Трябва да си влязъл, за да можеш да коментираш.
 1. Мая

  Всичко това е възможно,само ако си много тъп или мързелив явно,без да обижда никого.НИКОГА не са искали пари на децата ми за изпити,а оценките са отлични.


 2. 1

  Написаното не е много достоверно,тъй като сина ми също учи там и си взима изпитите без проблем ! Естествено ,че има и такива случаи,но в кой ВУЗ ги няма ?


 3. Влади

  Във всеки университет има такова нещо!Аз съм завършил в ЮЗУ”Неофит Рилски”- Благоевград и не съм плащал,но колегите ми плащаха.Там наи-известен е проф.Кирил Чимев или Киро Секирата-преподавател по математика.Колегите ми плащаха по 200-300 лв. за изпит.Изпитите наи-често се уреждаха чрез Райо Димитров-Чората.


 4. Калина

  Аз пък съм завършила в Свищов.Там пък изпитите се уреждат в натура.Погледнете само как се облича ректора на университета и си задаите въпроса:”Защо на разните му там сабирания студентите са предупреждавани да не канят външни хора?”.


 5. Фани

  На мен ми предстои сега да кандидатствам в УНСС.
  И въпреки, че знам за този “друг начин” аз искам да ме приемат там.
  Нямям връзки и незнам на кого да си платя, но ще мога да разкажа повече когато ме приемат.
  Знам от мои приятели, че те не сядат да учат и за 1 час, а после ми се хвалят, че са изкарали 6-ца


 6. Pap

  Де да беше само в УНСС с мед да ги намажеш ама не е!
  И аз съм в студент но в друг университет и положението навсякъде е плачевно, ама като ни мързи какво да правят хората трябва да има някакви студенти все пак!


 7. Стефо

  Всичко е абсолютно вярно! А има и много още потресаващи неща. УНСС е най-голямата пародия сред ВУЗ-овете в България. Не само вземането на изпит с пари е единственото извращение. Не винаги се налага - в много специалности студнтите изкарват цялото си образование в преписване. Без изключение. Който е учил в УНСС знае. А колкото до родителите, които питат тук: “О, глупости, моето дете е умно и непорочно и си взима изпите с много ум и разум”… е блажени са вярващите. Още повече, че въпорсното дете дори да притежава “ум и разум” някой път просто това не е достатъчно… трябва и други екстри


 8. fuck off

  При абсурдната и безполезна система на образованието ни в момента, честно казано, е все тая. Дали си зубрил, или си платил за да взвемеш изпита, е все тая. И в двата случая не получаваш нищо срещо парите/усилията си. Освн някаква хартийка де.


 9. fuck off

  При абсурдната и безполезна система на образованието ни в момента, честно казано, е все тая. Дали си зубрил, или си платил за да взвемеш изпита, е все тая. И в двата случая не получаваш нищо срещо парите/усилията си. Освн някаква хартийка, де.


 10. a4o

  …gorkite roditeli…vsi4ki si misliat 4e tiahnoto dete pravi izkliu4enie. Ako ne ste mu dali pari da si plati, moje bi e prepisval. Bulgarskite vuzove sa gola voda! Za tova e smeshno da razviavash niakakva diploma s otli4en uspeh…vsi4ki znaem kak se izkarva toia uspeh.


 11. Ростислава

  Навсякъде цари корупция. Няма значение дали става дума за висше учебно заведение или за друго такова… Време е или да свикнем или да спрем случващото се, безпредметно е само да се говори.


 12. Миро

  Ами брат ми завърши в Югозападния в Благоевград, кинезетерапия, никога не си е плащал за изпити, но ми е споделял ч се давало около 6 хиляди за определени специалности!


 13. Фани

  докато има хора, които да подкупват други,
  ще има и такива, които да приемат подкупи
  такъв е живота……
  ама само в БЪЛГАРИЯ


 14. Буре-вестник

  Познавам доста хора, които бяха изпъдени от други ВУЗ за преписване, за да се дипломират като отличници в УНСС. Яко се преписва там, също важи “$200 и едно прасе”, както се пее в песента. Тестовата система би премахнала купуването на изпити (редовни или кандидт-студентски) и за това не се въвежда. А светилата които преподават в УНСС с успех биха се дообразовали в някой затвор. Веднага се сещам за Р. Гечев (симпатяга), С. Александров, Орешарски и много, много други…


 15. Сон4о..

  В УНСС се плаща много яко по изпитите… И се влиза с пари - като дарител - даваш 4 бона и си вътре! Изпита на редовна сесия е около 200 лева, на поправка 300-400, на ликвидационна сесия 600-700 - вече зависи кой посредник колко ще вземе.


 16. Anonymous

  ега ти и ОБРАЗОВАНИЕТО………….. Мерси от такваз любов


 17. Tf.

  Какво давате за пример “Югозападния в Благоевград”? То там и магаре може студент да стане.


 18. N

  Да,напално възможно е в България на този етап,аз когато учех в Щуменски университет един от преподавателите оставяше най-красивите момичета на поправителен и на самия изпит им казвал - пиша тройка само на бял чаршаф.


 19. Отличника

  …. и те ще умрът….. :)))))))


 20. Вени Марковски

  Не е достатъчно. Ако нямате снимки, записи или други доказателства, защо ви трябва да пускате слухове?
  Да не говорим за “връзката” в сладкарницата… Навремето имаше такъв професор, който взимаше пари, като гарантираше връщането им, ако номерът не стане. Оказа се, че никога не е правил нищо, за да помогне - просто е играл тото и никога не е можел да загуби: студентът или ще мине, или ще бъде скъсан. Ако мине, парите са 100 % печалба, ако не мине - връща ги, но не инкасира загуба.


 21. Шефчето

  Официално обръщение към Стефо и Буре-вестник:
  Дълбокомислените коментари, написани от горепосочените субекти, ме предизвикаха да споделя какво мисля по този въпрос. Да, вярно е. Аз самият станах свидетел на едно такова мерзко и подло действие. Ще ви разясня абсолютно точно как става всичко. Отивате на третия етаж в преподавателската тоалетна. Тя е винаги отключена именно за тази цел. Отивате пред огледалото и повтаряте три пъти Али Баба, появява се един мармот и с едно ловко движение слагате 300 дойче марки при шоколада, точно преди да го завие в станиола. Да не забравите да му прошепнете каква оценка по каква дисциплина искате. А сега по същество. Вземете се в ръце и стига сте бръщолевили глупости, от предразсъдъци ще си умрете самотни, мизерни и нещастни! Ако си бяхте извадили навреме пишките от ушите нямаше сега да се занимавам с вашите чути-недочути слухове. Факт, е че УНСС е най-добрият и най-перспективният университет на Балканския п-ов. Ние имаме най-добрите преподаватели, най-подходящата среда и най-красивите студентки. Жалко е, че завистта ви подтиква към такива смешни словоизлияния. Докато ние получаваме максималното, всичко, което вие можете да направите с вашите дипломи и перспективи, е онанизъм. Чао, довиждане, лека нощ, мерси, приятни сънища!


 22. вечния студент

  Официално обръщение към Шефчето:
  Номера с тоалетната не биваше да го разпространяваш - знаеш ли каква опашка ще се извие сега на 3-я етаж :) Малко се изхварляш с тия огромни преспективи дето само ние ги получаваме и да се правиш че всичко е само слухове….Всеки се спасява сам и както може. Аз сам учила и в ТУ-София - ако знаеш на кой и колко всичко и навсякаде се оправя! Което не се купува с пари се купува с много пари- стара житейска истина.Успех на кандидат студентите:)


 23. НЕЛИ

  Няма подобни практики или ,ако има те са рядкост.Аз такмо завърших магистратура в УНСС и да ви кажа изпит не се взима с пари,а с доста учене.Така че,ако не ви се учи,си търсете на кого да си платите:)


 24. ВЪЗПИТАНИЧКА НА УНСС

  всъщност ДОЦ. СИЛВИЯ ТРИФОНОВА - ПРЕПОДАВАТЕЛ В КАТЕДРА ФИНАНСИ, СЪЩО Е “ПАРАШУТИСТКА” - ОТ НЯКАКВА НЕПОПУЛЯРНА СПЕЦИАЛНОСТ ТРЕТИ КУРС “СТАВА” СТУДЕНТКА ПО ФИНАНСИ


 25. Снежанка

  Аз съм завършила в Свищов.И там имаше преподавател любител на писане на “тройка на бял чаршаф”, но и той най-неочаквано, както за него, така и за притесняваните студентки, си намери майстора.Така, че всичко се връща. Съгласна съм с Нели по отношение на факта, че на който не му се учи търси на кого, как и колко да плати. Плащането на образование е имало и по времето на братя Евлоги и Христо Георгиеви, и то в европейски университети.Ако някой не го мързи и знае къде да търси и му се чете, може да се информира. Не е нужно да се оплюва тотално българското образование- някои образовани от него и то в последните 15-20 години направиха и правят кариери и пари! в чужбина.Въпросът е не само да си взел изпита, но и какво си разбрал от материята по него.
  От мързел не се умира, мързела само мъчи - постоянно и дълго.


 26. Иванова

  Майка съм на семестриално завършила студентка и искам да кажа, че това са глупости. Който учи не плаща на никого. Това, че на студентите не им се учи и не им е там мястото е нещо друго. Като са мързеливи и родителите им имат излишни пари да плащат. Никой не иска пари ако си се подготвил за изпит, за четири години и отличен успех не сме дали и стотинка. Така че като предлагате пари вие сте си виновни, не обвинявайте за това преподавателите. Корупцията я създават студентите и техните родители.


 27. Снежанка

  Драга, “ВЪЗПИТАНИЧКА НА УНСС:- ОТ НЯКАКВА НЕПОПУЛЯРНА СПЕЦИАЛНОСТ ТРЕТИ КУРС “СТАВА” СТУДЕНТКА ПО ФИНАНСИ “-Непопулярна специалност няма , популярни и непополярни са за парвенюта , а явно ти си от тях, скъпа.Какво ли би било изказването ти в случай,че въпросната преподавателка стане твоя приятелка и те вземе на буксир за да завърших и може би останеш в същата катедра?! Скъпа, по-малко завист и злоба, а повече информация. Не мисли, че в който и да е университет зад граница не е възможно бакалавър от “непопулярна”, дори малко ивестна специалност, не може да завърши магистратура и след това да специализира в трета специалност.
  Друг е въпросът в коя от всички е най-добър., явно отново е въпрос на действителни познания, а не на купени изпитни оценки.
  В крайна сметка висшето образование не е задължително, нали, особено като виждам пропуските в средното образование на някои от тези, които мнения чета - правописни грешк и начин на изказ.Явно и тогава не са били в час и някой друг им е виновен.За голямо съжаление има доста такива българи- все някой друг ни е виновен, нещо ни е навредил, пречи ни умишлено.В действителност ние сами сме си виновни. Ако сами се променим ще ни бъде по-безболезнено и по-лесно,в противен случай започват отвън да ни променят и тогава ни е много кофти- спират ни фондовете, намаляват рейтинга на държавата ни, и още доста негативи, които изписват българите в чужбина заради българите в България.


 28. КЪМ СНЕЖАНКА

  СКЪПА СНЕЖАНКА, НЕ ПРАВИ ОТ МУХАТА СЛОН. ТОВА, ЗА КОЕТО ПИСАХ Е САМО ФАКТ, НЕ ДАВАМ ОЦЕНКИ, НЕ ЗАВИЖДАМ - АЗ ИМАМ УСПЕХ В КАРИЕРАТА И НЯМА ЗА КАКВО ДА ЗАВИЖДАМ, УСПЯЛА СЪМ ДА ВЛЕЗЯ САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА СЕБЕ СИ ЖЕЛАНАТА СПЕЦИАЛНОСТ. НЕ ИЗПОЛЗВАМ ПРИЯТЕЛКИТЕ СИ ЗА БУКСИР, НИТО ЗА “УРЕЖДАНЕ”. ПРОСТО ПРИВЕЖДАМ ПРИМЕР И ЧЕСТНО КАЗАНО - СЪГЛАСНА СЪМ НАПЪЛНО С КОМЕНТАРИТЕ ТИ. НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО - ТРЯБВАТ ПРИНЦИПИ И СПРАВЕДЛИВОСТ!!! И ТО НАВРЕМЕ!!!


 29. Anonymous

  каквото ни образованието, такива са и преподавателите, такава е и държавата.


 30. eraser

  в БГ е яко шит брато …. !


 31. bil portalski

  Здравейте за първи път пиша в коментарите на вестника но няколко пъти вече отварям тази статия и четя коментарите й. Става ми интерестно каква враждебност има към начините за взимане на изпити без учене, а на повечето студенти им се е налагало понякога да взимат изпит чрез някакъв вид измама. Та за изпитите в УНСС всички говорят за някакви суми от 200-400лв. на изпит и осъществяване на сделката което е толкова конспиративно че съперничи на на някои шпионски филм. Според това което прочетох тук означава че за да си “купиш” изпит трябва си богат. А всъщност има доста по евтин начин да си вземеш изпита и дори няма да ти се наложи да ходиш на самия изпит. В студентски град се прави следното намираш някои които разбира от предмета по които ти е изпита и се занимава с тези услуги та даваш му конспекта и студентската си книжка плюс 50лв. и той се явява вместо теб системата не е нова и почти винаги има успех освен ако преподавателя не се заяде за нещо по материала. Така съквартиранта ми си искарваше допълнителни пари покрай сесията. Схемаата върви във всички университети той е ходил на изпити и в УНСС и в ХТМУ и в техническия и в МеИ. По евтино е по просто е и е хиляди пъти по лесно. Дори той ми е расказвал за случай в УНСС където на изпит по някава математика преподавателя е искал да го скъса защото не е решил задачата по начина които е посочен в учебника издаден от самия преподавател. След изпита те са спорили около час в кабинета на преподавателя за вярното решение на задачата и накрая му е писал 4. Като се има предвид че съквартиранта ми въобще не учи там. Общо взето повечето хора така си взимат изпити когато ги мързи или нерзабират материала които им преподават.


 32. Иво

  Няма какво да се лъжем. УНСС е университетът, в който конкуренцията е най-голяма, защото има много повече кандидати за едно място в сравнение с останалите университети в България. Много хора, след като не успеят да влязат, защото не са учили достатъчно, се превръщат в най-върлите противници на университета-пример, някои мои съученици “изпаднаха” в такова положение. Цяла година разправяха, че желаели най-много в УНСС, някоя от най-хубавите му специалности и като не ги приеха, станаха най-големите му врагове. Започнаха да разпространяват лъзи от злоба, че не са приети. Без да познавам никого, когато кандидатствах, бях приет на първо класиране още, вече завършвам с отличен успех, специалността си, но с много четене през студентските години-изиска се преди всичко познания, никой не ти намеква за глупостите, които пишете. И защо, след като било зле, е обявен за най-доброто висше училище в страната от Националната агенция за оценяване и акредитация-единствения орган в България, който може да дава оценка на специалностите и университетите?


