www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
четвъртък, 21 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Кой ще ни спаси от Петър Василев и тъпите коментари на мачовете?

 

5 Юли 2010

 

За 20 дни коментаторите на БНТ от Световното първенство по футбол успяха да опънат нервите на зрителя повече от досадното жужене на вувузелите.

Най-изнервящ е Петър Василев. На пръв поглед уж е нормално – говори, говори цял мач, без твърде много грешки. А това достатъчно ли е да коментира? Василев, както впрочем и колегите му, са напълно сбъркани коментатори. В смисъл, че бъркат радиото с телевизията. Няма нужда един телевизионен коментатор да разказва какво се случва на терена. То и без друго се вижда. Виж, ако беше радио, да казва какво става.

А той, обикновено със закъснение, разказва видимото на терена. За какво е нужно Василев да ми казва кой на кого подал пас? Ами той най-често греши и зрителят вижда преди него кой е получил жълт картон, кой е автор на гола.

Понякога коментаторите на БНТ, дълго след като на екрана е изписан голмайсторът или наказаният с картон, твърдят, че той е друг играч. После без срам се поправят, след като са отнесли 100 псувни от зрителя.

Но Василев е шампион по изнервяне на зрителя - един апломб, една интонация, натъртване на безсмислени фрази. Истински гигантски дразнещ йерихонски вувузел. Петър Василев – вувузелата.

И влудява с цял набор от идиотски фрази като “единоборство”, “протегна крак”, “линейна скорост” и купища шаблони. Ако го питаш дали ще може да обясни какво значи единоборство? Що за глупост?

Другата гадост е, когато натрапчиво коментаторите започнат да обясняват колко единият отбор има надмощие, как мачка другия, колко го превъзхожда, а на терена става точно обратното и в един момент уж по-силният получава гол и започва да губи…

Тогава коментаторът сменя посоката и започва да обяснява как по-слабият се засилил, възползвал се от грешките на другия отбор и т. н. Най-безсрамно обръщат наопаки коментарите си, които иначе нямат нищо общо със случващото се на терена.

Добре че коментаторите на БНТ канеха в кабините си там гости като опитния футболен наблюдател Румен Пайташев, да разкаже нещо повече. Или да чуем нещо смислено от кореспондента на в. “Дневник” Георги Филипов.

С малки изключения като Никола Ибришимов, коментаторите на БНТ са истински досадни петървасилевци, за които има повече основания да ги забранят от вувузелите.
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) нЕук
  Този,Пешо си го знаем,от него повече не може да се очаква.Но защо не споменавате коментаторите на "диемите",които ни засипват със статистика и правят разбор на действията на терена като за студенти по футбол в НСА.
 2. 2) Пешо Василев
  Бакал ефенди, като не ти харесва коментара натисни "мутето" и "енджой дъ сайлънс" (наслади се на тишината, демек).
 3. 3) 3
  Ха, а тия, които гледат мачове, повече ум от коментатора ли имат?
 4. 4) Конан Дойл
  Петър Василев пак се ядва,защото е професионалист и все пак я разбира тази игра.Вие ако чуете коментарите по Дарик радио,ще го изключите на втората минута.Особено ако попаднете на едно момиче-Ралица Караджова.Това момиче(не я познавам-може и да е булка)ги плещи едни такива че ум да ти зайде.Освен това тя започва всяка дума с някакво ъ..ъ..ъ, казва думата,и после пак завършва с ъ..ъ..!Пример:"ъ..ъ..ъ..топката..ъ..ъ..е..ъ..ъ..ъ..подадена ъ..ъ..ъ..към ъ..ъ..ъ..центъра ъ..ъ..ъ.на ъ..ъ..ъ.. терена ъ..ъ..ъ!!!.И така едно безкрайно ъ..ъ..ъ. се чува.Има и една друга мома със същите говорни дефекти.В интерес на истината и всичките и колеги с исключение на коментатора Стефан и Грънчаров(макар че и той понякога ...още

 5. 5) Anonymous
 6. 6) Anonymous
  Ами коментаторите като коментаторите по разни електронни вестници.
 7. 7) Anonymous
  Бутонът "изключи звука"
 8. 8) 88
  Абе тази година по добре се представят коментаторите на БНТ. не съм съгласен савтора за начина на коментиране. Точно така трябва да бъде - кой на кого подава, кой удря топката и въобще да се съсредоточи върху събитията на терена. 1 от причините да харесвам такъв коментар е , че не познавам играчите на по-слабите отбори. Пък и е много важно да се предаде динамиката и атмосферата на мача. Иначе почват да ни занимават с разни статистики, трансфери, кой к`во казал` другия как му отговорил - все неща, които сме чели във всетниците или интернет. Съгласен съм, че коментаторите на ...още

