www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Риалитито на Цветанов срещу “Биг Брадър”. Защо не показаха и ареста на Човека глас?

 

17 Април 2010

 

СЕМ изпрати предупредително писмо на Нова ТВ за излъчваните сцени в “Биг Брадър фемили” два дни, след като вицепремиерът и вътрешен министър Цветанов ги посъветва да бъдат по-внимателни към подобни предавания. Сигурно е съвпадение. В СЕМ едва ли са толкова услужливи към реплики на вътрешния министър.

Случаят, обаче, е любопитен. В e-vestnik досега сме проявявали много пъти несъгласие с приказките на Цветанов. Но донякъде приемаме мнението му за “Биг Брадър фемили” - “Няма нещо, което да даде позитивното в обществото, няма нещо, което да даде възпитателния ефект, който според мен трябва да се цели от всяко едно предаване. Комерсиалното също е важно, но трябва да се замислим каква цена трябва да плати обществото и всички ние.”

Като отставим настрана комунистическата му представа за медиите – че всяко едно предаване трябва да цели възпитателен ефект – Цветанов е прав за липсата на позитивно в “Биг Брадър фемили” и за цената, която трябва да плати обществото за такова шоу. То провокира насилие, простащина, отвращава. Когато се показват сцени на насилие в такова риалити, това само индуцира лумпените.

“Биг Брадър фемили” е събрал безумни двойки и от екрана се лее простотия. Няма позитивно, точно в момент, когато обществото е затиснато от негативни новини. Това обяснява и по-слабия интерес към поредното шоу.

Но в тоя ред на мисли Цветанов може ли да обясни неговото риалити шоу какво цели? Постоянните клипове с арести, които се излъчват в новините, какво позитивно дават? Да уплашат хората, все едно живеем в полицейска държава? Това ли е възпитателният ефект? Да показва масово гавра с хора, дори да са престъпници? Да удовлетвори ниски страсти на тълпата – зрелище как някой е унижаван, арестуван, натискат го на колене с белезници или го просват по корем на пода. Целта е да се страхуват всички? Защото страх е сковал държавата на всички нива. След тия риалитита и изявленията на премиера за далавери във всичко, в администрацията вече никой не смее нищо да предложи, нито да подпише – проект, разрешително, каквото и да е. Държавата направо е блокирана. Това директно задълбочава кризата.

“Аз не гледам “Биг брадър”, защото не смятам, че това е предаване, което заслужава да бъде гледано и такива предавания ни отдалечават от ценностите”, заяви Цветанов. Към кои ценности ни приближава риалитито на Цветанов? Впрочем, нали МВР снима всяка акция - защо не пуснат и ареста на Човека глас Краси Аврамов? Толкова хора ще се изкефят, че го просват на пода…
Етикет: , , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) ГРАМОФОН Новини | Новини | Риалитито на Цветанов срещу “Биг Брадър”. Защо не показаха и ареста на Човека глас?
  [...] [...] » прочети още Свързани новини:СЕМ послушаха Цветанов за "Биг брадър фемили" Регулаторът изпрати писмо до Нова телевизия, в което я съвета да не излъчва сцени с агресия между участниците преди 23... [...]
 2. 2) тео
  Двайсет години оревахме орталъка,как политиците били корумпирани и ,как поради тази причина народа бил беден.Сега,когато за пръв път започнаха да арестуват бивши министри,общински съветници,съдии итн,и да им повдигат обвинения,ужас,народът се страхувал.Е,не се страхува,поне 99%от него ,който не е крал или по друг начин се е облажвал незаконно.Сега,ако гн.Бакалов го е страх,проблема си е негов.А тезата,че за да работи администрацията,трябва да бъди оставена спокойно да продължава да си върти далавери и прибира рушвети,е толкова дибилна,че не се нуждае от коментар.
 3. 3) У.Т.
  да не забравяме все пак че мвр се бори срещу престъпността а не се занимава с битови проблеми. тези от мвр които направиха грешки се извиниха. а в бгбрадър уж който прояви насилие щеше да напуска къщата завинаги. вместо това накараха побойниците да мият чинии.
 4. 4) cobalt
  Как така страхът от полицейски произвол стана проблем на 1% от хората (поне според тео)? Красимир Аврамов и Максим Кузманов какво бяха направили за да се страхуват? А танцьорките в стрийптиз-баровете, които трябваше голи да лежат пред подхилкващите се въоръжени ченгета? А останалите десетки задържани за 72 часа и после пуснати поради пълна липса на доказателства? Те не трябваше да се страхуват, защото нищо лошо не са направили. Въпреки това ги арестуваха или поне унижиха пред включена камера. Цветанов е просто ченге, и не съм очаквал друго от него. Фактът, че въпреки това има нашенци, които симпатизират на подобно полицейско ...още

