www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 23 май 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Как "24 часа" излъска образа на Топлото и жена му. И лъска, ли лъска…

28 Юли 2010

 

Интервюто със съпругата на Валентин Димитров.

По повод ареста на съпругата на Вальо Топлото e-vestnik пуска отново подробности от мелодраматичния съботен очерк за страданията на младото семейство Топлови, който “24 часа” публикува след освобождаването на Топлото от ареста преди 3 години. В момента четивото си заслужава, защото разкрива вълнуващи неща за семейството. И е важно да се види кой е защитник на подобни персони. Както е известно Вальо Топлото има вече присъди, една от които 14-годишна. Той ги обжалва и поради това още не е в затвора.
Съдържанието на очерка за Топлото и семейството му в “24 часа” няма логическо обяснение освен пиар в полза на човек, който по силата на обстоятелствата е негативен персонаж, без всякакъв обществен авторитет. Подобен пиар материал в “24 часа” излезе и за съдения за контрабанда Пилето, също и за подсъдимия Христо Ковачки, за който подобно на очерка за Вальо Топлото, се твърдеше, че като малък помагал като тимуровец на възрастните. Сега се вижда (виж по-долу), че соченият като главен виновник за цените на газа и парното Румен Овчаров, тогава е бил представян от вестник “24 часа” като борец за намаление на същите тези цени.

Статията, която публикува e-vestnik тогава, по повод очерка за Топлото, беше приета от колеги в “24 часа” като враждебна и съответно онлайн изданието - като техен враг. А може би такава вълнуваща публикация трябваше да остане без коментар?

Тази статия е актуална и с друго - главната редакторка на вестника Венелина Гочева я готвят да оглави обединените БНТ и БНР, а зам.-главният й редактор онзи ден публикува голямо интервю с премиера Борисов, с вълнуващи въпроси, които се стремят да излъскат и без това излъскания му публичен образ.

“24 часа” с вълнуващ очерк за семейство Топлови

“14-годишно момче позира с китара в ръце пред развятото знаме на любимия отбор “Левски”… С предизвикателна пози момчето сякаш иска да изкрещи нещо на преминаващите по бул. “Прага” столичани. Нещо от рода на “Аз съм бунтар! Ще разтърся този град”, но грохотът на минаващите трамваи заглушава възмъжаващия глас. Тази бледа черно-бяла снимка е от средата на 60-те години на ХХ век…”

Този цитат от съботния брой на в. “24 часа” не е за някой бунтар с китара от ранга на Джон Ленън, Висоцки или поне Кирил Маричков, нито за бъдещ дисидент като Георги Марков.
Така започва съботният очерк на вестника за освободения неотдавна от ареста Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото.
По нататък в текста умилително е описано как той се мъчи да подреди живота си, да намери старите снимки, тъй като всичко е разхвърляно от обиските.

Съботният очерк, със снимка на семейството на Валентин Димитров. На заден план се вижда прочутата баба Цеца, която обикаляше банките.

Майка му, (известна като баба Цеца Милионерката), разказва просълзено пред вестника спомени за детските игри на бъдещия герой Вальо Топлото. Как направил беля, а като му се скарали, избягал от къщи. Цитат: “От малък показваше характер”, спомня си баба Цеца.”
После Вальо Топлото разказва как като малък със съседските деца направили “тимуровска команда” (б. р. – доброволци пионерчета, които помагат на възрастните), как командир на командата станал той.
По нататък вестникът разказва: “Професионалният му удар е назначаването му за шеф на “Топлофикация” – София. Тук утвърждава мениджърските си качества.”

Първа страница на “24 часа” от 16 юни 2007 г.

На втората страница на очерка има заглавие “Английската кралица го кани на бал” и подзаглавие: “Тенисът и картините са неговата страст”.
Да не помисли някой, че английската кралица е чакала Вальо Топлото да излезе от затвора, за да го покани? Не, преди години, покрай покана на английската федерация по тенис за тенистурнира “Уимбълдън”, е бил поканен и на бала, на който домакин е кралицата.

