www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

България – гнусна страна в Европа. Ние, българите, сме радиоактивни и заразни

14 Юни 2010

 

Здравни съвети от вестник “Труд”.

Б. р. - Следващите редове са скандални, писани от човек, който не е писател или журналист, а с инженерно образование. Възмущението му от деградацията на нравите у нас минава границата, но е полезно да се прочете, защото обществото някак безмълвно се примирява с диктата на безкултурието и простотията, и има нужда от някой отрезвяващ вик.

Това което съм написал не е антибългарско, а е анти-простотията.

1. Ние, българите, си избирахме всички правителства след ноември 1989 г.

Тези правителства не са били избрани от германци, американци, руснаци, румънци, цигани или турци. За тези правителства сме гласували или не – ние българите.
Все пак циганите и турците не представляват критична маса гласове. Вижте статистиката.
Това, че циганите са в голямата си част такива, каквито ги описваме, е така, за съжаление. Но те не са откраднали толкова пари, колкото нашите братя – български участници и съучастници в политическият живот. Често им се приписват повече грехове (според официалните власти се наричат роми, но това не променя фактите).

“24 часа” за обвиненията в присвояване срещу по-голямата сестра на висша чиновничка.

За турците ми е много мъчно, честно казано. Няма по прецакан електорат от собствената си етническа партия. Тази партия с мутренско-феодални способи винаги е прецаквала хората си.

За комунистите няма да говоря – скучно, предъвквано и ясно. Комунизмът е опасна теория , която дава прости отговори на сложни въпроси и от там започват бедите.

2. Ние, българите, си мълчахме и преди 10-ти ноември 1989 г.

За голямо нещастие опитите за българско дисидентство бяха безплодни. Или не така мощни, че да се чуе в сърцата и душите.
Ние, поколението на нашите майки и бащи, дядовци и баби, трябваше да бъдем дисиденти. Ние мълчахме. За това няма прошка. Няма прошка за моите роднини , че са мълчали, няма прошка и за мен.
През 1989 г. бях на 21 годишна възраст. В моето семейство се пускаше тихо Би Би Си - Лондон, радио “Свободна Европа”, “Дойче веле” и т. н.
Тихо се разказваха наистина много смешни вицове срещу властта.
Тихо се подигравахме на тираджиите, които слушаха сръбско.
Мълчаливо бяхме против смяната на имената на турците.
Тихо и радостно споделяхме идеята за Перестройката – но само в разговори по между си.
Всъщност – се съгласявахме и продължаваме да се съгласяваме с всичко, което мразехме и обичахме – но тихо.

3. Така дойде и чалгата – шумно и брутално

А ние се съгласяваме и с нея сега – тихо.

Разкрива “Седмичен Труд”.

Чалгата не е музика. Тя е вид култура. Тя винаги е съществувала при нас. Чалгата обедини простащината от най-различен тип - псувня, порно, евтин секс, вулгарно облекло, циганьорщина, селяния, гюбек, мазнене пред по-височайши, призив към криминални действия, отричане на ученето и познанията и т. н.
И ние, българите, сме съгласни с това. Ние, българите, си купуваме билети за чалга концерти, ние си купуваме дивидита с чалга.
Факт е, че чалга изпълнителите и звукозаписните чалга компании са най-богати. Те са богати от нашите пари. Ние сме им ги дали. Те не са ги откраднали. Те не са ги приватизирали.
Ние, българите, и нашите роднини, сме дали и даваме пари на тези хора.

“24 часа” предлага алтернативни решения за увеличаване на бюста.

Ние, българите, си купуваме, ако не чалга издания, то си купуваме чалга изглеждащи вестници.
Ние, българите, гледаме, ако не чалга предавания и телевизии, то чалга изглеждащи предавания.
Ние, българите, подкрепяме прашките на жените. Ние, българските родители, купуваме на момиченцата от 1 клас нагоре детски прашки, за да изглеждат и те като мама или кака. Ние, българите, сме срещу педофилията, но една сериозна част от нашите български деца момичета изглеждат като чалга курви. Да, децата, изглеждащи като чалга курви, са наш продукт. Те не са продукт на американците, циганите или евреите. Те са нашите български деца по наш образ и подобие.

“Стандарт”.