 33. Константин

  Към bil portalski:тази схема, която я обясняваш, става в много редки случаи, поне в УНСС. Не обобщавай за всички, защото съм учил 2 специалности в УНСС. По първата имах страшно много устни изпити, от около 46 изпита общо 30 са ми били устни. Как да се яви друг вместо студента, след като всеки преподавателя (поне тези, които ми водеха устните изпити) задължително проверява на кого е книжката?
  По втората специалност съм имал само 5-6 устни изпита, останалото е било писмено, но на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ изпити (вкл. и писмени) са ми проверявали книжката, за да видят дали наистина е моя и дали не се явявам на мястото на друг. Е, обяснете ми начина, по който ще стане тогава номерът! Освен това и в двата ми курса имаше и доста бедни студенти (повечето си бяха такива), които едвам успяваха да изкарат месеца с парите, които получаваха от техните, въпреки това обаче някои от тях бяха сред най-добрите в потока-винаги подготвени, винаги си взимаха изпитите и абсолютно никой не им е дори подхвърлял за нещо различно освен знания. Затова тези глупости, че всички или повечето плащали, са пълна измислица, хайде моля Ви, престанете със завистливите изпълнения. Както казваше един колега от университета: “Преди да вляза мои приятели, учещи в други универиситети, ми бяха “надули” главата, че на всеки втори изпит ще ми искат, после, след като ме приеха, се оказа, че изобщо няма такова нещо. Сега направо се смея на приказките им.”
  Може и някои наистина да предлагат, но това са много редки изключения, които, ако си говорим честно, ги има и в много други университети, защото съм чувал подобни истории и за доста други известни университети в София, но не съм тръгнал да го пиша по форумите, защото не им завиждам, за разлика явно от някои.
  Би трябвало, тъй като такива истории се разнасят и за други висши училища, журналистката, написала статията, да се поосведоми и за всеки един поотделно да пусне по една такава тема-какво се говори и т.н., но САМО най-лошите неща, както е направила за УНСС, за да се каже, че еналице обективна журналистика и равно отношение към всички. Иначе на всички, мисля, е ясно защо е тази провокация.


 34. tsvet

  iska mi se da imashe razkazi na ochevidci, no uvi…
  nivoto na bg obrazovanieto e qsno na vsichki, no sas zloslovene i pluene neshtata ne stavat po-dobre. trqbvat dokazatelstva i ochevidci, za da ima efekt ot vsichko tova.


 35. bil portalsi

  Към Константин: Искам да уточниа нещо аз не съм казал че повечето студенти в УНСС си плащат за изпитите далеч съм от тази мисъл, две мои приателки са завършили там и не са си плащали за изпитие. Писах за този университет защото се говори основно за него а също така в предищният коментар споменах и още няколко учебни заведения в които е вървяла същата схема. За завиждането, надали аз го изпитвам защото никога не съм кандидатствал за него и интересите ми се различават доста от изучавания там материал. А за това че тази схема е рядко явление не е съвсем така човека които ходеше да взима изпити повреме на сесия беше претоварен отказваше доста предложения защото вече беше запулнена програмата му. Но предложенията които му отправяха не бяха само от УНСС а и от други университети, и също така не беше само той които ходеше на изпити по този начин. :***


 36. Шашнат

  Боже боже, тези, които не били влезнали в УНСС завиждали.
  Може и такива да има, но далеч по-голяма истина е, че студентите там не искат и не могат да признаят каква кочина е там.
  Кочина е защото човек може да мине както с учене, така и с плащане, за влизането също така.

  Специално обръщение към Шефчето, който се беше изказал, че УНСС е най-добрият ВУЗ на балканите:

  :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :)))

  Вземи се образовай.
  УНСС няма нито едно положително “най” като ВУЗ в българия, повечето се засенчват със светлинни години от АУБ.


 37. Pep

  Един селянин , който неизтрезнява, не излиза от селото си,кара трактор-когато е трезвен- завърши задочно финансите си в УНСС-то, но без 150-200 лв.за изпит не тръгваше за там … язък за дипломата , която взе ..така си стои без да има желание поне да е приложи в действие ..то е най -лесно в кръчвата д се стои..


 38. Рени Иванова

  ЗА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СА ПРИЕТИ ВЪПРЕКИ ВИСОКИТЕ СИ ОЦЕНКИ….СРЕЩА В УНСС - ПОНЕДЕЛНИК - 20.08.2007 ПЪРВИ ЕТАЖ В КОРИДОРА НА РЕКТОРАТА


 39. П8833

  :plqs: :plqs: :plqs:Понеже много разбирачи има - аз съм 4-ти курс тази година в УНСС - спец.МИО

  Нещата седят по следния начин - ебават ни майката до откат, гаврят се с нас и си плащама немалка част от изпитите - “УРЕЖДАМЕ ГИ”! Така, че четейки голяма част от комрнтарите - хора като не сте в играта що си давате не особено меродавното мнение! УНСС е една фекална яма! Освен около 10-тина свестни преподватели, другите са паплач, която е готова на всичко , за ада вземе лесни пари и системата им е безгрешна - правят те на луд, докато не си кажеш”Аз съм малоумен, сега ще търся начин да плащам изпита!” :-t :-t :-t

  Влязъл съм с почти най-високи оценки в УНСС, не знаех що е рушвет, а сега 100% съм вътре в нещата - ето това ми е шибаната полза от университета, освен мъките по мое лично желание да науча нещо полезно, което ще ми помагта за работата в последствие и сега!


 40. Desi

  Редактирано от Админ. Пишете на кирилица. Системата позволява, независимо от компа. Четете!Ujas,ujas,ujas.Na tova obrazovanie li mu kazvate?!
  Zatova reshih da ucha v chujbina.


 41. Elichka

  Редактирано от Админ. Пишете на кирилица. Системата позволява, независимо от компа. Четете!Az puk ve4e se diplomirah - Turizum i dosega nikoga ne mi se e nalagalo da si plashtam za izpit. E, qvqvah se po 4-5 puti,……… a i pari za gluposti nqmam


 42. МАРИН

  Аз също съм МИО и мога да кажа, че досега никой не ми е искал пари и не ме е късал умишлено, господинът, който ги говори тези неща, ще му кажа едно-знаете ли какво става в моя поток-започва изпитът, един колега нищо не знае предава празен лист, друг пък пише пълни глупости и го предава. Естествено, после имат 2, в който и университет да бяха, пак щяха да имат толкова. После, защото няма как да се оправдаят пред мама и тати и пред приятелите, че ги мързи да учат, започват да си измислят,ч е всичко си написали, ама те нарочно ги били скъсали. Пълни измислици. никога, когато съм ходил подготвен на изпит не са ме късали, ама никога. И така тези мързеливи господа изкарват лошо име на университета и представят нещата доста изкривено и не така, както са в действителност.Седнете си на задничетата и си учете, а недейте да си измисляте глупости. Нито един мой познат от специалността не са го късали, ако си е знаел. Който си учи, си завършва без никакъв проблем.


 43. маги

  може ли момчето П8833 да си даде телефон.ако наистина има връзки имам нужда от помощ.


 44. Anonymous

  Еми аз съм напълно съгласен със студентът по-горе…аз също съм студент във УНСС и просто системата е измислена така,че поне по някои предмети да се цака…и ще си платя някои изпити…не съм тъп,не съм прост…просто друг начин няма… другият начин е да нямаш личен живот и да живееш във постоянна самовглъбеност и депресия,да лягаш и да ставаш със учебника…ако искаш и добър успех…ако искаш просто да минеш може и без да плащаш,но това значи нерви и нерви и нерви и когато мине изпита стигат ми на мене вече изпити…достатъчно дълго съм бил бележкарствал в гимназията,тук няма да продължавам…здравето е най-важно от всичко.Аз за времето в което ще науча математиката например…дето един Бог знае за какво ми е…за това време мога да свърша толкова много по-полезни неща…например мога да се хвана на работа и да си изкарам пари за 2-3 изпита…че и да ми останат…така стоят нещата за мен.Трябва и да се учи,но трябва и да се отсява!


 45. Anonymous

  За какво ние учим икономика във това УНСС…всеки който поне малко е учил знае за алтернативните разходи какво представляват…плащането на изпити-ето това е един изпит по икономикс… с други думи,когато учим за изпит по математика,губим два месеца,в които бихме изработили толкова средства,колкото са нужни за плащането на два изпита.(при равни други условия-нервите и тем подобни не се вземат предвид).


 46. МИЛЕНА

  моля ви ако знаете някаква връзка за вземане на изпит срещу заплащане ми пишете на kruela_@abv.bg.МОЛЯ ВИ ОТНОВО СПЕШНО Е!!!


 47. Още една възпитаничка на УНСС

  Много, ама наистина много е зле тоя университет. Всяка година от него излизат хиляди вишисти с мн. добри и дори отлични дипломи и без никакви знания.Аз изпит досега не съм плащала, няма и да платя, защото не мога да си го позволя. Уча по каквото трябва, по каквото мога преписвам и така. Лошото е че след като си назубриш любознателно всички въпроси от конспектчето ти пишат окуражаващо 4 (т. е. “продължавай в същия дух, някой ден може и да успееш да стигнеш върха”), а колегата, на който не си му виждал физиономийката от миналата сесия се появява 5 мин. преди изпита, дърпа ти лекцийките от ръцете, снима ги на пищови и естествено с пот и мъка изкарва 6. После тичка при тате или мама, хем да се похвали за успеха, хем да му бият една финансова инжекция по тоя повод. Абе въобще много ме е яд, че си загубих 4 години от живота с тая простоти. На всички амбициозни млади хора им препоръчвам хич да не си хабят мозъците тук, ами да се обърнат към западни университети.Не си губете времето, повярвайте ми ще съжалявате.


 48. Anonymous

  УНСС е най-корумпирания институт,така,че тези които говорят,че си взимат изпитите с учене не е вярно.Не се опитвайте да се издигате в очите на другите.Цялата тая какафония в УНСС става благодарение на зам.ректора г-жа Й.Владимирова


 49. Ганчо

  Тук има разни хора, които пишат глупости, които не са верни! Кога сте завършили УНСС? Аз завърших 1996 година и никога на съм плащал за изпити. Брат ми 1 година след мен. Но след 1999 нещата там са тръгнали на много зле!
  Моята приятелка едвам го завърши и я късаха по изпити, абе чудо беше. А тя нито е глупава нито мързелива и е завършила икономически техникум със златен медал.
  Основно изпити се плащат през първата година когато се учи математика при Райчинов и стопанска история при Саздов. Но защо си мислите че парите ги вземат те? А къде са секретарките във факултетна канцелария? Ако не знаете да ви кажа, че повечето преподаватели ги мързи да гледат и след изпита никога веднага не нанасят оценките в главна книга. Правят го чак през юни когато ректора ге заплаши, че който не е нанел оценките няма да му плати заплатата! И те се юрват да ге нанасят от предната сесия….,но протокола секретарката не може да го намери ?!? А де! Но, за щастие тя е нанела оценките от протокола в компютъра. И сяда преподавателя и нанася от компютъра в главна книга оценките от изпита, и тези, които той е писал и дописаните от служителката! Толкова много студенти са, че няма как да се усети! И после нека доказва: “че няма сестра”!
  У полицията всичко се знае, но хора….:”Гарван гарвано око не вади”
  Боли ме като пиша всичко това!


 50. Denid

  Аз в момента съм студентка в УНСС,и честно казано наистина съм разо4арована от доста неща в този ВУЗ,но мисля че са проблеми ,които ги има навсякъде… Но искам за пореден път да подчертая че е ужасно глупаво да се лепва един ОБЩ ЕТИКЕТ за всички в УНСС или някой дръг ВУЗ или каквато и да било общност според един или друг критерии. Наистина има и хора и хора,както се казва. Аз лично НИКОГА не съм плащала нито за влизане в УНСС,нито за изпит,уча си,не мога да кажа че зубра или че се престаравам,но с нормално количство усилия си се научават нещата,навлизаш в материята,и ако не с 6 то поне с 5 или 4 спокойно си взимаш изпитите,за да те скъсат и едва ли не да прекъснеш заради това че някой те къса,това значи с извинение,но значи трябва да си много тъп за да не можеш да изкараш една 3-ка. Наистина може би донякъде си зависи и от преподавателя,аз засега все още не съм попадала на небезивестното страшилище-Александров,та затова може би не се оплаквам толкова,но и при него да съм си мисля че все пак,като положиш поне малко усилия не можеш да не го вземеш пък било то и с по-слаба оценка. Но нашият народ,българите,сякаш са забравили какво е да се потрудиш малко,да положиш усилия и след това да изпиташ удевлетворение от добре свършената работа. Всички вече бутат черните си пари на тати и мама навсякъде и си мислят че вървят напред а всъщност така се връщат години назад в човешката еволюция!


 51. Злобейте! Няма да ви помогне!

  ТАЗИ “СТАТИЯ” САМА ПО СЕБЕ СИ ПОКАЗВА КОЛКО Е АБСУРДНА, А ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ КОЙ ЗНАЕ ОТ КОЯ НЕКАДЪРНА “ЖУРНАЛИСТКА” Е НАПИСАНА ЗАВЪРШИЛА БЪЛГАРСКА ФИОЛОГИЯ В ШУМЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ. СКЪПА ТОВА Е ФАЛШ!!! ЛИЧИ СИ, ЧЕ СИ ТОЧНО ЗА ТОЗИ ИНТЕРНЕТ ВЕСТНИК А НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, КОИТО НАЙ-ВЕРОЯТНО ИЛИ НЕ СА МОГЛИ ДА ВЛЯЗАТ В УНСС ИЛИ СА ОТ НЯКОЙ ДОЛНОПРОБЕН СЕЛСКИ ” ВУЗ ” (СВИЩОВСКИЯ НАПРИМЕР)ЩЕ КАЖА ЗЛОБЕЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , НО НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ! кАКЖО СТЕ СЕ ЗАСИЛИ ДА УРЕЖДАТЕ И ОБСЪЖДАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА УНСС, КАТО ТОЛКОВА ГО МРАЗИТЕ ЗАЩО СТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА НЕГО! А НА ТЕЗИ УЧИЛИТЕ В УНСС, И КОИТО ИЗЛИВАТ ТАКАВА ПОМИЯ ЩЕ КАЖА, ЧЕ СА ЖАЛКИ И ИМЕННО ТЕ НОСЯТ ЛОШОТО ИМЕ НА УНСС, ЗАЩОТО СТЕ ТЪПИ И НЕ ВИ СЕ УЧИ - АМИ ТОГАВА ПЛАЩАЙТЕ, А НИЕ КОИТО НЕ ПЛАЩАМЕ ЩЕ СЕ РАДВАМЕ НА ОБНОВЛЕНИЯТА В УНСС, КОИТО СА ОТ ВАШИТЕ ПАРИ!!!!!! УСПЕХ!!!!!!!!!!


