Ченгетата умориха зайцевъд в ареста. Цветанов може да е доволен

Човек на 51 години умря от инфаркт в следствения арест на столичния булевард “Г. М. Димитров”. Не в някое западнало районно, където бият и те връзват да висиш цяла нощ „на тролея“, а в най-представителния, така да се каже, арест.

Плевенчанинът Иво Андреев е …зайцевъд, собственик на кланица за зайци и председател на Националната асоциация на зайцевъдите. Той е в ареста от края на ноември м. г. по обвинение, че крал …собствените си машини, разположени в сградата, за която има договор за наем. И участвал в организирана престъпна група, която рекетирала наемодателя. Приятели и близки твърдят, че обвинението срещу него е скалъпено и поръчано, за да му убият бизнеса. Е, убили са го и физически.
Това се случва в европейската държава България в 2011 година след Христа.

Иво Андреев имал високо кръвно, прилошало му, поискал помощ, фелдшерката на ареста му направила електрокардиограма (както твърди), и му дала хапче. Той умрял след половин час.

Борецът с престъпността Цветанов може да е доволен. Подчинените му изпълняват плана с борбата с организираната престъпност. Затова са тия обвинения към зайцевъд, че участва в т. нар. ОГП – организирана престъпна група. И ченгетата пълнят арестите и държат там разни хора с месеци, без да има развитие по делата. Така успяват да ги уморят още в ареста, по бързата процедура. Няма нужда от доказване в съда.

Но, има стотици други, по-здрави от зайцевъда, които не умират в ареста, гадините нейдни. И седят с месеци, а следователи и прокурори се чудят как да им измислят нещо, за да оправдаят нелепите акции на ченгетата.

Ченгетата изпълняват плана на Цветанов за борба с престъпността и пряко, на улицата. Миналата година лятото в Плевен ченгета застреляха във вход на жилищен блок точно срещу местното Първо управление на МВР 28-годишния местен рекетьор Мариян Иванов, с множество присъди – при опит за арест. Причини за стрелбата обаче не е имало, той не е употребявал оръжие срещу ченгетата. Преди няколко дни местният прокурор оправда ченгетата и прекрати досъдебното производство срещу тях. Роднините на убития ще съдят държават в Страсбург. И сигурно ще я осъдят, няма да е сефте.

Така, окрилени от вожда Цветанов, ченгетата се борят с престъпниците.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.