Чалгата е един сборен и много точен образ кои сме и от какво се интересуваме. Ако във вашето семейство не се слуша чалга, ако вашата дъщеря или син не слушат чалга – няма да се социализират.
Но каква е ползата да се социализират с чалгаджиичетата от българските семейства? Какво ще донесе този социален контакт?
Нима моите деца ще успеят да заинтригуват някое детенце с пънк като “Секс Пистълс” или “Клаш”? Да чуе рока на “Цепелин” и “Ху”. Да се изкефи на Франк Заппа. Да се поинтересува от стила на обличане на Одри Хетбърн или Вивиан Уестууд. А може би ще гледат заедно нещо на Кончаловски и ще се плашат от “Психо” или “Птиците” на Хичкок?
Те няма да прочетат заедно Атанас Далчев или Алеко Константинов.
Не това няма да стане – не защото са малки , не защото това е старо, а защото ние, българите, открихме, че е по-добре да няма класова разлика и сега нямаме класа.

4. Ние, българите, окрадохме помията от демокрацията, капитализма и социализма

Да. Факт. Взехме всичко най-лошо.
От Съветският съюз задигнахме тъпотата на мужика, някоя друга пиянска песничка, но забравихме да вземем Булгаков, Пушкин и менделеевата таблица. Или по-точно, добре че тя, менделеевата таблица, виси в училище, ама по задължение. Ами Менделеев или Циолковски – тях ги забравихме. Обичаме да се подиграваме на руските пияни курви и се взираме в тях за да изкопираме нещо курвенско. Но не се взираме в руският балет или Чайковски. Рекета и олигарсите ги усвоихме.

“Стандарт” представя книгата “Сексът и кралете”.

От останалите бивши соц страни – нито им копирахме Хавел, “Солидарност” или Унгарските събития.
Даже кола не можахме да построим. “Булгар-Рено” - да , ама за малко и то неуспешно.
От американците гепихме яко вискито и цигарки “Марлборо”. Яко, мен. Фак офф, мен.
Пропуснахме цялата американска култура + технически напредък.
Но пък - пошлостта на бруталната реклама, Биг Брадър и всякаква друга тъпотевица - яко се налапахме.
Научихме се да си говорим на „Ти”и забравихме да говорим на „Вие” – било по американско. Английският език има друга конструкция и е много ясно кога се говори учтиво.

От западноевропейците грабнахме прийома на политическото нищо говорене.

“Мерцедес”, “Ауди” и всички други атрибути бяха взети, но с дребната подробност, че тези които ги карат там са изкарали тези пари не по криминален начин. И там има престъпета дето връткат далаверки, ама… фактът, че имаш “Мерцедес” в Германия, не ти дава правото да минаваш на червено. Тук фактът, че имаш “Цедес” (“Мерцедес” по чалгаджииски) ти дава правото да минаваш предимно на червено.

“24 часа”.

Да, това го правим ние, българите - вие и вашите съседи на долния или горния етаж. Ако вие не го правите, но си мълчите като възпитан човек, вие го подкрепяте.
Да, вие, българинът, който чете тези редове, е пряк участник в свинщината, наречена българска територия, българско политическо пространство и култура (ако въобще съществува тази дума).
От демокрацията взехме само нечленоразделните крясъци, като пропуснахме спора и дискусията.

5. Ние, българите, сме един провален проект на нашите пра-пра-родители

Ние сме и безкултурни. Няма да имаме нобелов лауреат. Няма да има Оскар. Не, няма да има и други признания от света. И за това съм виновен аз и всички, които четат тези редове и са отраснали в България, без значение, на пол, раса, националност, религия и т. н.

“Мегановина” от “24 часа”.