 9. 9) Anonymous
  Ей какво очаквате да коментира,след като всички разбирате от футбол
 10. 10) MIRO
  Не мога да разбера кога го слушате този коментатор , ако мачът ми е интересен аз изобщо не го чувам .
 11. 11) Лъчо Скумрията
  Абе аз не мога да разбера защо изобщо плещите тия глупости, а не виждате големите факти. Големият факт е, че в Южна Африка са изпратени на пълна издръжка (колко?) 5 коментатора и сигурно още някакви хора покрай тях. Колко пари са дадени за това? Тези пари на кого са? Значи аз и вие, дето плащаме данъци като попове, пращаме Пешо Василев да си вее пръднята из Африка един месец. Двама коментатори в студиото и това е! Не стига това, ами и сложили някакви шаврантии в студиото да си показват цицорите там. Е, на тях кой им плаща заплатите? Аз и ...още

 12. 12) хамалин
  най-страшното и увреждащо е говоренето им на бг езика:някои повтарят до насиране *уникално*;примерите са безбройни(*овали* и какви ли не още идиотизмит),толкоз са прости господа,че жална майка плаче.като си бях в бг ги шкартирвах,защото са замърсители на въздуха.неспасяемото е,че са полуидиоти.
 13. 13) stranger
  На мен не ми пречат коментарите Настанявам се за мача 5 мин. преди началото му Пропускам студиото преди и след двубоя и нямам дертове А по време на мача,също нямам грижи Коментар,като коментар
 14. 14) тъп, та тъп
  Както всичко в държавичката ни и БНТ е пълно с ком-номенклатура,която требе да се храни,а плащащите данъци да духат квот им падне. "Чалгата е навсякъде."
 15. 15) Ех
  Че Петела е тъп е ясно. Че коментариите му са по-тъпи и от него е ясно. Само не ми е ясно защо трябва да плащам за да го слушам.
 16. 16) трайков
  "СТРАТЕГИЯТА" е дума използвана от пешо василев средно по 35 пъти на мач.И всички коментиращи би трябвало да знаят че има няколко часово студио преди мача и който иска е чул всички прогнози и клюки около мача и нямаме нужда от друго освен коментар на самия мач, без пристрастия без треньорски иновативни съвети - ние сме зрители - не ни казвай че си познал смяната която ще се извърши - това е работа на треньора.Ако искаш да решаваш за правилата във футбола почни работа във ФИФА, ние не познаваме Блатер лично и не можем да му предадем твоето мнение !! ...още

 17. 17) НИКОЛОВ
  Поддържам те, ХАМАЛИН ! Български да се говори на български - иначе : "еди-кой си открил АКАУНТА на отбора си с гол в първия мач" и "си изпросил жълт картон с ПОСТдействията си ". И двата цитата са от Бразилия-Холандия.Най-ме дразни англофонстването с цел да се правят на интересни и оригинални.
 18. 18) хамалин
  г-н николов,те не се напъват да се правят на интересни и оригинални.тези момчета са толкоз тъпи(вие посочвате умопобркващ пример),че не могат да знаят,че няма нищо по-оригинално от едно просто,чисто,смислено говорено.говоренето и им е шизофренно(открил акаунта:аз съм психиятър и знам какво говоря)опасното е,че те унищожават езика ни,опасни са с това тия тъпунгери,че те поразяват колективаната българска мисловност.психолозите са на едно и също мнение по света,че сред лошоговорещите са и най-многото престъпници.ако имахме интелектуален илит на високо равнище,тия щяха да бъдат разкарани на секундата.търпимостта на бг обществото спрямо такива критени,които са гавара за една прилична човешка нормалност,е обидна от всяка гледна точка.по ...още

 19. 19) любопитен
  аз съм психиятър и знам какво говоря
  а не се ли пише психиАтър, то е лесно да се говори в полза на правилния български, трудно е да се прилага.
 20. 20) Тя
  Докторе, с цялото ми уважение към професията ти и към теб. Каква е тази неистова потребност само да пустосваш, заклеймяваш, обругаваш, поучаваш... Защо го правиш? Ако това ти помага, няма проблем, не пречиш на никого, но не се ли натоварваш много в емоционален план по този начин.
 21. 21) футболен фен
  Алоооооооооооооо, ДЯНКОВ , къде си да орежеш бюджета на БНТ.Единствено за това няма да те псуват зрителите.Напълно прав е Лъчо Скумрията , аз не плащам данъци , за да може с тях Пешо пръднята да си прави едномесечни екскурзии с моите пари.ПОСЛЕ ЗАЩО БИЗНЕСА КРИЕ ДАНЪЦИ.Ами щото ми писна да се ебават олигофрени за моя сметка.ДЯНКОВ , АКО СИ НА МЯСТОТО СИ , БНТ ДА ВЪРНЕ ВСИЧКИ РАЗХОДИ НАПРАВЕНИ ПО КОМЕНТАРИТЕ НА СВЕТОНОТО ПО ФУТБОЛ И ОЩЕ ТОЛКОВА ДА ВЪРНЕ КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ДРАЗНЕНЕТО НИ ПО ВРЕМЕ НА МАЧОВЕТЕ.
 22. 22) хамалин
  любопитен,извинявам се,но по дребнавостта,лесно може да се разпознаее с що за човек се разговаря.не си ли помисл,че може да е една от бързите грешки на на двата ми средни пръстта:и вгледай се още един път в моите писаници в днешния брой нан газетата,за да видиш,че има още няколко от този вид(провери ми стари писаници на думата,за която си се закачил)имам грамотност и за чужд език.драка си:човек с култура и с другите добавки,гледа по-обхватн.няма да те етикетирам,за да не влеза в рубриката на акаунтите.
 23. 23) хамали
  тя,искаш ли да ти кажа нещо:за да бъда искрен,тъпо ми звучиш:вълнува ме живота,нашият,когато го сравнявам с този на другите,напримвр на германците.сега в момента гледам полувинала на оранжевите и сините,и слушам как германеца как го поднася на зяпачите като мен:разликата е от земята до небето.какво лошо има,да ги забелязваш разликите,къде виждаш натрапването ми(това,което германските ми колеги показват във всекидневието,ще бъдат възприети в бг от българските лекари,най-малкото като леко отклонени типове:но в същото време,същите вие,пак ли е обругаване,ще хленчете,че нямаме скенерите им,които те бълват и всяка една паланка в германия ги притежава)всеки ден,каквото искаш си мисли,виждам в бг форумите,безкрайна тъпотия:влез в форума ...още

