www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 27 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Д-р Атанас Михайлов: Антибиотик при грипа може да даде опасни усложнения. Има хомеопатични лекарства

Не се плашете от високата температура, "Парацетаемол"-ът е по-страшен, съветва известният хомеопат
Не се плашете от високата температура, "Парацетаемол"-ът е по-страшен, съветва известният хомеопат

17 Ноември 2009

 

Д-р Атанас Михайлов. Снимка: авторката

Д-р Атанас Михайлов е известен хомеопат. Завършил е медицина, специалист е по вътрешни болести, но почти не използва конвенционалните средства за лечение, освен в изключителни случаи. Работи от 18 години като фитотерапевт, природолечител и хомеопат.

- Може ли свинският грип да се лекува с хомеопатични средства? По какво се различава този нов щам от сезонния грип?

- Тежестта на протичането на свинския грип не е по-голяма от тази на сезонния грип, за който паникьосването по медиите тепърва предстои. Вирусът на свинския грип не е толкова непознат, както го изкарват. Епидемия от свински грип вече е имало през 1976 година. Кампания за масова имунизация също е имало. Това лесно може да се провери – в Интернет излиза колкото поискаш информация, вкл. със снимка (http://en.wikipedia.org/wiki/Swine_influenza) на тогавашния президент на САЩ Джералд Форд, запретнал ръкав да го ваксинират. Друго характерно за този свински грип, който много плаши хората, е, че той по-малко засяга възрастните хора, вероятно защото вече са имали среща с този или подобен вирус.

- Ефикасна ли е ваксината срещу свински грип?

- Това епидемиолозите трябва да го кажат, но за Америка, когато хората са ваксинирани през 1976 година, се знае, че 25 човека са починали непосредствено след поставяне на ваксината и още 500 – от усложненията.

- Броят на смъртните случаи от свински грип по-голям ли е, отколкото от другите сезонни грипове? Защо се твърди, че свинският грип е по-опасен?

- Всичко при свинския грип е като при сезонния грип – няма разлика, но прави впечатление, че при свинския грип по-често пациентите развиват стафилококови пневмонии, които са доста зловещи. По принцип те са характерни за бебетата, но се проявяват и като усложнения от свинския грип при възрастни. Но има и смъртни случаи от сезонен грип, лекуван с традиционни медикаменти, които съм описал в една от книгите си – например – на дете без тромбоцити - от „Парацетамол“, на дете без тромбоцити - от антибиотик, което умира от вирусна пневмония. На тежка автоимунна реакция на 40 годишен мъж - от „Панадол“ и „Фервекс“ (пак „Парацетамол“). Моя много добра приятелка умря на 43 години от гъбно отравяне от 2 капсули антибиотик „Доксициклин“ (б. р. - докторът има предвид гъбичките, които се развиват от антибиотиците). Имаше висока температура и всички симптоми на грип, на третия ден майка й я натисна да вземе „Доксициклин“ и жената умря за три дни – взима едната капсула сутринта, другата вечерта, става жълто-зелена, откарват я в Инфекциозна болница с 35 градуса температура…

Тодор Живков от какво умря – вирусна пневмония, лекуваха го в Правителствена болница и не излезе. Папа Йоан Павел II се разболя от вирусна пневмония, лекуваха го по конвенционалния начин в болницата и не излезе. В резултат на традиционното лечение, понякога в тялото се получават зловещи токсични реакции.

- Какви са предимствата на хомеопатията пред традиционната медицина?

- Огромни. Вирусно заболяване в комбинация с антибиотици и друга химия може да доведе до много опасни за живота усложнения. Противовирусни лекарства на практика няма. Сега за свинския грип се споменават два препарата от аптеките, като се дава предимство на „Тамифлу“, но не ги считам за много ефикасни. Хомеопатичните медикаменти поне не вредят. Те покриват много добре симптомите. Някои като „Осцилококцинум“ имат предпазно действие, подобно на ваксините, а по време на самото заболяване също може да се използват с доста добър ефект. Но това е само част от програмата, когато се стигне до развитие на вирусно заболяване.

Д-р Атанас Михайлов. Снимка: авторката

- Кое най-много отслабва имунната ни система и я прави уязвима към вируси?

