Изборът на „Мис България“ 2009 взриви Интернет. Гняв срещу силикона + фотогалерия

„Мис България – свят“ 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото

„Травестит!“, „Срам ме е, че съм от Перник!“, „Чучело!“ – такива груби коментари могат да се прочетат в форумите в Интернет, ден след избирането на новата „Мис България“ 2009 Антония Петрова от Перник. За един ден в dir.bg имаше около 900 коментара по повод на избора й за „Мис България“, почти всички негативни за нея, а във в. „Дневник“ (dnevnik.bg) – над 200 коментара, също 90% негативни.

Победителката, избрана тази година за първи път чрез телефонно гласуване, предизвика мощно негодувание, което е трудно да се обясни. Още в четвъртък вечер в. „Уикенд“ написа, че конкурсът е нагласен и победителка ще бъде перничанката Антония. Вестникът дори тиражира мълвата, че организаторката Жени Калканджиева поискала 50 000 лева рушвет за победителката. Тази предизвестена победа нажежи обстановката след финала. 24-годишната Антония бе най-възрастната сред останалите кандидатки за титлата и постоянно беше упреквана, че е със силиконов бюст в коментари в залата.

След позатихналата драма около победителя в „Евровизия“ 2009 – Краси Аврамов (виж тук), който ще пътува за финала на конкурса в Москва освиркан и наруган, сега идва ред на Антония, която ще представи България на „Мис Свят“, наречена травестит.

"Мис България - свят" 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото

"Мис България - свят" 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: БулфотоЕлица Любенова - "Мис България - Вселена" 2009, Антония Петрова - "Мис България - Свят" 2009, организаторката на конкурса Жени Калканджиева, Руслана Канева - "Мис Бюти" 2009 и Полина Гергушева - "Мис Туризъм". Снимка: БулфотоЕлица Любенова - "Мис България - Вселена" 2009, Антония Петрова - "Мис България - Свят" 2009, дизайнерката Аля Милушева, Руслана Канева - "Мис Бюти" 2009 и Полина Гергушева - "Мис Туризъм". Снимка: БулфотоМиналогодишната победителка Юлия Юревич предава короната на "Мис България - Свят" на Антония Петрова. Снимка: Булфото"Мис България - свят" 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото"Мис България - свят" 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: БулфотоПобедителката (с цикламената рокля) и останалите претендентки. Снимка: БулфотоОрганизаторката на конкурса Жени Калканджиева. Снимка: Булфото"Мис България - свят" 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото"Мис България - свят" 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото

Първите коментари за новата „Мис България“, бяха по повод гърдите й, за които се предполага, че са силиконови и са в разрез с правилата на „Мис Вселена“. „Новите правила позволяват претендентките да имат такива корекции, уточни за e-vestnik лицензиантът на марката „Мис България“ Ирина Папазова, шеф на агенция „Интерсаунд“. Доказателство за това са венецуелките, които се появяват на конкурси след множество операции“ (виж тук интервю с Ирина Папазова за конкурсите за красота).

Папазова е предоставила правата за организирането на конкурса на Евгения Калканджиева, собственичка на модна агенция „Визаж“. И двете бяха част от 10-членото жури, което избра двете подгласнички на „Мис България“ 2009. Ирина Папазова коментира още, че конкурсът е бил организиран много добре и най-вече й е допаднала идеята зрителите да гласуват за своята фаворитка. „Антония не беше моята фаворитка, но в крайна сметка оставихме хората да решат.“, добави тя.

Победителката (с цикламената рокля) и останалите претендентки. Снимка: Булфото

„Новата „Мис България“ не беше моята фаворитка, каза пред e-vestnik друг член на журито, пожелал да не се споменава името му. Говорих и с другите от журито, повечето бяхме потресени. Единствено Жени не беше изненадана. Изкуствен бюст, изкуствена коса – така ли трябва да изглежда мис България? По време на конкурса фотографите, които снимаха до нас коментираха за Антония: „Какво е това чучело!“. Не знам дали е имало манипулация на вота и да се е случило, е било запазено в строга тайна от повечето членове на журито“

Самочувствието и увереността на победителката също бяха причина за повдигането на вечния въпрос около конкурсите: „Дали е нагласен?“. Тя контактува неадекватно с журналисти и това не позволи тя да отговори на въпроса силиконови ли са гърдите й.

