www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
сряда, 25 април 2018
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

От 16-годишен ходя на проститутки

28 Април 2007

 

prostitut-11.jpgРазказът на сводника, който разкри в e-vestnik картината на публичните домове в София преди 2 седмици (материалът беше препечатан и във в. „Монитор”, виж го тук), се посрещна с изненада и дори с недоверие от някои читатели. В коментарите под материала имаше и съмнения дали това е разказ на истински сводник. Най-стряскащото беше признанието, че всеки публичен дом плаща месечно рушвети на районното полицейско управление и на СДВР. От пресцентъра на полицията обясниха пред e-vestnik, че правят проверка по въпроса и ще дадат официален отговор.
Днес e-vestnik пуска разказа на Сашо К. Той е студент. Не работи, но е от заможно семейство и има достатъчно средства, за да опознае проституцията в София.
Неговата изповед допълва картината и насочва към извода, че е по-добре да се приеме закон за проституцията, вместо сводници и полиция да печелят пари от този широко разпространен бизнес в България.

***

От 16-годишен ходя на проститутки. За пръв път отидох с един съученик. Той поиска да ида заедно с него за кураж. Отидохме на Лъвов мост, той си хареса една, която искаше 10 лева за свирка. Тогава си казах - защо да стоя и да го чакам, така и така съм дошъл.
Първоначално ходех, за да се хваля. Тогава, в гимназията, ми беше и първият път с жена. Правеше ми се секс, беше ми тръпка да видя к’во е, пък в десети клас нямаше кой да ми пусне. Бяхме с колата на един приятел и отидохме към Централна гара. Спряхме при една уличка и щях да слизам да се пазаря, но те сами застанаха 4-5 на прозореца и се развикаха - “свирка, секс”. Посочих им една, колежките й я попитаха:”Дидо, искаш ли?”. Проститутките ни казаха да влезем в паркинга наблизо, че имало полицаи. Като влязохме, там имаше коли на Егида, СОТ и полицай, който пазеше паркинга. Никой от тях не ни обърна внимание, а ни видяха.
Първият път беше доста глупаво. Като знаеш, че ти предстои, даже не може да ти стане.

По едно време ходех по проститутки, колкото да се похваля, че съм чукал, че съм бил с проститутки. После периодично почнах да ходя, но намалих с хвалбите.
Уличните са на Лъвов мост, Стамболийски, Петте кьошета, на гарата, на Симеоновско и Околовръстното. Има и на Христо Ботев - там са траверсите (б. р. – така наричат травеститите на жаргон). Ако си доста пиян обаче и ако ги загледаш в гръб можеш да ги объркаш, така че трябва да се внимава.
На Лъвов мост момичетата са много зле, след пазарлък една ми взе 25 лева за секс. При Петте кьошета, към Медицинска академия стоят обикновено по две, но не съм ги ползвал, че са като вещици.

Като отивах при уличните, първоначално ми беше притеснено, ама от третия път спря да ми пука. Цените са горе-долу едни и същи при уличните - от 7 до 10 за свирка, първоначално обаче казват 15 и се почва с пазарлъка.
Българките са по-скъпи, но се срещат по-рядко. Като си на зор обаче и циганка става. На Симеоновско веднъж едно циганче ми направи свирка. Беше на не повече от 16 години, даже по едно време ми стана жал за нея и си викам дали да не й оставя парите и да си тръгна. А тя изведнъж ми вика - “Концентрирай се!” И аз си се концентрирах. Свирката е само с презерватив. Нито те искат, нито пък ти или някой нормален ще си позволи без презерватив с някоя, дето прави по 100 свирки на ден.

Сводниците си стоят настрани, на няколко метра от проститутките. Те им дават презервативите. Понякога са с коли и там се прави секс. Но по принцип ти си ходиш с твоята кола и в нея действаш.

При уличните винаги има патрулки наблизо. На Симеоновско проститутката седеше на десет метра от сводниците, които си говореха с полицаите от патрулката.
Веднъж ми духат, свършвам, оправям се, а проститутката ми вика “Давай по-бързо, да не дойдат полицаите”. И аз я питах дали полицаите ги прибират, а тя: “Случва се да ни приберат, ама нали на тях им духаме без пари и ни пускат”.