- Преработването и безсънието – все неща, които подлежат на по-добра организация. Често се гледат глупави сериали или телевизионни предавания, вместо времето да се използва за сън. Друга причина е недостигът на движение. Движението активира лимфния дренаж и по този начин – очистването на тялото. Това също е много важно за добрия имунен статус. Половин-един час движение на открито прогонва сезонната депресия, укрепва костите, мускулите, имунната система.

Храните също може да се имат предвид като средство за укрепване на имунната система. Необходими са поне половин килограм пресни плодове и зеленчуци дневно, които доставят ензими – оръжия на имунната система. В термично обработената храна обаче ги няма – те се денатурират при 60 градуса. Същото става с минералите и микроелементите – минат ли през огъня, стават на утайка.

Може да се обърне внимание на храните, богати на каротин – моркова на първо място. Аз го препоръчвам на всички като средство за укрепване на имунната система под формата на сок - поне три пъти в седмицата по една чаша. От третия месец на бебетата до пределна възраст сокът от моркови е много важен елемент за поддържане на добрия имунен статус през зимата. Друг източник на каротин в този сезон е тиквата, така че, нека тя по-често присъства на трапезата. Има и аптечни форми – когато няма време за цедене на сок или за печене на тиква, има каротин в аптеката – 10 мг. дневна доза е добре дошла.

Хомеопатията е част от нашите действия, когато ни заплашват вируси и други простудни заболявания. Цялостната организация, включваща режим на труд и отдих, както и на хранене, не е за подценяване.

- Има ли вредни навици, които пречат човек да се излекува чрез хомеопатични средства? Някои казват – не трябва да пиеш кафе, да ядеш шоколад, трябва да се избягва ментата?

- Има такива кьорфишеци. Т. нар. „класици“ правят такива договорки. След като хомеопатията тушира вредните ефекти на химиотерапия, на кортикостероиди и разни други вредни лечения, няма резон да намесваме вредните навици. Да, пушенето на цигари изяжда „Витамин С“ и за всяка изпушена цигара се полагат по 25 мг „Витамин С“ допълнително. Белият хляб, другите рафинирани продукти, храните, богати на Е-добавки, които обременяват имунната система, съществуват навсякъде около нас и ние трябва по принцип да внимаваме с тях. Но аз не смятам, че ефектът от хомеопатията отслабва от кафе, чай, цигари, алкохол, мента и т. н. Според мен е достатъчно да се отделят хомеопатичните лекарства с няколко минути от приемането на чай, кафе, дъвки, храни и др., за да подействат. 3-4 минути са достатъчни. Всеки може да твърди каквото иска, но практиката доказва кое е вярно и кое не. Ако хомеопатичният препарат „Беладона“ понижава температурата на един пушач, който пие кафе, колко струват теоретичните постановки на някой, който твърди обратното?

- Кои хомеопатични средства се препоръчват срещу грип?

- „Беладоната“ е добро противотемпературно средство, също и “Аконитум напелус”  за първата фаза на температурата, когато кожата е бледа…  “Аконитум напелус” изобщо е много интересен препарат за случаите на драматични, взривоопасно развиващи се реакции – рязко настъпило сърцебиене, рязко повишена температура при простудни заболявания, и при всички случаи, когато имаме последици от течение – климатици, отворени прозорци и т.н. Друг хомеопатичен препарат, който помага при грип, е „Бриония“ – растение, което вирее като бурен и има доста добър ефект при начало на вирусни заболявания. Помага и при болки в ставите. Когато говорим по-общо, няма начин да съобразим детайлите, така че ще препоръчаме средни потенции – 9 CH – примерно през 15 минути по 3 зрънца „Бриония“, когато усещаме мускулни болки, жажда, скованост и др. Ако имаме болки в ушите, зачервено гърло, висока температура, може да добавим „Беладона“ и да се редуват двата препарата – взема се „Бриония“, след 15 минути „Беладона“ и така 4 приема. С подобрение на симптомите разреждаме на половин час, на един час и т. н.

Д-р Атанас Михайлов. Снимка: авторката

- Какво значи 9 CH? Какво представляват изобщо хомеопатичните препарати?

