Човекът от ДАНС: Записите са истински,

Борисов и Цветанов лъжат

http://www.youtube.com/watch?v=Qq9El3ki0_g

Записът от изявлението на Миленов беше излъчен в петък вечерта в „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви.

В него Росен Миленов казва, че има прични да твърди, че записите от разговорите на премиера и останалите представители на властта не са манипулирани откъм съдържание.

След противоречивите си реакции веднага след изнасянето на разговорите, по-късно и  премиерът Бойко Борисов, и събеседникът му в разговорите – шефът на митниците Ваньо Танов, заявиха, че записите са монтирани.

От прокуратурата все още няма ясно становище дали разговорите са автентични или не. Според експертизата на МВР записите не са оригинални, а са презаписвани. Това обаче все още не означава, че те са монтирани, обясни вчера шефа на парламентарната подкомисия по СРС-тата Явор Нотев.

Ето пълния текст на изявлението на Росен Миленов:

„Казвам се Росен Миленов. Аз съм дългогодишен служител на службите за сигурност.

В последните няколко години последователно съм работил в Национална служба „Гранична полиция”, в Национална служба „Полиция”, в Национална служба „Борба с организираната престъпност” и ДАНС.

Напуснах ДАНС през 2010 г. по собствено желание, въпреки предлаганата ми шеметна кариера и в знак на протест срещу въведения от г-н Цветан Цветанов, вицепремииер и министър на вътрешните работи, стил службите да изпълняват поръчки за съсипване на хора, неудобни на властта.

Като юрист аз съм убеден, че това, което извършват управляващите, е злоупотреба със закона и използват държавата в частна полза.

В последния месец във връзка с разразилите се скандали, в които беше въвлечено цялото общество, аз съм длъжен и убеден да кажа и да информирам обществото за следното нещо: премиерът на Република България г-н Бойко Борисов и вицепремиерът г-н Цветан Цветанов излъгаха публично целия български народ.

Сега те са на път да излъжат и нашите европейски и атлантически партньори.

Като дългогодишен служител съм прилагал всички оперативни способи и средства и затова заявявам най-отговорно – имам причини да твърдя, че разговорите, записани с гласа на премиера г-н Борисов и останалите участници във властта, не са манипулирани откъм съдържание.

Повтарям – не са манипулирани откъм съдържание.Това може да бъде потвърдено от всеки един компетентен и съответно добросъвестен специалист.

Заявавам най-отговорно, че заставам зад всичко, което е казано от мен, и призовавам Постоянната парламентарна подкомисия към Народното събрание за контрол на специалните разузнавателни срдества да ме изслуша незабавно и ако тя прецени, да бъдат декласифицирани и огласени моите показания.

Ясно съзнавам, че се противопоставям на цялата държавна машина и вероятно ще има репресии срещу мен. Но съм убеден, че само истината може да изведе България на правилния път.“

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.