Сексът почва от 30-40 лева, някои взимат по 50. Правил съм секс на Стамболийски в колата. Момичето беше хубаво, българче, и понеже бяхме двама - за по 35 лева за секс и свирка ни взе. При някои обаче, като плащаш за чукане, не включва свирка.

Ходил съм на проститутка без да го планувам. С един приятел отиваме до Студентски град да пием по едно, после се прибираме и решаваме да минем. Случвало ми се е в два следобед, отиваме с приятел за лекции в Студентски град и виждаме 3-4 проститутки, почваме да се бъзикаме и след малко обръщаме. Тогава ни направиха по една свирка при подлеза срещу Техномаркета.

В клубовете е по-цивилизовано, жените са по-хубави, по-чисти. Но и при клубовете си има разделение. Най-бях впечатлен от „Кама Сутра”. Бях отишъл с нагласата да си седя в стриптийз бара и да ги гледам, ама като ги видиш как се кълчат около теб и ако не си правил секс дълго време, веднага лапваш. Не всяка от пилона обаче прави секс. Тогава с приятели седнахме, гледахме стриптизьорките. Мина една управителка и ние я питахме, дали има момичета с консумация. Тя ни помоли да почакаме няколко минути, за да разпита кои са на линия. След това се върна и ни посочи една, която на мен много ми хареса. На час е 100 лева и още 10 за стаята. За анален секс доплащаш 30 лева, но аз с проститутка предпочитам да не го правя.

В стаята ти дават кърпа, душ-гел, изкъпваш се, проститутката също. Заговаря те мацката, пуска лафове и така е по-готино. Повечето обаче са тотална апатия, направо понякога ти иде да им набиеш шамарите - пъшка, симулира.
Няма база за сравнение обаче с клубовете, които са по-известни - като стриптийз баровете. Там са много по-страстни и изглеждат така, сякаш им харесва това, което правиш с тях.

Ходил съм и в публични домове-апартаменти. Има един при английската гимназия, но не бях впечатлен. Разбрах обаче, че домът е на бивш полицай.
Ако искаш информация за клубове и проститутки - питаш таксиджиите, те знаят всичко. Те са част от цялата система. Домовете често си работят с няколко таксита, които возят само проститутки и клиенти.

На „Мадара” също има един дом, за който разбрах от таксиджии. Тогава бях много пиян и е чудех къде да си дам парите. Обиколихме 2-3 дома, не си ги спомням къде бяха, обаче си спомням, че проститутките бяха отвратителни. При „Мадара” също не бяха нещо особено, но там поне беше тънко - по 50 лева на час.

Много се говори напоследък за или против проституцията, даже спорих наскоро с един приятел дето ми вика, че т’ва си е било живо изнасилване. Не съм съгласен - щом проститутката е там, значи иска. Имало и такива, дето са по принуда, но не съм усетил такива случаи.

Аз съм за проституцията. Защото има хора, които имат нужда само от едното е.ане. Отиваш, получаваш и си тръгваш. Не се замисляш, не влагаш емоции. Няма усещане, прави ти се секс, писнало ти е от чекии у вас, излязъл си, напил си се и си казваш “я да завърша вечерта подобаващо”.
Няма тръпка, само това му е тъпото с проститутката.

Иначе ми е все тая дали ще се легализира и дали ще ми даде касова бележка - не си купувам нещо от магазина (смее се). В Амстердам си има цяла улица, всички са на витрина - няма лошо. Ама и ние си имаме улици, същото е, само дето не са на витрини. И си плащат на полицаите.

Не съм за постоянното ходене на проститутки. Сега, когато съм пораснал, усещането не е като в гимназията - да ходиш, за да се похвалиш. Замислям се повече. Сякаш отиваш, защото никой не те иска, все едно си отчаян, все едно не можеш да си намериш жена. Но, в крайна сметка, като ми се чука, отивам и ми става гот за момента.
Етикет: ,

 


Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. E-vestnik.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него. Сайтът разчита и на дарения от читатели, за да се запази като място за мнения извън контролираните медии.

