„36 маймуни“ играят по Юнабомбър при препарираните мечки – фотогалерия

Снимка: Виктория Атанасова

З6 маймуни – организация за алтернативно изкуство, представи на 5 и 6 ноември в Националния природонаучен музей пиесата „Праехидно“ от Здрава Каменова и Гергана Димитрова по мотиви от манифеста на терориста Юнабомбър. „Можем да правим каквото си искаме, докато то е маловажно. По всички важни въпроси обаче, системата все повече ще определя нашето поведение.“ Това пише Тед Кaчински в своя манифест „Индустриалното общество и неговото бъдеще“.

Качински е математик, социален критик, гений и дълго търсен терорист, останал в историята с прозвището Юнабомбър. Неговата лична история и убеждения са основа за една от линиите на тази пиеса. Другата е посветена на проехидната – странно, рядко, древно животно, оказало се глуха линия в еволюцията.

"Праехидно" - спектакъл на "36 маймуни" в Природонаучния музей. Снимка: Виктория Атанасова

"Праехидно" - спектакъл на "36 маймуни" в Природонаучния музей. Снимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория Атанасова

Режисурата е на Гергана Димитрова, авторската музика на живо на Сергей Глинков – lowhum, тонрежисьор е Ясен Тошев (MULTISOUND), видео и видеомикс на живо Phormatik Visual Lab – Владислав Илиев, Любомир Драганов, сценография и костюми Елена Шопова, Никола Налбантов, участват Елена Атанасова, Надежда Панайотова, Богдан Казанджиев, Петър Мелтев.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.