www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 18 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Гербно модифицирани организми

1 Февруари 2010

 

Иво Инджев

Откакто научих, че Доган бил залитал от 10 години насам по новите технологии много неща ми се изясниха. Казва го не друг, а професор. И не кой да е, а професор Людмил Георгиев, един от любимите изразители на онова, което Доган желае да стане известно за него в публичното пространство.

„Искал е да му набавям стряскащи книги. От хуманитарна гледна точка, разбира се. Примерно по химия, биология и др.”, твърди в миналата седмица в интервю за в. “24 часа” Людмил Георгиев. Според него Доган бил единственият български политик, който чете и се самоусъвършенства. И никога не е преставал да работи.

Прониквайки дълбоко между редовете на професорското научно съобщение стигнах до извода, че той ни прави намек за генезиса на успеха на… Бойко Борисов. Нали все се питаме “ как така стана”, “кой му дърпа конците”, “ трябва да има нещо в тая работа”. Ето го обяснението: някой научно е подходил и разработил успеха на Борисов. И забележете срока – през последните 10 години. Точно, по научному съвпада с нахлуването на Бойко Борисов в публичното пространство след успешния му “Ипон” и появата му на царския тепих.

Борисов е разкрит! Покачвайки напрежението спрямо себе си чрез затягане на обръча от фирми Доган постепенно, дозирано, но неотклонно работеше за създаването и успеха на ГЕРБ.

Точно така сред гражданството и селячеството се зародиха, укрепнаха и победиха ГЕРБНО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ!

Доган обаче, който обича да използва учени думички за смайване на публиката, не си хвърля напразно нито думите, нито усилията, нито гените. Той непременно ще си поиска дивидентите. Това едва ли би учудило когото и да било. Учудващо е, ако ги получава. Такива мисли навява фактът, че рязко и внезапно неговият мобилизиращ за битка образ изчезна от бойното поле, в което пребивава иначе властта чрез обвиненията си срещу предишните управници.

Най-новата схватка между “нови” и “стари” се води на територията на Министерството на околната среда и водите, което беше вилает на Доган и неговия министър Джевдет Чакъров. Залогът е голям – обяснението за провала с европейското финансиране и задаващото се продължение на този крах и при новата власт. Вместо Доган обаче на обвиненията отговаря Станишев. И вместо да търси сметка на Доган, Борисов воюва със Станишев.

Къде е Доган в тази скрита картинка?

Залита някъде. Според бившия му близък сподвижник Осман Октай, причината за залитането му е начинът му на живот с постоянна употреба на определени течности, което е прозаичното обяснение защо спи до късен следобед и не ходи на работа. Излиза, че следва заветите на нашия вожд и учител Георги Димитров (известен на съседите си ул. “Опълченска” в София като “Гошо Тарабата” заради “залитанията” му на връщане от кръчмата).

Помня като дете как в училище ни учеха на сентенциите му. Бил казал: “ Като не успееш веднъж, опитай отново, ако ли пак не успееш, опитай пак”. И така научихме, че трябва да се опитва до дъно! Доган, да ви кажа, ми е връстник, раждани сме в една година, живели сме в една държава и няма как да се е разминал с преподаваните в училище Гошови мъдрости. Може пък да ги е попил.

Проф. Людмил Георгиев обаче твърди, че залитането на Доган му било свързано със “стряскащи книги”. Кой е прав – турчинът, или българинът?

Ето случай, в който не е еретично да призова: изберете турското!