Пластични хирурзи твърдят, че обикновен човек не може дори с пипане да се установи дали една жена има силиконови гърди, ако са поставени качествени имплантанти.

Видео с Антония, която ядоса Милен Цветков и той я изгони от предаването си

В Интернет се разпространиха разкази на перничани, според които победата на Антония е много съмнителна, тъй като никога не се е явявала на конкурс, който със сигурност няма да спечели. Според нейни съграждани тя е от заможно и  влиятелно семейство – майка й е шеф на местния вестник “Съперник”, а бащата й е общински съветник от групата на БСП.

Из коментарите от форумите в Интернет

чочо
Позор – вестник „Уикенд“ писа още в петък, че тая печели. Пълна корупция показаха отново мафиотите сикаджии от „Визаж“.

Solariq
До последно, като гледах че тази „24 годишна красавица“ Антония води в %-те, не исках да повярвам, че някой може да гласува за жена, която даже визуално не прилича на българка и няма характерните топли, красиви черти, с каквито явно се отличаваше останалата на 2-ро място Елица…
Разочарована съм от Евгения Калканджиева и претенциите й за абсолютна прозрачност на конкурса.

КАЗАНОВА
Предлагам Краси Аврамов-човека глас да изпее специална песен за победителката! Всъщност и да си разменят местата никой няма да забележи.

„Мис България – свят“ 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото

Роза
Ако това е българката, то позор,че съм българка! Прочутата българска красота ще остане мит за света! За пореден път се простихме с надеждата да видим една истинска България на сцената на „Мис Свят“!

Bylgarin
О, Боже, това Мис България ли е, или Мис Америка???

az
Всичките мисс-ки бяха мнооооого, ама МНОГО грозни

Бела
Тъпи коментари! Ако видите момичето на живо ще ви изуми
красотата й. Мразя злобарите и завистниците!

Краси Аврамов
Как е възможно най-красивата българка на 24 години да изглежда като на 44, да се перчи със силиконов бюст, с излъчване на… да не казвам какво, всички интересуващи се знаят?! Като изключим диалекта, интелекта и килограмите грим по лицето, остава само потресаващият й вид и парите, платени, за да бъде избрана!

Една Българка
Срам и позор, ами тези дето стояха в журито и си напълниха гушите, не ги ли е срам? На момичето не му е мястото изобщо там, даже и за в публиката да седи и е много.

nedovolna
Жалко, че конкурсът беше нагласен. Елица е момичето, което заслужаваше да спечели и да представи достойно страната ни. Няма да коментирам Антония – до тук за нея всичко вече е казано. За нас, зрителите, остава изводът да не подкрепяме конкурсите, организирани от Калканджиева.

Елвис Пресли
Абе, на тези конкурси въобще допускат ли се тунинговани екземпляри?

дебил
Ex… все едно гледам Масларова на млади години… Руса, тъпа , нагла и с високи протекции от Перник.

luba
Как може такова грозилище да изберат. Ами тя работата е ясна, че всичко е нагласено. Ето, за това няма да се оправят нещата в България.

„Мис България – свят“ 2009 Антония Петрова от Перник. Снимка: Булфото

Мис със силикон, нечувано и виждано.
Да нее говорим, че самата Жени Калканджиева публично заяви, че е против силикона и удължените коси!!!

di
Потресаващо, но не и необичайно за нашата държава. А се сърдим, че ни уприличават на тоалетна. Всеки ден изскача по една такава безумна и нагласена история. Този път е очевадно! Ние да не сме слепи случайно и да не би да не можем да видим, че новата мис България Е ГРОЗНА, СИЛИКОНОВА, СТАРУХА. Не знам какво може да се направи, че да се анулира този лъжлив конкурс.

Aneta
ТАЗИ Е ПОНЕ НА 40 години… ТЯ ДА НЕ БИ ЗА ЗАМЕСТВА ВНУЧКАТА СИ ?

Нели
В България еталон за красотата на една жена е тя да прилича на травестит. За това и новата „Мис България“ изглежда така.

B A M
Мисля че това е обида за всички българки. Как, след като тази е избрана за най-красива, да кажеш, че българките са най-красивите жени в света!?

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.