Несебър – злата радост на българите

5 май 2009 г. Строежът на фирма „Краш 2000“ е ограден и се охранява. Оказва се, че с незаконни документи в България може да се построи цял хотелски комплекс. Снимки: e-vestnik

Че има незаконни строежи, има. Че трябва да има санкции, трябва.
Но гледам и не вярвам на очите си:
Работният, къщовният, грижовният нашенец просто умира от кеф като събарят тарабите на несебърци. Състоянието на народната душа е такова, че ако питаш: Да сговним ли живота на Х, да се отнеме ли нещо, да се забрани ли друго… и тем подобни, отговорът ще е еднозначен и ясен: Да! Веднага!
Искали хората справедливост. Справедливост е администрацията да си върши работата, справедливост е бумагите да се издават бързо и без подкупи, справедливост е, когато някой нарушава реда да се опиташ да го спреш.
А редът, между другото, трябва да е еднакъв за всички, не само за дребосъците.
Събаряйте! Събаряйте! – радват се злобарите и вършат чудесна работа на душманите си, които никой, разбира се, няма да закачи.

Може ли незаконното строителство да добие такъв размах без участието на крадливата администрация – общинска и държавна? Да е потърсена отговорност от някого? Зад всяка гадост, зад всяка глупост, зад всяка грозотия, зад всяка несвършена работа стои някой чиновник. И не един, а цяла сюрия!
Да ги съборят тях.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.