Как не позволихме на Бербатов да бъде Шевченко

Трийсет и пет годишният Андрий Шевченко вкара снощи два гола на Швеция и помогна на Украйна да постигне първата си победа на европейско първенство.

Лекувал дълго контузия, на пределна възраст за футболист, Шевченко беше пуснат титуляр от Олег Блохин и извърши подвиг за своя национален отбор под овациите на публиката.

Шевченко е голмайстор на украинския национален отбор с 48 гола, шест пъти е футболист на Украйна, печелил е Шампионската лига с „Милан“ и е носител на Златна топка.

Нашият голмайстор на националния отбор Димитър Бербатов има 48 гола, седем пъти е бил футболист на България, играл е два пъти на финал за Шампионската лига, стана голмайстор на английското първенство.

След блестящите постижения в „Милан“ Андрий Шевченко преминава в „Челси“, но така и не успява да се приспособи към футбола във Висшата лига и след дълга голова суша се връща в Украйна, където става капитан на „Динамо“ (Киев).

Димитър Бербатов поставя най-различни голови рекорди във Висшата лига и блести в „Манчестър юнайтед“, но по необясними причини губи мястото си в титулярния състав и в момента е на път да напусне отбора.

Въпреки всички перипетии в клубната си кариера, Андрий Шевченко никога не е лишен от доверието на федерация, треньори, медии и публика в Украйна и винаги, когато е във физическо състояние, е в основата на националния отбор.

Въпреки всички постижения в клубната си кариера и в националния отбор, Димитър Бербатов никога не престава да бъде обект на упреци, критики и подигравки от голяма част от запалянковците, повечето медии и „огговорни фактори“ във Българската футболна федерация. През 2010 г. той се отказва от националния отбор.

Сега Украйна е един от домакините на европейското първенство и постигна първата си победа срещу Швеция с два гола на 35-годишния Шевченко. Българският национален отбор гледа европейското по телевизията.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.