www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Жалко, Бербатов се оттегли, писна му от злобата и завистта

13 Май 2010

 

Бербатов Футболист на годината 2007
Димитър Бербатов като Футболист на годината. Снимка: Валентина Петрова

На специална пресконференция Димитър Бербатов, голмайстор на България за всички времена, обяви решението си да се оттегли от националния отбор. Ето част от отговорите му на журналистическите въпроси:

- Какви са малките неща, които повлияха да се откажеш?

- Всеки има право да каже стига, да каже спирам. Хубавото при нашата професия е, че взимам еднолично моето решение, нямам шеф, няма кой да ми казва какво да правя. Не искам да изтъквам баналните неща. Всичко се промени, вече не съм на 22 години. Имам дъщеря, имам семейство, те са на първо място и не искам да съм безотговорен към тях. Не искам да прехвърлям стреса от работата си у дома. А в националния отбор имах напоследък доста стрес и така като навържеш нещата се стига до тук.

- Под малки неща да разбираме ли писанията, клюките и постоянните критики?

- Като имаш много причини и те се насъберат нормално е да стигнеш до едно решение. Не съм първия и последния, който се коментира против и за него. Със сърдене не съм стигнал до нивото, на което съм в момента. Просто съм решил, че трябва да се каже стоп все някога. Казах стоп, имам си план и си го изпълнявам. Направил съм си цел в живота и си я следя.

- Съжаляваш ли за нещо през тези 11 години? Имаше ли напрежение в националния отбор заради сравненията с поколението от 1994 година?

- Не съжалявам за нищо, единствено, че не успях да играя заедно с брат ми в националния отбор. Аз съм такъв човек, че каквото съм постигнал, за нищо не съжалявам. Лошото е, че не можах да направя кариера в националния отбор. Важното е, че опитах. Бяхме на Европейско, опитахме и за световно първенство, но не стана. Напоследък имаше напрежение, все ни сравняваха с предишно поколение. Хора се опитваха да вкарат интриги, да дават оценки, неща, от които аз постоянно бягах.

- Кой от семейството ти повлия за решението?

- Те не могат да ми повлияят, имаха свое мнение, но аз взех крайното решение. Винаги съм се опитвал да не пренасям стреса от работата вкъщи, защото ще се отрази на близките ми хора. Напоследък имаше доста стрес, напрежение и негативни емоции. Аз съм такъв човек, че подобни неща ме държат по 2-3 дни и това не е добре. Не си заслужава да тормозя семейството ми.

- Омръзна ли ти, когато отборът не върви, все Бербатов да е виновен?

- Омръзна ми, на кой няма да му омръзне. Това е нормално. Негативите се изсипват върху човекът, който трябва да носи отбора или е постигнал най-много, или е най-известен. Но и аз съм човешко същество, имам си своите минуси. Но понякога ти става криво, минава ти, но след 2-3 дни. А през това време е наистина криво.
Аз съм сигурен или поне така си мисля, че отказването ми може да има обратен ефект. Едва ли тук има човек, който не иска националния отбор да върви напред. Ако има такъв, по-добре да си излезе. Разберете, аз не съм националния отбор. Постигнал съм всичко благодарение на съотборниците ми.

- Чувстваш ли се достатъчно обичан в Англия, медиите и там те критикуват постоянно?

- Опитвам се понякога да не ги чета, защото има и там такъв критицизъм. Разбира се, че понякога имат право. Това, че не показвам емоциите постоянно на терена, не означава, че не съм щастлив. Не знам дали ми вярвате, но съм щастлив. Хората в Манчестър Юнайтед дадоха толкова пари за мен, нормално е да очакват много. Аз съм чужденец в тяхната държава, очакваха да направя магически неща.

- Иванков се отказа преди теб. Очакваш ли да има други?

- Всеки сам си решава. Ето, Иванков се отказва. При него нямаше шумотевица, никой не го разпъваше. При мен е малко по-трудно, сигурно защото съм постигнал някакви неща. Казвал съм го много пъти, решението ми не е продиктувано от писания. Но и има моменти, когато виждаш, че си недооценен, питаш се струва ли си това, което правиш. Аз се чувствам най-обичан от най-близките ми хора.