 52. rider

  алооооо що не се гръмнете всички,виновни сте нещастници такива за положението си,това е
  унсс е уникален университет: корумпиран и същевременно много реномиран тай че на които не му харесва що се натиска да влиза не ми е ясно
  ай баста


 53. ПЪРВОКУРСНИЧКА

  ПРОЧЕТОХ ВСИЧКИТЕ ВИ КОРЕННО РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ И ДА ВИ КАЖА И МОЕТО…НА ПЪРВО МЯСТО НАЙ-ДОСТОВЕРНА Е ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ПЪРВОИЗТОЧНИКА.ТЕЗИ,КОИТО НЕ СА СТУДЕНТИ НА УНСС НЯМА КАКВО ДА СЕ ВПРЯГАТ ТОЛКОВА.АЗ ЛИЧНО МНОГО ЛОШИ НЕЩА БЯХ ЧУЛА ЗА ВЪПРОСНИЯ ВУЗ ПРЕДИ ДА КАНДИДАТСТВАМ.НО ВСЕ ПАК ИЗБРАХ ДА УЧА В НЕГО.СЕГА СЪМ ПЪРВОКУРСНИЧКА И ЗНАМ, ЧЕ ОЩЕ НИЩО НЕ СЪМ ВИДЯЛА,НО СЪМ ЧУВАЛА НЕЕДНОКРАТНО ЗА КОРУПЦИЯТА В ХИЛЯДИТЕ Й ВАРИАЦИИ.СИГУРНА СЪМ,ЧЕ КОЙТО ИСКА ДА ПЛАЩА,НЕ ГО ВРЪЩАТ.НО СЪЩО ТОЛКОВА СИГУРНА СЪМ,ЧЕ КОЙТО УЧИ НИКОЙ НЕ ГО ИЗНУДВА ЗА ПАРИ.А СЪЩО И ДА ОТБЕЛЕЖА,ЧЕ ОТЛИЧНИ ДИПЛОМИ СЕ ИЗКАРВАТ И СЪС ЗНАНИЯ (СЪДЯ ПО СЕБЕ СИ).ЗА КОРУПЦИЯТА В ДР.ВУЗУВЕ НЯМА ДА ГОВОРЯ.КОЙТО УЧИ ТАМ СИ ЗНАЕ.АБЕ В БЕДНА БЪЛГАРИЯ Е ТАКА, ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ДОКОПА ПОВЕЧЕ


 54. 111

  И аз съм студентка в УНСС вече втора година. Досега не съм имала проблеми с вземането на изпити, не ми се е налагало да плащам, но познавам хора, които така са минавали. Наистина има такива, които не учат почти изобщо и после имат 6 или 5 на изпитите, но това е, защото в 99% от случаите професорите не четат работите, а си пишат каквито оценки си искат.Т.е. логото на УНСС трябва да бъде не “Утре носете съответната сума”, а “надявайте се професорът да е добър професионалист (да оценява наистина знанията) или ако не е, при предаването да сложи листите ви в купчинката, която е определил за шестиците”


 55. ИСКАМ В УНСС

  Аз искам да попитам дали някой знае как става местенето от друг университет в унсс. Студентка съм първи курс във ВИНС-а и искам да се преместя. Не е най-подходящото място да питам, но се надявам някой да помогне, защото чух какви ли не глупости..


 56. даки

  Уча като скъсан по няколко седмици и ме късат.Накрая като са ме скъсали вече трети път ми намекват ,че трябва да получат нещо.Питам колко,те отговарят 100.Аз питам какво сто.Те се правят на ударени и отговарят какво колко.Направо ми идва да ги разкъсам.Вече 300 лева ми заминаха покрай такива скапаняци.А съм с отличен успех от средното си образование.Чисто кръгло 6.А тука уча два пъти повече и една тройка едвам връзвам.


 57. Anonymous


 58. МАЙКА

  КАТО ЧЕТА НАПРАВО МИ НАСТРЪХВА КОСАТА.СИНЪТ МИ ЗАВЪРШВА СЕГА БЕЗ ДА Е ПЛАЩАЛ, НО ГОРКАТА МИ ДЪЩЕРЯ, КОЯТО НЕСТИГА ЧЕ ЩЕ ДЪРЖИ МАТУРА, КОЯТО ЗА НИЩО НЯМА ДА ПОСЛУЖИ НО СЕ ПОБЪРКА ДА ХОДИ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИ УРОЦИ ЗА 2000 ЛВ. НАПРАВО Е ВЪЗМУТИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 59. Петков

  Аз пък завърших в БСУ.Кеф.Приятелят ми в Варна,в свободния.Също кеф.


 60. apf

  Пишете на кирилица! Админ………. az 6te dam i 100000 no 6te u4a tam vse pak ba6tami e tam:):):)


 61. мацурана

  Ха сега си задайте въпроса защо в Нов Български не се цакат парички за изпит и приемане!Много простичко хората са си обявили легално такса и всички рошветчета за изпити са ги оставили за другите “елитни”университети!


 62. Гeри

  Има корупция дори при кандидат-студентските изпити.
  Отговорите на тестовете МАСОВО се знаят.
  Миналата година кандидатствах,изкарах 5,40 и НЕ ме приеха, защото явно някой си беше платил. Отговорите се знаят, не го казвам просто така, мислете му. Аз тази година пак ще кандидатствам там, но ако и този път изкарам висока оценка и не влезна, ще им еба майката на скапаняците.


 63. stef4ety

  абе да ви кажа тва си е напълно нормално се пак живеем в българия . . . аз съм студентка в пу и тама има един доста “добър преподавател”, който скъса 90% от колегите ми (вкл и мен) . . . въпреки че бехме назубкали яко . . . така че за кво става дума иска да му бутнем някой лев . . .


 64. катето

  здравейте всички!аз съм студентка във ВИНС-а Варна и искам да се прехвърля в УНСС,искам да попитам дали това е възможно и ако да какви са условията?вече се досещам за едно…но все пак искам сигурна информация.ако някой може да ми помогне,много ще се радвам.не знам как точно стоят нещата в УНСС,но във ВИНС-а също не са розови…бих казала даже ужасни.благодаря за съдействието!!!


 65. Anonymous

  кажете моля ви каде да намеря какви са специалностите и изпитите в унсс


 66. ася

  аз съм ученичка последна година и един от ВУЗ-овете в които ще кандидатствам е УНСС,пърео не мислех там да ходя,защото си мислех че ще е трудно и малко вероятно да ме приемат,но една приятелка ме разубеди,като ми каза че масово се преписва на испитите.Утре отивам да се запиша за предварителните испити и се надявам на успех.колкото до корупцията ще ви кажа,че не е само в УНСС,все пак живеем в България то тва си е нещо нормално тука и го има почти вав всеки ВУЗ


 67. Можещ

  Изпити се взимат с преписване, а тези, които не може с преписване с учене, елементарно и просто.Всичко е много относително.Аз влезнах 2004-та.Тогава изпитите бяха под формата на развиване на теми.Аз кандидатствах с история.Стотинка не съм давал за темите, просто си ги имах от познат, бях си ги назубрил до запетяйка и влезнах без никакъв проблем.Няма начин да знаеш и да те скъсат, това имам предвид.Изпитите, на които се учеше бяха няколко, броят се на пръстите ми на едната ръка.На другите се преписва.Аз съм доволен от престоя си в УНСС.Верно ковти е примерно да имаш изпит за септември, но поне знаеш,че ще си научиш и няма да имаш проблем.Това за рушвети, за цакане, за изнудване в нашият поток няма такова нещо.В други може и да има.Познавам хора от висчки специалности, повечето ми говорят за това, че ги юркат да учат по определени предмети, не за това, че искат пари.Че има корупция и схеми, има , не казвам,че няма.Може би съм късметлия, че не съм се докосвал до подобени случки
  Сега откакто въведоха тестовата система според мен, много по-малко ще се учи, и повече ще се преписва.Защото аз все пак бях научил цялата история на БГ перфектно, и не съжалявам ни най-малко,че учих яко темите, въпреки,че има презумция, че историята ни е ‘изкривена’ , но това е друг въпрос.Но тестова е системата в цял свят, така че няма как, глобализация е все пак.Не им завиждам на тези, които верно си плащат, за да изкласват така да се каже.А преподаватели, които искат или немекват дори за рушвети било пари или ‘в натура’, трябва да се линчуват публично и да им се конфискуват титлите и да се свалят от длъжност така да се каже, да бъдат уволнявани за цял живот.Но ето да кажа за престоя си в унсс. За тези 4 години.Актуална ми е информацията.И така за периода 2004-2008г.съм учил по няколко предмета, където няма измъкване и мърдане, демек не може да се преписва и се следи, просто няма как да препишеш, и респектнво треа да учиш.Това е било по икономически теории при Велев,по Организационно поведение при Паунов(интересен предмет междудругото) и по икономическа политика при Балабанов.Може и да изпуснах 1,2,но както виждате малко предмети са.Така, че изводът е ,че с малко усилия и НИКАКВО плащане се завършва без никакъв проблем.И пак е относително - по някой предмет може от колега нещо да препишеш , може и да нямаш ‘късмет’ и т,н…..който не е влезнал и не е бил на сесия, той не знае, всичко друго са спекулации и излишни мнения..Успех на новите кадри, които искат да се борят за места в УНСС.Дерзайте, защото конкуренцията е огромна.
  Учудихсе на момичето, което каза,че е изкарала 5,40 и не е влезнала, това е безумие! Питам я, какво е направила по въпроса….не е ли проверявала работата си и т,н…..


 68. vse edno

  Пишете на кирилица! Админ.…………kak moje da se slaga vsi4ko pod ob6t znamenatel.As u4a vtora godina v unss i ne sam dala lev.Tazi koqto e napisala statiqta prosto se 4udi kak da blesne,no mila,nestiga 4e si nekadarna,no nqma6 i dokazatelstva za napisanoto.Edin savet vzemi se v race i pi6i ne6to za koeto naistina znae6,a ne6ta s koito ne si na qsno-ne mislq 4e unss e tema koqto malkoto ti mozak moje da usvoi.Zanimavai se s ne6ta podhodq6ti za teb-idi da servira6 v kafeto na unss,no ne pi6i za nego 4e si jalka.


 69. evil_kitty007

  Статията е на много ниско ниво и с много елементарен език писана, при това МНОГО пристрастна. Аз учих в УНСС 2003-2007 Стопанско управление и никой не ми е искал пари. Влязох си с математика с 5.80 - чиста работа. Изобщо… Това с парите е редовно оправдание на тея, дето за нищо не стават. На нормалните студенти що никой не им иска пари? Нещастници …


 70. неизвестно

  А какво да ви кажа аз като възпитаник на юзу -благоенград . Проф.Кирчо Чимев как си прибираше паричките.Много лесно и просто: чрез любовницата му Блажка.Която умело прикрива дейността си като адвокатка.


 71. Geri

  Искам да знам има ли някой , който да ми каже как,и на кой трябва да дам пари за да ме приемат в УНСС?Ако някой знае моля да ми пише на имейл-Sweni_2002@abv.bg


 72. Едно момиче

  Geri, изобщо не е толкова сложно и трудно и тайно, колкото си мислиш. Влиза се елементарно лесно със спонсорство. Достатъчно е да кажеш в канцеларията, че искаш да влезеш със спонсорство, да преведеш 5 000 лева на сметката на УНСС и да занесеш бележка от някоя фирма, защото от нейно име ще се води спонсорството. В тая бележка трябва да пише, че даряваш ей тея 5000 лева на УНСС. Това е.


 73. кукумицин

  Това с вземането на пари от преподавателите си е по-скоро мит. Много е лесно като не се вземеш изпита 1-2 пъти да кажеш , че еди кой си си го е платил и затова е минал. Ами просто като те оставят на ликвидация и се издъниш там, значи не си за този ВУз. Чао и толковал Ходи да работиш в строителството например!


 74. да бе да

  Глупости са това. Стига сте ни плюли университета. Защо ви е такъв трън в очите на всички не мога да разбера. Някой си е платил - ОК, къде го няма това. Ама вие ни изкарахте едва ли не малоумници, които не могат да си вземат изпитите и трябва само да цакаме. Щом при вас е било така, добре, но не ни намесвайте и нас. А и като гледах какви хора са цитирани в статията - е как да не си платят, ако ме разбирате… Университетът е страхотен, преподавателите са много добри, не се влиза толкова лесно и не ми дрънкайте колко лесно било там и как не се учило. Щом не се учи, как тогава от тук излизат най-добрите мениджъри примерно, а? На магия ли? Завистта е нормална човешка черта, но вие прекалявате!


 75. Anonymous

  ьбе корупция виаги ще си има. при нас в Медицински сам чувал че тези, който са платено най- редовно плащат и др. неща освен официално обявената такса.


 76. Anonymous

  поправка: не сам-съм


 77. Anonymous

  МНОГО СИ Е ДОБЪР УНИВЕРСИТЕТА НА КОЙТО НЕМУ СЕ УЧИ ИЗМИСЛЯ ХИЛЯДИ ГЛУПОСТИ


 78. смяяяяхххх

  Вие не разбрахте ли че в България няма ДОБЪР университет… а това дали на някой му се учи или не едва ли е повод да пише за рушветите които така или иначе се дават навсякъде. А който е тръгнал да ми хвали университети по отношение на стриктност и изисквания и такива други неща, особенно УНСС е пълен балама. Кажете ми в кой елитен чужд университет сте видяли НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ лекции???? или поизборно ходене на упражнения цитирам “само трябва да се явя на едно две контролни в университета” , къде сте видяли толкова разхайтена работа, много ясно че само в БГ може да се види такова нещо. Съжелявам че не влезнах в УНСС а се забих в университет където държат на присъствие, а съученици които са в УНСС си бачкат изкарват си пари и се явяват само на изпити , а и така или иначе знанията които ще се предават са един дол дренки , поне да можех да си бачкам … Изобщо ВУЗ-овете ни са под всяква критика…
  А УНСС може да ми го хвалите само със лесните заверки, освобождаването от изпити , незадължителните лекции , ако може такива неща да са за хвалене , но все пак сме в БГ и си имаме български манталитет, щом е лесно значи е добро :)


 79. Anonymous

  Онтосно нередностите в УНСС,около себе си имам 2 такива примера:преди 3 години моя приятелка влезе “Икономика на индустрията”,след което по щастливо стечение на обстоятелствата/запозна се с много близък човек на ректора/се премести в специалност “Стопанско управление”.В това не намирам нещо толкова лошо,но защо не е официално разрешено преместването от една специалност в друга?Другият пример, който е факт за зловеща корупция е това, че МОЙ ПРИЯТЕЛ СЕ СДОБИ С ДИПЛОМА ЗА БАКАЛАВЪРСКА СТЕПЕН “ФИНАНСИ” ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ НИКОГА ДА Е БИЛ СТУДЕНТ! Това според мен е отвратително!Не вярвах,докато не видях дипломата.Мисля,че цената е 20 000лв.Човек, който дори не знае какво е плаващ валутен курс,например,има диплома по финанси.Ужасно е!
  Не искам по никакъв начин да обиждам студентите от УНСС,защото голяма част от тях нямат вина за това.Просто искам да споделя това,което знам относно корупцията в УНСС.А,че такава корупция има не само там,е ясно.Искам да поздравя всички амбициозни и умни студенти от УНСС и от всички други университети,защото именно това ще бъдат успелите хора,а не тези мързеливи търтеи,които мислят,4е ако платят за някакъв изпит,ще им влезе нещо в празните глави!Навсякъде има “студенти”,които винаги обвиняват преподавателите за невзет изпит и са готови да платят за някаква оценка,която няма никакво покритие.Важно е,обаче какво можеш и какво ще направиш със себе си.Така,че старайте се да постигате високи успехи по друдния на


 80. Anonymous

  начин,защото само тогава победата е истинска!