 5. 5) Деси Цветанова
  Цецо МВР-то направи поредното тъпанарско изявление и на Гого Лозанов му падна папионката от притеснение. После всичко мина като на кинолента - бързи мерки от страна на СЕМ, зачервени бузи, разчорлена коса. Важно е да се върви в правилната посока, която Цецо МВР-то ни сочи.
 6. 6) SK
  “Биг Брадър фемили” е събрал безумни двойки и от екрана се лее простотия
  Би трябвало да се каже: Биг Брадър не е могъл да събере умни двойки може би поради това, че от двадесет години насам те липсват. Та откъде може да се вземе нещо друго освен простотия и насилие? Но най-интересно е, че някой се "айдентифай" със простаците на Биг Брадър. Шоуто Биг Брадър е ужасна свинщина, но да се винят журналистите, че показват в новините простотия и насилие е неправилно. Те показват това което е в действителност. Грешка е да се прави шоу с такива простаци обаче, пък
  ...още

 7. 7) хамалин
  трябва да се арестуват тъпанарските мисли в кратуните на изпростялото като кукуруз население българско
 8. 8) мнение
  ДАА Биг брадъра е поредното пошло цунами което ни заля ....или по-точно с което ни заляха . Та хамалин и други емигтанти които си позволяват да плюят по българското... преди 5 години реших да си пробвам късмета в Австралия и набързо се сблъсках с техният вариант на брадъра . Хората бяха запалени , коментираха го и гласуваха /СМС/ . Бе ги провокирал един нагъл мелез от близките ...още

 9. 9) gg
  Ще ги показват изродите как ги хващат и как коленичат, разбира се! Не, ще ги молят коленопреклонно! Младите лесно го виждат другото по чалготеките т. е. как безнаказано живеят престъпниците. Ама Бакалов, не си добре, бе човек! До вчера що не ги хващаха , сега защо ги хващат...така. Отсявайте важното и то много важното от глупавите тревоги на чувствителна домакиня - "олиии как грубуу го бутнаха тозиии".
 10. 10) истинов
  ТЕЛЕВИЗИЯТА НЕ Е КВАРТАЛНАТА ПЕЙКА От известно време душата ми е неспокойна,бушува вътрешно,търси обяс- нение и изход от така създадения телевизионен комфорт за българина в повечето часове на денонощието.Завърнал се в дома след работния си ден и аз като повечето живущи в тази страна,търся с нещо да се освежа и раз- нообразя от малкия син екран.То да е с непренуден хумор,с весела и звуч на песен,с интересно събитие като за нормални хора,добронамерена новина и вест.За да може той-екрана,да изиграе своята роля за която е създа- дена телевизията -да разнообрази делника ми,да освободи натрупаното напрежение от ежедневието,да ме спре пред ...още

 11. 11) r@b
  И така,с извинението към гласа трябва да забравим милиционерщината!Какво пък,утре чрез анонимни свидетели,СРС и други новости на някой невинно осъден пак ще се опитат да минат с извинение.Но я си представете-ако вие пребиете някои полиционер "по погрешка"-тогава какво?Ще стигне ли само извинение?


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com