Брато, думнахме Бойко!

„Брато, думнахме Бойко!“, крещеше уж в телефон насред площад „Славейков“ един известен столичен луд, който обича да държи речи в трамваите.

Беше преди няколко години, когато пак щяха да убиват Бойко – я Сретан Йосич, я известни бизнесмени, които се събрали с яхти в Солун. Та лудият явно се беше повъзбудил от вестникарските раздувки.

Не е ясно какво стана с лудия – като си знаем полицията, нищо чудно да са го прибрали и, хм… поразпитали. Но рейтингът на Бойко скочи до небесата, така си беше.

Защо ли обаче този път не някой луд, а „сериозните медии“ крещят до небесата „Брато, ще думнат Бойко!“ Знаят и сумата, знаят и поръчителя – бил контрабандист, бил засечен и пр., и пр.

Добре, спестовният Цветанов успешно си подкъси рейтинга с малоумните си обяснения за имотите, а рейтингът на Бойко трябва да бъде напомпан, щото май пада главоломно. Обаче работи ли старият ПР-трик?

Стомната е тръгнала трети път за вода и това „Ще думнат Бойко“ едва ли може да развълнува дори лудите. Да не говорим за по-уравновесените психически, които едва ли вярват, че подобни планове се съобщават предварително на подбрани медии или се споделят в открит текст по телефона.

Та да не вземат накрая медиите да думнат рейтинга на Бойко. А от друга страна прекалено честата употреба на такива номера си е опасничка. Защото има, да не дава Господ, самосбъдващи се пророчества.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.