www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
вторник, 19 юни 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Александър Морфов: Нискоинтелигентен охранител по стечение на обстоятелствата стана премиер

Той е оперетен артист, който се показва по телевизията, но нищо не върши,казва режисьорът
Той е оперетен артист, който се показва по телевизията, но нищо не върши,казва режисьорът

27 Ноември 2010

 

Александър Морфов. Снимка: Булфото

Александър Морфов е 50-годишен, започнал в театъра като сценичен работник и осветител в Сливенския театър, бил е студент в Техническия университет във Варна, завършва режисура за куклен театър във ВИТИЗ (НАТФИЗ) през 1990 г., после и кинорежисура. Режисьор е в Народния театър, известни са постановките му на “На дъното”, “Сън в лятна нощ”, “Декамерон”, “Дон Жуан” и др. Има няколко награди “Аскеер” и други български и чужди награди. В последните години работи като режисьор предимно в Санкт Петербург. Изявява се и като актьор в няколко филма, и като кинорежисьор (”Хъшове” в 4 серии и др.). Неотдавна премиерът Борисов и няколко министри посетиха постановката “Хъшове” в Народния театър, която е на Морфов, и след това зад кулисите обещаха още 10 млн. лева за бюджета за културата.

- Стана ли опасно за здравето правенето на изкуство у нас в последните години?

- Хората в театъра, които познавам и обичам, се раздават 100-процентово. От 9 до 14 ч са на репетиция, след това репетират допълнително, вечер са на представление докъм 22 ч. Срещу това ти получаваш месечно едни 500 лв., а ако имаш да изплащаш 300 лв. кредит, се налага да живееш с 200 лв. И всеки ден си в тотален стрес какво да правиш, за да оцелееш. Не говорим за семейство, за парно и всичко останало.

- Ходихте ли в болницата при Христо Мутафчиев, как е той?

- Явно занапред ще трябва да ограничава действията си, емоциите… Но болестта в никакъв случай няма да го промени като човек, защото той още на втория ден, като излезе от кома, започна да нарежда на сестрите коя какво да прави. Да иска, да настоява и да крещи на всички да му дадат телефона, че имал да звъни на Данчето Фандъкова, в Съюза на артистите… Нищо не се е променило. В момента е страшно изнервен заради това, че няма същата подвижност както преди. Трябва да му внушим да я кара по-леко.

- Подкрепяте ли реформата в културата?

- Смятам, че реформата се извършва доста необмислено и под нечия диктовка - да стане на всяка цена, и то до петък. Реално реформа няма, има само съкращения, вземания, стесняване на периметъра. Реформа означава да създадеш нова среда, в която да се развие нещо ново. А “новата база” всъщност е старото състояние, което е свито 3 пъти. След 2-3 години ми се струва, че ще има нова реформа и тя ще бъде още по-драстична. Така ще стигнем до модела в Италия и Гърция с 3 държавни театъра. Всичко останало ще бъдат местни градски театри и частни трупи.

- Това лошо ли е?

- Лошо е, защото Гърция и Италия имат развита паралелна структура за финансиране на проекти. Имат и почти фанатична привързаност към собствената си история и театър. У нас такова чувство към изкуството няма, ние не сме родината на театъра, не сме Гърция. Театърът тук никога не е бил приоритет както при руснаците. Така че липсата на това изкуство в България няма да предизвика колизии в обществото. Просто ще изчезне.

- Преди време направихте бунт в театъра. Защо сега, когато културата е на ръба, си мълчите, г-н Морфов?

- За да се направи бунт, трябва да има ясна идея какво искаш да постигнеш с него. Другото е анархия. Голяма отговорност е да поведеш хора след себе си и за да я поема, аз трябва да съм абсолютно сигурен накъде вървя. В момента обаче не мога да намеря хоризонта, към който да поема. Защото знам, че държавата изнемогва. Не е разумно да го направя само за театъра, когато и здравеопазването, и образованието са в същото положение.

- Да не би да сте приятел с премиера, който аплодира неотдавна вашия спектакъл “Хъшове”, после ви поздрави и зад кулисите?

