Боговете сигурно са изтрещели

Румен Белчев

За тях не знам, за вестниците съм почти сигурен.

В стремежа си да ни поднесат положителни новини понякога надминават дори себе си.

„Ракията ни ще е по-евтина с два лева“ – радва ни „24 ЧАСА“. При по-внимателно прочитане на текста под уводното за вестника заглавие става ясно, че това евентуално би станало, ако икономическото министерство проучи гръцкия опит и се пребори с евробюрократите за не знам какво си… Както казват в баналните американски филми – четете дребния шрифт!

Положителните новини продължават – вече знаем двете най-сигурни места в България. Пак от „24 ЧАСА“: „Арестът е едно от сигурните места в държавата“ – уверява ни министърът Цветанов. Другото сигурно място ни посочва главният архитект на София – „Метрото е най-сигурно при силен трус“.

Очакваме да ни посочат и трето сигурно място – още не е ясно къде ще е то, защото в Казичене хората нещо протестират против новите гробища.

Само „НОВИНАР“ обърна внимание на подписката на Яне Янев „България – президентска република“. Както обяснява радетелят на реда, законността и справедливостта, целта била да се съберат един милион подписа, та да се свика референдум за промяна на конституцията. На удара отговарят феновете на националния по футбол – „Връщат с петиция Бербо в националния“ – съобщава „24 ЧАСА“. Интернет подписката също разчита на един милион подписа, които да трогнат сърцето на Бербатов и сломят решението му да си играе само в Англия.

Есен е – и подписките почнаха да валят като листопада по телевизията.

А председателката на парламента г-жа Цачева разви бурна дейност у нас и по други места. „Цачева гледа кино в Киев“ – четем в „СТАНДАРТ“.

Какво друго е сторила председателката насред Киева града голяма? „Строим Шипка в Украйна“ – „ТЕЛЕГРАФ“. Е, засега не връх, а само паметник, при това – умалено копие. С парите от глобите на отсъстващи депутати.

Някъде по паметника трябва да напишат като основен спомоществовател Ахмед Доган – него най-много го глобяват.

Но не само това! „Цачева пя през сълзи в Одеса „Облаче ле бяло“ – „24 ЧАСА“. Хубаво е, че пее, явно председателката обича музиката. „Тя обеща, че Народното събрание ще финансира диск със златните гласове на българското оперно изкуство“ – обяснява „СТАНДАРТ“. Предполага се – пак с пари от глобите. А какво точно е правила все пак парламентарната ни представителка в украинския парламент? Пак „24 ЧАСА“: „Цачева учи украинци да не гласуват с чужди карти“.

А така! Като научи нашите – отиде да обучава други страни и народи…

Добрите новини продължават да се точат и в криминалната хроника. „Хванаха Щайгата, изкормил Точката“ – топли душите ни „ТЕЛЕГРАФ“. И добавя към доброто ни настроение детайлно описание на убийството. Да се учим как стават тия работи.

„НОВИНАР“ вдига топката с „Американец изби 5 души заради пържени яйца“. Американска им работа – кое им е наред, та и яйцата!

Още на другия ден „СТАНДАРТ“ отвръща с родна, българска откачалка – „Коста гръмна съпруга и син заради непрани гащи“… Ще ми се хвалят американците с психари – я у нас какви си имаме!

И все пак „МОНИТОР“ е най-оптимистично настроен от всички: „Краят на света през 2012 година се отлага“.

А знаете ли каква е разликата между вестника и баничката?

Баничката струва осемдесет стотинки, а вестникът – деветдесет.

Ако баничката е направена с поостаряла мас, а вие имате чувствителен стомах, тя може в някои случаи да ви докара разстройство.

Вестникът срещу деветдесетте си стотинки – със сигурност.

Виж още текстове в блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.