Страници: [1] 2 »

 1. 1) Заинтересован
  Интересно говори този младеж! Въобще цялата тази тема за проститутките, която е подхванал e-vestnik ми е супер интересна!Добре, че има и хора, които да пишат за тези неща, а също и хора, които са готови да разкажат. За обикновения български гражданин, който не е съвсем зъпознат с живота в нощна София, такива статии са СУПЕР интересни! :-) Продължавайте в същия дух!
 2. 2) Anonymous
  То си е точно така. Никоя жена не те иска.
 3. 3) joro-poshtata
  Az poddurjam mnenieto che prostituciqta si e plateno iznasilvane.Predstavqte li si edna jena (bez znachenie hubava grozna) da se vuzbujda i podmokrq ot vsqkakvi pendeli-mrusni potni, piqni, debeli narkomani i t.n. Ima i drugo. Vqrno che kato si kior kindil piqn ne ti pka ama ako se zamislim kakvi mrushlqci sa prostitutkite!Vseki ruchka kak moje i znae, otriva se i t n.Cqlata tazi rabota prilicha na turkalqne na svini v kochina. I drugo spored men prostituciqta pritejava vsichki rekviziti za da bude vuzdignata ot zakona v prestuplenie. I vse pak!Vseki e svoboden da pravi s parite si kakvoto iska, no az ne ...още

 4. 4) Rover
  В БГ проституцията е тотална - дори и брака е форма на узаконена проституция. Почти всички жени си търсят мъж по сметка - продават се едноктатно вместо да го правят всеки ден. А колко се чукат с шефа си само да си пазят работата, нямам думи. Така че уличната проституция е най-малкият проблем, за нещо което е посевменстно.
 5. 5) идиот съм!
  Като начало искам Жоро пощата да обясни / дефинира деянието изнасилване. Това като за него. Определено създава впечатление за неграмотен идиот от селски тип. Всъщност съм твърдо ЗА проституцията. Особено, ако е законна. Нека окриват данъци, но поне клубовете да биват лицензирани, поддържани и най-вече проверявани редовно. Да това ще вдигне цената, но икономиката работи именно на този принцип. В последно време забелязвам, че търсенето на този услуги става все по-голямо. Това е нормално, разбира се, защото хората се чувстват много по-свободни и все по-малко се стараят да крият тези така елементарни и напълно нормални животински си нужди. За финал ще ...още

 6. 6) l
  Da se legalizira prostituziqta zna4i da se uzakoni edin nravstveno razqjda6t na4in na povedenie,koito mnogo muje tolerirat tui kato ne sa sposobni da si namerqt jena.Tova mom4enze nadali e bilo v Amsterdam,za da vidi tazi uliza,momi4etata,texnite liza i fakta,4e osven turisti i upadu4ni tipove, nikoi ne vliza pri tezi "produkti"...."na vitrina-nqma lo6o".
 7. 7) Шишо
  Тоя е голям педал!!!!!!!!!
 8. 8) Anonymous
  mn ste glupavi:))....Редактирано от Админ: пишете на кирилица, системата позволява, независимо то компютъра. Четете! az lichno rabotq v amsterdam ...80% ot parite si gi izkarvam samo s govorene:))LEGALIZACIQ NA PROSTITUCIQTA V BULGARIA!!!!!
 9. 9) ffffffffff
  големи простотии,чак ми се повръща от вас
 10. 10) Anonymous
  Искам да попитам мъжете, като няма тръпка и проститутките се преструват, защо все пак ходят, мързи ли ги да свалят? С какво по-добра технически е една проститутка, какво по-различно прави от една страстна, опитна нормална жена? Или единствената причина е, че не искат да се ангажират. С приятелките не можем да си отговорим на този въпрос.
 11. 11) Joro
  Редактирано от Админ. Спазвайте правилата. Пишете на кирилица!leleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kak mi se e...eeeeeeeeeeeeee!!!!!
 12. 12) Минувач
  Анонимна, докато си такава, как да получиш отговор?
 13. 13) XXL
  Леле колко са зле ментално повечето хора изказали мнение - какво общо има проституцията с това дали някой е в състояние да се свали с момиче. Ходенето на проститутка е съвсем различно изживяване от свалката. При него няма емоции, няма игра, няма себедоказване - абе много различно... и много готино! Това е само едно чисто плътско удоволствие, без морални или емоционални задължения и усложнения и понеже винаги е гарнирано с малко или повече алкохол, няма как да не му хареса на човек Говорил съм с десетки проститутки и повярвайте ми те са нещастни единствено когато няма клиенти, които да ...още

