www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 20 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

"Колко скоро ще е сега?" (парче на The Smiths)

8 Юли 2010

 

Милена Фучеджиева. Рисунка: Валентин Ангелов

Ако решиш да търсиш в интернет информация за Стефан Гамизов, попадаш на неочаквани статистики. Които вероятно нямат нищо общо с него, но пък са интересни. В периода между 2002-2006 г. от България са изнесени 17 тона човешки кости (биоматериал). Повече от САЩ, Канада и Европейския съюз взети заедно. През 2009 г. вече са 21 тона. През комунизЪма, преди селското стопанство да бъде унищожено по възможно най-тъпия начин от новите варвари, България изнасяше домати, жито и какво ли не. В момента явно производството на трупове е изключително нарастнало и е много доходно, и съответно акцентираме там, където ни е силата. От друга страна чак през океана се чу, че в БТВ има нареждане да не се говори за култура. Думата “култура” трябва да бъде забравена и по възможност заместена с думата “риалити”. Колко по-интересно е когато Станка от Ловеч пръдне в ефир, отколкото да се говори за Салвадор Дали. “Салвадор - дали?” Не, в никакъв случай! А новината за това как Роман Абрамович е похарчил за един обяд в Nello’s в Манхатън 52 000 долара, подтиква към революция - френска, съветска, талибанска, няма значение, само да падат глави като неговата.

Светът ужасно отесня с възможностите си за информация. Сега да си на 20 години! В глобалната несвобода. Човекоядната орхидея на която така се радвахме, хлопна челюсти. Какви цветове, какво равенство - защото отново за това става въпрос - какво съвършенство на формата. И преглътна.
Едно и също е да растеш в България и Америка, защото се говори за едно и също - всичко е риалити. Не на друго ниво, а с повече или по-малко пиксели. Мадона пее Come join the party, а партито го няма никакво. Борсата е серийният убиец маскиран като клоун, а тези, които му дърпат конците, пратеници на Сатаната. Сатаната може да е всеки - Барак Обама, Иван Костов, Мона Лиза и леля Веска чистачката. Всеки живее на кредит - пари или доверие, няма значение, защото нито едното, нито другото съществува. Спомени от бъдещето.

Онзи ден едни черни щяха да ме бият в Даунтаун. От повече от година не бях ходила и видях с очите си, че Рогатият е тук. Преди улиците бяха фрашкани с латиноси, фалшиви ролекси, златни синджири с автомати Калашников, гигантски телевизори по 200 долара, море от хора и стока, всички говорят испански, не си в Ел Ей. Сега е празно, затворени магазини, огромни празни пространства с For Lease на прозореца. Разхождам се незабележимо с бяла риза и джинси, невидима като щраус заврял глава в пясъка, арийка в един мургав свят. На врата с голям като камък за давене - фотоапарат Canon. В далечината виждам група черни облечени в африкански роби. Забелязват ме преди да съм щракнала дори и веднъж и крещят:
“Ето я бялата кучка от дяволските медии, ще продава снимките ни!!!”
Веднага свалям камерата, събирам длани в молитвен жест, накланям глава и тръгвам към тях да чуя Нещото, което не знам. Те са 7-8 големи пича с коси на плитчици и с безизразни лица. Един вика гневно пасажи от Библията от време на време проверявайки дали слушам внимателно, и настоява, че те са избраните, не евреите. Съратниците на този черен Хитлер гледат отвеяно към отсрещния тротоар, а бялата кучка се радва на Обама нарисуван с малки червени рогца. Дяволчето Фют. Предателят на цялото човечество. Ако невежеството беше конспирация, щеше да има надежда. На земята има графики с масонска пирамида, рисунки с черен Джийзъс, на един голям картон пише с дебел лилав флумастер: “Джийзъс е бил черен, събудете се, белите хора лъжат! Ние сме първите хора, ние сме избраните, ние сме по-съвършените!”

Пичовете си мислеха, че са страшни, а аз не исках да ги разубеждавам, затова постоях достатъчно за да разберат, че не се страхувам. Белите кучки трябва да си заслужат името. А наоколо не беше безобидно. Тези, които ходеха по полу-празната улица не бяха там за да пазаруват, а защото са им останали само две собствености - лудост и бедност. И никой не може да им ги вземе. От години не е имало толкова счупени хора по улицата. Орнаментите на сградите от 30-те са по-добре запазени.

М
исълта ми скача, но това едва ли има значение при бързината с която се редуват рекламите по телевизията, както и със скоростта с която се изнасят кости от България. В Даунтаун сега е така, както ще бъде в недалечното бъдеще в София, само че там ще има квартал в който ще се говори не испански, а езика на Мохамед. Всеки ще е чужденец в страната си и никой няма да помни къде и защо е роден. Защото вече няма да има страни. Всичко ще е едностранно. Пак заради шибаното равенство. Глобализацията е абсолютно социалистическа идея. Да внесем малко североафриканци от Малта, казва президентът Първанов.