- Френската серия препарати, които са внесени в България – монопрепаратите – започват от 5 CH. Това значи 5 стъпки на разреждане от 1 към 100. Взима се настойка от беладона. Първа стъпка – при 99 части разтворител и една част беладона имаме CH1. От това разреждане се взима 1 част, смесва се с 99 части разтворител и получаваме CH2 и т. н. 5 CH значи 10 на минус десета степен концентрация на беладона – веществото едва се долавя от съвременните прибори при най-фин и точен анализ. Така че, вложеното вещество почти го няма. В по-следващите разреждания - 9 СН – 15 СН - то изчезва. Да се върнем на беладоната, защото я има в измерими дози в доста конвенционални препарати – „Белергамин“ и други антиспастични препарати. Някои са по-чувствителни, а други – ако имат нужда от повече таблетки, бързо ще усетят токсичните ефекти на беладоната в измерими дози – ускоряване на пулса, повишена чувствителност към светлина, задръжка на потенето, сухота на кожата, на лигавицата, жажда, сърцебиене, световъртеж и т.н. Всичко това няма да го получим с хомеопатичния препарат. И досега не е ясно той как точно действа – предполага се, че чрез отпечатък от молекулата на вложеното вещество, а по-нататък имаме динамизиране и потенциране на разтворите. Това е едната причина да твърдим, че хомеопатичните препарати са безвредни.

- От какво се състои разтворът, в който се капва концентратът от беладона да речем?

- Има различни варианти – прахчета, зрънца като кус-кус или по-малки – като просено зърно, има настойки. Във всички случаи основата са разредени настойки, които се пулверизират по специален начин върху зрънца от млечна захар. Твърдите форми се стриват в млечна захар и пак чрез разреждане от едно към милион се минава към течни форми. По правило основните хомеопатични източници са тинктури – настойки от растения, от животински произход – пчела, оса, отрова от ням кротал, от нашите усойници и пепелянки също се приготвят препарати с много добър ефект при чернодбробни увреждания и др. Представени са и минералите – сяра, злато, желязо и техните соли – морската сол например е чудесен хомеопатичен препарат при депресии, кожни проблеми, астма, други белодробни страдания и прочие. Има и нозоди – това са биологически продукти, които също важни.

- В кои случаи се препоръчва човек да прибегне до традиционната медицина?

- Има такива случаи, макар че много често в моята практика се занимавам с последиците от традиционното лечение – антибиотик, гъбична инфекция, срив на имунитета, алергии и др. Ако имаме примерно спукан апендисит и перитонит, тогава са уместни антибиотиците – това не подлежи на обсъждане. Ако имаме газова гангрена, сепсис, други такива състояния – да. Но трябва да се има предвид, че бронхиолитите при бебетата например са на вирусна основа, субхордалните ларингити 90% са на вирусна основа, 90% от кашлиците са на вирусна основа. Какъв е мотивът през глава да се скача към антибиотици, за да се създават по този начин и хронично болни пациенти?

- Много често се изписват антибиотици и при висока температура?

- Има го и този мотив – температура. Какво толкова страшно има в една температурна реакция? От 38,5 градуса нагоре хората имат опасения да не получат гърч. Добре, ако е така, водата е най-доброто охлаждащо средство – три увивания в студен чаршаф свалят температурата доста ефикасно за часове. Или хладка вана – започваме от температура около 37 градуса и се охлажда постепенно до 36,35,34, 32 – колкото човекът (детето или бебето) понася и чак, ако след третия ден нататък продължава да се задържа температурата, може да мислим за средства от аптеката.

- Може ли високата температура да бъде полезна?

- В Германия има клиники за лекуване на рак чрез температура. Тялото се загрява до 41.8 градуса. Ако хората използват температурата за лечение, много по-малко лекарства ще се харчат.

- До колко градуса може да оставим да се вдига температурата, преди да започнем да я сваляме целенасочено?