Вие и аз сме отровени, радиоактивни, раково-болни и заразни  в следствие от българското и средата в която сме отрасли.
Вече сме направили твърде много компромиси и със собственото си възпитание, чест и естетика, т. е. станали сме българи.
Не може да не сте чували твърдения от рода на: “Ама на чужденците много им харесва чалгата. Джон как се кефи.” А вие какво взехте или получихте от културата на Джон или Ханс? Нищо.
Ние българите сме крадци на чужда слава:
Джон Атанасов - бащата на компютъра е българин? Генетично да, баща му е българин, майка му ирландка. На практика - не. Този изключителен човек е роден в САЩ и там е развил и усъвършенствал идеята на Лайбниц за изчислителна машина.
Джон Атанасов не е завършил Седмо училище в София, не е учил вечерно в техникума “Попов” и не е завършил МЕИ в София. И не е попаднал в завод в Правец, където създава компютъра. НЕ. Той е продукт на американската образователна система и бизнес икономическа ситуация.
Тук България няма нищо общо.
Борис Христов и Райна Кабаиванска – те от сцената на българската опера ли станаха такива? Благодарение на българският „оперен мениджмънт”, който успешно лансира българските оперни певци по света?
Да не би Виенската опера, Ковънтгардън и Метрополитен да треперят, че директорът на софийската опера проф. Карталов може да им откаже гастрол?
Или фирмите като “Майкрософт” и IBM да чакат с нетърпение края на абитуриентските балове, за да поканят българските технически гении?

Отново “Стандарт”, този път за българите в чужбина.

В мига, в който абитуриентчетата изтрезнеят след бясното абитуриентско чалга парти?
Абитуриентските балове – по-добре без коментар. Все пак ще кажа: вие, ние, българите, купуваме облекло за хиляди левове. Ние плащаме кувертите за тези балове. За един бал, ако не вложиш в него поне 3-4 хиляди лева - ами ти не си родител. За какво се дават тези кинти - детето е завършило задължителното образование? Е, и какво от това? Какво следва?
За да видим дъщеря ни по цици и прашки на някое кабрио или жива ебън между абитуриетни върху кола. Справка - Ютюб и ВиБокс7.
Става въпрос за българските абитуриенти, възпитани в българското семейство, чрез българската образователна система, в духа на източното православие и с благословията на Българската православна църква. Българското бъдеще на нацията. (Думата нация е неуместна в случая).

Моля все пак да прочетете какво са писали Константин Иречек и Феликс Каниц за България и нравите на българите.

(Следва - Българинът е безпринципен педераст. БГ-гюбек за цял свят - лайф, от мола)
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 2 3 4 5 [6]

 1. 251) Jelio
  Да е зле, да е зле, колко да е зле... "There are very few problems in life that cannot be solved with killing everyone involved". Трудното е да се задържи вярата. От това което аз виждам в България, в Българите, в хората които познавам, в тези които пишат тук е че всеки ден можем и правим добро, и че не сме е отказали да направим света по - добро място! "Не е срамно да паднеш, срамното е да не се изправиш"
 2. 252) до желю
  Много не си прав, драги.
 3. 253) blagodarno
  браво, много верно!!!
 4. 254) aman
  аман от драскачи, който казват колко сме зле. То затова сме зле, защото и от преди 89'та това ни се набива в главите. А една лъжа повторена 100 пъти става истина. Е, зле сме и сами сме си виновни. Не може никой друг да видим освен себе си и собтсвеното си бездействие!
 5. 255) тодор
  >Ако ние българите сме провал ,как така всеки наш специалист сега си намира работа веднага на запад или в Америка стига да знае език ???? А по повод Културата , Райна Кабаиванска и другите оперни ще му кажа че просто ние не сме оперно общество както и американците не са - казвали са ми свидетели приятели музиканти как си купуват билети американците за опера понеже е престижно и после хъркат в залата..... Айде де !!!! Защо инженере и всички които в сладостно удобрение му кимате с глава защо не ми отговориш Аз казвам че в моята Родина някой си ...още

 6. 256) чичата
  тоше, народите ги мерят с продукта който създават/ това че някой бил "славей" е негов талант, вадещ го от купищата негоден материал/ на нас всичко ни е в миналото, когато бяхме съизмерими с производството на предмодерните времена/ сега сами си препъваме всеки опит за движение към нова технология/ мързи ни та ни боли и когато попаднем във водовъртежа на чуждите правила вдяваме, но то е както при славея на когото друг е поръчал музиката/ дори "родина" у нас е дума без покритие, и я свързваме с нещо което ни дърпа обратно в блатото
 7. 257) м
  Много се радвам, че все още има хора с реалистичен поглед над гниещата ситуация в гниещата страна. Евала!
 8. 258) Димитър
  Ей инженера ... много омраза имаш към точо твоя български народ. Радвай се че ни има, защото иначе нямаше да има кой да клепаш ... А и съшо ... тази статия е написана не против българина, а като гледам е против чалгата само ..
 9. 259) Дора
  Ще кажа само едно - гледайте "Време разделно" скъпи ми сънародници... Ама го гледайте не само като шувенистично настроени патриоти ами и като хора, които по-скоро действат на принципа "Преклонена главица сабя не я сече"... В болшинтвото си ние - българите сме такива. Здраво дупе се иска да действаш за нещо или някаква кауза, а не само да говориш и да си чешеш езика. Аз съм съгласна със статията. Това е истината. Явно не знаете - ще кажа само че 1683 година е открит швепса , а в България сме пили от конете си кумис... Хората са танцували под музиката на ...още