- Не, премиерът за мен е един нискоинтелигентен охранител, който по стечение на обстоятелствата стана премиер на България. Което ми е малко неудобно за българския народ, но това е факт. Често си мисля, че не съм част от този народ. Хората, които вършат цялата тази свинщина наоколо, не са моят народ. Същият той, който си хвърля боклуците от балкона и слуша чалга, си избра и този премиер. Това не е моят премиер. Но нямам друг избор, освен да го търпя, защото мнозинството го е определило за такъв.

- Не ви ли поласка признанието на Бойко Борисов, аплодирайки “Хъшове” и обещавайки зад кулисите 10 млн. лв. повече за културата?

- Това беше обикновен популистки ход. Какви пари, това са празни думи, хвърлени на вятъра - нито ги отпусна, нито ще ги отпусне. Чудя се не му ли привикна вече народът, не разбра ли, че тук става дума за оперетен артист, който обича да се показва по телевизиите, да говори сърдито, но нищо не върши.

- Свободен ли е българинът 21 г. след промените?

- Българинът си остана толкова несвободен, колкото си беше и преди. Просто едната система се смени с друга. Именно с това се занимава нашият спектакъл - всяка една система с течение на времето се изражда, самоизопачава, защото започва да манипулира. Дори комунизмът в основата си е една добра утопична идея, в която човекът няма господар, всеки получава за труда си онова, което е изработил, всички сме с еднакви права. Но това се изроди в тоталитаризъм. А нашето днес е балканска източна псевдодемокрация - всеки може да използва законите и правата си по начин, който му е удобен. На еволюционно ниво сме много ниско, за да искаме някакво хуманно развитие. Ние сме на предишното стъпало, преди стъпалото на общество, готово за демокрация.

- Не сме ли готови за свобода?

- Не сме. Ние сме податливи и жадуващи за тоталитаризъм. Все по-убедено си мисля, че му е времето за едно военно положение. За една хунта, която ще сложи нещата по местата им. Но само за известно време - докато този режим не реши, че е време и той да се облагодетелства от равновесието, което е постигнал.

От в. “Труд” със съкращения. Виж цялото интервю тук
Етикет: , ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: [1] 2 3 »

 1. 1) тъп та тъп
  Е това е пример за образованост, нищо,че не уважава избора на хората и е само на своята камбанария.Аман от ентелегенция изживяваща се като световна величина в Каспичан/да ме простят хората там/.
 2. 2) pro-anti
  вярно, че е прост охранител, но все пак тенденцията е, че следващия след него ще е още по-прост, вЕрвайте ми. Накратко-радвайте му се, скоро нЕма да стане по-добре.
 3. 3) SK
  Аз предлагам Свако за премиер. Само че той като по-умен избяга от България.
 4. 4) Нищо не започва от днес
  Аман от елитарна, претенциозна самовлюбена "интелитенция", която мисли, че света се върти около нея.
 5. 5) хамалин
  умните хора са граждани на света:открито споделената оценка за министър председателят не е "интелигенщина",а достойна и пряма(селяндурщината,която лай по "интелигенцията" му вика "адекватна")обществена позиция.умното говорене е едно от условията за демократично развитие на бг
 6. 6) Калинов
  "Високоинтелигентният" морфов и явно е-вестник предпочитат други високоинтелигентни крадливи другари, много ви домъчня за станишев и доган, те пращят от интелигентност.
 7. 7) Холмс
  Прав е Морфов относно липсата на политика в културата и паралела с Гърция и Италия.В някои държави изобщо няма министерство на културата,но ние не сме дорасли за да се саморегулираме. А за министър-председателя-оценки има разни.Просто тази е една от многото.
 8. 8) Алхимик
  Не казва Морфов нищо за Русия - там сигурно са по-напреднали с демокрацията. Бяхме ние горе долу достойни за демокрация, ама дойдоха "братушките" с червената армия и ни научиха на хубави работи - как да пием ракия с водни чаши, как да лъжем убедено и вдъхновено и как да крадем, сякаш, че чуждото ни се полага. Оттам нататък - добре дошла на демокрацията.
 9. 9) Демократ
  Не мога да разбера, защо коментирате изобщо политиците. Та те са избрани в свободна демократична система. Ако беше комунизъм щях да разбера недоволството ви. По-добре коментирайте кандидатите за следващите избори. Живеете в свободна демократична система, където всеки може да крещи и да говори каквото си иска. Какво искате повече от това.
 10. 10) cobalt
  Много е прав Морфов. Кратка, точна и пълна характеристика на премиера, на дружината му, и на политиката, която водят. За съжаление много нашенци се имат за част от интелигенцията само защото гледат от време на време "По света и у нас", могат да говорят високо в кръчмата, и познават поне един директор на нещо държавно (Тази констатация просто се налага, прелитайки веднъж през коментарите). Точно тази типично наша форма на псевдоинтелигенция си избра последният комплект управници. И точно тя (неспособна да разбере хората на нивото на Морфов, примерно) аргументира с нелепости. Например, с налудничавото съждение "станишев и доган бяха интелигенти, ...още

