изречение,  даже седящият зад гърба на господин Путин руски преводач, външно много причичащ на българския премиер министър.

- И ще затворим темата - повтори на преводача руският премиер. -  Ама че работа! След всичко днес трябваше аз да заспя, а не вие!

————

Заглавието е на редакцията. Оригиналното заглавие е “Бойко Борисов като Тегли-Бутай”
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Anonymous
  Путин е висок около 168см. Твърди се, че носи специални обувки за да изглежда с 5-6 сантиметра по-висок. Явно страда от комплекса на малкия човек и подобни нагласени драсканици по руските вестници трябва да му вдигат самочувствието. Нито един от трите проекта няма да се осъществи. Бургас-Александрополис е глупост; АЕЦ Белене е безумно скъпа, т.е. нерентабилна; а за Южен поток руснаците нямат пари и нужните количества газ. Целият този цирк е за да може путкин да се оправдае с нас. Защото иначе ще изглежда като мегаломан-идиот, който е договорил неизпълними проекти. Джуджето е взело страха на руските журналисти и те ...още

 2. 2) чичата
  филоложката немощ на нашенските вестникарски преводачи е забележителна/ като не знаят че ГЪЛЪБОВО означала светло синьо да вземе малко виагра от гугъл-конвъртора
 3. 3) Anonymous
  Нещастния тъпак пак се е издънил! Ето сега видяхте ли какъв дебил докарахте на власт бе лумпени?!
 4. 4) Раденко Николов- ranik56
  #3,аз съм съветски "специалист" и ви съветвам да си изберете някой като Путин ,вижте го само колко е омъжествен, а българския с този мачовски вид отблъсква мъжкарската аудитория ,ех, Нас (по- р..."различните")ни привлича, да ,да ,да да го изхрускаш напрао
 5. 5) Стамболов
  Имперщината на руснаците направо извира и вони от тази статия.
 6. 6) Anonymous
  Просто ми е смешно и много се кефя , като чета за изцепките на руснаците.Най после май ще разберат , че България не е проститутка, както се изрази едно тяхно недоразумение , някак си станало депутат от тяхната така наречена "дума".Ще ме спукат от смях- путин- Херкулес, ББ-тъмен балкански субект, и при това не обича комунистите, респективно руснаците.Ой, мамочка.Каква стана тя? Ще трябва май да се гъзим на турците,а? Да им е....
 7. 7) Смехурко
  Ех, вие, братя славяни. Все ви се иска да вземете под крилото тези малки братчета, били те българи, сърби, чехи и прочие, и да си ги понаплясквате или да им давате бонбонки от време на време, а пък те да слушкат и да ахкат колко сте големи, велики, умни, и колко добре владеете джудото и някои други исконни руски спортове. За съжаление векът е 21-ви, не е 18-ти, малко сте позаспали и сте пропуснали май нещо, а?
 8. 8) Путинизация-та
  На днешните "ръководители на Р.ф." им трябват хора като Станишката, Саксофонски, Жан -вължан, Беровия , Доганов с които имат еднакви интереси- да сеизсмучат колкото се може повече ресурси от народите на държави като Р.България, за да бъдат обречени на бедност, неграмотност и подчинение...Което междувпрочем беше и на бандитското ръководство и на СССР, затова избиха стотици хиляди съпротивляващи се патриоти м/у които и комуниста Трайчо Костов.
 9. 9) MM
  Дреме му на Путин какво мислят комплексираните участници във форума... Както е казал народа:"Кой каквото сам си направи, цяло село не може да му направи".В случая последствията ще търпят внуците на по-горе плюващите ...
 10. 10) ръга,шиба и психира...
  №9-ТО ,Раденке, стига бе изпуснала си си нервичките май, айде сиктир с тия рускофилски педерастии!
 11. 11) ranik56
  коментар 4 . Автор- САЛАТ РАКИЙКИН - Най- вероятно мъж - с психични проблеми .
 12. 12) Anonymous
  ти още ли не си разбрал, че ракийника е х*мосексуалист?
 13. 13) Borisov-Putin 1:0
  #Комерсант#-много важно какво казал #Комерсант#,макар че е повече от оскърбително.И на голямата чест от форумците тука им е малко,или повече неудобно от това.Даже някои го замаскирват с уж "дребния ръст" на колегата на Борисов и т.н.Напротив,човекът се държи съвсем естествено в ролята на неспечелил цялостно доверието на българите да им се построи АЕЦ(т.е.да им се постави нов воденичен камък на шията за 10-12 млрд.€),да им се прокара нефтопровод,който да им носи доход,колкото оборота на една фабрика за добив на колбаси и луканки,да направи страната им енергоразпределител(на газов поток,за който,както и за схония му на Източното море само се приказва и ...още

