www.e-vestnik.bg
Фийд за коментари Фийд за публикации
събота, 27 май 2017
БългарияСвятМения и коментариЗдраве и наукаАрт и шоу

Положителен ефект от Брекзита за шотландското уиски

23 Декември 2016

Франс прес

Казани за варене на шотландско уиски, свързани за многократна дестилация (преваряване). Снимка: Сайт на “Лагавулин”

Макар мнозинството шотландци да гласуваха за оставане в ЕС, производителите на уиски тайничко вдигат наздравица за плюсовете от вторичния ефект на бъдещия Брекзит: срива на курса на лирата.

Силното понижение на курса на британската валута, която изгуби близо 9% спрямо еврото и 15% спрямо долара след референдума от 23 юни, направи износа по-евтин, придавайки стимул, който не е пренебрежим, на продажбите на уиски, а 90% от тях стават извън пределите на Обединеното кралство.

Шотландските земи се славят с живописните си спиртоварни, разположени по зелените хълмове на Хайландс, само че Glasgow Distillery Company, …още


напиши коментар »

Текила - видове, митове и ментета

17 Декември 2016

Защо мексиканското питие от агаве е по-прочуто по света от ракията

Работник кастри листата на синьото агаве, преди да откарат растението към пещите за печене. Снимка: Уикипедия

Текилата е мексиканско национално питие, както е ракията в България. Само че мексиканското питие се пие по цял свят, българското – не.

В момента у нас текилата е елемент от градската култура на пиене, обикновено се консумира на шотове по баровете и служи за бързо напиване.
Ритуалът на пиене е част от този шик градски стил – натърква се с лимон ръката от горната страна, между палеца и показалеца, отгоре се сипва малко сол,  близва се с език и …още


напиши коментар »

Все по-добри български вина, ама нещо не е наред



напиши коментар »


To beer or not to beer: Белгия се страхува за бирената си корона



напиши коментар »


Възраждат марките на фалирали преди век спиртоварни – новости на "Уиски фест"



напиши коментар »


Защо вината от Бордо са толкова прочути?



напиши коментар »


Владимир Влъчков: Реколта 2016 е най-добрата от 2003 г. насам



напиши коментар »


Уиски от една бъчва, от три бъчви…



напиши коментар »


Прочути пиячи: Питър О’Тул – от бутилка на екс до пълен трезвеник



напиши коментар »


Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование



напиши коментар »


Арабските пивовари съживяват древни традиции



напиши коментар »


Трябва ли да ги догоним чехите и германците за бирата? (Бележки в края на сезона)



напиши коментар »


Да колекционираш вино и Пикасо едновременно



напиши коментар »


Историята на два прочути коктейла – „Куба либре” и „Маргарита”



напиши коментар »


В жегите - как да пием вино без да напълнеем



напиши коментар »







 Начало | България | Свят | Мнения & Co | Интервю | Писмо от | Здраве, Наука & Тех | ИStoRии | Малък коментар | Арт & Шоу | Спорт | Виното | Фотогалерия | Видео | Връзка с нас


  

ЗА АВТОРСКИТЕ ПРАВА В САЙТА | ЗА ВРЪЗКА С НАС | ЗА РЕКЛАМА

направен 2007-2017® с мерак design and develop by www.ljube.com 2007 w.ljube.com