www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
събота, 24 март 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Айде сега, вестник им виновен за лайната с Формула 1

 

6 Септември 2010

 

Някакъв арабин Бадуан, седнал до Румен Петков, обяснява как лошия вестник “Сега” нещо объркал работата със строителството на писта за Формула 1 край София. Въпросният Бадуан бил съветник на вездесъщата фирма от Абу Даби, която ще строи пистата. Фирмата не се била отказала, казва Бадуан.

Малко преди това директорът на тази същата фирма ядосан заяви пред вестник “Сега”, че не са поемали никакъв ангажимент да строят писта и поради непрофесионализма на българското правителство ще се откажат от всякакви инвестиции в България.

Гафът на правителството беше сериозен – нарекоха шейх бизнесмена шеф на фирмата, а нея самата обявиха за държавна, а не за частна. После директорът й пък каза, че и това за Формула 1 не е верно.

Да, ама сега съветникът му казва, че нещо било изопачено и все пак ще преговарят за писта. Вестникът бил виновен.

Станал гаф, що да не си измием ръцете с вестника? Ще кажем, че той нещо е объркал и готово.

И сладките розови мечти на Румен Петков и на премиера Борисов за Формула 1 в Доброславци продължават, и арабите се измъкват чисти от цялата работа. Щели да ходят в Щатите, казва съветникът Бадуан, да търсят партньори за строителство на пистата. Ами къде ще ги намерят там? Нали американците се отказаха от Формула 1? Няма състезание там, въпреки че имат много писти. Очевидно Румен Петков е по-мъдър и повече ги разбира тия работи за Формула 1 от американците.

В момента има 22 писти за Формула 1, на които се провеждат състезания. По света има и още два пъти по толкова писти, на които могат да се провеждат тия състезания. Очевидно няма недостиг на писти. И някоя от тях може да отпадне, за да се вреди София, само ако държавата тук извади между 100 и 200 милона евро на състезание веднъж годишно.

А тя не може да извади пари да плати на болниците и училищата. Няма и фирми в България да извадят тия пари като спонсори. И билети да продават по 100 лв. най-много 50 000 души да се съберат. Това са 5 млн. лв. Айде, 10 млн. да са. И кой ще плати сметката за тия сладки мечти на Румен Петков и премиера Борисов?

После вестниците им виновни. Че и впрегнаха МВР да дири кой пратил мейл на съветника, за да го рекетира. А то се оказа майтап. Ама Румен Петков го представи като саботаж на грандиозния проект. Ех, мечтиииии…
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.
 1. 1) Читателка
  Не можах да прочета текста заради заглавието. Малко вповече ми дойде с кафето... Всеки има право на своя лош вкус.
 2. 2) чичата
  дори и да имаше вече писта край доброславци, къде щяха да нощуват тия 50000 богати запалянковци дето ще хвърлят 100-200 лева за нещо което можеш да гледаш по тV/ че за толкова народ няма да стигне бирата само дето е в складовете на недъгавите ни супермаркети/ арапина е бил подлъган от цената на бензина тук, а руменчо му се е представил за бензинов бос от плама-плевен/ нещо такова трябва да е било първопричината
 3. 3) чичата
  извинявам се че се включвам пак, но успях да намуря нещо което съм писал в този форум преди време по този повод: 1) чичата 25 Март, 2010 в 6:45 am налудничавата идея на т.н.финансов министър е с посещението в катар и приказките за инвестиране в банката на цветелина, да се дигне кредитния ни рейтинг/ вместо това е по-добре да напишат по първите страници на вестниците че бегето има неизхарчени милиарди от предния кабинет(не да ги крие и гласи да ги изнесе в катар, вкарвайки ги като чужда инвестиция), и да поиска срещу тях реална помощ от белия свят
 4. 4) Земпарето
  Румбата Петков каквото и да захване, все до насиране го докарва. Мноооооого е мъдър! Молодец!
 5. 5) хамалин
  разберете го,този отбор от безмозъчни юнаци ненормалници е за затвора:левият ми ташак е по-умен от всички тея взети на куп,да не говоря за капата ми
 6. 6) кавандже
  То,туй за формулата е ясно.Като Петков и ББ не са у4или формулите в университета,сега искат да ни изтапосат арабската формула1.А ти N5 ХАМАЛИНА с ташаците ли си мислиш или с коя глава.Нещо не разбирам! Извинявай,не се обиждай,само питам!
 7. 7) хамалин
  извинен си,това ми е тавана
 8. 8) шпатловчик
  А Чичата знае ли си "тавана", като все си удря главата колчем се "надигне" да каже нещо умно в защита на Партията си любима /вече само нему и неколцина замяни като него../
 9. 9) Р...
  Баща ми, лека му пръст, казваше: "добре, че в правенето на деца не се ползва горната глава, нито ръцете-щяхме да сме напънили света с идиоти..."
 10. 10) Орлин
  Не знам за какво пляснаха накрая и Бойко Борисов, а подминаха напр. Богдан Николов, който в тази връзка е къде-къде по-мечтаещ и лелеещ?! Последният обирджилък-проект май ще зацикли!


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com