 14. 14) чичата
  13-ти, ама пожарния още не е рекъл НЕ/ ти къде се завираш като теле под майка си/ вовата може да е до колана, на банкянския галагалчо, но не на него омекват коленцата пред по-мъже от него/ пишеш ги и ти ,анонимната за да си като пръдня в кино, после да не ти изкарваме на показ акъля
 15. 15) тегли-бутай
  Има ли логика в обидата? Дали през българско,или турско минава тоя проектиран 200-300 километров нефтопровод,то е почти все едно,понеже цената на предлагания във въртешността на черноморския басейн ще се повдигне с избутването на стоката от там на егейския бряг. Проекта с АЕЦ е сравнително изгоден за една от страните(познай коя!),но по мнението на ескпертите в бранша не само не е изгоден за другата страна,но и е икономически непоравдан пред използването на АЕЦ "Козлудуй",респ. нови реактори на Козлудуй. По-нататък очевидци сме да гледаме какво става,как се развива деиствието,колко и докъде се строи,с какви темпове(дано не само с приказки),то си е работа на ...още

 16. 16) до тебе #чичата
  Ти щом си минал на виагра мой човек,по-добре се самоотпиши от групата на еачите.Иначе "гълъбово"-то,все едно,че си открил,че водата е мокра.
 17. 17) Джери
  Русия и необятен пазар за всякакъв вид продукция -- от храни и дрехи до хладилници и автомобили.Също така е и неизчерпаем източник на енергийни и суровинни ресурси.Който е тарикат ще се възползва и ще е добре, който не може и не разбира от дипломация ,ще седи и гледа отстрани как другите опъват Русия а той кара на чекии.Няма място за емоции и чувства ВСИЧКО Е ИНТЕРЕСИ И ТРЯБВА ВСЕКИ ДА СИ ГИ ЗАЩИТАВА.
 18. 18) FIRST 2
  Станишев е голем мръсник и предател.Още не си изяснил дали "Белене" е икономически изгоден,дали е възможно да се финансира такъв обект и вече е похарчил 800 млн. лева само за разрушаването на старите корпуси на Белене.Това е все едно да дадеш капаро за нещо което изобщо не е сигурно че ще можеш да си го позволиш.Белене изобщо не е необходима на България,защото България произвежда достатъчно ток за себе си и даже изнася огромни количества ел. енергия.Освен това България,като член на ЕС ще трябва до 2013 година да произвежда 20% от енергията от възобновяеми източници.Това значи,че трябва да се развиват ветрогенератори,слънчеви ...още

 19. 19) чичата
  16-ти, обади се на джипито си и застани в партер, да те послуша как стенеш
 20. 20) Дзерджински
  Първа международна изява на тъпака и вече има намеци за резил и издънки. Така българите наказват като избират и накрая наказват себе си.
 21. 21) чичата
  феликс едмундович, а ти видя ли му първия дипломат - хванат е пред министерство на земеделието
 22. 22) Розов
  ЧИЧА,виждам,че си наясно с "гълъбовото" и се сещам защо.На руски жаргон "голубой" означава...Е,ти си знаеш какво.
 23. 23) Бора Бора
  Дали ни харесва или не, но Путин е един от най влиятелните и уважавани световни политици. Ако четохте внимателно статията, на опашка се чака за разговори-преговори с него. Незапознатите с механизма на политическите избори си мислят, че случайни хора могат да управляват в такива огромни империи. Нищо случайно няма обаче. Не е случайна и тази антируска пропагандна атака, 70 години по късно. И страните , проявяващи открита антируска истерия също са ясни. Или президентите, или съпругите им са на щат в ЦРУ. Може да се позаинтересувате кой ще финансира "Набуко", кой ще финансира строителството на газопроводите от Туркменистан до ...още