 24. 24) Anonymous
  “СТРАТЕГИЯТА” е дума използвана от пешо василев средно по 35 пъти на мач,.....а “футболистите кореспондират“ ????!!!!????!!!!
 25. 25) Тя до хамалин
  Не можеш, докторе, да ме убедиш, че един образован и успял човек може да се държи по този начин. По една случайност познавам лекари българи от Флорида и Мюнхен, където често ходя. Уверявам те, приятелю, те са от 35 г. там, обсъждат живота тук и там, но никога не преминаха границата на добронамерения тон към корена си, с всичките плюсове и много сериозни минуси. Теб ли да те учи човек колко е важно да намериш струната, как не се умори просто толкова злобно да ни поучаваш от висотата на своето величие, с цялото си съчувствие вече към хора като теб. ...още

 26. 26) хамалин
  тя,нямам нищо против да го бутате,то ви е (приоритетна,много си я харесвате тая бг думичка)задачка.каквито са ви улиците,такъв ви е и майчиният език,такова ви е и всичкото.не съм ви приятел(гъркът го е казал,че да имаш приятел в живота си е късмет)гледам спокойно на простотията,но когато ми се лигави,не я понасям.с този пример за мюнхенци излизайте на други форумци.няма да ви съжалявам,че сте си пропиляли времето по бавария(едно магаре 100 пъти да обиколи джамия,никога няма да влезе в нея)това съм запомнил от господина ми нюсер,моят учител по немска литература:вас,българете,трябва да ви дънят яко по главите,за да приказвате и вършите по-малко ...още

 27. 27) Тя до хамалин
  Хамалин, непрекъснато търсиш под вола теле. Тротоарът бил плочник, баварците не стават, ние не сме хора. Кой какво ти причини, докторе, че си толкова зъл и неудовлетворен? Това е сигурно. Защо не изливаш истерията си на лист хартия, а след това да я гориш. Опитай. Самият факт, че се изразяваш: "Вие, българите...", дава знак за проблем при теб. И ти си българин, докторе, и никога няма да станеш германец. И не е нужно да си германец, за да си щастлив. Обърни внимание на личния си живот и ни нападй, явно ти помага, но по-меко, по-тактично, по-деликатно и конструктивно. И не ...още

 28. 28) ГОШО до хамалина
  Знаеш ли абсолюнто потвърждение си на писанто от Г.Марков "Легендата Запад"само дето при теб не е резутат на незнание ,а желение да ти завиждат и оня добре ти го е казал за магарето и джамията само дето не мисили че си влязал само защото си по близо
 29. 29) хамалин
  тя,много си конструктиван(не се ли усещаш какво си изпяла с конструктивен:вижте си езика,който не мезя на български,вижте си улиците.в лайна до шията сте затънали и песни бодри сте запяли.вече нямате български език:имитация сте на едно есперанто:нямате елементарана култура,не можете да мислите,като ви каже човек,че сте неспасяема селяндурщина и газ пикаете.пак до втръсване да попитам:какво ще ти стане,ако кажеш плочник,като толкоз много държиш да си българка:къде го виждаш българския си език родолюбко вече,в префернециите ли,иновазиите ли,приоритетите ли,хабитатите........от езика си започнете умници недни и тогава огледайте останалите си дела:как да ви уважава човек,освен да ви подиграва,след като вие сами си плюете и ...още

 30. 30) Anonymous
  От един познат знам, че когато по времето на Станишев обновяваха БНТ, като са ходили да купуват техника и материали, въобще не са се пазарили за цени или пък някакви проучвания и конкурси да правят. Направо се влиза в първата фирма избира се квото им хареса на пръв поглед и колкото струва - толкова.


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com