- Американският стандарт е 40 градуса, което и на мен ми се вижда малко прекалено. Европейският стандарт е половин градус надолу – 39.5 за децата, 39 – за възрастните. Значи – като стане 39.6, който го е страх, да я сваля, но целенасоченото сваляне със страх и паника от температурната реакция, удължава с 30% времето на боледуването. Но преди да се посегне към медикаменти, има и други начини. Освен водните процедури, препоръчвам сминдух. Чаена лъжица сминдух се вари 5 минути в чаша вода. След това си пие през 15 минути по 1 супена лъжица. Това подкрепя изпотяването и свалянето на температурата. Бъзовият цвят и липата в комбинация също са от класическите средства за сваляне на температурата.

- Хората са свикнали при температура да пият „Парацетамол“?

- Ужасявам се от “Парацетамола” – не знам защо е толкова масов. Усложненията, които съм виждал от противотемпературни средства по време на вирусни заболявания, са все от този прословут „Парацетамол“. Той е токсичен за черния дроб и за бъбреците, а го дават дори и на бебетата при ваксинации, когато им поникват зъби и пр.

- При много силна кашлица или бронхит може ли човек да се излекува с хомеопатични препарати?

- Да, има и комбинирани, и монопрепарати, които вършат работа – „Ипекакуана“ да кажем (при спазъм и гъст секрет – има си съответни показания и симптоми, които трябва да се съобразяват). Най-добре да се използват комбинирани препарати, когато не можем да преценим добре състоянието на пациента, например „Бронхалис“. Но да обърнем въпроса наопаки – с конвенционалните средства какво постигаме? „Вентолин“ например отпушва бронхите донякъде, но причинява сърцебиене, безсъние, нервност. Локалните кортикостероиди като „Фликсотит“, които се считат за най-безвредни, вкл. и при бебета и деца, отварят пътя за гъбична инфекция и ставаме абонати за съответния проблем от типа на спастичен бронхит и др. Има много по-прости и достъпни средства. Имах пациент – дете под 3 годинки, преживяло сложна сърдечна операция на 3 месеца, на 7 месеца преживяло първата си пневмония, после още няколко пневмонии и на 2 г. и 10 месеца му бяха поставили диагноза „хронична пневмония“ с тежка дихателна недостатъчност. Това дете беше на апаратно дишане. Щом откачат детето от кислорода и апаратите, посинява. В крайна сметка решихме този проблем с билки, настърган кромид лук на ситно ренде и мед плюс хомеопатични препарати. За месец и половина се приключи с белодробния проблем на детето и то си замина за Кърджали.

Много са могъщи природните средства и хомеопатията, но не се познават. А защо е така, не мога да кажа – консерватизъм и догматизъм. Ако има някакво лечение, то е възможно с природните средства – с дишане, с билки, със сребърна вода – тинктури, които може да се използват и през инхалатор. А иначе, като гледаме телевизия и слушаме здравни предавания, специалистите са категорични – астмата няма лечение. Професор Жени Милева го каза това в едно предаване – само подобрявали симптомите. Какво да говорим повече? Значи истинското лечение е другаде - да привлечем природата за наш помощник, съветник, лечител.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Anonymous
  Могат да се кажат много неща за Хомеопатията и всеки претендира за истината, но в България тя не е толкова позната, защото няма кой да преподава Хомеопатия -школата на Боарон прави курсове и профанизира този метод като вместо за години, лекарите учили-недоучили няколко месеца, тръгват да пробват... Една от причините да не е толкова успешна Хомеопатията у нас е ,че тя е доста по-трудна от стандартната медицина за практикуване -изисква дълга подготовка и всеотдайност, ангажимент 24 часа да се следят симптоми и да се предписва вярно и подобно на болестта лекарство.Подаването на частична информация към обществото, незапознато с принципите на това ...още