А тук се въоръжават най-сериозно за да са готови за момента в който Обама ще забрани оръжието. Този момент не бива да идва, защото това би означавало гражданска война, която много бързо ще стане расова. Охраната непрекъснато ме убеждава да си купя пистолет. Не че не искам, просто не чувствам ясна заплаха. Което нищо не означава.

О
нзи ден даваха документален филм за събитията в 24-те часа след убийството на Джон Кенеди. Демокрацията е основана на лични интереси, манипулации и код на поведение на съответното ниво за съответния момент под претекста за ненарушима свобода. Нищо повече. Лее се кръв, режат глави, сменят се правителства. Както казват французите:
“Колкото повече се променя, толкова по-същото остава”.

След колко време ще е сега?
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: « 1 [2]

 1. 51) Бора Бора
  И какво остана от общото , Кобалте ? Физиологичните еднаквости ??? И дали няма да стане късно за нашите деца с това хаотично и безпланово мисонерстване ? Колко мюсюлмани-преселници в Европа започнаха да слушат величествената църковна музика на Бах и Хендел ? Колко обаче започнаха да протестират срещу забраната за носене на фереджета , а? Здравословно е да има строг контрол , а когато той бива игнориран в името на физологичните еднаквости...тенкс, спасибо..ама това не е харесвано вече от европейците. даже и в Холандия...Когато един етнически циганин -председател на българския хелзинкски комитет , вменява ежедневно чувство за вина на ...още

 2. 52) МАнгелова
  към 47 и 48 Сериозен въпрос е това "....какво им е същото на хората...?" -ами всичко продължавам да твърдя - навсякъде по света едно и също е желанието и стремежа семействата им да са добре устроени и здрави , децата да са добре , земята да даде и тази година реколта- тези съвсем обикновенни и човешки неща имах предвид. Проблем ли е радикалният ислям ? Вероятно. За мен много по-същностен проблем е съществуването на Империята на злото. Ако някой наистина злоупотребява с възможностите
 3. 53) М.Ангелова-
  Ако някои злоупотребяват с възможностите които дават демократичните общества , това са точно службите на Злата империя.
 4. 54) хамалин
  бора ми допадна.има зададени общи задачи на хората и с това се изчерпва на битово равнище въпроса.биологично дори взето(което по въпроса не ни интересува)пак се различаваме(близнаците и те в двете си разновидности)въпросът опира до битието(за това става въпрос):начина на колективанта мисловност,колективното съзнание(сравни постиженията на циганите с тези на евреите)западняците живеят,за да работят(ролекса им цъка в главите),африкнците имат приказака,че европеиците имат часовника,а те времето( изречение,което трябва да се осмисли без да се бърза,а не да ми се подхвърля из форума тук,че поучавам).ако бяхме еднакви в колективното съзнание,щяхме да бъдем поставени пред две възможности на битието:там останали в джунглите на амазония или ...още

 5. 55) Киров Б
  Чета постинга на Бората №39 и си мисля колко близо е времето когато българите ще сме малцинство. За мнозината за които пише Фучеджиева има само права, на определено имат тежка амнезия за задълженията си в обществото.
 6. 56) Стоянова
  Моето мнение по така заформения демографско-философски въпрос е :тази задача няма решение.По-точно-няма човешко,цивилизовано решение.Просто-Западът попадна в плен на собствената си цивилизованост,увенчана най-общо с Хартата за правата на човека.Свтът е едно цяло.Хората-по-мобилни от всякога.А някои-номади по рождение.Факт е,че на планетата Земя хич не и пука дали ,колко и какви същества ше я населяват.Всички ние като кажем "развитие",имаме предвид "Прогрес".Но ,за съжаление,не е така.Мечтата,че като стане негодна тази планета за огромните ни нужди,ще отидем на други планети,си е само мечта.Искаме или не-бялата раса ще отстъпва все повече като количество на другите.
 7. 57) Митака
  Милена препоръчвам ти 45 калибър семиатоматик. Модел 1911.. Колт 1911, Ремингтон А1 - 1911. Аз работех там за Амтрак, голема джунгла се е...както казва Монк.. Един изстрел - един труп..
 8. 58) Митака
  Поправка: - Ремингтон Р1-1911 .45 кал АСП. Много ефективен, а и амонициите са евтини. Една кутия 100бр за 30$.
 9. 59) pro-anti
  Блестящи коментари на Бора Бора! Къде е това момче, за да натрие пак носа на Кобалт:)
 10. 60) cobalt
  Няма как да стане, про. Нашият радетел за строг контрол се поизгуби. Може би трябва да го контролираме по-строго да не изпуска такива важни дискусии. Все пак трябва да има и такива екзоти, които след 80 години руски челен опит продължават да вярват, че боят е решение...

Страници: « 1 [2]


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com