 24. 24) дръпни-бутни
  не се вика "тегли-бутай", а "дръпни бутни", не четете деЦки книШки и тва си е. колкото по темата ... не сме били, не знаем кво е станало. статията на "Ъ" е очевидно писана за вътрешна употреба, написана за да се гордеят рашките с твърдо отношение към бившите васали. не заграница и т.н. путен изглежда като селски грубиянин, какъвто си се знае, че е и бездруго. нашият не е много по-светнат -- това, че екипът на бойко не е намерил време да прочете обосновките за проектите е доста непрофесионално, освен ако наистина няма документи, в който случай незатварянето на станишковите кадри на топло ...още

 25. 25) US
  Съгласен с мнение #1 Нито един от проектите няма да се осъществи. И двете страни нямат пари. Едните са мутри каратисти, а другите са КГБ джудисти с много комплекси. А да и още да добавя русите винаги са били едни нагли първенюта без потекло, стил и аристократизъм мм че как да го имат като само ето такива катили като путкин са останали там ленин и сталин добре се погрижиха за оцеляването и разпространението на селянията .... факт
 26. 26) nnn
  Борисов, дай нова команда-да започнем да управляваме. Ако го можете. Три месеца ченгесарщина стига. А двете меки китки - оня кудкудякащия дето дефицита все му расте и оня плюнчото(човека си има тик да се плези като говори) дето на сред строителен сезон спира обекти, а после се сеща че в същтност трябва да намери още малко пари и да довърши всичко не ги гони, защото ще останат само тъпанарите. Ченгесарщината е лесна работа, я опитай най-после и другото. Путин ти показа къде ти е мястото и Брюксел ще ти го покаже.
 27. 27) чичата
  циганка ли е била, туркиня ли, но ни е клела, и магия правила интелигентна вещица/ клетвата и е била добре насочена/ може и соколя да и е подсказал ,туй-онуй/ но е била от вида: да ви тръшне демокрацията и всички управители и президенти на фирми да станете, та да няма кого да накарате да извади едно копие на ксерокса и кафе да донесе, мерцедесите сами да си карате и в тях да ви взривяват - партньорите ви/ държавата ви бившите привилегировани спецове-доносници да управляват и доноси срещу всеки от вас да правят от ныне и от веки-веков/ да ви се ...още

 28. 28) SK
  От всичко до тук не можах да разбера защо българските политици не са съгласни с руснаците. Дали защото не им е предложен подкуп?
 29. 29) Anonymous
  все още. да
 30. 30) renkata-benkata
  Путин си е Путин ,той си играе игрите перфектно за това е обучаван и от 30 години е на ринга! Тези обаче които бутат Борисов ако обичат да се освестват и да му направят една школа по карате ,ако ще и на центъра на София да е голяма коклкото ЦУМ ,но да го разкарат това недоразумение от международната карта! Впротивен случай ще смятам,че на тези отзад им е наистина все тая как и кой излага България пред света,важното е тяхната далавера да не спира! КОКОШКАРИ!
 31. 31) Раденко А.Николов- съветски "специалист"
  Наистина колегата Пут... си е съвсем на мястото , а бат Бойко ако иска да се равнява по кагебиста требе да извади на светло престъпленията на бившите комунисти, сега капиталисти и "евро-политици", както и на колегата съветски "спец" М.Доганов
 32. 32) Салат Ракийкин
  #31-то Туй мнении мойту ни го кради аз къту бивш имигрантъ тез нища по-ги понимаем - понимаиш ?
 33. 33) Петко Димитров Кънев
  Изглежда в България простотията и русофобщината са като сиамски близнаци.Защо работите под "прикритие",юнаци? Все още ли се страхувате от ДС и КГБ? Плъхови и хамелиони си бяхте при 20 години такива сте и сега.
 34. 34) СК
  Прочетох клетвата на чичовата вещица. Хареса ми.
 35. 35) Киров Б
  Къде ги прочетохте заплахите на Путин не разбрах. Ясно и просто като делови разговор. Няма да ни чакат десетилетие да вземем решение за един тръбопровод. Щял да съсипе туристическия бизнес - дрън-дрън ярина. Съсипват го алчността, раждаща бетонните лабиринти, липсваща и адекватна инфраструктура, подправена с балканско-българската типигьозщина, високомерие и вечното българско стремление да "ударим кьоравото". Сега като нямаме тръба да нямаме туристи? Като не ни отърва да си плащаме договорите, а това кой ни ги е изтипосал такива да си им дирим сметка ние - това са си наши вътрешни работи - такива като Станишев, Доган и Симеон да се ...още