 14. 14) Абсурд
  У..ва глава - чака само тате да кихне...харчи всичко за курвенца и плява... (просто се сетих за една поучителна песничка хахах) Иначе съм потресена, не познавах тази страна на София ( европейска столица - хаха!!! )
 15. 15) roni
  Проституцията си е като наркотик. Този като го слушам и ми става жално, направо да го съжалиш. Като почнеш с проститутки и цял живот ще се мъкнеш при тях. Ама то не може без тях защото нормалните жени трябва да имат конкуренция от друга страна.
 16. 16) Anonymous
  Абсурд, ти в коя София живееш?
 17. 17) Стефи
  Не знам... За мен проституцията е безсмислена, от гледна точка на това, че във всяка нормална дискотека можеш да си хванеш мноооого красиво момиче, да кажеш 2-3 лафа, да я почерпиш и тя е твоя за вечерта. Без мръсни парцали за многократна употреба! Имам един приятел, който е голям женкар и той всяка вечер е на дискотека и всяка вечер се прибира с някоя. Без имена, без телефонни номера, само за кефа. Но говорим за взаймно привличане, за човешки избор, за нещо нормално. А да отидеш на улицата и да изчукаш някое 15 годишно цигане, което баща му ще го ...още

 18. 18) до Стефи
  Момичета,които можеш да "хванеш за една вечер с два,три лафа" също са"парцали за многократна употреба"и безразборното "хващане"на подобни момичета крие не по-малко опасности.
 19. 19) COCO
  Аз съм ЗА написаното и за проститутките по принцип! На 54-годишен съм,синпатичен,без корем и т.нт.Дааааа, младите мъже могат да се уредят с чукане за вечерта,за си свалят нещо в дискотеката,но такива като мен кво да правят?! да духат супата?!Лепят ми се все наборки/е има и запазени /,хвани едната блъсни другата.Затова още от около 15 години съм основно на платено/съпругата ми е секси,с малко дупе ...става/,но платеното си е и голяма тръпка,няма ангажименти,разнообразие/ГОЛЯМОООО/. Работя в мое Таттоо студио, млади клиентки/ и голи/ колкото щеш,ноооо как на детето /за мен са такива/ да му пкавиш лаф за ...още

 20. 20) Бате Гошо
  И аз съм бил по проститутки...даже съм се спрятелявал с една две...българки,студентки,даже едната от Габрово другата от Панагюрище,тая от Габрово бе дошла в Пловдив при приятеля си,да живее с него,защото е много влюбена,не знам и дали не се ожениха...та правят го основно за парите...основно,но не 100% за парите,не знам,мисля че до някъде им вдига самочувствието,чувстват се харесвани и желани.. Та да питам,ако гаджето ти го е правило като студентка,да речем във Варна,от време на време,и сега,когато ти си някъде излиза на Централна гара,каква е разликата между гаджето ти-което може би е била със 100 и някаква друга,която я хващаш и е ...още

 21. 21) Бате Гошо
  И аз съм бил по проститутки...даже съм се спрятелявал с една две...българки,студентки,даже едната от Габрово другата от Панагюрище,тая от Габрово бе дошла в Пловдив при приятеля си,да живее с него,защото е много влюбена,не знам и дали не се ожениха...та правят го основно за парите...основно,но не 100% за парите,не знам,мисля че до някъде им вдига самочувствието,чувстват се харесвани и желани.. Та да питам,ако гаджето ти го е правило като студентка,да речем във Варна,от време на време,и сега,когато ти си някъде излиза на Централна гара,каква е разликата между гаджето ти-което може би е била със 100 и някаква друга,която я хващаш и е ...още

