Кака (Попова) има по-големи топки от батко (Велчев)

Министърката на правосъдието Маргарита Попова и главният прокурор Борис Велчев. Тя се изказа по-решително против подслушването от него. Снимка: от екрана на бТВ

Напоследък главният прокурор изчезна и като личност и като институция. Така успешно изчезна, че все едно никога не го имало. Интересно, точно когато закононарушенията извършвани от управляващото правителство станаха ежедневие, батко го няма? Сигурно, защото нарушения на закона, могат да бъдат извършвани, едва когато станат бивши управляващи и под натиска на следващите? Т. е., докато са на власт имат неписан наказателен и прочие имунитет, а следващите по негласно споразумение само ги плюят, но не ги преследват, защото и те ще станат бивши някой ден, така ли?

Айде бе?

Като стана въпрос за батко, та се сетих и за кака. Най-накрая, кака се показа. Вече си мислех, че е мигрирала на юг с щъркелите. Представяте ли си, докъде я докараха със СРС-та, че чак министърът на рравосъдието Маргарита Попова се изправи пред всички и каза, че е против безконтролното и незаконно подслушване! (Дали го направи във безсилен опит да защити правителството, а ние криво я разбрахме или го направи заради принципа на законността, няма значение). Да припомня само, че кака преди да стане министър беше прокурор, а злите езици твърдят, че е била добър прокурор! И тука си имам едно наум, защото подкрепи безумната идея за спецсъдилищата и закона Кушлев, но с това си изказване на фона на всеобщото коленичене, няма как да не й пишем една тлъста червена точка!

А главният прокурор, на когото закона му вменява задължението да следи за законността, се е скрил в миша дупка! Странно, при наличието на толкова явни, груби нарушения на закона, включително на Наказателния кодекс, само от последните седмици и дори само във връзка с използването на СРС-та оставаме с впечатлението, че прокуратурата я няма? Закрили са я? Съществуват някои отделни нейни частици, дотолкова, че да придават вид на формална законност и да оправдават действията на МВР по импровизираните пресконференции на Ежко Ежков… Или беше PR, че вече се обърках, кое какво е?

От цялата тази боза, мога да направя две кардинални наблюдения:

1. Кака има по-големи “топки” от батко! (нямам предвид физиологичния аспект).

2. Батко е забравил, че заравяйки си главата в пясъка, оставя една доста по-голяма и очевидно по-важна част от анатомията си на открито…

Да си главен прокурор е до време, но професионална репутация и склонността да се сгъваш в коленете и китките е за цял живот!

Човек цял живот гради себе си за пред другите, но кой си в действителност си проличава, едва когато си поставен на изпитание в трудна ситуация. Точно, като сегашната.

Виж още текстове в БлогА на Хаджигенов

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.