 36. 36) Reliable source
  Представям си какви комплекси е получил г-н Путин като му се е наложило да стои до снажния г-н Борисов...
 37. 37) Anonymous
  А може още повече да се е надул,за да компенсира,а и бездруго има огромно самочувствие.А г-н Киров Б сигурно смята,че тробопроводът ще разкраси и ще привлече още повече туристи.
 38. 38) Киров Б
  Не виждам на Флорида да й се е намалил туристопотока от постоянното присъствие на 300 000 тонни танкери превозващи непрестанно петрол от Венецуела до терминалите. Проблема е не в тяхното наличие а в проектирането им и най-вече в експлоатацията им. Ако и двете се проведат съобразно най-добрите практики - гарантирам, че вредата от тръбопровода ще е неизмеримо по-малка от начумерените физиономии от крайбрежието ни.
 39. 39) Салат Ракийкин
  №38-мо, Хюстън- Тексас...
 40. 40) Спасов
  България има уникален шанс да се възползва от геополитическото си местоположение. Но ББ не защитава интересите на България, а чужди. В крайна сметка Турция ще намаже, а ние ще сме с пръст в уста. Гърция вече ни тегли една майна по този въпрос, защото прецакваме и тях. Няма да се учудя, ако ББ е взел комисионна от Турция, та тръбопровода да мине през тях.. (така както Костов взе 83 млн USD от франсетата за да закрие АЕЦ Козлодуй, отваряйки път и пазар на френско-канадската "Черна Вода" построена неотдавна в Румъния. BTW, Познайте кой налива за пропаганда против Белене)
 41. 41) РАЙЧО
  Опять наши обосрались! ББ явно не е бил във форма. Обаче най ми хареса за руския преводач, дето онемял накрая и май заспал, та руснакът го скастрил. Ако е бил Вовата Климанов, дето превеждаше на Путин в България, ще трябва да му се набие канчето сериозно. Забравил е службата.
 42. 42) First 2 до 40, Спасов
  Спасов,на тебе май че много ти харесва да им построиме на гърците нефтопровод,за да печелят милиони пълнейки танкерите,които българите-глупаци ще разтоварват на нашето Черно море и ще транспортират до византийците.Тръбите ще бъдат пълни с руски петрол,българите ще спечелят 30 млн. долара от транзита и също така могат да "спечелят" някой огромен разлив по нашият бряг,толкова фатален че да загроби нашият туризъм за 100 години.Печалбата е за руснаците и за гърците.Направи сам сметка - тази година сме имали от туризма приходи от 2,5 милиарда евро.При това годината беше лоша заради икономоческата криза.При нормална година приходите надхвърлят 3 млд. евро.Тези мижави 30 ...още

 43. 43) Дунакс
  В едно интервю по техния първи канал пред целия руски народ питат Путин за мнението му за българския народ, а той казва, че българите са много добър и гостоприемен народ, много добри хора!!! Това разбира се не се отнася за ибрикчиите на америка и мръсните========, които пишат тук такива идиотизми за русия и г-н Путин. Вече трябва да ви стене ясно господа и дами ======= и американски гъзолизци, че славяните и православието ще победят и ще докарат мир и просперитет на човечеството, това е планът на разумната жива природа на Бог го речете и нищо не може да спре този план. По това ...още

 44. 44) ceco
  какво майната си искате-Русия е и пазар и пари-чакате педалите от Европа да ни помогнат-друг път
 45. 45) ceco
  Надявам се Бойко да се казва Путин-необходин ни е
 46. 46) Бора Бора
  Чел съм как Петко Каравелов , след като е бил арестант в Черната Джамия по стамболово време където е бил изтезаван , излиза на свобода. Срещат го журналисти от европейски газети и го питат: Г-н Каравелов, много ли ви биха и изтезаваха в затвора ? А П.Каравелов отговаря: Г-да ,в свободна България не бият и не изтезават никого. Той, битият , не дава да се каже лоша дума за неговата освободена родина. Как да го сравня с мънкането на ББ, че не може да си намери договорите и, че предишното правителство му скрило документите..Срамно е, резил..
 47. 47) Anonymous
  боре, ще те съдя, брато/ петко каравела е чичо на прабаба ми и в никакъв случай не може да бъде сравняван с гавазина на тодор живков
 48. 48) Бора Бора
  и аз това казвам чичата, че не може да се сравнява:-))


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com