Енрике Иглесиас безплатно не звуча добре. Кал и фойерверки за юбилея на М-Тел

Енрике Иглесиас на концерта. Снимка: от тв екрана

Лош звук, кал и слаби превалявания – това беше концертът на Енрике Иглесиас в София в сряда вечер.
Очакванията на организаторите от М-Тел бяха достигнати – на концерта имаше около 30 000 души. Хиляди бяха дошли от провинцията, привлечени от рекламите за безплатен концерт.

Преобладаваше женската аудитория, чийто кумир е секси певецът. Иглесиас удовлетвори напълно очакванията на тази част от публиката, като на финала на концерта изкара на сцената момиче от публиката, прегръща я, целува я, танцува и пя с нея две песни.

Част от публиката се беше настанила по-близо до сцената още към 5 часа следобед, а останалото множество задръсти парка зад музея “Земята и хората”.

Звукът беше лош още с подгряващата изпълнителка – диджейката Соник. Звучеше глухо и замазано дори на разстояние 50-60 метра от сцената. А в по-далечната част от публиката песните се чуваха като довяти от вятъра през отворена врата на селска дискотека. И не става дума за кой знае колко голямо разстояние. Който е бил на концерти на стадион “Васил Левски” на AC/DC или на “Металика” и метъл феста това лято, може да направи сравнение какъв отличен звук имаше на огромния стадион.

Гласът на Иглесиас и китарите ту заглъхваха, ту се изостряха на талази. Публиката тъпчеше из калта и потоци от хора постоянно се движеха в търсене на по-добро място. В отдалечените от сцената краища блъсканицата напред-назад беше непрекъсната през целия концерт. В паузата 3 песни преди края няколкохиляди души тръгнаха да си ходят, неудовлетворени от лошия звук е невъзможността да гледат отблизо. И екраните край сцената бяха малки и не даваха възможност на отдалечената публика да вижда добре.

Очевидно безплатен концерт в парк не е добро решение – струпването е огромно, а няма гаранция да си намериш добро място. За капак и лошият звук.

Иглесиас изпълни повечето си хитове и почитателките му сигурно са удовлетворени, независимо от неблагополучията и лошото време.

След края на концерта М-Тел ознаменува своят 15-годишен юбилей с фойерверки от покрива на съседния хотел “Хилтън”. И 6 от тия 15 години М-Тел беше съзнателно оставена без конкуренция от българските правителства, за да стане монополист и да обезцени държавната БТК, а 8 години беше собственост на съмнителни руски олигарси.

Юбилеят с фойерверките  става в момент, когато компанията има най-големите технически проблеми откакто е на пазара, свързани с въвеждането на нов софтуер.

(Б. р. – подробности за този проблем виж тук).

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.