www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 26 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Сексът между млади и стари… Половото влечение се събужда всяка сутрин

8 Октомври 2009

 

Д-р Врабчев. Снимка: авторката

Откакто свят светува се случва да се залюбят по-възрастен мъж с млада жена или обратното – по-възрастна дама с младо момче. Когато това е на базата на взаимна емоционалност и на истинска обич, то се приема. Но когато има комерсиалност или доказване на себе си - „аз не съм стар“ или „мен ме люби младо момче“, това вече са карикатури за обществото.

Мъжете не искат да остареят и с такава връзка лекуват своя проблем – с колкото по-млада жена е един мъж, толкова по-млад казва, че се чувства. Това е хубаво, обаче някак си не пасва. Ходи се по тънък лед. Не може да се излъже единният граждански номер. Дядо Вазов от какво е починал - от едно по-бурно еротично изживяване с ученичка.

Обратното е, когато по-млади момчета търсят спокойствие със зрели жени. Говорил съм с такива момчета и те казват: „Какво може да ми даде една девойка на 17 или на 18 години?“. Той търси по-зрялата жена, житейския опит, мъдростта. Но пак се ходи по тънък лед. Природата не търпи големи възрастови разлики. Всяко правило си има изключения, които обаче пак потвърждават правилото.

По принцип няма пределна възраст за половото общуване. Въпросът е друг – че всяка възраст си има своите особености. В младите години, когато кръвта ври и кипи, всичко, свързано с любене и с полово общуване не само е възможно, а и веднага се случва. Докато в по-следващите възрасти има някои разлики. Организмът не е този, който е бил на 20. На млади години издръжливостта ни е необятна, но във втората младост идват болестите, кръвоносните съдове вече не са същите и секс не значи точно онова, което правят на 15, на 25 и на 30. В по-напреднала възраст държането за ръчичка също е любене. Нежностите, галенето, милването, стимулирането на ерогенните зони пак са полово общуване, дори и без самото полово сношение (защото то може да не се случи по ред причини). Пак можем да се любим, но по други начини, вместо да се чувстваме инвалиди. И това пак ще ни достави същото удоволствие.

Някои жени след 60 години казват: „Вече нямам желание“. По какво се различават българката и европейката? Като им спре мензисът, българката казва: „Станах баба“, а европейката: „Сега го ударих на живот“.
Получава се малко като в приказката за Снежанка – жената се гледа в огледалцето, а то й казва: „Ти вече не си най-хубавата – Снежанка е по-хубава от теб“. Ето го врагът на жената след 45-50 годишна възраст, който убива женското в нея. Разбира се, природата си казва думата – тя не е на 15, не е на 20, не е на 30, но е жена.

Умението да остарееш, така че да останеш чаровна и духовно привлекателна, ако вече не си физически – това губят нашите жени. Защото изведнъж казват: „Ние сме баби“. Не е така. За една жена най-важното е като върви по улиците, мъжете да се обръщат след нея.

Не се прегърбвай, не слагай черно, не се прави на млада с операции, които те състаряват още повече и те превръщат в грозотия, а остави женското и чарът в теб да не умират. И тогава потърси човека, който те харесва. Жената не губи влечението си, защото то не умира никога. Тя сама си написва смъртната присъда с отказа си от полово общуване. Човек може да е и на 70, и на 80, но е хубаво да има партньор до себе си.

Едно време нашите прадеди не са казвали: „Омъжи се за мен“, а: „Искаш ли заедно да си направим дом?“ Това не са били къщата, воловете, каруцата и нивата, а аз и ти като партньори и в леглото, и в живота. Ето това й трябва на една жена над 60 – партньор до нея. Да си държат ръцете, да му каже: „мило“ и той да й каже: „мило“, да се помилват. Какво от това, че си над 60? Има една хубава пиеса, която се казва „Важното е да си желан“. Годините нямат значение. Биологията в нас е кодирана. Ще остареем, няма начин. Но онова, хубавото, което се нарича човешка любов, трябва да съхраним.

Когато една жена казва, че няма желание, тя е загубила чара. А го е загубила, защото не го е запазила. И се отчайва от живота. Затова си отиваме по-рано. Защото след определена възраст започваме  вече да живеем с човека до себе си като самотни хора. Той е до мен, но аз съм самотна. Тя е до мен, а аз съм самотен. Не смеем да си хванем ръчичките, защото вече сме били стари. Няма старост! Има съответен период от живота ни и не трябва да забравяме, че сме човешки същества, родени от природата. А това е Господ. И той ни е вменил едно нещо – винаги да се обичаме.

Няма никакви противопоказания за полово общуване в по-късни години, но не трябва да го свеждаме само до половото сношение. Може да съм с три инфаркта и с куп заболявания, но когато ме милват и целуват, аз съм щастлив. Моят учител, старият професор д-р Бостанджиев, казваше: „Колкото един мъж и една жена не забравят половия си живот, толкова по-дълго ще живеят“. Това е неговата рецепта, която аз предавам на своите пациенти. Тоест, за секса норми няма, възраст няма и граници няма, но сексът в широкия смисъл на думата - като вид човешко общуване.

