Снимките на имотите от хеликоптер – познай кой + фотогалерия

Снимка 1. Тук има 2-3 резиденции, наред със скъпите комплекси блокове и къщи. Снимка: НАП

Въздушната акция на НАП е много успешен популистки ход, защото кара народа да вярва, че някой е погнал богатите. Ще бъде прекрасно, ако така НАП излови хора, които укриват данъци. Имотите в южните райони на София говорят именно за укриване на данъци и мощна икономика в сянка. Но досегашната практика на правителството показва, че в борбата с престъпността повече се вдига шум за дребни риби и се търсят подходящи мутри, да им лепнат етикета „октопод“, а т. нар. олигарси остават недосегаеми.

Дори големите мафиотски босове са на свобода.

Чии са тези имоти от снимките? НАП ги разпространи, без да поясни на кого са, затова e-vestnik ги пуска тук с молба читатели, които знаят нещо по въпроса, да пишат отдолу полезна информация за всяка снимка.

Снимка 2. Къщурки за по милионче-два, с високи огради, които не личат от високо. Снимка: НАП

Важно е да се знае, че не всяка къща на снимките е на престъпник, както и не всеки богат човек е за затвора. Но популизма на този ход на НАП като че ли внушава точно това.

За да излезе от това положение НАП трябва да посочи конкретно на снимките коя къща на кого е и какво са проверили за него. Засега читателите могат да помогнат.

Снимка 3. Група скромни къщички. От самолет всичко изглежда скромно и кокетно. Снимка: НАП

От скъпите имоти по-лесни за хващане са скъпите коли – всеки ден се разкарват по улиците. Всеки джип над 100 000 лв. е съмнителен – такива коли обикновено карат хора, които вършат данъчни престъпления, въпреки че и сравнително почтени бизнесмени-парвенюта се репчат със скъпи джипове и лимузини.

Снимка 4. Тук се виждат и 2-3 резиденции. Снимка: НАП
Снимка 5. Много басейни и група сходни къщурки за по 1-2 милиона. Снимка: НАП
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.