На две места в очерка се натъртва – “Покрай тениса се запознал с австрийски банкери, които го въвели в бизнеса с инвестиционното посредничество”. И на още едно място - “Прохожда и бизнесът му с доверително управление на финансови активи”.
Тези цитати са много важни – трябва да обяснят някак си пред обществото, че е нещо естествено Вальо Топлото да има по банкови сметки и сейфове около 10 000 000 лв. (толкова са му намерили, а дали това е всичко?).

На третата страница на очерка има разтърсващо интервю със съпругата на Вальо Топлото със заглавие “Оцелявахме 11 месеца в полицейски “Сървайвър”. В него тя обяснява как останала без пари, как “Джунглата е тук, в центъра на София. Достатъчно е да пуснеш някого в лабиринта между прокуратура, полиция и следствие, и можеш да наблюдаваш брутално натурален “Сървайвър”.
Очеркът завършва с цитат от Албер Камю – “Всеки трябва да изживее присъдата си”

***
Нарочно преразказах повечко от този удивителен съботен очерк на в. “24 часа”. Иска ми се да се уверя само на мен ли ми се струва удивителен и само аз ли мисля, че вестникът е надхвърлил границите на поносимото отвращение към журналистическите перверзии.
Вальо Топлото, печално прочул се герой на новото време, типаж на калния преход към модерна държава, е представен във втория национален всекидневник като светла личност, достоен мениждър, обичащ спорта и изкуството.
Същият вестник “24 часа” неведнъж е окалвал почтени бизнесмени със свои публикации и с помощта на информации от МВР и прокуратурата, които години наред се бяха специализирали в черния Пи Ар. (Не ми се иска да се отклонявам и да давам тук примери). И сега изведнъж като светъл пример на бизнесмен е обрисуван обвиненият в пране на пари и злоупотреби шеф на омразната държавно-общинска фирма “Топлофикация” – София. Протеже на партии и лобита.

Пример за Пи Ар публикация в полза на Овчаров отпреди година. Върху снимката на Овчаров е сложено заглавие - “Сам срещу поскъпването”. Читателят може да не обърне внимание, но на професионалния журналист веднага му става ясно, че това е манипулативно заглавие, перверзен вариант на слагачеството на вестниците от времето на социализма.

Тия дни четох гневна статия с каква наглост се представят като светли личности Георги Димитров и Богомил Райнов. Те все пак са най-малкото спорни фигури.
Но как да нарека представянето на Вальо Топлото като положителен герой и жертва?

Това, уважаеми читателю, не е невинно журналистическо съчинение. Не е случаен плод на млад и неопитен автор. Това е добре обмислен текст, с точно определена цел.

Често слушам колеги да коментират, че “24 часа”, който някога беше най-четеният и най-модерният вестник, вече се е превърнал в свитък от Пи Ар публикации, обяви и некролози. И се заглеждам в заглавията, в отделеното място на министри, бизнесмени… Да, вижда се с просто око. Колегите, които произвеждат тези рекламни публикации, сякаш са заслепени и си мислят, че никой не забелязва. И някак не се усещат докъде стигнаха с Пи Ар публикациите. Мисля, че това за Вальо Топлото е своеобразен връх.

Още един пример за Пи Ар публикация за Овчаров - на първа страница вестникът съобщава какво мисли министърът за предизборните концерти на Ивана. Важна новина, вълнуваща.
Откакто стана министър, Овчаров редовно се появяваше на първата страница на “24 часа”.

На пръв поглед всичко е направено да изглежда естествено – най-одумваният арестант в държавата – нека да го покажем във вестника с бебето му, с жена му… Но… съчинението е позор за журналистиката.
Да, уважаеми читателю, има колеги, които произвеждат такива неща. Ще ми се да не мислиш, че всички журналисти са такива. Ще ми се да вярваме, че това е само част от общата кал на времето, която ще се утаи.

Може да се говори още за Пи Ар публикацията за Топлото – като продължение на подобни публикации в “24 часа” за Овчаров (виж снимките, виж и анализ тук) и т. н. Но нямам желание да разравям повече тази воня.
Нито пък имам специално отношение към “24 часа”, за сметка на друг вестник. При повод ще кажа каквото има да се каже примерно и за другия голям вестник - “Труд”, който също дава материал за подобни размисли.
Но си мисля, че тази отврат няма как да се подмине без коментар.

