В “Св. Анна” – доктори или погребални агенти? Мъж умря законно в чакалнята. Виновни няма

Мъж на 53 години умря в чакалнята на спешното отделение (!) на болница “Св. Анна” в европейската столица София, след като чакал 1 час да се погрижат за него. Лекари и сестри отлагали, не искали да го приемат, а на настояванията на роднините, че човекът е зле и се превива от болки, те обяснявали, че имат много писарска работа и им плащат малко.

Сигурно наистина имат много писарска работа – така го е измислила здравната администрация. И сигурно им плащат малко.

Човекът си умрял, превивайки се от болки в стомаха, бил болен от рак на белия дроб, опериран преди година, но бил пратен от лекар в Троян в кардиологична болница в София заради сърдечни проблеми. Сигурно е щял да умре рано или късно.

Но на протестите на роднините, че в болницата са се отнесли бездушно, директорът й д-р Димитър Димитров се е изявил не като лекар, а като шеф на погребална агенция.
Той казва забележителни неща, за да оневини бездушието на колегите си – пациентът бил неспасяем, имал метастази. Демек – той е обречен, какво да се занимаваме с него.
Не трябвало да го транспортират от 200 км с лична кола, можел да умре по пътя. Ами с какво да го транспортират? Някой ще им даде линейка? Сами ли да си я купят?

Лекар му прави снимка и го праща в кардиологична болница, а там не му обръщат внимание, защото е бил болен от рак и бил дошъл с лична кола и само с 1 ренгенова снимка. И директорът на “Св. Анна” (много е важно – с две „н“) иска в неговото спешно отделение да идват само с куп документи – от ТЕЛК и с изследвания. Лекари ли работят там или бюрократи?

Високомерният д-р Димитров казва още, че на колегата му в Троян, който пратил пациента в София, трябвало да му вземат дипломата. Като връх на наглостта директорът на “Св. Анна” казва, че за година и половина след като човекът е опериран, роднините не се погрижили за него, той трябвало да ходи на химиотерапия, а не ходил. Ами те роднините сами ли да си я назначат тая химиотерапия? Нали постоянно е бил на прегледи? Наглият доктор обаче стоварва някаква вина (ако въобще има такава) на роднините, не на колегите си.

Като заключение – в “Св. Аннннна” са невинни. По закон нямали “ангажименти” в такива случаи, освен “по уговорка с “Бърза помощ”, казва директорът на болницата. Никой не се чувства виновен.

Така един човек умря законно в чакалнята на болница и виновни няма.
Да пази Бог да не ти се случва да попаднеш в такава болница при такива лекари.

Пациенти, пригответе си за всеки случай отрано документи от ТЕЛК, изследвания, и по възможност не се разболявайте от рак, защото може да умрете пред лекарския кабинет, без да ви обърнат внимание.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.