Някои казват: „Не мога, аз съм импотентен“. Думата потентен значи възможност. Добре де, каква невъзможност? Щом има хубава съпруга до себе си, защо ще се предаваш? Или обратното: „Аз нямам полово влечение“. Не че го нямаш, а няма кой да ти го събужда.

Не забравяйте да се любите. Общувайте полово, независимо от възрастта, на която сте. Като бях студент пред хотел „Балкан“ (сегашният “Шератон”) спираха луксозни автобуси на „Балкантурист“ и от тях слизаха 70-80 годишни германци – мъже и жени, които се държаха по двама за ръчичка като децата в детската градина. Те казваха – ние сега живеем. Днес сме в София, утре сме на „Златни пясъци“, вдругиден - в Истанбул, след това в Калкута, в Япония… А какво правят възрастните хора при нас? Затворят се в една стая и ако отидат на пейката пред блока, говорят все за болести. Много е важна вътрешната нагласа на човек.

Една рецепта от мен: Сутрин като се събудиш, благодари на Господ, че ти подарява този слънчев ден и отново спечели другарчето до себе си. Спечели го като любовник и като любовница, без значение от възрастта. Може да му приготвиш хубаво ястие, да му вземеш хубаво питие. Купи й хубави рози! Колко ще ти струват три хубави рози? А те ще ти дадат настроение, желание за живот и полово желание. Тоест – половото влечение се събужда, а не се убива. При това се събужда всяка сутрин.
Записа: Светослава Банчева

————————–

* Д-р Илия Врабчев е сексолог с 40-годишен стаж. Практикувал е 23 години като лекар-сексолог в армията. В момента е сексолог на свободна практика.
Етикет:

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Браво!
  Точно така! Браво на доктора!
 2. 2) Anonymous
  Този път наистина БРАВО на д-р Врабчев!
 3. 3) "баджанака" на чичата
  Добра публикация...веднага си представих, готино,младо гадже събуждащо се до дърт дебелак ,като "доаена" на форумите" и страшно много да му се иска да си го такова- НАПРАВО ОТВРАТ!
 4. 4) Фа
  Супер вярно и точно, много хубава статия.
 5. 5) Anonymous
  чича ти се събужда с две, а понякога и с три млади гаджета в леглото, а ти седиш на цимента и точиш енструмента
 6. 6) Ни
 7. 7) Мъ
 8. 8) За
  За-що се пишат такива работи за Вазов
 9. 9) Ку
 10. 10) Ра
  Радост му трябва на човека
 11. 11) мацка
  Хубава статия, докторът е капацитет, няма съмнение. Историята познава много двойки с голяма разлика в годините и това е оправдано, в случай че има какво да научиш от по-възрастния партгньор (имам предвид в интелектуален и житейски смисъл). Ако връзката е на базата само на кинти, както е в съвременния свят, е много тъжно и жалко. Пример: Наскоро в нета видях снимка на Валентин Златев и жена му - бивол до нежно цвете - грозна история. Аз лично съм убедена, че най-успешните връзки са, ако жената е с 5-6 години по-голяма (разбира се, че зависи от много фактори).
 12. 12) чичата
  златната формула на разликата във възрастта, между жената и мъжа е дадена от сирил паркинсън: възрастта на жената трябва да е половината от възрастта на мъжа, плюс седем години/ пример за скараните с математиката: ако си на 40 си търси мацка на 27; ако си на 60 ,мацката ти да е на 37; и обратно, почнеш ли да се сещаш за жени, и си вече на 14, на толкова да е и гаджето
 13. 13) мъжъ на Маръ Подробнътъ
  един проблем с математиката на Чичата-ако си на 40 и си имаш мацка на 27, всичко било ОК, "по формулата" си. Да, ама след 20 лета ти си на 40+20=60, а тя е на 27+20=47, а не на 37. Ко праим тогаз, има ли место, където да си ги подменяме с по-младо "по формулата", или да си ги ползваме същите, ама поне да си ги ъпдейтваме? Или през 2 години да си сменяме мацките? Може би форумния Тъпанчев, Чичата, ще засегне и този проблем?
 14. 14) Психея
  Какво има да се коментира, това е истината. Благодаря на д-р Врабчев за полезната статия. Дано повече Балкански мъже я прочетат, че не е лошо и да я научат. И жените, и мъжете искат едно и също, друг е въпроса кой ще им го предложи и от кой ще го получат.
 15. 15) чичата
  13, половината на 60 е 30, плюс 7, прави 37/ основен генетичен дефект на нашенецът е, че не чете/ и аз съм нашенец, но един чете повече, дрог по-малко, а трети хи
 16. 16) Anonymous
  много хубава статия.. най-вярното в нея според мен, е че всеки ден трябва да печелим човека до себе си, защото нищо не е константа или просто дадено.. и дори когато сме далеч емоционално един от друг, не бива да заспиваме гръб в гръб..
 17. 17) мъжъ на Маръ Подробнътъ
  Чичата, ти май ша си от тиъ нашенци, които хи(ч) не вдяват га читът. Шъ го повтора примеро б-а-в-н-о заради тебе.Га взех Маръ, аз бях на 40, а тя беше на 27, съвсем "по формулътъ"(40/2+7=27) Ама днеска, 20 лета по-късно, аз съм на 60, а моята мацка, Маръ е на 27+20=47 лета, а 47 лета определено ни съ 37 лета. Според теб,оказва се, аз требе да я сменям моята Маръ за нещо по-младо щото тя сега не е съвсем "по формулътъ". А ако и сега не разбереш проблема(си), ша помола Маръ да ти го обясни ...още