Виж тук първоначалната публикация с коментарите под нея.
Етикет: , , , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Иванов
  Прав сте, г-н Бакалов. Но някой от журналистическия бранш ми подхвърли, че вашият сайт се финансира от Петя Славова.Затова и някои ваши публикации звучат като ПР и поръчкови. Каква е причината да публикувате тенденциозни материали, свързани с Русия?   Админ: Запознайте се с условията на форума
 2. 2) Хахаха
  Хаха Бакалов даже е любовник на Петя Славова. Хахаха. Само че какво общо има Русия?
 3. 3) Anonymous
  Сигурно на е-вестника му плаща американския посланик Джеймс Уорлик, за да пише срещу Русия. С фактури и задължителна регистрация по ДДС.
 4. 4) Куюмджийска
  Финансовата зависимост почти винаги предполага и други зависимости.В българската журналистика не е трудно да се определи кой кой е. Някъде май има картотека с досиета на всички журналисти днес. В специален раздел се намират досиетата на онези, които са партизански синове или синове на ятаци на комунистическата партия.
 5. 5) Станимашки
  Реакциите на първия коментар само показват колко е прав господин Иванов - за финансирането на сайта е-вестник от П. Славова. Присмехът и подигравките според прочути психолози само потвърждават опита да се скрие или притули истината.
 6. 6) До Бакалов
  Не са прави да те плюят, че си финансиран от Петя Славова. Познавам я добре и знам, че не би ти дала и стотинка. Но, че си финансиран от "трактора" се вижда от километри. ---------- --------  останаха да пишат за "Галерия". Редактирано от Админ. Запознайте се с условията на форума.
 7. 7) Сую
  А според мен реакциите под тази статия показват какъв е резилът на "24 часа" и как искат да го замажат. И как медиите тотално са се овъртели в корупция. И само в интернет нещо може да се промъкне.
 8. 8) Бакалов
  Отдавна не пише в Галерия.
 9. 9) Следящ
  Ако вестника въобще го финансираше някой нямаше всеки ден да публикува преводни материали, препечатки от блогове и БТА, а щеше да има повече авторски материали...Зора е да се каже, че са поръчкови статиите и че някой плаща... Ама е трудно да се видят реалните факти. Един вестник да се реши да каже истината и да отвори очите на хората и веднага започват заядливите изказвания, че еди кой си го финансирал, че всичко е поръчково и т.н. И какво е поръчковото в тази статия за Топлото? Нима е нормално да пишат така умилително и дебилно за най-големия престъпник, който окраде софианци? ...още

 10. 10) До горния
  24 часа - един от най-тиражните? Това беше отдавна. Сега е 50 000 тираж и продава между 60% и 70% от него.
 11. 11) Иван Бакалов
  Съжалявам, че трябва да се намеся, но не се опитвайте да ме предизвиквате да споря тук. Прочетете условията на форума, не се церемоним със забраните. Някак е нелепо да се води дискусия за мен, под статия по съвсем друг повод. Ние не ги бесиме негрите. Пак ще напомня какво пише в "За нас" - e-vestnik е зависимо издание, което засега зависи само от главния си редактор.
 12. 12) pro-anti
  какво е това законодателство, че ако имаш 14 годишна присъда по едно дело и обжалваш, не си в затвора? До колкото зная границата е 3 години присъда, когато може да обжалваш и да не си в затвора, а над 3 години присъда те праща директно в затвора и оттам обжалваш (ако искаш, разбира се ). Някой с повече юридически знания би ли пояснил?
 13. 13) hm
  Единствените български медии, които редовно чета са Дневник, Капитал, и един-два сайта, вкл. и този. Просто според мен само там има по-независими и обективни статии. Всичко друго отдалече се вижда, че е поръчка на някого. Но пък може и да има хора, които да се хващат, не знам ...
 14. 14) Стоянова
  Наблюдава се следния медиен казус:Дадена публична личност е уличена.Няма значение изправена на съд или просто изакала се /извинения!/насред мегдана.Недвусмислено,пред всички. Аз лично бих коментирала тука друг казус:Йордан Лечков.Какво стана:след като успя да разоре , разори и почти напълно да феодализира град Сливен и околните села/и Сините камъни почти/,показа насред София среден пръст на полицай и отказа да спре на стоп-палка .Какво последва:общественото мнение с право се възмути,делата му в Сливен станаха публично известни.Съдът веднъж го отстрани,но после-го върна на поста му.За да си замете следите и доизмете общнската хазна.Какъв бе отзвукът в медиите-никакъв.Само Карбовски му направи един портрет,в който повече го ...още

