Оградата с Турция – това искат мутанти от комунизма

Земеделският министър Найденов обяви при посещението си в странджанските села, че ще вдигнат отново телени мрежи по границата с Турция. Така държавата ще се пази от шап, който според министъра идва от там.

В отговор на тая новина в турския парламент депутат от опозицията настоя да се забрани вносът на животни и животински продукти от България заради шапа в тази страна. Щото в България шап има, в Турция – няма.

„Продължава обаче вносът на животинска продукция от България, което е рисковано. Докога ще продължава това нехайство“, пита депутатът. И настоява незабавно да бъде спрян вносът на всякаква животинска продукция от България, както и транзитното й преминаване през Турция.

А тук министърът сочи Турция като източник на болести и злини. Ще турим ограда… Някак да възстанови спокойствието у населението, което спеше спокойно, оградено с телени мрежи при комунизма. И пак мечтае за онова време – поне една част от населението.

То се видя, че това правителство иска да яхне въжделенията именно на тая част от българите, за които времето с оградите беше хубаво, за която Турция е нещо лошо и страшно. А селяните в Одринско били доволни, защото българската ограда ще ги предпази от преминаването на диви и на заразени животни.

Гърция прави подобна ограда по границата с Турция по съвсем други причини – заради преминаващи емигранти към Европа. По 200 на ден. А защо те не искат да преминават в България? Дали защото се е разчуло, че тук като ги хванат, ги пращат в концлагер, като оня в Бусманци? Или защото България, за разлика от Гърция, е по-бедна, няма хляб тук?

Абе, нещо не е привлекателна тая страна. Дори собствените й жители емигрират на Запад. А тя си слага огради против шапа…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.