 18. 18) Психея
  ...да не говорим за различни стаи. Едва, когато мъжете се почувстват слаби, тогава търсят близост с половинката си, и тогава без срам дават своята. Балканска ти работа.
 19. 19) Киров Б
  Ех Вазов, и аз като теб да умра.
 20. 20) Valter
  Ех -ххх Киров, да ти имам мечтата. Аз си пожелавам дълъг живот, за д амога дълго да подражавам на Вазова, но по ми се ще май да е Алеко, а не Вазова...
 21. 21) Anonymous
  Друг е въпроса коя 37-годишна би си легнала с 60-годишен.
 22. 22) Димитър
  "Генетичен дефект на нашенецЪТ е, че не чете, ама пише" - цитат от неграмотника и хобота във форума -"чичковоточервенотиквеновче". Брей, нямаш пост без правописни грешки и много точно си се описал... Браво!
 23. 23) До # 17
  Какво, лошо ли ще ти стане ако на всеки две години сменяш мара подробната с по-млади мариики.
 24. 24) Anonymous
  Впечатлена съм. Цитирам: "Не може да се излъже единният граждански номер." Браво! Страхотно! Колко много човешки истини са изречени в тази статия.
 25. 25) TeddyBear
  @-22=Дим.,чичата няма такова въображение да се самоиронизира с ник "чичковото черв...", но за другото,че този "доаен" на форумите, както услужливо са го кръскили "Боря-чвора" и "съ-къ" е напрегнат и разстроен си прав ...
 26. 26) Тони
  Хубаво, вярно написано. Дано повечко го прочетат и дано всички го разберат.И нека не се хващаме за формули, а да следваме гласът на сърцето си, а то безпогрешно решава сложни алгоритми и без да знае математика
 27. 27) Anonymous
 28. 28) Иво
  И аз харесах статията...!!!
 29. 29) XP
  Това е!Има ли значение с кого,къде и кога си лягаш,ако не си почуствал оня вътрешен огън!Другото е рутина.Затова, дъртите перверзници, търсят "агнешко",без значение дали са мъже или жени.Въпроса е, дали ни остава време за любов, в това забързано време на криза?Добри съвети от знаещ познавач на сексът.Браво на Доктора!
 30. 30) Anonymous
  Той самия си противоречи. Ту говори за секс, ту за брак и съжителсттво. Само в патриархални общаства като нашите, хората се делят по възрасти и други такива глупости, когато става въпрос за секс.
 31. 31) Anonymous
  чикиджията урко, така и не разбра, че чича му го съветва с формулата на паркинсън, за най-добър хетеро секс
 32. 32) SK
  В едно примитивно племе имали обичай да женят деца навършили 12-13 години за най-старите от племето, останали без партньори. След като старецът или бабата си заминат, младите вече могат да се женят по свой избор. Имаше интервю с един от това племе. На 12 години го оженили за 70 годишна баба. На въпроса как се е чувствал с нея отговори, че тя му била и като майка и като жена. Нямало никакви отрицателни последици от този така наречен "чайлд абюс". Когато споделих това, което слушах от интервюто с един приятел, той ме наруга защо не съм питал за адреса на ...още

 33. 33) чичата
  явно педофилията е заложена в душата на човека далеч назад в детството му
 34. 34) щилян
  а леле, ка марав тут де, а леле, ка чинав тут дее, а леле, ка мударав тут деее, а леле леле леле
 35. 35) агр. Мурва Текезесарска
  или и г...филията
 36. 36) цигани опустошиха
  Цигани опоспушиха реколтата от конопено семе в две ниви в петричкото село Ключ в края на миналия месец, съобщи информационната агенция на Южния град.
 37. 37) И с желания, и желана, и на години
  Вие тук май се надпреварвате по идиотия?! Затова ще сме 99 дупка на всички кавали, защото нищо не влеза в тъпите ни балкански глави! Ама де ще оцени балканският полов атлет, на когото все "мамата" му е най-голямата мъдрост и върхът на красноречието, такива неща като нежност, галене, топлота...То бива дивотия, ама хич толкова не бива... А на доктора - хвала! В Гагаузландо-Шопландия да се бори с вятърни мелници, не е лесно, ама той продължава! Благодаря му!
 38. 38) ЧИЧО МАНЧО
  Браво докторе. Отдавна не бях чел нещо толкова добро.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com