 81. Anonymous

  ДИПЛОМИРАХ СЕ МИНАЛАТА 2007Г.СПЕЦ. СЧЕТОВОДСТВО И КОНТРОЛ-ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ.ПРЕЗ 2000Г ЗАВЪРШИХ ХИМИЯ В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ.ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО ,ЧЕ СЕ ЗАВЪРШВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЛАТЕНИ ИЗПИТИ И РУШВЕТИ.АКО ИМА ХОРА ,КОИТО ГИ МЪРЗИ ДА ОТВОРЯТ УЧЕБНИК ,А ИСКАТ ДИПЛОМИ ,ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС.НЕ Е ИМАЛО НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ С КОЙТО И ДА Е СТУДЕНТ.ИЗПИТИТЕ МИНАВАХА СПОКОЙНО.ЗАВЪРШИХА ВСИЧКИ ,КОИТО ИСКАХА,НЕЗАВИСИМО ОТ МАТЕРИАЛНОТО ИМ ПОЛОЖЕНИЕ,А ГЛЕЗЛЬОВЦИТЕ ,ДЕТО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ САМО ДИПЛОМА ИМ Е НУЖНА ПО-ДОБРЕ ДА СИ Я КУПЯТ ГОТОВА.ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА ПОПАДАТЕ ПРИ ЛЕКАРИ С КУПЕНИ ДИПЛОМИ ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ Е СТРАШНО,ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ТЕЗИ С КУПЕНИТЕ ИЗПИТИ В УНСС.НИКОЙ НЕ Е ИМАЛ ПРОБЛЕМ С ПОПРАВКИ ИЛИ ДА ОТИДЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРА С ПРЕПОДАВАТЕЛ.НЕОБХОДИМО Е ПОНЕ МАЛКО УСИЛИЕ,НЕ МОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ВИ ПОДПИРАТ,А КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ РАБОТА ВИ Е КРИВО ,ЧЕ КОЛЕГАТА ВИ Е ПО-ДОБЪР И ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ.ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГЛАВИТЕ НА РАМЕНЕТЕ СИ.


 82. Anonymous

  ПРЕЗ 2000Г.ЗАВЪРШИХ СУ СПЕЦ.ХИМИЯ.ПРЕЗ 2007Г. -МАГИСТРАТУРА В УНСС-СПЕЦ.СЧЕТОВОДСТВО И КОНТРОЛ.ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ДАВАШ РУШВЕТИ И СПОНСОРСТВА ,ЗА ДА СЕ ДИПЛОМИРАШ.ПРОСТО ТРЯБВА ДА СИ УБЕДЕН ,ЧЕ ИСКАШ ДА УЧИШ ТОЧНО ТОВА,А НЕ ДА СЕ ВОДИШ ОТ БОЛНИТЕ АМБИЦИИ НА БЛИЗКИТЕ СИ ,ЧЕ НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА СИ СТУДЕНТ.ВМЕСТО ДА ПЛАЩАТЕ ,СИ КУПЕТЕ ГОТОВИ ДИПЛОМИ.НИКОГА ПРЗ ТЕЗИ ДВЕ ГОДИНИ НЕ Е ИМАЛО ДОРИ И НАМЕК ЗА ПАРИ КЪМ КОЙТО И ДА БИЛО.АКО ПРОСТО НЕ ВИ СЕ ОТВАРЯ УЧЕБНИК ,ОТВАРЯЙТЕ ПОРТФЕЙЛИТЕ СИ.НЯМА НЕВЗЕТ ИЗПИТ,НО НЯМА И ПОДАРЕН.ВСЕКИ Е ИМАЛ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ОТИДЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРА С ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ДАДЕН ПРЕДМЕТ,А ТОВА ЧЕ НЯКОЙ ИЗПОЛЗВА РУШВЕТИТЕ ,ЗА ДА СИ ОПРАВДАЕ МЪРЗЕЛА Е МНОГО ЖАЛКО.ИЗПИТИ ЩЕ СИ КУПИТЕ ,НО ДАЛИ ЩЕ СА ВИ НУЖНИ СЕ СЪМНЯВАМ,НА РАБОТНОТО МЯСТО ТОВА НЯМЯ ЗНАЧЕНИЕ.ИМА ,НО САМО В НАЧАЛОТО.


 83. Смяхххххххххххх

  И така не ми отговорихте на въпросите къде се е чуло и видяло университет без задължителни лекции и поизборно ходене на упражнения…. по-разхайтена работа ако има от това здраве му кажи… казах ви УНСС може да ми го хвалите само с лесни заверки (изключително лесни) незадължителни изпити , освобождаване от изпити… ако пак повтарям това са неща за хвалене… Но в България което е лесно значи е и добро… А тези които претендират за добро учение , ми отидете малко се поразходете в чужбина и вижте как се учи там ,тогава пишете колко добро е било българското Висше образование…


 84. Смяхххххххххххх

  *незадължителни ЛЕКЦИИ* малка грешка от бързане


 85. г

  еми т’ва е!Не мога да разбера защо Ви се ходи да учите там, след като е тоооолкова кофти!Отрежете на преподавателите авторитета, заплатите, хонорарите, квартирните, оставете ги да мизерстват и после се запитайте защо…взимат подкупи от дебили с амбиции и склонност към мързел(+ добро оправдание, задължително и винаги). Аз съм завършил УНСС през 2000-та и никой не ми е искал подкуп.Все си мисля, че един министър на финансите, слушал внимателно лекции в УНСС никога нямаше да обърне външния дълг от долари в евро..както и да е!Щото ако сравните колко малоумници влизат сега там по втория начин и преди колко синчета на активни борци или рапфаг…Ми учете бе шматки.И сичко шъ си е наред!!!А на “колегите” от разни кружоци по мениджмънт от техническия:), стопанската “АКАДЕМИя” Т.Н. - да си припомнят оня виц дето ги съветват да не си пикаят по ръцете. Аре Чао!ПОздрави на катедра търговия!!!!


 86. Смяхххххххххххх

  Много сте ми смешни отново казвам… всички дето се опитват да ми докажат че име елитен университет в България… я не се излагайте моля ви се!!!! Може и да има качествени преподаватели, да има качествени студенти но класни и качествени университети (като нещо комплексно) е такова животно няма вече в България… Защо ли повечето кадърни заминават да учат в чужбина


 87. Regita

  Пишете на кирилица! Админ…………………….za 3 godini uspexyt mi e 6.00 bez da pla6tam na kogoto i da bilo! I pri Stoqn Alexandrov i pri Sazdov imam 6 i to ne be6e nikak trudno sled kato sednax i si nau4ix materiala po konspekta… Ina4e universitetyt si e mnogo dobyr, ima mnogo po-dobri specialnosti ot drugite universiteti i dava dobri vyzmojnosti za razvitie i kariera!


 88. хахахаха

  Айде стига с тва “много добър университет”…. неразбрахте ли че в БГ няма добри университети… поне държавни… Отидете малко в чужбина и вижте там как е образованието!!!!
  “..ne be6e nikak trudno sled kato sednax i si nau4ix materiala po konspekta…” да никак е е трудно като някое зубърче си си изяла попарата… и на тва му викаш учене… Моля ви се стига сте ме карали да се смея… то по тая логика всеки льохма който го бива в зубренето може да за запише да се явява само на изпити да зубри за тях да ги зима и после ще ми става образован… смях до припадък…


 89. вера

  какво му е на УНСС. Аз съм го завършила преди няколко години Счетоводство и контрол. редвно един лев не съм дала на никого. Успеха ми е много добър от дипломата. Нивото на преподаване е много над това в ПУ пловдив например. Мога да твърдя че само за тъпите е трудно . И в живота ще им е трудно на тях… чели били пък ги скъсали … няма нтакъв филм. И Стоян Александров ми е преподавал и не ме скъса …
  що .. Щото всичко си знаех. На тези дето имали само 6 в средното а сега им е трудно , ами какво да ви е като сте завършили някоя измислена гимназия с ниско ниво на преподаване????????? Аз получих доста солидни знания от там. Работя по професията си и даже вече съм на много пи висок пост тъй че …. на някой хора все някои им е виновен. Четете това е истината. Мен лично никога не са ме късали на нито един изпит имам 2 магистратури и уча трета.


 90. дани

  Подкрепям ВЕРА, за мързеливите и некадърните винаги има виновни.Аз също съм завършила икономически техникум с диплома 5,44 и то със много високо ниво на знания.После завърших икономика с успех 4,90 и трябва да призная, че никак не ми беше трудно следването.Четях сериозно и никой не ми е поискал стотинка.Сега и аз работя по специалността си.”На калпавата ракета космоса и крив”


 91. Анархист

  Тук корупция, там корупция, навсякъде корупшция. Ами карайте финанси в Русия, станете олигарси даже.
  Поне аз така ще направя, да видим техните схеми какви са и знаят ли те бая си Ганьо. И го оставете УНСС на спокойствие, брат ми също учи там (поне не се оплаква така, както преди от МЕИ и разни митологични образи като Тошо Тройката).


 92. ani

  новото лого:
  Ум Няма Студент Става


 93. NASITO

  Моля ви ако някои знае как и на кого мога да дам пари за да вляза в УНСС моля ако може дами каже и горе доло колко email:atanas.sirakov.bg@abv.bg tova mi e e-maila.Molq absoliutno seriozno.


 94. Яница

  А бе какви са тези абсурди, не мога да разбера безграничната завист и глуповатост на хората!!! Защо винаги се напада УНСС? Защото той успя да се издигни на ниво, но каето преди няколко години БЕШЕ Софийски университет; защото УНСС идпревари всички други университети а това не се нрави на много хора и искат единствено да му съсипят реномето! Защо никой не говори за корупцията в ТУ например - там всеки втори преподавател (да не кажа и всеки) е винаги готов да приеме пари! Всичките ми познати от ТУ се оплакват от корумпираните си преподаватели и някой все ощу имат по 4,5 изпита, защото не искат да дават пари за оня дето духа!! защо никой не разучава там въпроса, а веднага се втурва към УНСС - защото не могат да се примирят, че не са ги приели в него, а се е наложиро да отидат в друг университет. на тях мога да кажа само едно - погледнете собствените си университети и недейте да мислите, че сте направили добро като се опитвате да настроите хората към най-модерния и ефективен български университет!
  Аз съм 3ти курс и уча две спациалности и с ръка на сърцето мога да ви кажа, че не съм попадала НА НИТО ЕДИН ПРЕПОДАВАТЕЛ, КОЙТО ИСКА ПАРИ! все пак нсичко зависи от самия себе си - който и съвестен и не иска мам и тати да го дундуркат вечно и да му плащат сметките сяда си на задника и си научава материала. достатъчно е преподавателя да види, че си дошъл да учиш а не да правиш модно ревю или да се фукаш с парите на мама и тати! който си е глупав и са му в главата само детски истории , на него ще му е крив и целия свят!! затова не само доцентите ще го правят на глупак и ще му взимат парите ами целия свят ще го ограбва!! затова не съдете когото и да било, че има глупави хора и искат да си дават парите, за да имат диплома, с която после не могат да си избършат и задника дори!! УНСС е първенецът в България, примирете се и не бъдете такива комплексари!!
  take care!


 95. Студент

  тази статия наистина не е много достоверна,че има хора които си плащат изпитите има,но никои до момента не ми е искал пари а съм бил при едни от страшилищата на университета и съм си взел изпитите с много високи оценки с учене.Престанете да пишете глупости по този начин накърнявате талантливите студенти и преподаватели от лична информация мога да ви кажа че мизата за кандидастване преди 3 години беше 4 хиляди лв и за софииския и за унсс само че в единия това се води дарения и парите отиват за университета в другия в нечии дълбоки джобове,то си и личи не знам на кои известен български университет беше нужно държавата да му плаща дълговете за да не умре някои студент от студ.От моята специалност знам само за един единствен човек които си плаща изпитите а добре се познавамс другите и повярвайте ми разбира се кога някои си еплатил така че тая статия е храна за душата на некъдърниците които учат в посредствените университетчета и само псуват хората които имат желание и полагат усилия да преуспеят това ми е мнението


 96. Мери

  Големи глупости пише в статията. Аз съм завършила УНСС и работя по специалността си. Доста неща от тези, които съм научила в университета са ми от полза в работата.
  Ст. Александров ми е преподавал и мога да кажа, че е много добър преподавател. Лично аз имам шестица на изпита, но не съм отсъствала от лекциите и упражненията. Много хора получиха двойки на този изтит, но едно 90% не бяха стъпили в аудиторията, така че това е естествено.
  Никога не ми се е случвало да знам и да ме скъсат просто ей така.
  А това за уреждането на изпитите и приема си е бизнес за разни хора, които нямат нищо общо с УНСС. Когато кандидатствах, познат на баща ми си предложи “услугите” - срещу 3 000 лева да ме “вкара”. Лицето нямаше нищо общо с университета, но доста убедително говореше, че имал човек там./Нещо, което няма как да се провери./ Аз и моите родители не се поддаедохме на изкушението. След много сериозна подготовка изкарах висока оценка на изпита и ме приеха. За да се подготвя, посетих курс, който беше органидзиран в Пловдив и ми струваше 300 лева.
  Според мен, ако бях платила на въпросния човек, той просто щеше да си прибере парите, а аз щях да си влеза благодарение само на моите усилия, но нямаше как да разбера това. Така, че внимавайте.


 97. бг

  Номер 66 не бива да те приемат зашото си неграмотна.
  Изпит се пише със З!


 98. Plamen

  Това, че отговорите на теста се знаят, е абсолютно точно и вярно. Аз едва ли ще бъда приет тази година, защото не отидох на “едни допълнителни курсчета тука в УНСС” с даскал от частните ми уроци. За теста по история има 800 въпроса и от тях се теглят 40 за теста. Аз от моите курсове (те си бяха УНСС курсове)имах около 700 от тези въпроси и ги знаех на изуст, но не можах да отида на “другите курсове”. Съответно на теста по история нямаше нито един от тези 700 въпроса, които знаех. И хич да не чувам за 5 000лв, за 2 000лв. На колежка на майками са й искали открито 10 000лв!!!!! Не мерси, УНСС ми е резервен варянт, не искам да уча със “синчето на тате, който налива парички за детенцето, което не може да си върже обувките”…


 99. Vesko1

  Има си книжки за УНСС от тези 40 въпроса по история се паднаха около 15 останалите 15-20 ги знам от теми който съм учил цяла година,кандидатствах в 4 университета за сега съм приет в УНСС,няма значение дали е УНСС или СУ,корупция има в цялата държава,а “със синчето на тате” ще се учи не само там .навсякъде го има това


 100. ANONIMEN_LOVESTONED

  Пишете на кирилица! Админ.


