www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
неделя, 18 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Гърция - оставката на "мис Правителство" за укрити данъци

21 Май 2010

 

Андзела Гереку като фотомодел

Заместник-министърът на културата и туризма на Гърция Андзела Гереку, която носеше неофициалната титла “мис на правителството”, подаде оставка след като в печата бе съобщено, че нейният съпруг, певецът Толис Воскопулос, не е платил над пет милиона евро данъци. Премиерът Георгиос Папандреу, който точно сега обяви ожесточена борба с укриването на данъци, което в Гърция е много разпространено явление, веднага прие оттеглянето на своята сътрудничка, която е в неговото социалистическо правителство от октомври, когато ПАСОК спечели предсрочните избори.

Гръцките вестници обширно се занимават с този случай, към който интересът е повишен от факта, че Гереку, освен като политик, е известна и като бивша актриса. Преди петнадесетина години нейната красота и атрактивност я доведоха на корицата на гръцкото издание на “Плейбой”, което тогава предизвика различни коментари в Гърция. В Ютюб (YouTube) и днес могат да се видят откъси от филми с Андзелина в много освободени любовни сцени.

Тези, които не харесват миналото на Андзелина, сега заключават, че в греха на нейния съпруг има и нейно участие. Някои вестници съобщиха, че съпрузите заедно са попълняли данъчните деклараци, което означава, че досегашният заместник-министър на културата е трябвало да знае за укриването на данъка. Противниковият лагер обаче изтъква нейния жест като крайно решителен и морален акт. Толис Воскопулос, който бе на върха на славата преди двадесетина години, отхвърля твърденията, че се е радвал на специално отношение от страна на данъчните власти, т.е. че някой му е позволявал да избягва задълженията си към държавата.

Той твърди също, че сегашната му съпруга, с която е в брак от 1996 г., не е отговорна за неговото прегрешение, тъй като не е знаела за това. “Катимерини” писа вчера, че Воскопулос е обвинен, че цели 17 години е избягвал да плаща данъци, но той казва, че някои данъчни сметки са неточни и част от имуществото му отдавна е отнето по време на бракоразводното дело с бившата му съпруга.

Гереку е вторият член от правителството на Папандреу, който напуска неговия кабинет. В края на годината това направи и заместник-министърът на вътрешните работи Динос Ровлиас, след като се появиха обвинения, че се е намесил в полза на членове на армията и полицията, които желаели да напредват в службата.

По БТА
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) чичата
  да я вземем за мястото на вежди/ и тя гледам е с добри вежди/ награбила се е/ ще прави поведение/ веждито тепърва ще краде от лувъра, тепърва ще лъже кое колко струвало
 2. 2) ЧИЧО МАНЧО
  Чича ти отде знаеш че ще краде. Ти май много бараш бе човек.
 3. 3) чичата
  ти си пази женската челяд от чичата, че ще и хареса да е обарана
 4. 4) pro-anti
  хайде, хайде чичата, имала хубави вежди...зяпал си само там, където е 2 педи под веждите
 5. 5) фен
  Няма страшно , е къде е Италия , Берлускони щте я вземе за министър, и със сигурност щте я уважава ........
 6. 6) ЧИЧО МАНЧО
  Чича ти отколко време само бараш бе човек.
 7. 7) свако
  Ман4о, младите хора родени след 1991г. не знаят какъв е тоя байряк, дето го вееш.Няма да бъде зле в скоби всеки път да поясняваш, 4е това е байряка на една сравнително кратко съществувала кървава империя изградена върху костите на милиони избити или уморени от глад 4овешки същества .И вси4ко това в името на установяването на камунизма в целия свят.Ти представяш ли си как щеше да завърши ВСВ, ако американците не бяха направили атомната бомба? Това е което спря 14 милионната съветска разпищолила се армия, половината от която беше окупирала изто4на Европа, да си изпере миризливите партенки в Ламанша. ...още

 8. 8) чичата
  лелинчо, говори с хамалина, той знае едни по-така хапчета, белким ти влязат в работа


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com