- Ако сър Алекс те помоли да отидеш в друг отбор, ще го направиш ли?

- Защо всички ме питат дали ще си тръгна от Манчестър Юнайтед? Защо никой не ми каже: „Пич, успех през следващия сезон”. Аз ако си тръгна от Манчестър Юнайтед, щастливи ли ще ви направя. Аз съм стигнал, където съм искал, къде да ходя? Аз съм стигнал най-горе.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Славов
  Добре, че успях да го гледам на живо последните пъти, когато имах възможност! Успех, Бербо!
 2. 2) фен
  Ако беше голям футболист, нямаше да стои на резервната скамейка по стадионите в Европа. Време беше да спре да хвърчи в облаците, ами да слезне на земята и да се огледа колко е жалък!!!
 3. 3) COLONEL K
  Успех,здраве и повече късмет наДимитър Бербатов!
 4. 4) хамалин
  човекът е умен(това е най-важно)много деликатно казва нещата(дори само с това,което е постигнал да си остане,пак е напълно достатъчно)изкарвам си като лекар папото в германска уни клиника и знам отлично какво значи да се задържиш една минута над водата(не искам да съжалявам българските лекари,които не са опитвали по чужбина,но е редно да им се подшушне,че нещата при нас и тук са като от небето до земята:така е с ритнитопковщината и с всичко останало)важното за бербатов,че е решил(обясненията му няма да достигнат до ушите на глухите)пожелавам му успех и щастие със семейството,това е върховното в един живот(манчестър е само един трофей) ...още

 5. 5) cobalt
  Успех на Бербатов и след националния отбор! Много здраве на един от най-големите български и световни футболисти. За съжаление и той не беше оценен по достойнство от ганьо. Нищо, че ганьо никой не го вика в никакъв национален отбор, а в манчестър даже и за футболен критик не биха го взели.
 6. 6) Иванов
  Най после и Бербатов да се оттегли. Крайно време беше, след като остави всички Българи без нерви с най, най невероятните пропуски, които е направил на всичките международни форуми през последните 12 години.
 7. 7) Славов
  Мен пък ме оставяше без дъх с невероятните си отигравания. А невероятни пропуски правят всички.
 8. 8) Стефан
  Човекът е достоен. Хули ще има винаги, винаги ще има пропуски...не вярвам някой да прави съзнателни пропуски, докато хурите са винаги съзнателни. Желая успех от сърце!
 9. 9) неслучайна случайност
  Димитър Бербатов, голмайстор на България за всички времена
 10. 10) нека не се будалкаме
  Фергюсън " Бербатов , зле бе този сезон , защо "...."Ами , аз ангажименти , националният , семейството ...." ...... " Бербатов , кой плаща музиката Манчестер или България ".......... " Манчестер , сър " ..... " Бербатов , забравяш за България , при парите няма национализъм ..оки" ...... " Да , сър ...още уте "
 11. 11) кенефскиялефски
  пречукахме Балъков,Стоичков,Пенев,Трифон,Костадинов,...Бербатов,Стилян,Марто...щоно не са миришещи говеда като нас от Герена на гондзьо,батком,марков...Докато сме живи само кенефскилефски с нашите фалшиви национали и шампиони,па ако ще да падаме от кой ни хване в Европа...важно е кенефскиялефски да не признае Бербатов,Стилян,Мартин...както не сме признали Балъков,Стоичков,Пенев,Трифон,Костадинов от някви си пикливи Манчестер Юнайтед,Манчестер Сити Астон Вила,Барселона,Атлетико Мадрид,Валенсия,Байерн Мюнхен,Спортинг,Порто...от Герена по-миризливо има ли...нема,епа,нема....
 12. 12) Владо
  Е, и? ОК, един от най-добрите и успешни ритнитопковци в един посредствен отбор на една посредствена страна. Още веднъж - е, и?


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com