 22. 22) емотикони
 23. 23) niks@n . abv . bg
  аз сам за легализациата на проституцията в балгария. хора помислете с главите си, колко пари трупат сутениори и полиция от труда на тези моми4ета. От 6 години живея в испания случвало ми се е да ходя на клубове разликата с това което пи6ат разни драскачи е огромна , има момичета които работят за себе си и савсем не са зле , нито на вън6ен вид ,о6те по малко пак финансово.виждали сме се през деня в града ,уверявам ...още

 24. 24) Mims
  Стефи, или каквато там си, не мисля, че тези жени, за които говориш по дискотеките са по-малко долни от проститутките. Работила съм в бар и са минавали какви ли не хора. Знам за случаи, когато момиче идва за първи път, харесва си бармана и остава последна, за да може да го изчука. Това едва ли е по-малко отвратително от това да си проститутка. И тях не ги разбирам, но поне печелят от това. Всеки си има свое оправдание и причина. Но за мързела и за безхаберието оправдание - няма. Проститутки могат да бъдат само нимфоманките, които така или иначе го ...още

 25. 25) sharKy
  искам да попитам, къде има проститутки в сграда, а не по улиците, и на какви цени са? отгожорете моля.
 26. 26) Anonymous
 27. 27) ot rabote6to momi4e
  работя като проститутка от чгодини.работила сам 1 месец в клуб в софия-жив бардак.работих 2години в сандански после още една в гарция,2години в кипар,а сега сам в германия.аЗ МРАЗЯ СЛАБО КАЗАНО УЛИЧНИТЕ И НИСКО ПЛАТЕНИТЕ ПРОСТИТУТКИ,ЗАЩОТО ТОВА СА ТАПИ МОМИЧЕТА КОИТО НЕ СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА КАТО СЕ ПРОДАВАТ ЗА 20 30 ЛЕВА.АЗ РАБОТЯ ЗА 200ЕВРО НА чАС.БИВША МАНЕКЕНКА САМ.ТОВА КОЕТО НЕ СЕКУПУВА С ПАРИ СЕ КУПУВА С МНОГО ПАРИ И Е АДСКИ ТАПО ДА СЕ СПОРИ НА ТАЯ ТЕМА.НЕ ВИЙДАМ ЛОШО ПРОСТИТУЦИЯТА ДА СЕ ОЗАКОНИ,НЕЗНАМ НА кои пречат елитните момничета на повикване.тапите курви от улицата трябва да се разкарат защото това ...още