 2. 2) Благодорности
  От 15 години познавам д-р Михайлов, и макар и от 10 години да не съм в България, редовно се допитвам до него при всякакви заболявания. Убедих се във възможностите на хомеопатията, както и в търгашеството на големите фармацевтични компании и опасността от безразборното поемане на химикалите им. Благославям деня, в който за първи път, преди 15 години, влязох в билковата му аптека и се запознахме.
 3. 3) voivodata
  НЕКА ВСИЧКИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ ВА АПТЕКАРСКАТА МАФИЯ, ТЕ СА УБИЙЦИ!
 4. 4) Anonymous
  Едно уточнение - американски стандарт за висока температура особено при деца е не повече от 38,5. Знам го от личен опит и то с няколко деца. Не виждам как на дете на 18 месеца ще се свали 39-40 градуса температура с мокри чаршафи - който има деца знае за какво става дума. Освен ако не ви е много приятно да слушате ревове и писъци с часове. Здрав разум преди всичко и по-полека с експериментите. Като се получи температурен гърч вече е късно за всякакви лекарства!
 5. 5) Нека си помислим
  Вярно е че фармацевтичните фирми целят печалбата. Но и производителите на хомеопатичните лекарства, не ги дават без пари нали? Ето защо не това е критерия за разлика между обикновените и хомеопатичните лекарства. Разликата, е че хомеопатичните лекарства не могат да докажат по чисто химичен път как действат в организма. Тоест те нямат химическо действие. Това е така, защото са суперминимални концентрации във вода. Единственото хомеопатично обяснение е че водата има памет - което е научно отхвърлено като пълна глупост. Остава единствено плацебо ефекта - тоест самовнушението. То и затова доктора казва, че при сепсис и други тежки спешни и тежки ...още

 6. 6) Нека си помислим...
  и да узнаем, че Хомеопатията действа при деца, животни и растения - и така отпада обяснението на плацебо ефекта.Що се отнася да тежките хирургически случаи - никой не твърди че хомеопатията е панацея.
 7. 7) Благодарности
  "Разликата, е че хомеопатичните лекарства не могат да докажат по чисто химичен път" - и добре че не могат... в безпросветна България като продават диазепами, невролептици и антипсихотици без лецепта - защото никой не знае, че водят до пристрастяване, зависимост, дистония, дискинезия и паркинсонизъм... Фармацевтичните компании не им пука, че за три-четири процента от населението страничните ефекти могат да са фатални - статистика... да продаваме... да зарибяваме с антибиотици... а ако билката има същия ефект - да не я разпространяваме, да си мълчим - щото не може да се лицензира и не могат да се вадят пари от нея... престъпници... ...още

 8. 8) нека си помислим
  Билки -да. Много лекарства са изцяло на билкова основа. Но за разлика от тях в хомеопатачните лекарства билки няма. Там концентрацията на подобни вещества е сведена до нулата и сигурно количеството на хлор от пречистването на водата или котления камък надхвърля по количество на билките в тази чиста вода. Нищо лично против доктора, но хомеопатичните лекарства са гола вода в пряк и преносен смисъл на думата. Ако някой твърди, че е наясно как действат хомеопатичните лекарства нека да обясни, защо същите не действат при тежки състояния. Друг е въпроса, че това какво действа или не действа няма връзка с въпроса ...още

 9. 9) 9. Дайте ни да умничим
  Имаме си един критик на хомеопатията, който много обича да умничи. За жалост му липсват информация и опит. Естествено,че хомеопатията дава блестящи резултати и при спешни и животоспасяващи състояния като травми, наранявания, катастрофи и пр. При кръш синдром (размачкване на тъкани при затиснати хора при земетресение например)хомеопатията няма аналог. Уважаеми господине, лекарят на френския национален отбор по футбол е хомеопат. И когато французите спечелиха златната купа на световно първенство по футбол, камерите ясно показаха как футболистите приемаха хомеопатични лекарства при едно прекъсване. Хомеопатичнят принцип е навсякъде. Я ни обяснете на нас невежите привърженици на хомеопатията какво означава,че средствата, използвани за ...още