 11. 11) До алхимика
  Демокрация, това освен че на народа се дава право да му избират управниците, това означава още и свобода на действие на всеки един. По-силните, по-способните и по-достойните използват тази свобода с по-голямо умение и стават милиардери. В Русия има вече много милиардери, това означава, че там има и много способни и много достойни хора. Това че някой е мързелив и некадърен, не му дава правото да говори и смърди срещу по способните, каквито са политиците и богаташите. Щеше ли ББ да стане премиер ако беше толкова тъп? Най-много щеше да стане някой алхимик или завистлив актьор.
 12. 12) мацка
  Не е по стечение на обстоятелствата, а в резултат на дълга подготовка. Не ми е ясно само едно - този народ действително ли е сляп?
 13. 13) космо
  Много ми е смешно,когато някой казва,че политиците са виновни. А кои са политиците? От къде се пръкват? От народа. И сега да попитате 100 човека от народа,ако са политици или митничари ще крадат ли-98 ще ви отговорят-категорично ДА,а един ще ви излъже,че нямало да краде.Един честен човек на 100 не е добър показател,само си мисля дали не съм оптимист...и дали не е 1 на 1000? И този един е абсолютно малцинство,този един не иска да се омърсява в бърлогата на политиката с другите 99 или 999,защото знае,че ще бъде оплют и смачкан от тях и че ще бъдат застрашени живота и здравето на семейството ...още

 14. 14) Неподготвен
  И за Рейгън казваха, че е прост артист. Май и за Шварценегер. Или за Путин? Много ги боли като им дърпат килимчето на театралите, а като ги карат да бъдат като останалите актьори и сами да си търсят спонсори и да бъдат конкурентни се правят на многознайковци. Абе и ние останалите сме балами, че не искаме държавата да ни отглежда, а ходим да се борим на пазара на труда. Аман от интелигенция в този и себичен и егоистичен вид!
 15. 15) нЕук
  Изглежда,че форумците не са разбрали най-важното,Премиерът е ходил на Т Е А Т Ъ Р!Браво,да живей!
 16. 16) Леонид
  Морфов е един инфантилен недораслек, който се прави на интелигентен познавач на света извън фантасмагоричния му театрален свят, но издиша отвсякъде. Очевидно бърка истинския с измисления театрален свят и говори пълни глупости. Театърът е приятно занимание, може би, затворено, уютно, защитено, но истинските мъже имат по-важна работа. За съжаления този Морфов-Морков няма никаква представа за това.
 17. 17) до Леонид
  Брежнев,моля те пий си хапчетата! Истинските мъже имали по-важна работа? Пак ли свършиха свободните места в психодиспансера?
 18. 18) Земпарето
  Леонид, верно бе, пич, ако си пийнал вече хапчетата, хвани се занимавай с други, "мъжки" работи. Театърът явно не ти е в списъка на разбираемите и предпочитани неща.
 19. 19) Тома 13
  Драги ми Александре, /Морфов/ - какво излезе - искаше да кажеш нещо ама нищо не каза. Доста съм по възрастен от тебе и ще ти река "На калпав танцъор пода му пречи" това е за теб. Е, ти би го казал по вулгарно "На калпав ... вълната му пречи." Колкото и да крещиш Бойко си е човек на място. Какво? Боли те,че показва кирливите ризи на Станишев и компания. Като си толкова вещ по въпросите защо не станеш ти премиер?
 20. 20) xyz
  Морфов е на светлинни години по-високо от доморасли "интелигенти" като Стефан Данаилов, Иван Гранитски, Антон Дончев и множество други деятели от културния фронт, които винаги са готови да услужат на властимащите, или на любимата си партия. Немалко интелигенти от тази порода все-още се срещат дори в олигархичната държава Русия, докато у нас се броят на пръстите на ръцете. Интересно, как би отреагирал, например, Данилов, след като Борисов е присъствал на представлението му и го е похвалил? Едва ли би класифицирал премиера като "нискоинтелигентен охранител". За съжаление, при сегашната тотална деградация на обществото ...още