 101. Anonymous

  Пишете на кирилица! Админ.


 102. НЕДОВЕРЧИВАТА

  ЗДРАВЕЙТЕ , ЧУДЯ СЕ МНОГО ДАЛИ ДА КАНДИДАТСТВАМ В УНСС,ЗАЩОТО СЛУХОВЕТЕ ЗА НЕГО МЕ ПЛАШАТ!! ИМА ЛИ СТУДЕНТИ,КОИТО БИХА СИ ПРИЗНАЛИ,4Е СА ИЗНУДВАНИ ОТ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ИЗПИТ,КОЙТО НЕ МОГАТ ДА СИ ВЗЕМАТ?!!!


 103. студентка в УНСС

  вярно е, че има и малко истина за казаното в статията, но нещата, както винаги, са доста пооцветени. Уча в УНСС вече трета година, досега никога нито на мен, нито на колегите от УНСС, които познавам, не ни се е налагало да плащаме за изпити. Учиш ли - проблеми нямаш. Пък тези, които искат да вземат диплома, без да си имат и най-малка представа какво учат, винаги могат да намерят начин да си платят, не само в УНСС, но е във всеки друг университет. А смятам, че няма съмнение, че това е най-добрия икономически университет в България. И аз преди да запиша там се притеснявах за тези неща, но подобни приказки вече ми звучат като махленски клюки. И за корупцията в УНСС говорят най-вече студенти от други университети, които не са били приети тук.
  Нито за миг не съм съжалила, че се записах в УНСС! Напротив - много съм щастлива и горда със себе си за направения избор!


 104. Студентка

  Искам само да кажа на всички глупаци, които пишат глупости за УНСС да идат да се гръмнат, аз съм трета година студентка, една стотинка не съм дала за изпити, преписвала съм доста на някои от тях, но съм изкарвала що годе добри оценки. Съвсем естествено е да има корупция, че то къде ли я няма ?! Като се почне от детските градини, та се стигне го високите етажи на властта. Както и да е…статията е пълен боклук и този, които я е писал явно толкова е и видял отблизо сградата на ВУЗ-а. Който има плаща, който няма си натиска парцалите и учи. Зависи от възможностите на мама и тати. Мойто мнение е, че е най-якия университет в България


 105. gorito

  Абе, аз не мога да разбера какво искат от тоя университет! Второкурсничка съм в УНСС и мога да Ви кажа: не съм дала и стотинка за изпит! Някакви си мними студенти от УНСС се оплакват от кирупцията: имали, дали! Пък и аз от къде да съм сигурна, че “Васил” Ми е колега от УНСС, а не студент от СУ, където накърненият авторитет, така ги боли, че чак ги сърби! Истината е следната: УНСС е университет номер едно в България от няколко години, факт!
  Навсякъде се знае! КОйто влезе с пари, без пари няма да излезе! Има ли някой, който може да го отрече?! Хайде много поздрави от мен и колегите ми, който са възмутени от третокласната Ви статия!


 106. ijornich

  Икономическият(УНСС) е доказал, че е не само номер 1 при икономическите университети в България, но и като цяло няма конкуренция и при другите университети в нашата мила Родина!СУ и УНСС могат да си мерат пишките до безкрай, но държавните акредитации говорят едно, че УНСС е на върха!


 107. някой си...

  3ти курс съм студент в УНСС и ще ви кажа как стоят нещата.
  1.няма го тоя вариант един студент да си учи за изпитите и да е бил умишлено късан за да плати…корупцията в Б-я е масова и навсякъде да но в УНСС няма мафия която да ограбва тези които са сериозни…
  2.за тестовете при кандидат-студентските изпити не знам как стоят нещата не съм запознат и не ме интересува но преди това със тестовете при определена сума може да се плати за да влезеш…но това в случаи че си паднал от марс предполагам…
  3.темата найстина не става за нищо…единствено да избие нечии комплекси.
  който учи и има желание успява,който има излишни пари да си плаща и който умее да преписва също си взима изпитите…в някои случаи.Това е положението.И защо всички говорите че родителите плащат изпитите на студентите?Ако работиш на добре за София платена работа на семестър ще можеш да си заработваш поне 1 изпит : ) ако е толкова (200-300лв) колкото чета по коментарите защотото аз не съм запознат…е не съм и отличник бил съм на косъм от прекъсване…когато бях на ликвидация.Тогава когато ножа опря до кокала все пак попитах един колега дали не познава “някой” и се оказа че тази приятна ликвидация за да премине успешнп трябва да се заплати 1500 лв които не мога да си позволя ей така да ги дам…дори и да ги имах нямаше да ги дам прекалено стиснат съм:) та явих се и минах с 3 за което бях доста доволен защото нямах особено големи надежди


 108. Anonymous

  Не знам какви усилия си е дал авторът да провери материала, но явно не е успял (дори към днешна дата) дори по отношение на нещо толкова очевидно - “Ганчев” не е кафе “срещу УНСС”. Срещу лицевата страна има само един параклис.


 109. veronika

  аз пук искам да ви кая че всичко е пари или яко зубрене.почти всичките ми приятели влязоха с пари и в момента така си взимат изпитите в УНСС.които е написул статията е голям реалист и му права евала че е разбрал за кво става вупрос в булгария-било за изпити,общейития шофиорски книйки,актове.Това което не става с пари става с много пари….кво толкова го хвалите това унсс(и аз уча там 2 курс)като приема 5000 студенти а мойе да осигури общейития на 1000 - поради простата причина че останалите са нелегално или са завуршили обаче си живеят с наем 20 лева на месец.


 110. Anonymous

  изхвърлете селската паплач живееща за наша сметка


 111. Васил Желев

  ЗАЩО УНСС Е №1 В БЪЛГАРИЯ :

  “При проведената институционална акредитация през 2006 г. УНСС получава най-висока оценка 4,92 в сравнение с всички останали висши училища в страната, а през 2007 г. професионално направление “Икономика” – най-високата оценка, давана досега в България. Оценката е дадена от Националната агенция за оценяване и акредитация — единствения компетентен орган, оправомощен да оценява висшите училища на територията на Република България.”

  Какво ще кажат сега всички завистливи колеги от другите университети! :)


 112. Димитър Петков

  Говорете, скъпи “журналисти”, колкото и каквито си искате глупости, но истината е една, че няма по-добър университет в Република България от УНСС(по всички критерии)!!!


 113. St_oshe

  Глупави ли сте, какви сте? Или просто учите в УНСС.. а да, май това е отговора.
  Никъде в статията не пише, че това се отнася за 100% от студентите в унито.. но навсякъде пище ‘тези които искат да минат по-другия начин’. Мн ясно че никои не ви е искал пари.. хората са написали, че и това не става толкова лесно.
  А що се отнася до изказването на ректора, че с тестове щяло да е друго.. дрън дрън. 2ма приятели си купиха отговорите на теста по математика за 3000 лв. след което единия ги препродаде на други и сам си върна сумата. Схемата си е една и съща..


 114. e-stin

  Да обиждаш университета в България, с най-добри показатели, е най-малкото доста жалко и смешно !Знам, че ти е било тежко когато не са те приели в УНСС и сега избиваш комплекси , но какво да се прави!


 115. чичата

  истина е че унсс умеят да правят грамотни формуляри и грамотно да ги попълват, от където произтича и правилното им четене, на което се дължи и добрата оценка при тестуването на университета/ навсякъде другаде персоналът има проблем преди всичко с българския си език, после със селския си комлекс и не на последно място е монополистичното самочувствие


 116. Anonymous

  хахахха….много интересна и нереалистична приказка е тази статия. Аз уча в Унсс от 3 години -топ специалност. не знам кой си ги измисля тия глупости с плащането обаче ми се струва че е някой мързел който цяла година не е учил и най-накрая не са го приели в най-добрия университет в България и той е взел да се жали че само богаташи влизат там. дали има втори начин..естествено и всички го знаем - това са 7-8 деца на министри или петролни босове и те не плащат мижави сумички по 2000 лв. а се занимават с основната дарителска дейност на университета по 10000 и нагоре…е това го има и в Харвард,скъпи приятели. На мен половината доценти са ми познати още преди да вляза в университета и какво от това..хората се пазят и трябва да имаш уникални връзки да си уредиш някоя 3-чица. всичките ми колеги се спукват да учат и да ходят по лекции и управнения ..дори и тези ,които карат мерцедеси..затова си налягайте парцалите да учите защото никакви слухове няма да ви спасят и няма да ви вкарат там кудето цяла България иска да учи…
  Поздрави …ваш ‘’връзкарски'’ колега!


 117. :)

  хаха ми и аз уча в Унсс и преди да вляза там само бях чувала слуховете,които са всеизвестни.Сега обаче се убедих ,че Унсс(утре носете съответната сума) е един от НаЙ-НАЙ корумпираните университети в цялата страна.Лично познавам хора които без скрупули разказват колко са си платили за 4ка примерно при еди кой си.Не знам как става така,че момиче,което в края на декември ме попита,цитирам:”абе к’во е сесия?” и което никога няма да успее да ти каже кога сме се освободил от турско робство, има 5ца по стопанска история при предаден празен лист при това!!!!!!!!!! Хора се освобождават от изпити без да се явят изобщо и после имат 6ци в книжките,а отгоре на това самите преподаватели късат с умисъл да те стреснат за да си платиш ако стигнеш до ликвидация.Как студент с работа оценена за 5 от асистента влиза при професора и излиза скъсан само защото хиената вътре е решила да тормози до последно(искат ли това-винаги забиват с въпроси).Или пък хора с 2ки на кандидатст. изпити септември са първа писта в сециалности като МИО,финанси и тн.Мога да дам още редица примери за безпрекомерната корупция при нас, но и за какво ли…корупция тук е имало и ще продължава да има,все пак Беемветата на професорите паркирани отпред сутрин се нуждаят от поддръжка,както и джобовете им вечер за поредното вилнеене из нощните клубове на Сф.После защо танциорките в унсс са отличнички :)


 118. B52

  За комунягите, училищата и вузовете винаги са били сред най-важните идеологически институции и като такива, приоритетна задача винаги е била, тези институции да се държат под контрол и под непрекъснато специално наблюдение.Това се осъществява най-вече чрез внедряване на ченгета на ДС като учители, преподаватели и особено като ръководите на всички нива в тези институции. Определено може да се каже, че всички тези институции се контролират от ДС и на практика комунистите решават (изненада ?!) кой да бъде назначен в тях, повишен, блокиран за винаги, или уволнен. Това което най не се разбира от българското общество е, че комунистите правят всичко възможно в Бг да няма добро образование, просвета и наука. На комунистите не им трябват знаещи и можещи хора, по простата причина, че знаещият и можещ млад човек бързо се превръща в независим и неуправляем и това естествено застрашава властта на комунягите. На тях им трябват полуграмотни, прости, ограничени хора, които лесно могат да бъдат манипулирани, в резултат на което комунистите винаги печелят изборите, независимо дали техният кандидат ще се казва Кобурготски, Станишев, Б. Борисов или В. Сидеров. А когато няма добро образование, естествено няма и добри специалисти, но това лесно се прикрива чрез изкуствено помпане на самолюбието на българина чрез средствата за масова информация. По един или друг начин на българина му се внушава, че ние сме сред най-умните, най-красивите, най-работните, най-способните на планетата, че сме открили компютъра, че сме открили еди какво си и безчет други подобни лъжи. Обществото дотолкова е затъпяло и покварено, че на никой вече не му минава през ума да поиска отваряне на досиетата на всички учители, преподаватели във ВУЗ пр. От една страна си казвам, това заслужаваме, след като имахме компетентен и порядъчен премиер като Иван Костов, но вместо да го подкрепим, го изтъргувахме за ченгесарския мошеник Кобурготски.А от друга страна си казвам, може и да заслужаваме това, но какво са виновни децата ни, за да са с убито бъдеще. Те нямат вина и заради тях трябва да се отървем от тази отровна комунистическа напаст.


 119. До В52

  В52 ти къде си се учил, че си толкова умен? Кажи и ние да знаем. Веднага ще се запиша, че ми омръзна да слушам такива мъдри приказки без да ги разбирам.


 120. Немо

  Само като чета пълните с граматически и правописни грешки коментари на тези, които твърдят че са студенти или са завършили УНСС ми става ясно, че всичко в статията е вярно. В края на краищата не е луд този който яде зелника …


 121. Elleto

  Мога само да кажа, че през всичките 4 години, които съм учила в УНСС, не ми се е налагало да плащам за изпит! И наистина смятам, че това за плащането на изпити и т.н. може и да съществува, но само за тези, които го търсят. Имам бивши съученици, които са си плащали изпит и в Техническия университет, е какво да кажем за това тогава? Вярно, че в статията се споменава за плащане и в другите университети, но се казва, че било по скъпо. Е, аз мисля че е важен принципа, а не сумата. Нали УНСС било най- черното. Скъпи студенти ще плащате, ако не учите, където и да сте влезли!!!А пък за Софийския да не говорим. Когато кандидатствах ме приеха и там, но още тогава реших, че няма смисъл да губя 4 години за някаква специалност, която няма да ми свърши никаква работа. Нищо лични, но мисля че трябва малко да променят учебните планове, а с тях направо и специалностите. И все пак вярно е, че преподавателите им са много добри. За преподавателите в УНСС, мога да кажа същото. Много съм доволна от полученото образование, точно за това сега го и допродължавам пак там! Поздрави :)


 122. Anonymous

  хаха ми и аз да дам компетентното си мнение по въпроса-също уча в уНСс и без злоба ,че не уча там(както прочетох в някои от коментарите) мога с чисто сърце да кажа,че за мен това е най-ама най-корумпираното висше учебно заведение в страната-в НБУ поне си плащат легално,както се казва.Преди да ме приемат бях чувала само слухове,но още дни след като престъпих прага на елитния вуз,в който се предполага,че трябва да учат интелигентни и амбициозни хора,останах много разочарована.Мога да дам десетки примери с познати,които без скрупули си признават как плащат за изпити,кой колко взел за 4ка,за 3ка и тн.Да си плащаш изпити в УНСс не е изключение а практика.Как ще си обесните случаи когато студента има 6ца в книжката без дори да се е явил на изпита,или човек който не знае кога сме освободени от робство има 5ца по сопанска история при предаден празен лист,докато негови колеги,счупили се от учене излизат като посрани,защото професора е решил да къса до ликвидация с надеждата за дарения-все пак и той е човек,и той лъскаво BMW кара,което се нуждае от ежемесечна поддръжка,и той се нуждае от чобни за да вилнее из нощните заведения-после как перхидролените танциорки,натягащи се и те за “виШо”понеже е модерно,да не са отличнички в нашия университет.Тъжно,но факт-танциорка от елитно столично заведение има 6ци по всичко,наред с хора завършили НПМГ,СМГ и др елитни гимназии.То това момиче с този потенциал с който го изкараха доцентите,сигурно за дясната ръка на БАрак Обама ще го гласят-да отговаря по финансовите въпроси.А нас,които учим-кучета ни яли,щом нямаме 500лв за изпит начи ни чака ликвидация даже и да знаем-практика на мн професори е да късат хора знаещи за 6ца,забивайки ги с въпроси,на които самите асистенти съм убедена,че не знаят отговорите.Абе този,както и мн други ВУЗОВЕ в БГ са пълна помия,не за друго а заради самото общество,в което успяват пълните тъпанари,мързеливци,готови на всичко за успех и слава-ВИПовете.1 е факт-ако учиш стабилно винаги ще минеш(поне при повечто професори),ако можеш да преписваш също ще минеш,ако пък не ти се отдава нито едно от двете,но мама и тати искат вишист в къщи,винаги има начин да завършиш УНСС и то с диплома 6.00.