 10. 10) нека си помислим
  Вярно че съм лаик по темата за лекарствата, но според мен ефикасността на едно лекарство се доказва с медицинско изследване, а не с гледане на мачове по телевизията и кой футболист какво пие. Това за увеличаването на добивите на растенията не съм го чел, но явно е много важно за медицината. На всички професионалисти обаче препоръчвам да се позаинтересуват от критиката против хомеопатията в медицината и фармацията от страна на професионалисти. Другото е реклама на неясно как действащи или недействащи лекарства, които не ползвам, но май не са от най-евтините.
 11. 11) Mariana
  Здравейте, д-р Михаилов!Как бихте коментирали тази статия: http://lichentrenior.com/author/admin/?
 12. 12) Йорданка
  Браво.... д-р Михайлов...
 13. 13) Анелия
  Много добра статия и ще я препоръчам на познатите си майки, които в мнозинството сме параноични на тема "ДЕТЕТО МИ Е БОЛНО". Аз, ползвам хомеопатия повече 4 години за да лекувам децата си. С методите на д-р Михайлов се запознах отпреди 2 години. Смея да твърдя, че благодарение и на него дъщеря ми (3г. и 8м.) дотук не е помирисвала АБ. А се е разболявала средно 8 пъти в годината. направете сметка - за 4 г. по 8 разболявания, това прави 32 главно респираторни. Нито 1 АБ, само хомеопатия. Егати и коефициента на "плацебо"-ефект има това дете. ...още

 14. 14) Anonymous
  Здравеи те др-Михаилов
 15. 15) Anonymous
  Админ: Кирилица! Четете! ---------- --------------- --------------- -------------- ------------- -         Zdravei te dr.Mihailov,pi6e vi Kristina ot s.Brani Pole obl.Plovdiv. Na 24 godini sam ot 6-god. jiveq s priqtelq si na semeini na4ela.Imam problem s mese4niq cikal,toi ne e redoven ----------- --------------- - .Za tezi 6-god. mi e idvalo samo 2-3 pati,a vsa6nost sam bila na mnogo lekari praveni mi sa mnogo isledvaniq i - vsi4ko se okazva normalno. --------- -------------- ------------- mi pi6ete na adres krisi_mo6ukova@abv.bg.S uvajenie Kristina Mo6ukova
 16. 16) Anonymous
  ЗДРАВЕИТЕ И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!НИЕ СМЕ ВАЛЕНТИН ТОДОРИЦА ОТ ГРАД ИСКАР ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ.ВИДЯХМЕВИ В ПРЕДАВАНЕТО ;ДЕНЯТ Е ПРЕКРАСЕН"И РАЗБРАХМЕ ЗА ВАШЕТО БИЛКОЛЕЧЕНИЕ ЗА БЕЗПЛОДИЕ.ОТ 10години СМЕ ЗАЕДНО,ИМАМА ЕДНО НЕУСПЕШНО ИНВИТРО И МНОГО ЛЕЧЕНИЯ С ЛЕКАРСТВА.ИМАМЕ ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ ЛИЧНО САС ВАС.ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРИМ!КАК Е ВАЗМОЙНО ДА СЕ ЧУЕМ ПО ТЕЛЕФОНА ЗА ДА УТОЧНИМ СРЕЩАТА СИ?
 17. 17) Anonymous
  По въпроса за безплодието, пишете във форума на д-р Михайлов в "Часът на мама". Пак там ще можете да намерите координати на д-р Михайлов за връзка.
 18. 18) oo
 19. 19) Мирена
  Anonymous, Грешиш за Боаронските курсове. Първо: те се провеждат в УНИВЕРСИТЕТ. Второ: Издадва се легитимна диплома. Трето: Курсът е минимум 2 години (което съответства на З-на за зравето) Четвърто: Курсът допуска само лица с медицинско и/или фармацевтично образование (също отговоря на изискването на Закона). Не може да завърши този курс "чистачката на физкултурния сало"н и тя да Ви лекува с хомеопатия). Ако не достигат тези факти може и още да приложа! Не разбрах какво е лошото на Боаронската школа?!
 20. 20) Петкова
  Познавам д-рМихайлов от 3години.Потърсих го заради сина ми,който имаше алергия към прах и плесени.До момента го бяхме лекували по традиционните начини и бяхме най-често отсъстващите от детската градина.Доверих му се изцяло,защото от опит знам че дори и при лечение с антибиотици,лекарите които ги предписват не са наясно с ефекта който може да постигнат.После ви предписват друг антибиотик и в един момент сте хронично болни и сте от най-честите пациенти в поликлиниката.След като започнахме с диетата препоръчана ни от доктора и с укрепване на имунната система синът ми започна да се подобрява.Не може да се каже че не боледува,защото е дете-тича,поти ...още

