Фестивалът на маскираните „Сурва“ в Перник – фотогалерия

Испанските кукери много приличат на нашите. Снимки: Виктория Атанасова

Испанските кукери много приличат на нашите. Снимки: Виктория АтанасоваТанцът на палестинците. Снимки: Виктория АтанасоваСнимки: Виктория АтанасоваУчастниците от Черна гора. Снимки: Виктория АтанасоваУчастник от Испания. Снимки: Виктория АтанасоваПредставлението на испанците. Снимки: Виктория АтанасоваСнимки: Виктория АтанасоваУчастниците от Черна гора. Снимки: Виктория АтанасоваКукер от Македония. Снимки: Виктория АтанасоваСнимки: Виктория АтанасоваСнимки: Виктория АтанасоваСнимки: Виктория Атанасова

В 20-то юбилейно издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник взеха участие рекорден брой сурвакари –  над 6200. За тридневния маскарад в града притигнаха 102 групи от България и 11 групи от чужбина. В дефилетата на 29 и 30 януари се включиха участници от Македония, Сърбия, Италия, Испания, Словения, Черна гора и Украйна. За първи път участва група палестинци.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.