Цветанов се оля с акция „Журналисти”, които му снимат имота

Вътрешният министър Цветанов се оказа много ниска топка, щом нареди да арестуват журналисти от в. „Галерия”, че му снимали имота в с. Шума.

Каквито и обяснения да дава полицията, от самолет се вижда, че това е тъпа милиционерска акция и Физкултурника – както наричат Цветанов – се е олял.

Кой ще повярва, че журналистите и шофьорът са задържани, защото жена се оплакала, че искали да я прегазят с колата? А полицаите първоначално казали друга версия – че разследват кражба.

Егати милиционерът трябва да си, че да съчиниш подобна акция „Журналисти”. Ако и другите му акции и арести на Цветанов са такива, няма никаква борба с престъпността, а само имитация и пропаганда.

Да изкараш журналистите престъпници, които искали да газят с кола непозната жена от селото – уникум.

Това твърдение е толкова неинтелигентно, че поставя въпроса – човек с такова мислене може ли въобще да води борба с престъпността? Не е случайно изглежда, че много от акциите му завършват без съд. Някакъв щаб съчинява обвинения, ефектни названия на акциите и после …съдът ги пуска. Но не защото е лош, както 100 пъти повтори Цветанов, а защото просто няма достатъчно доказателства.

Акция „Журналисти” на Цветанов е и опасен прецедент. За пръв път човек от най-висшата власт използва по такъв нахален начин полицията, за да плаши и по този начин да ограничи разкритията за имотното си състояние.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.