 123. студентка

  Аз уча в друго висше училище и просто съм разочарована точно от тази корупция и оценяване на купчинки, и поради тази причина мислех да се преместя в УНСС специалност “финанси”,защото точно това уча сега,но съм много объркана след тези коментари. Незнам в какво да вярвам. Моля помогнете.


 124. УНСС № 1 В БЪЛГАРИЯ

  В последните години най-много кандидат-студенти има за УНСС, но е явно, че не може всеки да го огрее в най-добрия университет в България, та от там се излива една критика към Икономическия от незадоволените мечти на някои хора!
  На мен брат ми учи право в СУ и там си беше платил 2 изпита още в първата година sm101:!
  Акредитацията го паказа…УНСС > Су!


 125. Anonymous

  Името на вуза е едно от най-дебилните в България след това на Евро-швейцарския университет във Видин. Не че не предизвикват смях и останалите Ангелкънчевци, Климентовци, Черноризци и Паисиевци. Само се чудя, как още нямаме сливенски университет “Бачо Киро” или технически университет “Кракра Пернишки”.


 126. GeorGi

  Аз уча 1 година в УНСС и изобщо няма такова даване на пари, за което много хора говорят. Дори преподавател сподели за натиск срещу него по време на изпитна сесия, точно преди провеждането на изпит и каза, че не само, че ще каже кой е този, за когото е ходатайствано, а и ще му постави 2 на редовна сесия. Това е- УНСС е оплюван от всички останали студенти, защото, когато лисицата не можела да стигне гроздето, казвала, че е кисело!!!!!


 127. Моми4ето

  УНСС е най- добрият университет относно икономически специалности!!! Аз съм 3-ти курс студентка в УНСС и мога да кажа с гордост че уча там! Досега не ми се е налагало да плащам за някой изпит,изпитите се взимат трудно с много учене, но всичко си зависи и от преподавателя разбира се! А иначв всеки може да си говори измислици че се плаща за всеки изпит и т.н., но това го казват хора които нямат и понятие от това да учат там По-добре в УНСС, отколкото в измисления Нов Български Универитет или неразвиващият се Софийски..
  Относно корупцията- навсякъде я има!!! На днешно време всеки ще предпочете да се бръкне в джоба, когато ножа опре и друг вариант няма!! но това става в извънредни ситуации и то не по вина на преподавател,а на несериозен студент..!! За студентите на УНСС той си остава университет N1, поне в София ;)


 128. BISER

  Смешници са тези, които пишат такива фантазии за УНСС- или сте учили там и сте прекъснали понеже сте прости ине сте учили за да си вземете изпита,или сте някои дрбни мишки които или учите в НБУ, СУ или някое колежче или пък изобщо не сте могли да влезнете при нас Пукате се от яд, ама ние поне ще научим нещо като завършиме, а вие ще си останете с празните приказки “УНСС това, УНСС онова”!
  И да, корупцията има навсякъде,та нали самата държава е такава,какво сте се хванали да коментирате университета!! За всеки университет може да се каже това!! Но няма лошо,завиждайте на студентите в УНСС,има за какво !


 129. Jesika

  Видях едно много тъпо изказване малко по-нагоре от потребител с псевдоним “Anonymous”,за него и за всички невежи хора като него искам да поясня какво означава абревиатурата УНСС- Университет за национално и световно стопанство!! Само един наук и прост човек може да каже че ” името на университета било дебилно..” , но простено ти е, сигурно си от някое малко селце, в което нямате университети..Поне следващия път преди да се изкажеш неподготвен вземи и се образовай малко повече, ще ти е от пполза


 130. учаща в УНСС

  Често се чудя откъде ли пък е чак тази гордост че някой хора учат в УНСС аз уча там вече 4 години и няма за какво да бия в гърдите от този факт е не мога да кажа че съжалявам но си има всичко и помия и свестни преподаватели, а и ако трябва да си говорим честно те тия слухове не са тръгнали случайно има някакъв процент истина в тях. Мой колега си плати септември на ликвидация за да му пишат тройка и не защото видите ли е бил мързелив просто момчето си скъсваше г**за от работа понеже така му се налага, а и на редовната беше скъсан по адски тъпа причина, си отиде на ликвидация която нямаше да вземе ако не си беше платил. Но и да и другите които казват че с четене или пищови също става са прави така е става аз лично карам с четене и се получава. Та УНСС не е чак върха на образованието в България ама и с нищо не се различава от всички друг университети в страната


 131. бебенцетоУНСС

  ами като не се различава вземи се премести в друг университет, а що се отнася до ликвидациите и плащането,НА ВСЯКАДЕ Е ТАКАА!!!!!!!!!!!!!!!! И от горните мнения не видях някой да е казал че е “върха на образованието в Б-я”,казали са че от икономическите университети той е наи-добрия,и спор в това няма!


 132. учаща в УНСС

  Ами точно защото навсякъде е едно и също не си заслужава да се местя Дали е най-добрия или не ще си говорим пак като завършиш бебенцетоУНСС чудя се само кой ли е успял така да те надъха тебе и редицата други превъзнасящи се по УНСС. Категорично не е нищо особено с кое е най-добрия с редицата му неуредици ли, с милион тъпотии които измислят постоянно, с тоталитарния му начин на управление и определяне на “свободно” избираемите дисциплини айде стига хвалби по УНСС-то достатъчно време съм изкарала по аудториите за да знам точно как стоят нещата
  На всички които се чудят дали да учат в УНСС мога да кажа от опит ако ви влече икономиката не се влияйте от слухове или нечии други приказки влезте и си учете каквато преспектива имате тук такава е и ако завършите другите ВУЗ-ове може и да ви е лесно без да си плащате може и да ви е трудно дори да си плащате за изпити все тая както вие си го направите така ще е
  И до бебенцетоУНСС Надъхано до мозъка на костите си УНСС-сейче когато видиш това което аз съм виждала по повод на корупция или други дивотии тогава ще ми кажеш дали още е най-добрия


 133. бебенцетоУНСС

  Не знам от защо си мислиш че съм надъхана до “мозъка на костите” или там кавато глупост каза, все пак съм дала само 1 мнение с 5 реда..има др хора които са по-надъхани като гледам горните мнения.. Всеки си има собствено мнение, за теб УНСС не е с нищо повече от другите ВУЗ-ове, но има хора които все пак ценят избора си..тупо е да учиш ВИСШЕ образование и то в един от най-престижните университети в Б-я и да говориш само лоши неща за него..някакси не се връзва, а относно кой колко време е прекарал в аудиторните зали- аз съм 3-ти курс и също знам какво е така че учащата в УНСС уважавай мнението и на останалите и не бъди толкова песимистично настроена,все пак и ти учиш там


 134. Gggg

  Абе не мойже аз на изпита по Прогнозиране и Планиране да напиша всичко и колежката зад мене да преписва от мен, аз да имам 2, а тя 4


 135. сладкиш

  ами по търговско право при Златарев.. книжките ги слага на купчинки и нарочно къса..дори да си написал всичко както беше в нашия случай..ако някой вече е бил при него моля нека да сподели….


 136. учаща в УНСС

  радвам се че ти бебенцетоУНСС се гордееш с избора си и се радвам че все пак си намерила смисъл в този избор надявам се поне на теб това което ще научиш в УНСС да ти е полезно и докато завършиш да не се сблъскваш с глупсоти от типа да напишеш реферат за който си полижил кански труд и когато отидеш да го предадеш да видиш как “достолепния/та” преподавател/ка го хвърля на земята като боклук за съжаление моят песимизъм е породен точно от многото ми сблъсъци с такива истории като на Gggg и Сладкишчето и уви това не са само слухове а реалността, ако намеря нещо с което да се гордея в УНСС със сигурност ще съм горда но за 4 години все още не съм открила такова, но монетата има 2 страни


 137. Който трябва

  Трети курс съм в УНСС. Досега съм бил на три поправителни изпита и една ликвидация. Не ми се е случвало да ми искат пари, а изпита при Александров си го взех от първия път - с 4. Тази статия е много долна лъжа и единственото вярно в нея е това с дарителите. Смея да го твърдя, защото когато кандидатствах, на един от моите съученици му предложиха да стане дарител. Това стана в мое присъствие. Момчето не беше прието на първите три класирания и след третото му се обади скрит номер по мобилния. Факт е, че не звънят на кой да е. В неговия случай родителите му имат собствен бизнес и то доста печеливш. Явно проучват кой, как и защо. Имам и една колежка, на която в книжката има печат “дарител”… Толкова по въпроса!


 138. Mимето

  Ох като чета всичко това страх ме хваща сериозно ви казвам хора.И аз уча в УНСС 1 година съм и точно сега е сесията. За половин година в този университет видях много неща и наистина с ръка на сърце мога да се съглася с повечето прочетени неща.На мен пари не са ми искали ама то няма и как но виждам как някои от уж най-великите преподаватели от 150 човека пускат едва 20 . И хора които дори нз къде в София се намира УНСС имат 5ци и 6ци . Но както и досега мн хора казаха така е в цяла България.Аз се радвам че уча тук и съм влезнала по честен начин с оценка на въпросният тест от 5.75 ноооооооооо дано не съжаля някои ден за избора си !!!!!!!


 139. АЗ

  Няма да съжаляваш, защото обикновено още от началото който е започнал с пари продължава занапред така..има си такива хора навсякъде!! а относно от 200 4овека да пуснат 20-ами може просто преподавателя да е по взискателен и да държи повече на предмета!! това е,не се плашете мили колеги,всичко си зависи от вас


 140. Anonymous

  хахахаха,учили в унсс и вече се мислят за велики!!!Кво -и аз уча там и не се чувствам нито облагодетелствена,че уча в елитно ъчебно заведение,нито хитра,защото наистина ако бях хитра или с повече акъл нямаше да си правя труда да вляза в тая кочина,или в която и да било друга в България.Тук няма елитен вуз,нз кво се кефите каде учите и кво образование сте щели да имате,после щели ви се кефят работодателите,че сте с диплома от унсс-да ама не !!!!!! Най-много да си заврем дипломите в задниците и да си бием главата,че живеем в общество от малоумници,защото колкото и да знаеш,каквото и да си завършил,в крайна сметка нещата в БГ не опират до това,а до пари и връзки.Така,че не ние имаме некви по-големи шансове з ареализация след дипломирането,или другите ни завиждат(то няма и за какво ).Да завиждаме на хората усъзнали с ерано,грабнали партакешите и поели към наистина доброто образование извън страната ни любима,поели към диплома ,която после ще бъде призната навсякъде,а ние с наште от унсс освен да си вирим носовете друго не можем да правим


 141. чичата

  четохте ли статията за 25-те “корефеи” завършили имените стопански училища, докарали кризата - на фона им унсс е църква на невинността


 142. няма значение


 143. Tapaci

  пфф тея балуци кадето викат че не са дали 1 стотинка да не се обайдат щот за тая цел си ядат учебниците с кориците и не знаят кфо става в реалността ….


 144. Petrov

  Искам да ви кажа, че сам тук от доста време и съм минал през неща които повечето от вас никога няма да усетят и разберат!… Та във връзка с плащането-да така си е, но не мойе и без това нали? И е напълно погрешна шредставата, че ако си платиш веднъж си обречен!!! 100% не е вярно.
  Лично аз много си го обичам УНСС и дори мисля да кандидатствам тук и да завърша още една бакалавърска степен, паралелно с магистратурата ми!
  Тук студентите са най-яките, най-веселите, най-големите купонджий!!! (като изкл. палните зубари), но и без тях не става, че идва сесия


 145. Anonymous

  браво, игли искаш ли


 146. Anonymous

  (mooning)


 147. Anonymous


 148. Apostolova

  Смятам,че където и да учи човек ,независимо в кой ВУЗ основата от знания ги получава,стига да има желание ,но и той трябва да даде от себе си,т.е. процеса трябва да е двустранен между преподавател и студент.Също така да не съжалява за избора си на специалност и да си я харесва и университета също.Относно колегите,то деленето става още в първи курс,но това е нормално,зависи от мисленето на личността ,ако щете облеклото,поведението.Потоците са големи и не може да се общува със всеки,а пък не е нужно.Има и друг момент тя по принцип простотията на човек е изписана на лицето и преподавателя го вижда.Умния поглед си е умен.


 149. Apostolova

  Относно учебното заведение УНСС,не съм учила и не мога да давам оценка.Завършила съм ВСУ”Черноризец Храбър” град Варна,Юридически факултет.Навремето като бях 3 курс,през 2000 год. поради все още липсата на акредитация запитах лично зам.ректора на УНСС за прехвърляне в техния Юридически факултет,думите му бяха няма проблеми колега,направете спонсорство на факултета в размер на 3 хиляди лева.Но не го направих тъй като като видях какво е в Студентски град и въобще в София,абсолютна цигания и мизерия реших да си остана в слънчева Варна и не сгреших.
  но също така смятам,че ако си старателен ,внимателен към хората ,добронамерен и с добро чувство,не да ги гледаш като стока,то обикновения човек го оценява.Не всеки има възможност да учи и да му се даде шанс.
  Само ще кажа,че въпреки социалното положение на някои личности има и друг момент,природните закони са жестоки и никой не е останал ненаказан само природата ги наказва било с болно дете ,било без деца и т.н.Повечето се приправят на добри,но в критичен момент то проличава.Не си ли добър по душа и да се усеща ,всичко друго е фалшименто.


 150. kandidat-studentka

  Ужас ….


 151. IVON

  Няма униреситет в България, с по-добра база от УНСС, по-кадърни преподаватели и организирана учебна дейност. Всеки има право на мнение и е нормално, в университета, който учиш именно него да защитаваш. УНСС е университет с традиции и само за сравнение - да учиш право в УНСС е много по-трудно от колкото в Софийски Университет. Много трудно е да нарушиш една традиция. От край време се знае, че в СУ да учиш право е най-престижно, но уви не е така. Аз самата се убедих. Познавам две момичета -адвокатки едната завърши Право в СУ с плащане на най-тежките изпити, а другата в УНСС без да плаща и лев за изпит. Девойката завършила в УНСС сега работи за италианска адвокатска кантора. Така че, мили колеги независимо в кой университет учиш подкупите са широки известни и се прилагат от тези, които ги мързи да учат.


