Земетресения под краката и в кревата

Румен Белчев

Земетръсна седмица – както и да го погледне човек! Земята под София забуча и се размърда за радост на застрахователите, които веднага се втурнаха да дават интервюта колко хубаво ще ни е, ако си застраховаме паянтовите къщички при тях, та като паднат върху главите ни, да не сме капо.

А как добре и оптимистично започна седмицата! Само в един брой на „СТАНДАРТ“ двама от най-добрите (според вестника) оракули в България погледнаха в бъдещето на националния ни отбор и видяха ярка светлина в тунела. „Според това, което ми се дава като информация отгоре, отваря ни се път за победа. Може да вкараме 2-3 гола“ – твърди Божидар Караджов.

Ясновидката Мариана Стефанова вижда два гола – „единият в края на първото, а другият в края на второто полувреме“. Тя препоръчва и „енергийно изчистване на терена“.

Изненадващо се явява и трети прогностик, необявен в редакционната бележка, която предвижда компетентно: „Ще бием с 2 гола разлика, ако не отменят първия. Друг резултат, който ми се дава, е 4:3 за нас“…

Но – стига футбол, стига ясновидци, животът е хубав, за някои и сладък! „Ерик облиза Виктория за ЧРД“ – радва ни „НОВИНАР“. Двайсет и две годишна изгряваща певица празнувала рождения си ден и в края Ерик (трябваше поне да ни обяснят кой е той) взел, че намазал бедрото є с течен шоколад и му ударил един език… Малко объркване сред читателите всява изречението „Ерик намаза бедрото на Славена…“, друга ВИП гостенка на купона, още повече, че на снимката се вижда рожденичката, но културното събитие е продължило до късно, стават такива грешчици…

Културното въздигане на нацията продължава „ТЕЛЕГРАФ“ със „Силвия Кацарова ръфа пиле на улицата“. Забележете – не яде, не похапва, не закусва, а ръфа – една известна личност не може да се храни по друг начин. Какво още може да се изстиска от събитието, за да запълни дупката от двайсет реда? Да се пробута малко допълнителна информация, разбира се – „Флейката излезе от кухнята на ресторант, където Кацарова обядваше…“

Из Пловдивско са пуснали самоходни панирани флейки – те излизат от кухните и скачат в ръцете на клиентите, та да ги заръфат.

Естествено, не се минава и без сведения за здравословното състояние – „Певицата се подсилваше с месцето след операцията на бедрото си в „Пирогов“… И – вкарване на общочовешката тема за щедростта и благотворителността – „на моменти дори захранваше дружески приятелката си“…

Двайсет реда – а колко глупости на куп – това го може само храбрият български вестникар!

Културен подем демонстрира и „СТАНДАРТ“: „Луиза не влиза в леглото без Шекспир“. Нерде Шекспир, нерде „Стъклен дом“, биха рекли завистниците, но следващото откровение направо ще ги хвърли в музиката и ще им изкърти всички мивки. Актрисата Луиза Григорова „призна, че познаването на световната драматургия и поезия, придобито в НАТФИЗ, е манна небесна в леглото. „Имаш повече чувство за ритъм и помага за повечето пози“, разказва актрисата“…

Направо да се чуди човек защо тази година само малко повече от сто дечурлига кандидатстваха за тридесетте места в театралната академия. Младежи и девойки, четете класиците – страхотно помагат в креватните гимнастики!

Междувременно имаше и поличби – немски град отне почетното гражданство на Хитлер, Яне Янев започна подписка за нова конституция, националният ни отбор събра седем хиляди зрители на стадиона, два дни по-късно ветераните от първенството през 1994 година – пет хиляди, още два дни по-нататък, дербито ЦСКА – Литекс – 3000. След мача обвиненият в сума ти грехове от шефовете на червения тим съдия Стефан Спасов обеща да подаде оставка, като с огорчение констатира пред „МОНИТОР“, че „в ръководството на ЦСКА някои не са мъже“.

Е, дори да е прав, има едно успокоение – ако се вярва на „НОВИНАР“, и „Господ вече не е в мъжки род“. Така били решили в Шотландската епископска църква.

Това обяснява защо Господ забрави за една седмица на три пъти, че е българин, та ни треснаха две земетресения и една Черна гора.

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.