Я, колко скъпи коли имало в София. Кой ги кара?

Lamborghini Murcielago LP 640, цена 280 000 евро. Посетители на нощните клубове в София твърдят, че го кара 30-годишен мъжага, известен с прозвището Весо Парцала. Снимки: e-vestnik

Предполагал ли е някой, че в София има Ламборгини Мурчелаго? Съвсем нов модел (Lamborghini Murcielago LP 640), с традиционния за марката жълто-оранжев цвят и цена 280 000 евро, тоест над половин милион лева.
Жълтото чудовище се появи на представянето на автомобилното списание BBC TOP GEAR в България в четвъртък вечер зад НДК. Организаторите събраха близо десет от най-новите и най-скъпите коли в София.
Освен Ламборгинито, пред зала 6 на НДК една по една се подредиха Ferrari F430, Chevrolet Corvette 6.0V8, Porsche Carrera 997, Mercedes CL500, Aston Martin DВ9, Bentley Continental GT 60, BMW M6, Mybach, Maseraty Coupe.

Моделите са добре познати на онези, които посещават нощните столични клубове. Поне 200 поканени на шоуто и куп случайни зяпачи цъкаха пред суперколите. Повечето присъстващи непрекъснато снимаха с мобилните си телефони, докато красавици представяха някои от моделите.
На кого са тези коли? На отличниците, естествено.
e-vestnik се опита да разбере кой все пак кара тези скъпи лимузини. За собствениците обикновено се говори шепнешком, като клюка, макар че не е срамно да притежаваш кола от такъв клас. Без да сме сигурни, че по документи колите наистина се водят на тези хора, нека споменем някои отличници:

Lamborghini Murcielago LP 640 с цена 280 000 евро – клюката казва, че е на около 30-годишен мъж с прозвището Весо Парцала, чест гост на нощните клубове „Планет” и „Син сити”, където се появява с въпросната кола. Професията му е неизвестна, както и той самият. Свързват го с автокражби, за което бил задържан. Ако напишете прозвището му в Google, излиза името на известен разказвач на вицове, шегобиецът Весо Парцала, изпатил си пореди което по времето на Живков. Очевидно такова Ламборгини не е кола на хуморист.

Lamborghini Murcielago LP 640, цена 280 000 евро. Посетители на нощните клубове в София твърдят, че го кара 30-годишен мъжага, известен с прозвището Весо Парцала. Снимки: e-vestnik

Lamborghini Murcielago LP 640, цена 280 000 евро. Посетители на нощните клубове в София твърдят, че го кара 30-годишен мъжага, известен с прозвището Весо Парцала. Снимки: e-vestnikAston Martin DВ9, 400 000 лв. Клюката го приписва на един от сегашните собствениците на клуб „Ескейп” и модното кафе „Шоколад”.Chevrolet Corvette 6.0V8, цена към 130 000 лв. Собственост на неизвестен отличник.Bentley Continental GT 60, цена 185 000 евро. Предоставена за шоуто от автокъща Kapitolia.Mercedes CL500, предоставен за шоуто от автокъща KapitoliaFerrari F430 - цена е към 300 000 лв. - казват, че е на братя Пехливанови, отличници, започнала кариерата си заедно с лидерите на някогашната СИК.Porsche Carrera 997 4S Tiptronic, 273 000 лв., клюката го приписва на бивш охранител и приятел на покойния Георги Илиев.Lamborghini Murcielago LP 640, цена 280 000 евро. Посетители на нощните клубове в София твърдят, че го кара 30-годишен мъжага, известен с прозвището Весо Парцала. Снимки: e-vestnik

За друг зашеметяващ модел – Ferrari F430, чиято цена е към 300 000 лв. – се говори, че е на братя Пехливанови, отличници, започнала кариерата си заедно с лидерите на някогашната СИК.

За бялото Porsche Carrera 997 4S Tiptronic, което струва 273 000 лв., казват, че е на друг успял мъж, бивш охранител и приятел на Георги Илиев – убитият преди две години шеф на „Локомотив Пловдив”, за когото казваха, че е главният мафиотски бос в България.
Aston Martin DВ9 – 400 000 лв. – клюката го приписва на един от сегашните собствениците на клуб „Ескейп” и модното кафе „Шоколад”, където се събират известни отличници от подземния свят и понякога се сбиват и гърмят.

Всички коли бяха със скрити номера – върху тях имаше надписTop Gear. А
няколко от лимузините – Bentley Continental GT 60, Mercedes CL500 и BMW M6 бяха с номера, на които бе изписано Kapitolia – за да се види, че са предоставени за шоуто от известна автокъща, която беше собственост на покойния Филип Найденов – Фатик, на когото приписваха връзки с високите етажи на властта и ниските етажи на подземния свят.
Все пак, добре че има отличници, за да видят любителите последната дума на техниката в автомобилостроенето.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.