 152. Григор

  Здравейте,

  Студент съм в УНСС и мога да кажа, че корупцията там съществува колкото я има и в Техническия университет и в Софийския университет. Мисля, че има различни прични да се плюе по УНСС. Някои са чиста форма на собствена неудовлетвореност или чиста проба злоба и завист, други са основани на догатки или теоря на конспирацията и много са малко тези, които имат реални корени. Аз уча съвестно за всеки изпит и познавам много хора от Маркетинга в УНСС, които правят същото. Несправедливо е при положение, че полагам такива услия (дори в момента уча за контролно) да чета подобни пълни глупости за моя университет. Не съм давал пари за подкуп и не са ми търсили.

  Благодаря за вниманието.

  Надявам се авторът да си вземе бележка и да не оплюва цяла институция, в която учат над 10 000 човека само за да си вдига рейтинга.

  Хубави дни.


 153. Anonymous

  Г-жо Желева,

  Жалко, че статията Ви предимно се основава на слухове и мълви, но все пак тя е олицетворение на масовата журналистика у нас. Как събрахте мненията за статията и с каква убеденост решихте че мълвите са до толкова достоверни че да се впишат в един “вестник”, чийто сайт след това излиза на 5-то място в Гугъл при ключова дума УНСС!? Аман от журналисти които търсят сензация и хващайки се за мравка, така я правят на слон, че дори и студентите, които са учили постоянно и съвестно години наред някой ден ще се замислят дали всъщност не са си купили дипломата. Защото според Вашата статия друг начин няма!?! Или всъщност като се замислите има, но той не е интересен. И защо трябва да се представят нещата реално от всички гледни точки, като можете да привлечете много повече читатели, намалявайки с няколко пункта тежестта на дипломите на студенти, който с пот на челото са си заслужили да бъдат икономисти. УНСС има много предимства, но жалко че не сте се постарали да ги споменете. Хора всякакви- мнения също. Когато обаче заради неадекватни статии като тази хората се убеждават че това е истина и ме гледат подозрително като кажа че уча в УНСС, това за мен не е ОК. Защото моята реалност е друга- никой от моето обкръжение не се доближава до цитираните образи- не че те не съществуват, но не забравяйте, че има и друга реалност!!! Изберете си която предпочитате!


 154. анонимен

  350 лева


 155. койчо

  здравейте не знам защо се правите на толкова съвестни студенти и защо отричате това което всички знаем и не само знаем а и сме имали допир до него . всеки който учи в УНСС знае за тези неща. аз уча там и спокойно мога да кажа че са ми искали пари за изпит дори дикектно са ми го казвали самите преподаватели. да ок найстина има доста добра база, но истината си е истина и не виждам защо е нужно да отричаме .


 156. ЗЗЗЗ

  Аз съм учил в УНСС от 1994 до 1999, бях над средното ниво студент, но в никакъв случай отличник. Не съм си платил нито един изпит, както и никой не ми е искал пари.
  Миналата година брат ми го скъсаха и трябваше да прекъсне. Случайно се оказа, че познавам преподавателката. Отидох при нея и я помолих да го пусне, понеже ще прекъсне. Тя му писа 6 без да има какъвто и да е намек за заплащане.
  Тъй че много се говори, но има от мойто време имаше преподаватели, които не взимаха. Без учене не ставаше.


 157. Кандидат-студентка

  Аз лично се отказах да кандидатсвам в УНСС, защото от години наред, до мен достигат такива слухове. Последният беше тази година ое една студентка 1 ви курс, която ми каза че си има специален тефтер за тези неща и трябва просто да си напишеш името, специалностт, изпита и да оставиш съответната сума


 158. anonimen

  имам приятели които учат в унсс и казват че си плащат почти за всеки изпит така че стига сте се правили на много примерни.и от куде ги вадите тия оценки като 5 и ш.аз уча в пощенския и се скусвам от учене и едвам врузвам оценки като 3 и ч.при нас рядко има оценки като 5 и ш а преобладават 2 и 3 наи вече


 159. Светла

  Университетите са, за да се научат младите да се справят сами и да оцеляват ,дето се вика. Както и да го направиш, с пари или с учене, все е добре!!! Не виждам нищо нередно или нечувано досега, стига процента на плащащите да остане не много голям, защото иначе се нарушава равновесието. И аз уча в УНСС, не съм плащала за разлика от някои колеги най- вече защото нямам пари или връзки, а и ми е интересен материала.


 160. zlatko

  здравеите кадидатствах във унсс но изкарах 2-ка на изпита може ли някои да ми помогне искам да влезна във унсс със пари обаче нямам връзки ако може някои да ми помогне да ми пише. beliver_89@abv.bg blagodarq.


 161. :)

  Златко, това се прави преди изпита, мойто момче…


 162. Сандо Перката

  Златко, отиваш на Баня Башъ и търсиш оджата. Ше си изложиш проблема пред него, ще ти направят една малка пластична операция, и изпитната комисия в УНСС няма да те разпознае като отидеш пак при нея.


 163. :)

  Поредната смешна статийка. Така, да поговорим за изпитите, парите и корупцията. Кажете ми кой е виновен, че от 200 човек маркетинг има 10, които не желаят да учат и имат заможни родители??? Същите тези хора със сигурност няма да учат математика…80% от хората в този университет кандидатстват с предмети различани от нея, нормално е една част да не могат или да не искат да учат математика, следователно предпочитат да си я платят. На нормален и редовен студент никой преподавател няма да пречи, даже се толерира активността… Защо многоуважаемите форумци, които са били жертва не направиха едно клипче да го видим… 70% от изпитите, които се взимат по втория начин, парите за тях не отиват при преподавателя - просто разните секретарки и/или агенти по веригата си чопват, накрая една секретарка казва “доц. Петров, тука едно момче на зълва ми еди си кво…” доц. Петров не го интересува това, знае, че те така си правят пари и не им разваля рахата(все пак 20 год, са колеги)… Друг случай, сериозен студент работи барман в щатите и изкарва около 150 $ на ден, има два изпита за септември, на които не иска да се яви, звъни на приятел и завъртат работата.. Какво толкова странно има в това за държава като БГ… докато има телета ще има и касапи. Не оправдавам случаите на корупция, но тя е част от нашето съвременно общество и е била част и от соц. строя та вие очаквате - 1.1.2007 и всичко да почне отначало ли - нищо ново под слънцето дами и господа… та… сериозните хора нямат такива проблеми нито в унсс, нито в харвард, нито в шумен.. Аре със здраве и лек ден….


 164. :)

  та Златко, намери с познати един сериозен човек, който учи математика. Разберете се, дай му 1000 лева да се яви вместо теб на ЕПИ, извади и една лична карта за 500 лева и на добър час…


 165. zlatko

  незнам да ти кажа чесно незнам дали така ще мога да влезна. а дали някои така са влезнали във унсс?


 166. :)

  абе няма какво да знаеш, аз ти казвам как се прави…


 167. кЪЦИ кАРАПАНЧЕВ

  зЛАТКО, ЬЗ ЩЕ ТЕ НАУЧА КАКВО ДА ПРАВИ6. РЕКТУРЪТ НА ОНСС Е ПЕДЕРАСТ. УБАДИ СЕ В КАБИНЕТА МУ И ИМ КАЖИ ЧЕ ИСКАШ ДА ГОВОРИШ СЪС НЕГО ЧЕ СИ СИНА НА ДОКТОР дИМИТРОВ И ПОСЛЕ ПО ТЕЛЕФОНА ЩЕ МУ УБЯСНИШ ЧЕ СИ ГО ЗАКЪСЪЛ ТОВА Е СТАРА СХЕМА, ТОЙ ШЕ ТИ КАЖЕ ДА ДОЙДЕШ И ТРЯБВА ДА МУ ДУХАШ, ШЕ ТЕ ПРИЕМАТ В НЕКОЯ СПЕЦИАЛНОСТ КАДЕТО ИМА НЕЗАПАЛНЕНИ БРОЙКИ


 168. zlatko

  е добре има ли гаранция кажи ми само дали някои така е влезнал?


 169. кАТИНКА

  нАПРАВИ КАКВОТО ТИ СЕ КАЗВА. кАЖИ ЧЕ СИ СИНА НА Д-Р дИМИТРОВ И СЛУШАЙ КАКВО ТИ СЕ КАЗВА. кАКВИ ГАРАНЦИИ ПОВЕЧЕ ИСКА6?


 170. кАТИНКА

  аКО УЦЕЛИ6 И МАЛКОТО ИМЕ НА Д-Р ДИМИТРОВ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ6 БОНУС


 171. :)

  да бе човек, аз познавам няколко. Какво значи гаранция? Ти сам си намираш гаранция, умен човек, математик, това е, много е просто само, че за тази КСК свърши, догодина… Ако си навит, ще ти пиша на пощата догодина…?


 172. zlatko

  добре благодаря пиши ми .


 173. ха ха ха

  Разпоредена е вътрешна проверка в УНСС заради информацията за разкрита престъпна схема в университета
  24 юли 2009 | 13:56 | Агенция “Фокус”
  София. УНСС излезе с позиция във връзка с информацията, че е “разкрита престъпна схема” в университета. В информация до медиите се казва: „Нито ректорът, нито който и да е член на академичното ръководство на УНСС нямат информация за случая. МВР не е искало съдействието на университета при разкриването на посочената схема за купуване на изпити. Няма и постъпили сигнали по този въпрос. В момента преподавателите и студентите са във ваканция. Ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов, който е в отпуск, лично е разговарял с министъра на вътрешните работи в оставка Михаил Миков. Миков е поел ангажимент органите на МВР да предприемат всички необходими действия за бързо и пълно изясняване на случая. От своя страна УНСС ще окаже пълно съдействие на разследващите органи. Ректорът се разпореди веднага да започне вътрешна проверка. Ако се окаже, че оповестените факти са верни, виновните лица ще бъдат уволнени дисциплинарно”.


 174. Светла

  Аз съм студентка 3-ти курс в УНСС. Уча си, взимам си изпитите и никой досега не ми е искал и лев!!! Плащат си тези,които са влезли с “дарения”, плащат си глупаците и хора,които не стават за студенти.


 175. ценза

  а тогава, те какво правят там?


 176. pro-anti

  Светле, сега е лесно, по-трудно става когато някой от тези, които не стават за студенти, ти стане началник. Защото баща му имал пари не само за “дарения”, но и за да подари фирмичка на отрочето си.


 177. Alex

  Навсякъде има корумпирани преподаватели.Даже в основните училища. Факт е обаче, че ако учиш никой няма да ти поиска пари или да те скъса.Говоря за УНСС, защото съм учила там. По-скоро, порочна практика на преподавателите в УНСС по основните предмети, които всички учим първите две години е, че не проверяват качествено работите. В повечето случаи преподавателите оставят проверката на комплексираните си асистенчета, които правят по-голяма част от магариите.


 178. stella

  Аз съм завършила МИО в УНСС.Не ми се е налагало да си плащам изпитите, но и не си спомням някой преподавател дори и намек да е правил за това. Но познавам колеги от други университети ,които системно си плащат изпитите. Мисля че, сега медиите са се хванали с УНСС , но проблема с “платеното” образование в България и много по-мащабен .


 179. пф

  Колежке Elichka от специалност туризъм, ти ходила ли си преди 2-3 години на изпит при Великия проф. Лозанов? Какво да кажем и за вярната му снахичка - Терзийска! Не знам тя дали още е там, професора някак си го изритаха най-накрая, но успя да ми остави спомени за цял живот!
  Или пък какичките и батковците от по-горните курсове ( в това число и аз) ти прокараха магистралата с много борба, протести и молби да си полагаш изпитите при въпросните автоматично пред комисия, така че да не се случи на целия ви курс да знаете материала насън, а да продължават да ви късат всички и да ви гонят от изпит (без понятна причина), докато не ви уври акъла и не си платите изпитите?
  От курс 60 души повечето се отказаха - 20 завършили, 15 от тях платили, 5 - с изпити пред комисия.
  Срам ме е, че съм учила в тази кочина!


 180. курсис от енбеу

  Ми така ще е, като не плащате вход.


 181. ани

  Здравейте. Тази година завърших една от най-престижните специалности в УНСС. Преди да кандидатствам слушах какви ли не митове и легенди за корупция там и се колебаех доста кой университет да избера. Изпитвах огромен респект към СУ до момента, в който не влязох в сградата да ползвам тоалетната.Всичко беше толкова окаяно вътре, блуждаеха преподаватели с окъсани обувки и си помислих, че там човек за огромно съжаление няма и за какво да плати. Тук е мястото да попитам къде отидоха всички пари , които наляха за модернизиране на Софийския университет?(въпросът е изцяло добронамерен и няма ироничен подтекст). За 4 години в УНСС никой не ми е поискал и стотинка, поне в нашата катедра би било прекалено скъпо да се плаща, та не съм се и опитвала. Не отричам , че е възможно, но все пак е смешно да се твърди, че това е масова практика. Искам да задам логичния въпрос: Ако всички студенти сме си плащали и не разбираме и бъкел от икономика, защо, аджеба, българският бизнес черпи най-добрите си кадри именно от този университет??Мисля, че не е нужно да прилагам примери, запознатите знаят много такива.


 182. Anonymous

  блуждаещият преподавател с окъсаните обувки и моравия образ ще да е бил кацунката


 183. КСК'09,Пловдив

  Аз преди много се колебах какво да избера,къде да уча София ли Пловдив ли…Толкова много се наслушах,че в София университетите били най-престижните,пък всичко останало било не знам си какво…Може да е и вярно,но кой знае.Имам и приятели,и братовчеди,избрали СУ и УНСС..Корупция на n-та степен!И така..поразпитвах още и реших да си остана тук.И тук я има корупцията-медицината,техническия…не съм чула все още,но сигурно и в пловдивския..
  Аз съм на мнението,че който иска наистина да учи навсякъде ще сполучи:)А за изпити,взети с пари-винаги ще ги и има,не само в УНСС,но във всеки български ВУЗ (вкл. дори и медицините..)..Хорааа,опомнете се-все пак това е България!


 184. Anonymous

  Колко струва … !? И 5 лева не давам


 185. Апост

  Считам,че важното е да имаш желание и да си харесваш специалността .Не е много важно кой ВУЗ.Според мен ще се наложат и се налагат вече частните университети щото са с модерни и прекрасни бази ,европейски сертификати и не лежат на стари лаври.Завършила съм Варненския Свободен и съм много доволна имам диплома и знания.Изпитите в Юридическия факултет взимах безпроблемнно.Но винаги редовно бях ная лекции,отнасях се с нужното уважение към преподавателите,защото те са първо специфични хора и го заслужават.Знаят много както в професионален ,такаи в житейски план.Сега има коментари,че не ходят някои добре облечени,е не всеки има вкус за естететика.Но иначе са умни глави ако така мога да се изразя.
  Трудно е за много деца в университета тъй като не на всички деца им е елитно средното образование имам предвид както аз Езикова гимназия.но кой успяват след време знаещи ,можещи и напористи.Един прост пример ако правиш ремонт на банята си например еми как ще залепи плочките майстора ако не знае как,трябва да знаеш,независимо професията.Ако си профисионалист ще си търсен и ще имаш добри доходи.Това е моето мнение!