 28. 28) Гопето
  Аз съм за! щом досега нищо не е направено надали нещо ще се направи
 29. 29) Господин-Аноним
  Аз лично не бих дал и 5 лв за проститутка , ако тя ми даде ок , но това е тъпо , като мога да си забия момичета без пари :-)
 30. 30) УБИДЕНАТА
  ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОИ ЗНАЕ ЛИ НЕ6ТО ЗА БАР ПАРИЖ ,ПОНЕЖЕ НА СКОРО РАЗБРАХ 4Е МУЙА МИ Е 4ЕСТ ГОСТ ТАМ И МЕ ИНТЕРЕСУВА ЙЕНИТЕ КОИТО СА ТАМ ЗА КОЛКО ПАРИ ИЗЖУР6ЖАТ УСЛУГИТЕ СИ КАКВИ СА ,НЕ6ТО ПО ИНТЕРЕСНИ ЛИ СА КАТО ПРОГРАМА!МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ
 31. 31) tupanarkata
  Админ: Кирилица! Четете!======== ======= ========= ========== ========== =======  -------- a moq muj su6to e pose6taval tozi bar no nemoga da izmukna ni6to i na men mi se iska da razbera ne6to pove4e --------- ----------- Predlagam da si napravim forum na jenite koito sa fanali mujete si v iznevqra
 32. 32) Anonymous
  Ура за проституцията. Спалсъм с много проститутки, с 3- 4 станахме приятели и ми пускаха без пари. Е, съответно аз съм ге черпил и прочее в заведения както е с нормалните жени. за роститутките които четат!
 33. 33) Анономника Генчо
  Значи според мен наистина проституцията е като наркотик в свикнеш ли един път по лесния начин после няма как да се върнеш .Аз лично от 7 месеца не съм правил секс и просто имам чувство че няма жени и мн съм се чудил дали дали да не отида на проститутка щото не се издържа но мисля 4е тожа да отидеш на проститутка показва колко си отчаян и все едно си се примирил с положението вместо да се бориш и т.н :)
 34. 34) аscao
  казано е кръчмар и проститутка не се става то ти е от вътре,а иначе в цял свят полицията ена ти със сутеньори и проститутки само които не си плаща тои обира пешкира.
 35. 35) Anonymous
  ти кръчмар, такова или полицай си
 36. 36) шУраКа
  на мене ми хареса тази история но според мен тази история за мене е многго скапа ас е...а сестра ми за по добре защото знам че е чистоплатна и знам че няма да ми иска пари за нич --------- ---------- ---------- 
 37. 37) Anonymous
  Има едно много красиво момиче на Владислав във Варна...Като я видя хем ми се иска хем ми е гадно,че работи това въпреки външния си вид...някой ден ще се престраша да използвам услугите й,но се чудя защо не си е хванала някой баровец или чичко паричко и да си живее живота...
 38. 38) ivo
  проститутки е имало и ще има.нямам нищо против тех но трябва да станат законни,нищо лошо няма в това като искаш секс без обв. да отидеш да си направиш кефа с някоя ,но да е хубава,а не някое плашило
 39. 39) Anonymous
  газ! на мустанга и към околовръстното, иво
 40. 40) Anonymous
  Има едно много красиво момиче на Владислав във Варна...Като я видя хем ми се иска хем ми е гадно,че работи това въпреки външния си вид...някой ден ще се престраша да използвам услугите й,но се чудя защо не си е хванала някой баровец или чичко паричко и да си живее живота... Една руса нали ? Виждал съм я, като минеш и ти вика "компания ? " 25 лв иска тя :)
 41. 41) Anonymous
  36 мнооо грубо
 42. 42) енгланд
  Мене първите ми няколко бяха такива и след това се отпуших но като за начало си е добре, младежа придобива самочувствие, увереност и после атака ма "безплатните" които разбирасе излизат по скъпи даже. И аз съм за легализация и за събиране на данаци както в Германия, сега вече Холандия взе да замира а Германия е номер едно в бизнеса. Иначе то в Бг в всиюки хотели има или са на бара или на рецепцията ти предлагат, даже хотелите вече имат цени за 1,2,3 часа демек за едното преспиване с момиче. Темата е интересна де :)
 43. 43) nick
  къде са най-добрите места в София да си намериш проститутка?
 44. 44) чичата
  до сега беше в столична община и в мррб
 45. 45) И.
  Добре. Искам да започна с това, че съм на 17 години и все още не съм го правил. Този човек отговорил в интервюто ми даде идея как да намеря публичен дом. И вие казвате, че това е неморално не знам к'во и т.н. Да, но като всички в днешно време се ебат и женят по сметка както пишеше в някои коментари е нормално да искаме курви. Според вас кое е по-добре - да ебете проститутка, на която давате едни 40, 50 или 100 лева за 1 час. Или да се обвържете, ангажирате и да пръснете сума ти пари по кафета, ...още

 46. 46) Anonymous
  плесни му два шамара на малкия и ще забравиш
 47. 47) kurvi
 48. 48) гризин
  Аз съм за, търдо!
 49. 49) vikinga
  abe tuka ima mnoo prost narod ne vijdat li 4e i normalnite jeni v dne6no vreme se prodavat za pari kurvi
 50. 50) jorela
  проститутки е имало и 6те има винаги нима на6те йени не са проститутки булгарките на 98 пр. си мислqт 4е имат каси4ки м/ы краката така 4е дали 6е 6иба6 и 6е си плати6 или 6е ходи6 с нqква 6унда дето пак 6е се ебе ма 6е гледа да ти зима парите 4рез системни подости поне на проститутка не се ангайира6 с ни6то растоварва6 и тва е

Страници: [1] 2 »


 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2018® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com