www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Парламентарният Франкенщайн, Цецка, Фидоска и Мозъка

14 Юни 2010

 

Цецка Цачева и Искра Фидосова. Снимка: официален сайт

Тия дни за първи път се чу името на председателя на парламентарната комисия по еврофондовете – Светлин Танчев.

Не защото е предложил някакъв вълшебен ефективен начин за употребата им, нито е открил смислени контролни процедури. Името на никому неизвестният председател излезе начело в парламентарното разследване на скандала с нелегално публикуваната (променен текст) добавка към Закона за наркотичните вещества и прекусорите. Текст, който не е обсъждан в комисията, изготвила закона, се публикува в Държавен вестник, без указ на президента. Текстът дава възможност изображение на наркотични вещества да се използват в реклама. От тази възможност в момента се ползват единствено производителите на една водка с листо марихуана на етикета. Е, много е трудно да се сетиш кой е платил за поправката.

Това ще го преживеем.

Но какъв е този парламент дето прави каквото си иска? Помни ли някой, че същият започна (стартира) дейността си като фалшифицира дата на документ при „входирането”. Става ясно, че парламентарният Дух не се смущава да стъпи накриво. Да не говорим, че първият му закон беше откровено лобистки – за нотариусите. Пак лобистки беше опитът да пробутат отпадане на забраната детски екскурзии да пътуват през нощта. Това също беше отменено, но след приемане от парламента.

Съмнява ли се все още някой, че парламентарният Франкенщайн може да произведе всякакъв монстър, сглобен от законодателния триумвират - Цецка, Фидоска и Мозъка.
Впрочем, техните имена се мяркат и в този скандал. Фактите в разследващата парламентарна комисия се трупат, но ще има ли достойнство управляващото мнозинство на ГЕРБ, “Атака” и сините да свали имунитета на Св. Танчев – и без това, за една година не се видя да е свършил някаква работа по европейските въпроси.

Ако ли не, главният прокурор между две пури ще може ли да се самосезира? Президентът също би могъл да забележи, че в случая е тежко нарушено разделението на властите. А това е много по-важно от ненужния СЕМ, например. Иначе премиерът Борисов смята да поднесе на зрителите си венец на справедливостта – Станишев в затвора, че не заключил някаква тъпа папка през девет сандъка в десетия.

Само дето в битката с 3-главата ламя ясно се вижда, че тия управляват сякаш нямат нито една.

П.С.

За да изпревари събитията, авторът даде текста на Умен Читател.
Този път той всичко разбра, но поиска уточнение за края:
- Сякаш нямат нито една… Какво?
- Глава, бе.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Коста
  Всичко е ясно - само им вижре осанките - мастити!!!
 2. 2) Darling
  Този пък Светлин Танчев го чувам за първи път. И как се очаква да настъпи някаква промяна, при положение, че решенията се вземат от шепа хора и всеки с власт си прави каквото си иска. Е**** си е м******...
 3. 3) Стоянова
  Това е престъпление ,ане гаф.Обаче кой ти гледа подобни неща по време на всенародните чествания на рожденния ден!И в суетнята-тигър ли да МУ подарим или пантера-най-важния въпрос,касаещ нацията.
 4. 4) mayska
  Ето за това става дума,господа! Кой ти гледа цецка и федоска, те избират бате Бойко! В друг коментар казах, че докато българинът не поиска референдум за изборите в България ще бъде все така.Сега просто е очавадна некомпетентността и безхаберието на властимащите, чиято задача е докато са властващи да си напазаруват каквото е останало от България.Защото утре когато станем европейски кантон за местопребиваване на европейци от по-ниските слоеве, те няма да са им икономите и портиерите, ще бъдат поне равни с тях...За разлика от нас с Вас.
 5. 5) ЧИЧО МАНЧО
  Това е България, а тя е на балканите.Така е било и така ще бъде.Нищо ново под слънцето.
 6. 6) Светльо Мирин
  Добърдеееен!
 7. 7) Anonymous
  цецка и фидоска управляват България!!!!!!!!!!!
 8. 8) Duke Nukem
  Време е некой да задейства атомната бомбичка...


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com