 186. Тито

  Всичко е фалш и чалга!


 187. Anonymous

  Защо ти е диплома, като си имаш клеймото “българин”


 188. Костова

  Завърших МИО в УНСС.Приеха ме с математика и немски.Прекъсвах заради “Финанси” при малката секирка, защото рядко вадел голямата. Минах при комисия. Спънах се и по ФМТ. Костваше ми време и усилия, но завърших успешно. Единствените пари, които извадих бяха за букет и бонбони за секретарката в канцеларията, на която не й омръзна да ме праща с молбите по кабинетите и да ми вади справки за нанесените оценки. Преподаватели в УНСС са прекалено заети и с дейности извън университета. Истината е, че помията я изливат подрастващите академичета - асистенти и други кухи, амбициозни и недоразбали, че с акадамичен труд не се забогатява буренчета.След като се освободиха от измета, изостанал от социалистическо време, в УНСС трябва да си отгледат читави асистенти, ама не от анархисткото поколение, пораснало в условията на първоначално натрупване на капитала.
  Дерзайте! И помнете, че корупция е не само като ти искат, но и като буташ.


 189. АНОНИМЕН

  ПОЛОЖЕНИЕТО В УНСС Е ПЛАЧЕВНО ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ СА НА УЖАСНО НИВО И НЕЗНАМ ДОКОГА СТУДЕНТИТЕ ЩЕ ТЪРПЯТ УНИЖЕНИЯТА ,МИЛИ СТУДЕНТИ НЕМОЖЕТЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ДЪРЖИ ТАКА С ВАС,МОЖЕ ЛИ ОТ ПОТОК 500 ДУШИ ТРИСТА ДА БЪДАТ СКЪСАНИ ТОВА КАКВО ГОВОРИ НА ХОРАТА КОИТО ОТРИЧАТ КОРУПЦИЯТА В УННС,КАКВО Е НИВОТО НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ СПОРЕД ВАС ИЛИ ТОВА КОЕТО ПОДХВЪРЛЯТ АСИСТЕНТИТЕ ,ЧЕ АТРАКТИВНИТЕ КОЛЕЖКИ ВЗИМАТ ИЗПИТИТЕ АМИ ,АКО СИ МОМЧЕ КАКВО ПРАВИШ ПИТАМ АЗ КАТО РОДИТЕЛ


 190. Anonymous

  POLOJENIETO E POVE4E OT TRAGI4NO.JALKO ZA IMETO NA UNIVERSITETA.DECATA NI SA ZAVISIMI OT HORA,KOITO SA SUPER NAGLI.TUK STAVA VAPROS ZA MNOGO PARI.IMA LI SMISAL DA SE TORMOZIM NIE I DECATA NI.UTRE NOSI SAOTVETNATA SUMA I SI IZKLASIS.


 191. Майката

  Съжалявам, че детето ми отиде да учи в УНСС. Това е фабрика за пари за разни МАЗНИ мръсници, които се водят преподаватели. Не само има корупция, до скоро тарифата беше до 300- 350лв, но ВЕЧЕ е 800лв.( нали е криза). Пред проблемите с изпитите, това да се уредиш за общежитие изглежда маловажно, нали?!? Обръщам се към новия министър да РАЗРОВИ НАДЪЛБОКО КАКВО СТАВА В УНСС!


 192. Студентка

  Бих искала да кажа на всички , които пищат за корупцията в УНСС, че съм завършила там бакалавър , а в момента завършвам и магистратурата си там и досега нито един преподавател, асистент или когото и да било не ми е поскал и един лев за изпит. Не казвам , че няма хора които си плащат изпитите, но това са тези , които са влезли по втория начин с дарение или богаташчетата, който мама и тате са записали да учат , че да не се излагат пред роднините, и още нещо парите за изпитите ги вземат не преподавателите, а секретарките, преподавателите дори и нямат представа за оправените изпити.


 193. КандидатУНСС

  Тая статия много намирисва на поръчана от Цецко Цветанов във връзка със медийния цирк и прах с който заливат медиите наречен “ОКТОПОД” и главния бандит на България Алексей Петров. Щом той е завършил и преподава там(Филчев също) значи тябва да направим така че всички да повярвят че УНСС е котилото на корупцията в образованието.НЕ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ!!!Корупция има не само в УНСС а навсякъде-включително всички ВУЗ-ове,МВР,правителство,медии и къде ли не.Само че за момента другите места за момента не са важни-нали се сещате защо? Дамата която е писала статията би трябвало да се засрами и повече да не се обажда!!Дори не е прикрила тенденциозността с която е натоварила творбата си !


 194. Георгиева

  Самия институт създава предпоставки за корупция!Късат масово на изпити,а от 2010 година премахнаха поправителната сесия!Директно се отива на ликвидация-есента,ако студента има 4 двойки -прекъсва за другата година,няма поправкислед сесията,няма явяване при преподавателя законно!Трябва да се търсят хора и да им се дават пари и след това става -всичко става?Това ако не е измислено нарочно-здраве му кажи!Пълна простотия!Унижават студентите,комплексират ги….В никой друг институт не е така….


 195. Симо

  Здравейте, значи кандидат студент съм тази година 2010. И хм.. всичко това което чета много ме раздвоява… изкарах 5.99 на първия изпит по БЕЛ, без да съм си платил на една крачка съм от това да вляза, остава ми само една история за ‘Право” и спирам с мъките и ученето. Корупция.. има ли значение? Става ли по редовния начин ?
  Щом става значи важното е дали са добри и дали има переспектива.
  Много интересна тема, въпреки факта че на няколко пъти щях да разбия клавиатурата в стемата …
  Цените, които се споменават, са непосилни за някои ученици (както и мен). Предпочитам да си скъсам гъза от учене няколко месеца и после да отида за един месец по Черноморието за тези пари и да си живея живота…


 196. Санчето

  Че има корупция в УНСС има. Но и аз съм за това с пот на челото да си изкарваме оценките, иначе няма накакъв смисъл.


 197. асд

  Гледам и не вярвам на ушите си!
  Уча в УНСС четвърта година в ЮФ и никой нито си е плащал изпитите, нито пък са му искали пари или са го късали без основание. Щом се явяваш неподготвен, много ясно че ще те скъсат. Това,че някой си мисли, че като си плаща таксата за обучение и преподавателите са длъжни да му правят евала и после сипе глупости по форумите е отражение на собственото му нищожество.
  Преподавателите са излючително съвестни и провеждат качествено обучение, но не го сипват с фуния в кухи глави.
  Относно корупцията-хорат си мислят,че всичко става с пари и като не стане мрат от яд, подобно на мъжките, на които като не им “пуснат”, после женските били “к***”!!!


 198. Криси

  Подкрепям горното мнение. И аз съм студентка в УНСС.Нито аз,нито моите познати сме плащали за оценка. А корупцията…къде я няма!? В СУ имаше преподавател който кани студентка на гости за да обсъдят изпита.Доста шум се вдигна и тогава.Случват се изцепки,но всичко си зависи от студента.Не съжалявам,че избрах УНСС,въпреки,че при кандидатстането ми бях приета и в СУ.


 199. Студент в УНСС

  Аз не знам как госпожата въобще се нарича журналист, защото аз я бих оприличил като нищо повече от една клюкарка. За трите ми години като студент в УНСС не съм дал нито една стотинка и съм се спукал от учене, за да вляза и за да успея да си взема изпитите с успех “мн. добър”. Просто е убидно да знаеш какво ти е коствало обучението в УНСС и да четеш такива безмислици, базирани на слухове или на практиката на единици(от съвкупност десетки хиляди). Така че другият път като решите да пишете за нещо госпожо Желева говорете с факти и реални доказателства, а не със слухове и исмислени имена и историйки.


 200. Пламен

  Тези колежки, които твърдят, че не са платили и лев кеш, навярно плащат в натура? Защото има и такива случаи, макар, че по-малко се говори за тях.


 201. До горния студент

  А като учиш в УНСС да си чул за скандала, при който уволниха твой преподавател за взимане на пари от студенти?


 202. aslan


 203. nasito@abv.bg

  zdr


 204. Anonymous

  УНСС вероятно е най-лесния университет, стига вече да си вътре.Наблюденията ми са не само от моя син, който завъши УНСС през 2000 г. с отличие, но и от наблюдението на сина на моя племенница. момчето е 4-и курс “Европеистика”. До сега не е посещавал почни никаква лекция, По цяла нощ играе на компютъра (вероятно вече е болестно пристрастен). Ляга си към 4 ч сутринта, спи до 13-14 часа, обядва и отново игра до среднощ. Когато дойде сесия взема записки от колеги и готово. Днес 10.01.2011 г. вече е взел 4 изпита. Е, труден университет ли е УНСС. Може ли да се сравнява с Техническия или с УСА


 205. Али

  Уча МИО в УНСС. Направо ми става жал за тия, които плюят тука, а учат не знам какво си в някви измислени учебни заведения и специалности, където се влиза с 3. Защото колкото и проблеми да има българското образование, специалности като МИО и Финанси в УНСС винаги ще бъдат най-доброто в областта на икономиката. Питате се как става така ли… Пишат се отсъствия като в училище, по доста предмети се изпитва наред като в училище, а повечето преподаватели са хора от практиката, които си имат достатъчно, за да искат пари. Как пишат шестици ли… Не е никак сложно. Само си ходиш редовно на Л и У, участваш активно в часовете, четеш задълбочено и по няколко пъти понякога учебници от по 500 и нагире страници, правиш проекти, контролни и т.н… Успех на всички хейтъри и продължавайте да плюете :)


 206. Елица

  Anonymous,моля те, недей да пишеш простотии. Що за студен е това изобщо?! “Най-лесния университет”-ти въобще мислиш ли какво пишеш?? Или твоя син не е бил приет там, и сега оплюваш!Както и да е…
  Дъщеря ми е студентка втора година в УНСС.Нито тя, нито нейни познати са дали пари за изпит някога. Взима ги с много четене. УНСС и СУ са най-добрите университети в България.Това го знаят и децата.Който каже нещо различно, просто ЛЪЖЕ!


 207. Anonymous

  Елице,хората масово говорят друго.Всички да се лъжци…


 208. ziguli

  207-и,не те лъже жената.Мойте и двете завършиха там.Темата пари за изпит ми е непозната.


 209. ziguli

  По тоя повод вчера мой познат разправяше,че като ученик/осемдесетте год/,по история учителката му писала само двойки.Ма той се преместил в друго училище и там имал само шестици.Всеки може да си направи изводите.Нерде 2,нерде 6.


 210. Елица

  http://www.btv.bg/news/bulgaria/obrazovanie/story/1458093868-Veche_imame_i_reyting_na_VUZovete.html


 211. Елица

  Anonymous,малко са хората които говорят като теб.Като поговорката за лисицата и киселото грозде.А и по принцип никога не съм се впечатлявала от това,какво говорят хората.Това не може да е критерии.Както казах, дъщеря ми учи там. И то е много сериозно учене.


 212. ot VTU

  хухух в търновския … нямаме такива ексри поне моя факултет тряя са борим за троийката


 213. Ето как да имам 6 без да плащам

  Невидим бръмбър тип Джеймс Бонд за вземане на изпити и под наем 100% гаранция

  ПРОДАВАМ и ДАВАМ ПОД НАЕМ микрослушалка, най- новите модели невидими и 100% безжични блутут микрослушалки. Имам най- новите и най-неразкриваеми модели без кабели и огърлици, връзката до телефона е безжична няма никакви огърлици с дебели кабели или тежки 9 волтови батерии по тялото.
  НЕ СЕ ПРОВАЛЯЙТЕ НА ИЗПИТИТЕ С ЕВТИНИ УСТРОЙСТВА.
  ПРОМОЦИЯ НА МИКРОСЛУШАЛКИ, ОТСТЪПКИ НА ЕДРО
  Вземети си изпита 100% без да рискувате.
  http://www. ———- .eu
  08 ——–
  office@ ——- .eu
  Ако намерите някъде продуктите ни на по-добри цени ще ви ги предложим на още по-конкурентни цени.


 214. устройство за вземане на кандидат студентски изпити с отличен

  Невидим бръмбър тип Джеймс Бонд за вземане на изпити и под наем 100% гаранция

  http://www.————.eu

  08——–


 215. Gei4eto

  Абе и в Техническия и който и да е университет в BG положението е същото просто UN$$ e по-голям и има пвече хора за това и има повече случай на платени изпити. А за Софийския да не говорим там може и да не взимат пари, но ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ очакват друго от СТУДЕНТКИТЕ ако ме разбирате (случай от ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА)така че не изкарваите ВСИЧКИ хората работешти, учешти и завършили UN$$ мързеливци които не стават за ништо. Ако си способен и искаш да научиш нещо ще го постигнеш и без да си плащаш и да се чудиш кой си е платил и кой не.


 216. Gei4eto

  Sorry за грешките поствам от работа и не сам мн внимателен


 217. препатил

  Али от 2 февруари говори глупости на търкалета. Преподавателите са допотопни динозаври, независимо от възрастта си. Да не говорим за шефове на катедри и т.н. Например Тадаръков, който е инженер и естествено няма място в този ВУЗ е един надут пуяк без покритие. Да не говорим за великия преподавател Алексей Петров със физкултурното си образование. И двамата имат несъвместимо образование за този ВУЗ, независимо няколкомесечните им следдипломни шашми. Стоян Александров е един знаещ преподавател, но по душа сатрап, който гледа повече да къса студентите, отколкото така да направи, че да ги научи.Ректорът е един плужек на президента и политически и бандитски въжеиграч, който разполага с УНСС като с бащиния. Още безброй чудеса могат да се напишат за този ВУЗ.


 218. plamen

  Огромно значение има и при кой преподавател си !!!


 219. даскал Адам

  Пламене, най-добре е да си докторант на ректора Величко Адамов..


 220. чичата

  има ли накаква връзка между понатието ректор и ректум


 221. даскал Адам

  Да. Първия угажда на вторият.


 222. Йоанна

  УНСС винаги ще си остане най-корумпирания университет, колкото и да не ви се иска да е така. Софийският си е доайен сред университетите в цяла Европа дори.


 223. До Йоанна

  За УНСС си права ,корумпиран, ниско равнище. Софийския университет е по-високо. Само че не е доайен в Европа. В Европа има университети по на 1000 години, по на 800, а нашия е на 120. Дори в Щатите университетите на Източното са по на 200-300 години, Харвард на към 400
« Върни се в Колко струва изпит в УНСС? .