 15. 15) Valter
  БесиМ, бесиММММ г-н Бакалов! Не си позволявайте бесимЕ, не Ви отива.
 16. 16) Anonymous
  Доколкото схващам Бакалов се подиграва с "бесиме"
 17. 17) журналисти - филолози... стига, бе!
  пътуваМ - пътуваМЕ сънуваМ - сънуваМЕ говоря - говорим мисля - мислим .... и тази думичка, любима в последно време на куцо и сакато - "случва се"... За чии дявол е този български език?!
 18. 18) иш
  Единствените български медии, които редовно чета са Дневник, Капитал, и един-два сайта, вкл. и този. Просто според мен само там има по-независими и обективни статии. Всичко друго отдалече се вижда, че е поръчка на някого. Но пък може и да има хора, които да се хващат, не знам .. ..и аз
 19. 19) чичата
  не съм си купувал вестник от 1998 през март, когото четох един с едни числа в заглавната страница - мисля, нещо като 24
 20. 20) чичата
  стояно, лечков беше обявил преди месец една обществена поръчка за центъра на сливен за 180 млн.лева без да знае откъде ще ги получава за да прави ограждения на градинките и да сменя кошчетата за боклук с еднотипни/ но това хвана декиш и герб-оркестъра заприглася с индуски акцент/ иди после обяснявай че парите не миришели
 21. 21) нЕук
  Незнам защо но ми се струва,че изразът "излъска образа",някак си не пасва с контекста на статията. Семантично по-правилен би бил изразът измива ,може би изчиства,но това е бял "кахър".Черния такъв,е че ние "мишлетата",които всеки месец си плащаме за отопление и условно топла вода,въобще не сме на ясно кой,кой е в споменатата "топлофикация" и едва ли някога ще разберем за тази кръгла сумичка открита у "Топлото" как се е формирала.Колкото до Вац-овите парцалета "24" и "Труд" , няма средно - интелегентен българин който да ги чете!
 22. 22) Друг следящ
  От всички 21 коментара по-горе аз се присъедиявам към мнението на "следящ"!
 23. 23) Киров Б
  Не разбирам на какво се чудят Бакалов и сие- че то май кажи-речи всички журналя станаха продажни. Цитирания вестник си е комерсиален от първа до последна страница - плащат им и пишат каквото им диктуват. Те вече и дупе дават (в прекия и преносния смисъл) за някоя кинта, та на един като топлото няма да надянат ореол и крилца. Ето чичата ви дава правилното решение - и аз го правя отдавна.
 24. 24) Anonymous
  чичата 28 Юли, 2010 в 3:13 pm не съм си купувал вестник от 1998 през март, когото четох един с едни числа в заглавната страница - мисля, нещо като 24 Браво на ЧИЧАТА! Аз не си купувам и не чета вестници от 1990 година, особено "ТруД"!!!
 25. 25) ЧИЧО МАНЧО
  Що лъжете бе ,че не четете весници.Не само ги четете но се мъчете и да ги коментирате.
 26. 26) uncomn
  Толкова ли са слепи журналистите?
 27. 27) Anonymous
  Не сте ли чули, че ВАЦ си е всъщност ЩАЗИ. Кой им чете вестниците ли? Вече само тия, които пишат в тях и тия, за които пишат в тях. И близките им по възходяща линия.
 28. 28) Исус Христос
  Не мога да разбера коментиращите! Обективно погледнато или са глупави или не четат. В няколко различни статии вие се заяждате с г-н Бакалов, а не коментирате текста или посланието в дадената статия. Бих препоръчал на г-н Бакалов да пише под чуждо име.Няма смисъл да си къса нервите и да се вижда оплют. Стига с тези тъпотии зависим или независим е е-Вестник. Ми като не ви харесва , не го четете! Аз например не чета в-к Дума или 24 глупости или разни други дивотии. Убеден съм че , ако г-н Бакалов напише статия , че слънцето свети по-слабо или по-силно вие ще ...още