Виж още текстове в блога на Иво Инджев
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) трезвомислещ
  Ако проф. Людмил Георгиев иска да ни убеди, че Доган е политикът, който като се развива и развива накрая вече става суперерудит и разбира от всичко... ами то само веднъж е имало в историята такъв политик и вожд и се казва Сталин... Доган не е Сталин - не знам само вижда ли се в мечтите си Сталин (че като него обича да решава национални въпроси и да се изказва по далечни от него науки - като биволовъдството и индийските породи примерно)..., но пък проф. Людмил Георгиев е заприличал на онези от постоянното обкръжение на Сталин - постигнал го е!
 2. 2) Narnian
  Признавам си перото на г-н Инджев отново ме убеди ,че имаме дбри публицисти и то доста продуктивни като него, като конвеер е...блогосферата направо пращи от такива автори,защо не...А, този доганвия прфесор, даскал да сокла ли е, браво имат стил и двамата,сам , че г-н Инджв ,нещо греши или пуска димки умишлено. Премиер Борисов отдавна е започнал да се "занимава" със всичките бивши управници по неговите компетенции- останалото е работа на други органи и институции.Той прояви политическата и държавническа воля за проверки и ревизии на "деятелността" им , другото...
 3. 3) gg
  КОНВЕЕР!
 4. 4) cobalt
  Премиера отадвна разправя, че се е захванал с въпросните бивши управници. Резултата засега не се вижда. Но и отдавна е ясно, че и той е от същото котило като тях. Така че: не съм изненадан. Но така се получава, когато се гласува не "за" нещо, а "против" нещо. И маса народ страда от синдрома "да не ми се загуби гласът".
 5. 5) ЧИНГИС ХАН
  Сигурно има и друг начин да се искарат 5 лв без да човъркаш околодогановото пространство.Започвам да се дразня .В КРАЯ НА КРАИЩАТА има ли значение кой ще дръпне шалтера накрая?
 6. 6) Киров Б
  Кобалте, ако отминем настрана такива като мене и тиби дето гласувахме за зелените (аз го направих за мажоритарния им кандидат) според тебе трябваше да подкрепим...? Доган, Станишев онова мадридско, крадливо , дръгливо посмешище или екстремиски настроения Волен или доказано некадърните сини?
 7. 7) Narnian
  шести, Около година преди изборите на излизане от "Радисън" ме спря момиче с куп книги за источни религии и предполагам природосъобразен начин на живот, с нея беше и този Асен Генов и си го спомних как съм го срещал и него като представител на движението "Харе Кришна", който сега е един от "дейните" и многоустати зелени в България, които принципно харесвам , но много ми наподобават на сините в началото когато голям пръст при тяхното проектиране имаше мафиота Луканов- просто още са много "зелени" и досто червеникакви.
 8. 8) Киров Б
  На фона на политическите оферти това май си беше най-малкото зло. Твърдо съм против да не се гласува или да се гласува за доказани некадърници и откровени крадци, с гласуване или пасуване - все тая - резултата е възпроизвеждане на статуквото а то не ме кефи.
 9. 9) Narnian
  Абсолютно, но и cobalt е наясно ,интереснозащо не си признава...
 10. 10) Киров Б
  Защото Кобалта си пада малко идеалист. Да ББ си е плод на мутренските години, има ли някой да го отрече. Някой да вярва, че "Ипон" изчезна и няма нищо общо с него? Нима не се вижда, че е зависим от бившите си другари, които вероятно знаят и могат да изтърват нещо не лицеприятно за миналото на ББ. За останалите - мъртъвците имам предвид в политиката, както се казва за мъртвите или добро или нищо, сиреч нямам какво да пиша.
 11. 11) чичата
  абе да вземат да махнат от първите страници оная статия с кондю, щото все го мисля за премиера/ ще вземе да свикнат форумците и като изфъшкаме маркуча току веж избрали сме си кондю
 12. 12) трезвомислещ
  Чича, Кондю е без шапчица, а на друга снимка в друга статия тука Б.Б. е с еврейска шапчица... Научи се да ги различаваш...
 13. 13) Киров Б
  Чича, Кондьо станал християнин какво му се противиш на човека?
 14. 14) чичата
  християните са смирени хора/ от циганин такова нещо не можеш да очакваш, защото циганинът е алчен човек/ алчността е порок на гладния/ циганинът и педераст става от алчност, не от физиология, за да запази за себе си "готините" ебачи/ затова едно време циганин, като наеме такси ,вземаше само волга/ тоя тук е толкова християнин, колкото и дъновист и мормон и будист и таоист, че и на ръка ще ти гледа и ще ти хвърли един боб/ духовен човек е кондю, и е досущ като премиера - алчен та му се разваля настроението още в 6 и 30 сутринта/ народен човек


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com