70-годишният Пеле вкарва

своя 1284-и гол в националния

http://www.youtube.com/watch?v=GF3x6UmOfS0

Бразилската телекомуникационна компания „Виво“ направи 7,5-минутен филм фикция, в който великият футболист Пеле вкарва своя 1284-ти гол в кариерата в мач на националния отбор на Бразилия срещу Аржентина.

70-годишният футболист е заснет съвсем реалистично да тича и вкарва гол в измислен мач, със заснети автентични коментатори и спортни журналисти.

Пеле се „пенсионира“ от футбола в „Ню Йорк космос“ на 1 октомври 1977 г. с 1283 гола в 1367 мача. Видеоклипът на „Виво“ е заснет от режисьора Фернандо Мейрелеш, автор на известния бразилски филм „Градът на Бога“. В снимките са участвали 600 души.

„Това е институционален филм, но не е реклама. Това е кино“, каза Кристина Дуклос, директор на комуникациите на „Виво“. Тя обясни, че е избрана тази форма на представяне, „за да бъде филмът достъпен за целия свят“.

Клипът е гледан над 500 000 пъти. „С уважение от „Виво“ и бразилците към този спортист, който освен че игра, даде живот на нашия национален отбор“ – пише накрая на видеоклипа.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.