В десетката: Bulgaria – the taxes are living here!

Напоследък по Discovery Channel и други подобни чужди канали върви една реклама – ясно синьо небе, зелени поляни, напети момци и хубави моми в народни носии, нестинари минават по жарава…чудно! И накрая слоган – Bulgaria! The magic lives here!

Реклама, насочена към чужденците, за да идват тук на почивка. Само дето в тая реклама не е показано как джебчиите ще им откраднат парите на първата разходка из произволен град на морето. Но това е друга тема! Днешната тема се заключава в една дума – такса! Една дума любима на монополистите обхванали бедната ни държавичка в желязната хватка на далаверата! Тука, братче, такси да искаш!

Такса „сградна инсталация“ е патент на Топлофикациите! Демек, плащаш затова, че тръбите на парното минават през имота ти. Защото те така топлят, че ходиш вкъщи по потник. И защото както неведнъж съм казвал – те са ти доставили топлоенергия и ти трябва да я платиш…нищо че не си я заявявал!

Такса „електромер“ – видяха от енергийните дружества как Топлото изстисква хората и си казаха „защо пък не и ние“. И започнаха едни брожения по високите етажи как да въведем тази такса, така че и ние да сме постоянно на далавера!

Все пак като сметнеш примерно на 2 000 000 домакинства по 20 лева си се получава една прекрасна цифричка! Ще има и за джакузита и за яхти и за властта и за ДКЕВР! И всички ще са щастливи. Без потребителите, ама к’во ти пука!

Такса „водомер“ – това вече е една от най – пресните наглости! Отскоро се обсъжда и както вече се сещате най – вероятно ще се случи! Такса която щяла да се плаща даже в домове с нулево потребление. Ами така де…как така няма да плащаш нищо на ВиК-то! Няма такъв филм!

Ползвал – неползвал трябва да си платиш! Все пак живееш у вас и с това смущаваш спокойствието на водомера! Притеснява се от теб всеки път, когато влезеш в банята, защото си гол, а пък той водомера е с висок морал. Нищо че тези на които служи не са! Но какво е днес морала? Парата е важна!

И така, драги читатели! Искате не искате ще си плащате докато живеете в „страната на чудесата“! Ще плащате и за „синя зона“, защото никой не е направил паркинги, където срещу заплащане да паркирате и колата Ви да е под наблюдение! Ще плащате, примерно, и такса разглеждане на документи за кредит, които най – вероятно няма да Ви отпуснат! Ще плащате и „такса смет“, нищо че казаните в града Ви преливат! Ще плащате винетки, въпреки дупките по пътищата…ей такива работи.

И за да сме напредничави скоро очаквам следните такси и вземания:

– такса „тротоар“ – ще се плаща от всички, които ходят по тротоара, а за тези които се правят на хитри ще има такса „пътно платно“, такса „трева“, такса „пътечка“ и въобще такса за всеки друг вид придвижване!

– такса „въздух“ – на всеки по един брояч,който ще отчита колко пъти си вдишал и на броя вдишвания ще се налага такса. Брояча ще е двупосочен, защото ще брои и издишванията – все пак и за това ще има такса!

– такса „секс“ – прилежно всеки месец си записваш колко пъти си правил секс с жена ти и на основа на това се налага такса! Ще има и внезапни проверки от властимащите да се види да не би тая вечер да си правил 2 пъти и да си писал един! Секса с други ще се таксува по – скъпо заради повишения риск!

Така мога да изброявам до безкрай! Не знам дали на Вас, хора, Ви харесва така, но на мен не ми харесва! Нали сме европейци – да се жалваме в европейските съдилища, щом тук не ни обръщат внимание! Защото за разлика от Турското робство (присъствие за тези, които се засягат), днес „преклонена глава“ сабята я сече, ли сече!

Как сте, уважаеми зрители? Спите ли? Пуснете си Discovery – Bulgaria! The magic lives here!

Виж още текстове в блога My life – day by day…or not!

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.