 21. 21) Anonymous
  Запознах се с д-р Михайлов когато провеждах химиотерапия. Оттогава изминаха 13 години. Много неща съм научила от него за един качествено нов начин на живот, движение, хранене и лечение (когато е необходимо). Благодаря му за почтеността и високия професионализъм!
 22. 22) ваня
  Здравеите др.Михаилов.Докторе кажете как да слаля килограмите които съм качила.Ате не са малко 30килограма са и започнах да ме налегат болешките, като дископатия и др.
 23. 23) ваня
  Здравеите др.Михаилов.Докторе много ви моля кажете ми как да слаля килограмите които съм качила.Ате не са малко 30килограма са и започнах да ме налегат болешките, като дископатия и др.Правила съм диети но след това се получава йо-йо ефекта.И Като че, ли се обесмисля.НА Лидия Ковачева-плодовата ,Пол Брек само мин.Вода и на Дюкан.
 24. 24) патоанатом
  Редуктил.
 25. 25) ваня
  какво значи това ,,Редуктил,,
 26. 26) Andrea
  много полезна статия ето и клиниката на д-р Захариев
 27. 27) патоанатом
  sibutramine
 28. 28) екстрасенс билкар чакри
  Енергиен масаж. Отпушва чакри. Билколечение с ликоперсикум. Разполага с тинктури, от които ще Ви се завие свят. Одринска 23, звънеца с табелката.
 29. 29) Пепа
  Здравейте д-р Михайлов! Бихте ли коментирали лението на МС чрез Хомеопатия. Имате ли положителни резултати в тази област, защото традиционната медицина вдига ръце - няма лечение, а само стопиране на процеса на елеминация.Става въпрос за много млади хора почти 20 годишни и този отговор не удовлетворява никой.
 30. 30) kikiriki
  д-р Михаилов моля помогнете дъщеря ми е на 3г.и 9м.лекарите казват задна хрема вечер се дави в секрети от носа и постоянно кашля само когато спи. моля Ви дайте отговор.
 31. 31) ena_86
  Добър ден,д-р Михайлов Аз бих искала да ви попитам Фисура на ануса дали маже да се излекува с хомеопатия,благодаря предварително за отделеното време.
 32. 32) Marinova
  Здравейте, д-р Михайлов! Много съжалявам, че не живеем в София и нямам възможност да посетя Вашата билкова аптека и да се посъветвам лично с Вас. Чела съм за хомеопатията и се опитвам да я прилагам на децата си заедно с лекуващата ни докторка, но в повечето случаи стигаме до антибиотично лечение. ...още

 33. 33) чичата
  преди 8 години бяхме 7 приятели(тогава под 55) с идентични сърдечни проблеми, изискващи ежедневно лекарства, петима се уповаваха на хмеопатията на д-р а.м., четирима от тях са вече прах/ другите кретаме
 34. 34) Николай Алексеев
  Аре пак реклама на хомеопатията, която е с доказан плацибо ефект. Аре пак глупости от сорта, че с хомеопатията се лекуват даже растения Както и манипулациите, че традиционните лекарства са химия Каква точно химия - органична, неорганична; какви са изходните вещества, как точно се синтезира? Няма лошо, щом ви се дават пари за глупости, поне не залитате към антибиотиците
 35. 35) Вова
  Това лечение има сходство с ветеринарната медицина . Ако животното оздравее, значи лекарството е подействало, ако умре..значи болестта е била в напреднал,нелечим стадий. Лекарят не носи никаква отговорност. Почти както шаманите при чукчите.
 36. 36) zlatipetkova@abv.bg
  ЗДРАВЕИТЕ!д-р Михаилов даштеря ми е на 3г.и почти не е боледъвала от 4м.не спираме да ходим по лекари и да пие един къп лекарства.Прес ношта се дави от кашлица докато спи.Моля ви даите ми отговор
 37. 37) чичата
  докторе честит имен ден/ желая ти да си здрав и да не се подлагаш на внушенията на ПАТИЯТА си
 38. 38) grozdankam
  Здравейте докторе,имам лаймска болест може ли да се излекува с хомеопатични средстства


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com