 29. 29) Ена
  Г-н Бакалов, прав сте. За съжаление това е положението.В журналистическата гилдия, предполагам, са съвсем наясно. Лично на мен ще ми е интересно да коментирате случая с полицейската акция в Кърджали.
 30. 30) свако
  Всеки, който си мисли, 4е Валентин Димитров е "върха на сладоледа" и е действал сам е наивник. Осъдиха го, но дори и да влезе в дранголника, след 2-3 гдини ще излезе, а пък и затворворни4еският му живот ще бъде много по добър отколкото на голяма 4аст от българите живеещи на свобода. А що се отнася до вестниците, мисля, 4е след масовото нализане в бита на тоалетната хартия, те загубиха своето зна4ение. Единственото предимство което имат в сравнение с тоалетната хартия е, 4е можеш да си обършеш задника с физиономията на някой политик, или с неговите дълбокомислени откровения.
 31. 31) zemaria
  Нека разделим случая на две. По отношение на това, лъска ли 24 часа образи и пише ли поръчково-две мнения няма, авторът е прав. Не чета този вестник, откак е създаден, освен епизодични статии на читави пера, гастолиращи там.Едва ли има средноинтелигентен човек, който да го чете.Колкото до казуса ВП-Бакалов е в заслепение, и даже изпада в противоречие. Случаят БП започна по времето на ББ, самият той го даде за храна на медиите и прокуратура. Медийният залп беше по всичките правила на Пунта и пластиката, ПР или както искате го наречете-тази мода върви до ден днешен, когато отразява чутовните успехи в ...още

 32. 32) poohy
  Драго ми е, че е-вестник го има. Хареса ми материала. Онези медии служат явно за пране на пари - че кой ги чете "24часа" и "Труд", като в."Работническо дело" са. Мисля като 9.Следващ, 12. Про-анти, 21. нЕук и 30. Свако.
 33. 33) 123
  На мен е-вестникът ми изглежда по подобен начин, само дето, сякаш е малко по-рафиниран и лъска само политически престъпници, а не криминални. Или поне, не чисто криминални. Може би не е неуместно, да си припомним притчата за сламката в окото.
 34. 34) лаик
  Поздравления за автора на статията. Но - имам една забележка: защо тиражирате глупостите на 24 часа? Тоя парцал, а и другия - "труд" ги четат само заради рекламите и програмите на телевизиите. Аз чета един-единствен вестник (нема да кажа кой, за да не излезе, че му правя реклама) и то - онлайн изданието му. Освен това чета блога на д-р Тони Филипов, което ми доставя неизразимо удоволствие и здравословна порция смех!
 35. 35) Истината
  Достатъчно е да пуснеш някого в лабиринта между прокуратура, полиция и следствие, и можеш да наблюдаваш брутално натурален “Сървайвър”.
 36. 36) тъп та тъп
  Бакалов, бакалов,като те видя, че си писал подминявам,на път съм да изтрия и е-вестник от списъка на четевата си,но ми мъчно за чичата и чичо манчо,рядко отковени и комплексирани. Админ: Запознайте се с условията на форума
 37. 37) читател
  Уважаеми г-н Бакалов, прав сте на сто процента за в. "24 часа". Дори сте много мек. Откакто главен редактор там е Венелина Гочева, изданието се срива като свлачище. Нейните лични интереси доминират и се усещат във всяка статия и дори дописка. Странно е обаче как точно вие, който неведнъж е демонстрирал своята непримиримост към пошлото и угодническото в печата, станахте автор на онова нещо "Галерия" (не е местник). Някак не се връзва. Громите, при това справедливо, слугинските упражнения в "часовете", а сам попаднахте, при това доброволно, в капана на Патрашкова. Сиренцето ли ви изкуши или каузата за защита на Алексей ...още

