www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
понеделник, 11 декември 2017
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Новото Ouzo Paralia - с вкус на Егейско море

22 Юли 2011

Момент от официалното представяне на новата марка. Снимка: Имидж кепчър

Нова марка узо се появи на пазара в България - Ouzo Paralia. В превод името означава плаж.
Дестилерията на Ouzo Paralia е 100% гръцка семейна собственост. Намира се на крайбрежието на  Егейско море. Семейна фабрика, която разполага с технология за качество по европейски стандарти. Традиционно дестилацията се извършва в медни казани. След смесването на съставките дестилацията трае средно между 5 и 7 часа. Всички процедури се извършват според притежавания сертификат за качество. Полученият дестилат се смесва с етилов алкохол в определени пропорции. Последно се добавя захар, количества деминерализирана вода за стандартизиране на напитката …още


Коментирането е спряно

Ябълково вино настъпва в царството на бирата

6 Юли 2011

Франс прес

Чешкото ябълково вино. Снимка: фирмен сайт

Да започнеш производство на ябълково вино в Чехия, страната на най-големите любители на бирата в света, може да изглежда опасна авантюра, но първата местна изба за ябълково вино далеч не се обезсърчава.

Тя се намира в Нови Салдорф, лозарски район на близо 200 километра югоизточно от Прага. Mad Apple (Лудата ябълка) планира да произведе 100 000 литра ябълково вино тази година, след като миналата година е пуснала на пазара 75 000 литра.

“Започнахме през 2008 година с една градина и 1000 литра”, разказва Вацлав Беран, който е на 29 години. Той създал …още


напиши коментар »

Австрийци и германци работят върху водка „Флирт”


Човекът, който ни кара да купуваме вино - лейбълмейкърът Йордан Желев



има 28 коментара »


Как ни лъжат с вина със златни медали…



има 31 коментара »


На "Винария" 2011 вино за 6 лв. от магазина получи "Златен ритон"



има 23 коментара »


Малките семейни изби по света… А у нас? Един поглед в Испания и Австрия



има 3 коментара »


Виното от бивша Югославия си връща славата



има 2 коментара »


Българско шампанско? Има и менте, не гърми тапата, блудкаво. Кое да изберем?



има 17 коментара »


Винарството е на ръба на масов фалит. Банките го прикриват



има 40 коментара »


Маргарит Тодоров напуска компанията си – “Домейн Бойар”. Какво става във винарството?



има 49 коментара »


Вино, отлежало в бъчви от бренди. И други 3 вина от Поморие



има 5 коментара »


Изстудено червено вино през лятото - нова мода. И с български вина става



има 25 коментара »


Винарството се възражда по хълмовете на Свещения град



има 1 коментар »


Вино "Чирак" финансира обучението на сервитьори за Мондиала



напиши коментар »







 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2017® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com