www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 22 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Ваканция за учениците от 24 май!

 

30 Юни 2010

 

Отива си месец юни, а с него и една трета от лятото. А повечето деца едва сега излизат във ваканция. От целия месец 15-годишната ми дъщеря учи 10-15 дни.  И то не учене, а „оформяне на оценки”. Изобщо юни не се учи нищо ново, довършва се несвършена работа от годината. „Днес ще изпитват по физика, аз съм оформена.” Ами като е „оформена”, защо трябва да ходи на училище? Имам идея. Всички във ваканция от 24 май! „Неоформените” и тези, които имат да си повишават успеха, да учат и юни.

Прочее, как така „неоформени”? И защо нямат бележки цял срок? Ако са бягали от час - айде през юни на училище?! Какво толкова трудно за един учител има да дава тест на две седмици? Да дава домашни и реферати за посочени книги. Да се правят дискусии в час по предварително обявена тема. Без да се усетят, децата ще имат куп бележки.

От гениалната ми идея за ваканция от 24 май има подчертано икономическа полза: туристическият сезон се увеличава с 30%! И без това хората в бранша не могат да си избият парите за 2 месеца (юли и август). Юни е приказен месец - още е свежо и чисто, даже евтино. Шведският във Варна предлага срещу 49 лв. Спане, ядене и СПА.

Това ако не е антикризисна мярка: пари за туризма, равномерно разпределение на отпуските на родителите, а за децата – повече работа през годината. Не скатавка и блеене, а накрая на годината срещу 2-3 научени урока – оценка.

P. S. За по-голяма яснота запознах Умен Читател с текста.
- Няма да стане, няма да те разберат. Пък и трябва по-сериозно някак…
- Какво има за разбиране, хората да не са тъпи?!?
- Ти го каза.
Етикет: , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) рики
  Вярно е.Никой не учи още от май месец.И за външното оценяване в 4,5,6 и 7 клас никой също не се подготвя сериозно,защото се подсказва масово в цялата страна на учениците , за да се покажат отлични резултати в училищата.Трябва да се премахне това външно оценяване, защото е НЕНУЖНО и БЕЗМИСЛЕНО. Хабят се огромни средства за него , а някои чиновници сигурно взимат големи премии,че са направили сравнителни таблички за "отличните" и "много добри" резултати в страната . А всъщност се вижда колко НЕГРАМОТНИ са българите. Кого лъжат ???
 2. 2) Мнение
  Само ще отбележа,че учителите нямат право да дават тестове или контролни,кагато си поискат.Ако знаят,че трябва да оформят успеха до края на май,например,сигурно щяха да го направят,но те знаят,че се учи и през юни.Учи,разбира се,е силно казано,тук споделям мнението.Нещата могат да са по-ефективни.
 3. 3) ziguli
  Автора,не съм даскал,но живея с такъв.Независимо,че щерка ти е оформена,няма да й е от загуба като присъства на оформянията.Само ще затвърждава.Помня,когато завършвах 4-ти куср в техникума,на 9-и април бях,,оформен,,.До 24-и май нямах отсъствие.Все нещо е останало в главата ми.Ако не бях влизал в час,щях да знам по-добре белота.А и ние приемахме нещата така: родителите ходят на работа,а нашата е да сме в клас.
 4. 4) ЧИЧО МАНЧО
  Сега нито училището е кото училище, нито учениците са като ученици , нито учителите са като учители. Наскоро гледах в кварталното кафене 5 или6 деца петокласници седнали на бира с картофки и някой попушващи.Питам сервитьорката. Абе тия деца не са ли малки за бира. Тя ме погледна и рече. Чиче тия секс правят ти ми говориш за малки. Сегашните са отворени не като вас навремето задръстени. Това е то демокрацията
 5. 5) Тя
  Чичо Манчо, не бъркай демокрацията със слободията. В държавите с утвърдена демокрация нещата с учениците не стоят така. Драмата в нашето училище е следната. Учителите, с цялото ми уважение към тяхната професия, са застаряващи уморени хора с ниски доходи. Млади хора не влизат в тази обругана вече професия. Програмите са такива, каквито са били по мое и твое време, а светът се променя с шеметна бързина. Голяма част от децата са пуснати на автопилот от вкъщи без контрол и изисквания. Има крещяща нужда от генерални реформи в образованието, които трябва да станат с разбирането и подкрепата на родители и деца. ...още

 6. 6) С уважение,учителю!
  Една от най-важните професии(от всички)е учител.В най-широк смисъл на думата.Трябва да се създадат условия за изграждането на добри учители,също да я вършат само призваните.
 7. 7) Даскала
  За всички недъзи-училището ви е виновно! А колко от родителите подкрепят на дело учителите?
 8. 8) ЧИЧО МАНЧО
  По мое време учителя будеше уважение ,респект, а сега е базик за учениците.Някога за 5 неизвенени намаляха поведение за цигара, или алкохол изключваха. За неспазване вечерен час също намаляха поведение.Всички западни държави залагат най много на образованието.Оттам идва икономическия и културен просперитет на държавата.Нашето образование беше целенасочено съсипано.Прости и неграмотни хора се маниполират лесно.Затова и държавата ни е на това дереже.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com