 21. 21) до 19-ти
  Бойко е човек на място? Кои кирливи ризи казваш е изкарал? Нека ти припомня,че той просто разчиства лични бизнес отношения. Не смее и гък да каже,камо ли да пипне дружките си от ТИМ,които на практика контролират в основни линии държавата. Нищо,повтарям нищо съществено не е направил досега,ама абсолютно нищо. Първо не иска,второ не може и трето-разчита на балъци като теб,дето харесват "човека от народа"(разбирай невежия простак) тип Бай Тошо да му вдигат рейтинга!
 22. 22) дръндер
  Морфов разваля театъра!сичките му постановки са пълни с викове,крясъци,оригни,пръдни,подскачане и търкаляне!Псевдодраматургия!
 23. 23) Бойко Стефанов
  20 и 21-ви подкрепям. 21-ви - напълно. 20-ти, удобството, познато като понятието конформизъм, е нежелание да се ползва свободата на човека и гражданските права. Хунтата е изразител на този анахронизъм на живота. Който е йерархичен и е противоположност на демокрацията. само несамостоятелен ум може да иска хунта. Много объркани хора в Русия и България имат усещането, че военните, особено офицерите от армията са един вид интелигенция и елит на държавата. Въпреки това, Русия и Българя не реализират този елит, а реализират елита на вътрешното контра разузнаване, което пак е хунта, само че не е обявена, а е подмолно наложена хунта. ...още

 24. 24) спиро
  ниско интелигентен дебил самовлюбени алкохолизиран неврастеник взе властта в народния
 25. 25) 0bi
  Както е тръгнала работата ББ може и концерт да посети и статия да напише. Например, нещичко за естетическия символизъм в произведенията на Шнитке... :-)
 26. 26) Иван
  Морфов изразява аргументирано мнението си за един човек и това е неговата гражданска позиция. Не я натрапва на другите! Не е вярно, че не уважава избора на другите. Просто това не е неговия избор. Хората, които нямат своя гражданска позиция, предпочитат да са част от тълпата (стадото) и да следват люшканията й - Тошо, Жан, Иван, Симеон, Бойко.... Така е "безопасно" по пътя, но този път свършва в кланицата!
 27. 27) kiril
  Админ: Кирилица! Четете!
 28. 28) чичата
  благодаря на г-н морфов/ той е поредното доказателство за оздравителното влияние на чужбината в избистряне съзнанието на културния българин/ и прав е оня дето го съпостави с хваналия се за полата на партията си ламбо
 29. 29) tediF
  Някой по-горе написа,че лицето морфов не натрапвал своето мнение.Натрапва,и то как!И като не му харесва този народ,кому кура търси тука,а не си грабне шапката и се махне?!?Или да му разпечатам списъка на неговите *колеги*,подкрепящи на изборите партията на червените терористи?И гнусните *Ентиликтуълци*,подкрепящи гоцэ?
 30. 30) Бойко Стефанов
  Ти кого подкрепи?
 31. 31) tediF
  Май не четеш какво съм написал?Но първо да ти отговоря на въпроса:не съм подкрепил и не съм сред ибрикчиите на боко тиквата,твоя съименник!Винаги гласувам за ДЯСНА политика!Хайде размърдай си мозъка кой е десен политик!
 32. 32) Бойко Стефанов
  Дясно/Ляво в настоящия момент е много объркващо. Ултрадясно е Хитлер. Ултраляво са моджехидините. Много объркващо състояние на политическите посоки. Но не познавам демократи, които да са настървени спрямо другите хора и да ги обвиняват в лявост и дясност, сякаш лявото и дясното са истини за света. Винаги се опитвам да намирам точните дефиниции на различните състояния и съотношения, защото шаблонизирането е недемократично, води към излъгване и самозалъгване. Без яд. Със страст - да, но без яд и озлобление. Александър Морфов не понася фалш. това е главното в неговото отношение. няма значение дали е ляв или десен. човекът не понася фалш, ...още

