Отвъд Тайната – щастието е възможно

Основната причина да напиша настоящата книга („Отвъд Тайната“, ИК „Ентусиаст“ – б.р.) беше твърдото ми убеждение, че в момента ни се предоставя неповторима възможност. Това се потвърждава от все по-многобройните движения, свързани с духовното развитие, които възникнаха през последните години. Най-показателната проява на този феномен е успехът на аудио-визуалната и печатната версия на книгата на Ронда Бърн, озаглавена „Тайната“.

„Тайната“ е написана в сътрудничество с над двайсет светила в областта на метафизиката и движението за самопомощ. Бърн ни представя поредица от автори, които обясняват теоретичните и практическите елементи на Закона за привличането чрез мисловни вибрации. Тя заявява, че този стар метод е бил използван от няколко прочути исторически личности. Днес „тайната“ е достъпна за всички, благодарение на новите водачи и учители, като например хората, взели участие във въпросната творба.

Аз и моите консултанти уважаваме професионалната работа на Ронда Бърн, както и ясните аргументи, които използва, за да обясни трудни за разбиране концепции. Но най-вече се възхищаваме на възторжената й вяра в тайната сила на човешкото съзнание, повлияно от божественото, чрез която можем да променим живота си и да се радваме на изобилие, щастие и осъществяване на целите си.

Това е причината настоящата книга да е озаглавена „Отвъд тайната“. Не се опитваме да омаловажаваме или да се наложим над книгата на австралийската авторка, а да направим някои допълнения към нея, тъй като тя представлява важна част от много по-мащабно явление. Целта ни е да добавим още данни, преживявания, собствен опит, тайни и съвети, които също представляват част от възможностите на новото хилядолетие.

Убедени сме, че можем да предоставим на читателите на настоящата книга по-пълен поглед върху този феномен и върху аргументите, които ни накараха да повярваме в огромната енергия на съзнанието. Но най-вече сме включили широк спектър от съвети и упражнения, подготвени от най-добрите сред днешните духовни водачи и учители.

Надявам се, че на следващите страници ще откриете мотивацията и пътя си към един удивителен живот. Преобразете живота си и осъществете желанията си!

ПОСТАВЯНЕТО НА ВЪЗВИШЕНА ЦЕЛ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ И ДА СЕ РАДВАМЕ НА ЖИВОТА.

Силата е вътре във вас. Джоузеф Мърфи (18981981)

Интелектуалец, писател и съветник в областта на личностното развитие и израстване, Джоузеф Мърфи посвещава петдесет години от живота си на утвърждаването на мисловната и духовна сила. Той изучава задълбочено всички основни религиозни доктрини и достига до следното заключение: „Силата е вътре във вас!“ С това си вътрешно убеждение в продължение на три десетилетия Мърфи ръководи Църквата за божествена наука в Лос Анджелис, пише книги, участва в конференции и води курсове в различни държави.

Когато започнете да използвате вълшебната сила на подсъзнанието си, ще успеете да постигнете удивителни неща. Джоузеф Мърфи

Мърфи проповядва „научната молитва“. Тя представлява хармонично общуване между съзнателното и подсъзнателното ниво на ума, за да се постигне определена цел. Според неговата философия, овладяването на безкрайната вътрешна сила, която всеки от нас притежава, ни дава възможността да получим онова, което наистина искаме от живота. Основна част от проповедите на Мърфи е вярата. Не става въпрос за мистичната вяра, а за убеждението, че вътрешната сила действително съществува и че човек трябва да вярва, за да постигне вечно щастие:

Законът на живота е законът на вярата. А вярата може да се обобщи накратко като мисъл във вашето съзнание. Начинът, по който мислите, усещате и вярвате, оформя и предполага съзнанието, тялото и заобикалящата ви среда. Ясното разбиране какво правите и защо го правите ще ви помогне да осъзнаете на подсъзнателно ниво хубавите неща в живота.

Техниката, предложена от Джоузеф Мърфи, има за цел да предостави конкретни решения на конкретни проблеми. Целите му са насочени към конфликтите от всекидневието, които оказват влияние върху човешкия живот. Тези проблеми могат да бъдат разрешени само от хората, които се сблъскват с тях, чрез сили, които все още не са им известни.

Заслужавате по-богат и по-щастлив живот. Започнете да използвате силата на подсъзнанието си и ще видите, че всекидневните ви проблеми ще се разрешат и ще постигнете хармония във взаимоотношенията си.

Тайната на големия и дълготраен успех на Мърфи вероятно се дължи на умереното му учение. Той не обещава нито невероятни богатства и горещи страсти, нито бележити моменти на триумф, а рецепта за разрешаване на лични и битови проблеми, които засягат милиони мъже и жени по целия свят. Той говори за лична хармония и радост от така наречените „хубави неща в живота“: „Нужно е само да се привържете мислено и емоционално към онова, което искате, и съзидателните сили на подсъзнанието ви ще реагират по необходимия начин. Започнете сега, днес, допуснете чудесата в живота си! И продължавайте така, докато ново утро озари живота ви и пропъди завинаги сенките“.

РЕШЕНИЕТО НА ЛИЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ Е ЗАЛОЖЕНО В СИЛАТА НА ПОДСЪЗНАНИЕТО НИ.

Интелектуалците и авторите, които представяме тук, като Ърнест Холмс, Луис, Робърт Колиър, Емет Фокс и Женевиев Беренд имат сходни идеи и методи, свързани с действието на енергията на съзнанието. Тези знания и прилежащите им теории дават началото на движението, известно като Нова мисъл, което заедно с позитивното мислене и Закона за привличането са в основата на т.нар. възможност на новото хилядолетие.
Възможността на новото хилядолетие

Човек е смъртен заради страховете си и безсмъртен заради копнежите си. Питагор

Днес ни се предоставя възможност да променим живота си. Преходът от второто към третото хилядолетие бе свързан с промяната на една епоха, с космична трансформация, която оказа влияние върху координатите на Вселената и нейните астрални вибрации. Този феномен внесе значителни промени в нашето разбиране за връзката между енергията на съзнанието и силите, които взаимодействат с тази вътрешна енергия, за да ни помогнат да постигнем целите си. Следователно настоящата епоха е подходящото време да използваме натрупаните знания на интелектуалците и духовните водачи, за да направим живота си по-добър.
Много от тези хора са знаели или са долавяли добрите предзнаменования за нашето време и са подготвили основата за подновяване на опитите за използване на подсъзнателните енергии. Тяхната работа разкрива неразривната връзка на божественото (независимо под какво наименование или форма се проявява то) с нашето съзнание, тяло и дух. Това взаимодействие е просто и хармонично, както простичко го обяснява един от уважаваните религиозни водачи, надарен с изключителна мъдрост:

Не са ни нужни нито храмове, нито сложни философски системи. Умовете и сърцата ни са нашите храмове. Далай Лама

Всичко е готово, за да имаме възможност да преминем през неповторимо и трансцедентално преживяване. Нужно е единствено да поддържаме желанието да променим живота си, да се освободим от страха, потисничеството, отрицателните емоции и мисли. Сега можем да се радваме на благополучието и щастието, които преди са ни се стрували невъзможни, като използваме най-новите тълкувания на Новата мисъл, на Закона за привличането, на позитивното мислене и на други източници, които да ни помогнат да се пробудим и да използваме потенциала на подсъзнанието си.

Из книгата на Бренда Барнаби „Отвъд Тайната“, подготвена от ИК „Ентусиаст“. Виж повече тук.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.