 38. 38) Бе читател
  Не четеш достатъчно. Бакалов отдавна не пише в Галерия. А за Ал. Петров какво е писал можеш да прочетеш в сайта.
 39. 39) Справедлив
  17-ти,не ми е работа да защитавам Бакалов,но твоят правопис е...По-скоро не е,никакъв го няма,а си тръгнал да поучаваш.За чиЙ дявол е този български език?
 40. 40) емс
  Благодаря за добрата статия и изявена позиция, г-н Бакалов! Добре сте анализирали и подредили фактите - трудно се рита срещу тях, затова и злобата изплува тук-таме...
 41. 41) Империалист
  Вестници, Радиа, Телевизии и интернет сайтове, като повторят лъжата 200 пъти и народа и повярвал. ”Топлофикация София”/ТС/ се води от гадовете умишлено към фалит . След като не можаха да я сринат нито технологично, нито организационно, сега всъщност използват едно проточило се дело за да я атакуват финансово. Замислете се, най-злъчно за ”Топлофикация София”, пишат журналистите от вестниците на не безизвестната бизнес-дама, Ирена Кръстева. Тъй наречената прокуратура, изпълнява политическа поръчка да се прави на глуха и сляпа за многобройните кражби между съседите. Как може да се хващате на въдицата за милиардите откраднати от ТС и за ”милионите на Вальо Топлото”. ...още

 42. 42) pro-anti
  срещу такива като Топлото единствената оправия е да се внесат китайски съдии с китайска наказателна рота. Стадионът, и да е местен, пак ще върши работа.
 43. 43) Колониалист
  Империалист, защо отъждествяваш Вальо Топлото с Топлофикация? Какво общо има този мошеник с това отрудено предприятие? Топлото е парашутист, политическо назначение на Софиянски. Един от много лакоми безхаберници, които бяха назначени, за да отклоняват от парите на хората. Рогачев например беше професионалист, защо не назачиха него за шеф вместо Топлото? Защото един професионалст си гледа работата съвестно, а Топлото е маргинал, той е готов да краде каквото и колкото му кажат. Повтарям - Топлофикация е едно, Топлото е съвсем друго.
 44. 44) До 37 Читател от Галерист
  Може би не ви стиска да си признаете и да си кажете, че "Галерия" е единственият вестник, който критикува право в десетката новите безмозъчни управници. Но има справка за тиражите на изданията, която показва кой къде е!!!
 45. 45) ГОШО
  Интересно Бакалов е много чувствителен по отношение на критика по негов адрес А иначе за 24 часа са прави Но и часовете нямат претенции да са сериозен вестник
 46. 46) Империалист до колониалист
  Рогачев беше директорът след В. Димитров. Също беше арестуван и лежа в арестантския кауш. Също беше подсъдим по редица дела. Като толкова знаеш, коментирай случая със заместника им ЕМИЛ АНТОНОВ. В. Димитров и неговото ръководство, трябваше да подготви "Топлофикация София" за приватизация. Не изпълни задачата, за което сега си плаща. Прав си, че В. Димитров е външен за Топлофикация, той е офицер от ДС и е работил по американското направление.
 47. 47) zemaria
  Бакалов, кво стана с жената на Вальо Топлото? Казах ли ти, че ще падне голям смях? Можем да и честитим джакпота-МВР на ЦЦ и даде фиша.Часове са ги държали на паважа с белезници на ръце.Прегледах цялата дискусия от 2007ма-май си личен участник в отразяването на легендата Топлото-затова си толкова пристрастен, а иначе си обективен. Виж сега. Това, което не знаеш,защото не си работил извън журналистиката е, че няма човек в Бг , от началник на 2 ма души нагоре, който да не е на течение. Мога да те увер
 48. 48) zemaria
  Познавах едно от лицата, които се въртят из новините, като обект на акциите на ЦЦ-и то от преди 20 години, и мога да те уверя, че е направил много повече, от колкото му търсят. Защото богат у нас не се става с бачкане, знаеш. Ама то и самия Цецо е богат, по средноевропейските разбирания, ама... Ами Бойко? Разбираш ли-всеки краде, всеки е на течение. Колкото до случаят Вальо Димитров, определено имаме нарочване, с цел ПР. И просто някой милиционер е докладва, на ЦЦ, така и така една се жалва от него- и той се е рапоредил ...още


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com