 33. 33) врачанин
  "Великият" десен политик съсипа и разруши селското стопанство и животновъдството в България. Животни се коляха поголовно и без смисъл само и само да се закрие ТКЗС-то и АПК-то...поне да ги беше дал на някой от неговите десни да богатеят и да ги развиват , ама той - не- всичко от комунизма трябва да се унищожи . А сега ти си размърдай мозака ...защо......За да ядем бизонско отстреляно още от Бъфало Бил, и разбира се прибрана от него добра комисионна. Същия продажник като Горбачов !
 34. 34) до врачанин
  Сега разбирам защо "във Браца даже гарга не каца"- гаргите били американски и ги отстрелвали.
 35. 35) cobalt
  Дежурните хвалители на премиера-слънце изпълзяха от дупките си. Разпознават се просто - поради липса на аргументи обиждат и (по примера на боко тиквата) повтарят мантрата "станишев е лош, доган е лош". Както беше казал някой по-горе (в друг контекст ) "на крив ... вълната му пречи". Или ако перефразирам: "на прост премиер, предшественика му виновен".
 36. 36) Anonymous
  nai dobre..... Кирилица! Админ.
 37. 37) ДБ
  Като отсеем високомерието,казал е и верни неща г-н Морфов.
 38. 38) Бойко Стефанов
  Прави силно впечатление, че българският гражданин не понася артистизма поради една много ясна причина - артистите не понасят лъжата и фалша. А българският гражданин живее само с фалш и лъжа. Заради това, всяка проява на безкомпромисност, българинът нарича ВИСОКОМЕРИЕ. Подредете си критериите, за да не казвате на бялото черно. Самозалъгването може да самоуспокоява, но задължително води към примирение и мизерия, вместо към смирение и охолен живот.
 39. 39) ема
  Много е жалко, но Морфов изразява кратко и ясно и моите мисли.Не е важно кой ни управлява, защото всичко идва от това кои сме ние в същност. Общество, което руши с удоволствие всичко около себе си и комплексирано всяка вечер прави революции...на масата, с чаша ракия в ръка.Не сме готови за свобода, това е истината. И аз като Морфов като виждам на всяка крачка около себе си следи от вандалщина ,си повтарям "Не,това общество, което чупи новите пейки в парка и унищожава седалките в градския транспорт ,не е моето общество."Как един човек ,който не може да търпи да му е ...още

 40. 40) друг
  Морфов се показва още по-прост от този когото обявява за прост. Типичен БГ манталитет.
 41. 41) топче
  Каква полза виждат в плаченето тия артисти, не мога да разбера. Като само ще кажеш, че "нищо не може да се направи" за свободата, по-добре мълчи. Защото "умните" ти робски внушения служит познай на кого. Ако само ще ревете, ревете наум, ревльовци!
 42. 42) Бойко Стефанов
  топче, опитът ми е доста обемист. Статистиките ми са провеждани сред по 3, 5, 8, 20 хиляди човека. няма сезон от годината, в който да не правя статистика на общественото мнение и обществените нагласи. И понеже съм голям специалист в тази област, ще те охарактеризирам на базата на 5-годишните си проучвания. Виждаш, че не те познавам и думата "топче" като собствено име нищо не м говори. нито съм 100% сигурен, че не си виртуална машина за изречения, или не си лумпен сътрудник на лумпено подразделение на лумпена партия или лумпена "гражданска" организация. Затова слагам статистическа грешка с коефициент 1,5, което ...още

 43. 43) SK до Бойко Стефанов
  ...артистите не понасят лъжата и фалша.
  Не че съм против артистите, но това не им е най-отличителното качество. Дори напротив. Лъжата е тяхно професионално качество. Артистът може да те накара да повярваш и в най-голямата лъжа. От друга страна непрекъснато говориш за демокрация. Но никога не си дал някакво точно и кратко определение за това понятие. Демокрация имаме в система или общество, където народа или мнозинството, директно или индиректно чрез избори управлява. Такава демокрация не съществува никъде по света в момента. В момента капитала е този който управлява. Там където на частни лица и организации се позволява да дават пари
  ...още

