Путин и кучето (на) Бойко

Тези дни Владимир Владимирович Путин поиска съвет от народа – как да кръсти кучето, подарено от българския премиер Бойко Борисов. Дискусията се пренесе и в нашия интернет. Един блогър например предлага:

„Прочетох, че Владимир Владимирович е обявил конкурс за име на овчарката. Името трябва да отговаря на няколко изисквания. Най-напред, бих искал да е българско. Бих искал също така да е показателно за това, как двамата лидери разбират историческото развитие на българо-руските отношения, да отразява вижданията им за бъдещето, както и да дава посока за изграждането на лични отношения между тях. Има само едно име за тая овчарка. Тодор.“

Блогърът Симо е много близко до целта. Но не е прав. Има един наш съвременник, който пази заветите на Тодор Живков и не пропуска да изтъкне приноса му за България. Неговото име е много по-подходящо. И това е самият Бойко Борисов. Чудно е как всички обикалят наоколо и не смеят да признаят очевидното – кучето, подарено от Бойко Борисов на Путин, трябва да се казва – Бойко.

Чисто и просто. Някой ще каже, че не е удобно, все пак е държавен глава. Напротив, между двама мъжкари, които се чуват редовно по телефона и си говорят на „брат“, няма нищо неудобно. Това даже ще издигне на ново равнище отношенията и разбирателството между Русия и България. Представете си например как Бойко звъни на Путин и му казва:

– Здраствуй, брат! Как дела?

А Путин отговаря:

– Мирно, Бойко!

– Ама защо, Вова, нали подписах за „Южен поток“, и „Белене“ ще пускам…

– Не, говоря на кучето, хич не слуша.

– А, добре – ще каже Бойко, – щото ние тука действаме.

– Не ми хапи ботуша, Бойко – ще продължи Путин.

– На кучето ли говориш, Вова? – ще попита Бойко.

– Не, на тебе говоря. Какви са тия американски радари, дето мислите да ги разполагате?

– Е, нали знаеш, все нещо трябва да ги баламосаме.

И Путин ще изхъмка доволно и ще каже:

– Добре, Бойко, добре. Добро момче. Дръж, лапай.

– На кучето ли говориш, Вова?

– И на двамата, Бойко, и на двамата.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.