 10. 260) вессс
  народе,събуди се и остави простотията!
 11. 261) Христо
  Вярвам в единната обща сила на човешкият род на Земята - нашата планета, за да твори добро. И в единният комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство. И в светия животворящ дух на разума, укрепящ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция. И в единното и неделимо отечество на всички хора и обща собственост върху всички имоти. Изповядвам единния светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото. Чакам събужданието на народите и бъдещия комунистически строй на целия свят.
 12. 262) българин
  Човека е абсолютно прав, но за да има прогрес трябва да има поне малко позитивизъм. Аз ще кажа една добра дума за българите ... На пролетното почистване в София, пред блока ни, без медийна инициатива през 2010 бяхме 6 човека. Тази година , макар и със сериозна подкрепа от една национална телевизия, вече бяхме 14 човека, вкл. 3 малки деца, т.е. имаме ръст от 130%. За да съм честен , ще спомена че фронта на улицата сме няколко входа с общо близо 220 апартамента ... но пък за да съм оптимист докрай, ако продължим с този 130% ръст през 2015 година ...още

 13. 263) Аз
  Не,ние не сме лоши,още по малко заразни.Може би само твоята представа е такава.Не знам как и къде живееш, но ще ти кажа ,по добре забрави за България.Аз от известно време живея в т.н. запад ,може да се каже в средата на средната класа,но нещото което и не съм си представяла е колко са бездушни ,елементарни и лоши хората тук.А страната е една от водещите,и всичко което ти си написал ,българите ще го преосмислят ,и не след дълго ще променят.А западният човек ,под сдържаната външност се крие доста прогнила, егоистична,насочена към потребление,и бездуховност душа.Цигарите ги пушат деца по на 11-12 г.и ...още

 14. 264) Анонимен
  Безспорно има много истина в това, което е писал авторът на статията, но съгласявайки се с него не мога да приема мненията на много от коментиращите тук, че единственият изход е да отидем в чужбина. Била съм там и най вероятно пак ще отида, виждала сън и съм контактувала с много чужденци, не само европейци. Моят скромен опит ме научи, че няма хубава и лоша нация, че бай Ганьо вирее много успешно и сред "възпитаните" англичани и "дисциплинираните" германци. Добри или лоши хора има навсякъде тъпи или умни също, решението не е в бягството. Аз пък напротив искам да родя ...още

 15. 265) Емигрант
  Наскоро след промените в България имаше едно интервю с един български комунист по американското радио. Запитан защо българите са толкова недоволни от промените той отговори: Не знам. Народът го искаше капитализма, ние му го дадохме. Моето мнение е, че това няма да продължи вечно. С времето, хората ще свикнат.
 16. 266) България
  За гнусните - България е гнусна, за чистите - чиста. Стар закон.
 17. 267) Николай Х
  Истината често изглежда грозна или неудобна. Много добре написано. Статията ме накара да се замисля колко зле е ситуацията всъщност и че трябва да спра да се самозаблуждавам, че всичко ще се оправи от самосебе си. Виновни сме и ние и тези преди нас за мълчанието и дебилизма с който докарахме страната си до този хал. Горд съм, че съм Българин ... срамувам се от своето бездействие.
 18. 268) Milady2009
  Браво! Много точно! Всички го виждаме и знаем, но не реагираме, защото се чувстваме безсилни да променим нещо... Изглежда, живеем като в чужд дом - и не ни пука какво става...

Страници: « 1 2 3 4 5 [6]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com