 44. 44) Бойко Стефанов
  SK, симпатичен си ми с младежкия си дух на справедливост. И отново ще ти кажа, както и в друг наш диалог. понятията ти са ттално разместени и объркани и това е следствие именно на стремежа ти към справедливост. Първо,справедливостта не е нищо друго, освен това, което се случва. И не мога да ви разбра една огромна част от българите в България и по света, каква е тая справедливост, която така неистово търсите в живота си? колко пари ти трябват, дали ще ти е достатъчно удовлетворително робини с паунови пера да ти галят тестисите и като ти станат досадни, палачи да ...още

 45. 45) Бойко Стефанов
  ... Правиш напълно грешни изводи, SK. Не вникваш, че чистоплътният човек е демократ и е безкомпромисен в честността си и че това не опира до демократична справедливост и шаблонизиране на изкуството кат велика лъжа. И да навляза в частта за демокрацията. Много са ти наивистични представите за държавното управление от една страна и икономически строй, от друга. Държавното управление може да е Парламентарна монархия, като на Англия, Норвегия, Холандия и други и едновременно с това икономическия строй да бъде Демокрация. Което се изразява в изборността на парламента с вота на гражданите. Много пъти давам за пример най-драстичната комбинация от историята ...още

 46. 46) да разбирам
  че има доказали се популярни личности които мислят както и аз мисля. И искам да кажа- ние които сме известни в своя тесен професионалн кръг и мислим по същия начин не сме малко. Ние може да сме малцинство, но понякога такива като "нискоителектуалният охранител" трябва да се страхуват от нас. Защото прост народ, ,а тук съм съгласна- това е масата-рано или късно си търси друг охранител също слабо интелигентен. Утеха за нас, но и мъка. Но пък от друга страна си казвам- ако този народ не беше прост как щеше да си личи кой е умен и ...още

 47. 47) Бойко Стефанов
  ... Може би невъзможността на пеленачето да избере своя жизнен път, ти би дал като ясен пример за несправедливост, ако трябва да търся твоята логика за света? но аз изобщо не намирам подобна връзка в такъв казус. Несправедливостта може да започне единствено в мига на противопоставянето. До този миг, несправедливост не съществува. това не е философия, а социология. Но опитът ти да пренесеш качеството алчност към патологията е напълно необоснован. Алчността не е инстинкт. И отново им достатъчно познание по този въпрос, първо от Сеченов, който изследва рефлексите през 1850-та година. После от Павлов, който изследва реакциите в края на ...още

 48. 48) нЕук
  Г-н Стефанов,излиза, че дори и най- изтъкнати представители на "демоса" в България са лумпени!От гледната точка на диалектическия материялизъм,който задължително се изучаваше във ВУЗ и меарксистко- ленинската постановка по-късно "доразвита" от Сталин за диктатура на пролетарията,пример "ГУЛАГ"/ който, според други западни философи е окачествяван като лумпени/,сегашното състояние на населението, лишено от инструментите на диктатурата, ще зависи изцяло от икономиката,но тя не беше ли съзнателно съсипана и доведена до фалит?
 49. 49) Бойко Стефанов
  нЕук, изобщо не ми е ясно какво имаш предвид, че съвременния български "демос" е лишен от Инструментите на диктатурата. Диктат е поставяне на тезиси безусловно за изпълнение. Има ли шанс някой политик да се наложи сред съвременния български "демос", ако той е безкомпромисен, честен, конструктивен, ясен, разбираем? Диктатурата на българския пролетариат, инструментално подсигурена със законодателство за провеждане на парламентарни и местни избори, не няма, а НЕ Оставя такива политици да се наложат в Българското политическо пространство. Българският вот налага на българската държава политика на конюнктурни интереси, бандитски методи на "стопанисване" на държавния ресурс. Няма липси на политическо представяне в България. ...още

 50. 50) нЕук
  Г-н Стефанов,излиза от последния Ви пост,че не сте схванал иронията ми за "инструментите на диктатурата",когато правилните "хора" печелеха избори с резултат 99,9 %.Сега с по-малко и независимо от бунта на будните съвести /за жалост,капсулирани в затворени общества от чиито среди е и г-н Морфов/.Знакът на предопределеност стои отдавна като дамга върху нас българите, още от времето на Богомилите.Това последното го твърдя сериозно!

Страници: [1] 2 3 »


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com