Какво ни чака в Годината на Металния заек

ДПА

Историята е доказала, че заекът не е толкова сладък, колкото изглежда. Китайски астролози вярват, че годината на Металния заек, която започна днес, ще бъде година на тайни користни планове и подмолни заговори. Атмосферата в отношенията между държавите може да изглежда приятелска и спокойна на повърхността, но в дълбочина през тази китайска лунна година ще има напрежение, казва хонконгският астролог и учител по фън шуй Реймънд Ло.

Той основава предсказанията си на факта, че 2011 г. е годината на Металния заек – в нея има нехармонично съчетание на елементите метал и дърво. Заекът е смятан за дървен елемент. Металът е смятан за разрушител на дървото. Поради тази причина годината на Металния заек може да донесе международни конфликти, предупреждава Ло. Тази комбинация от елементи доминираше и през 2010 – годината на Металния тигър. Това означава, че 2011 г. в някои отношения ще бъде подобна на 2010 г., допълва Ло.

Заекът е четвъртият от 12-те животински знаци в китайския зодиак. В допълнение има още пет основни елемента, влияещи върху тези знаци – метал, дърво, вода, огън и земя. Те се въртят и така се получава 60-годишен цикъл. Тези елементи и знаци също оказват влияние на конкретни месеци, дни, часове и дори минути.
Влияние оказват и двете същности – женската ин и по-силната, мъжката ян. Всяка нечетна година е ин, всяка четна – ян.

Според Ло женското влияние на ин през 2011 г. ще създаде по-мирна атмосфера на повърхността, но в недрата ще има скрито напрежение. „Металът ин е накит и украса. Той е красив, очарователен на външен вид, но твърд и здрав отвътре“, разказва Ло. „Металът ян е по-агресивен. Той е като меч и означава открито сражение, подобно на тези, които видяхме в Корея и Тайланд. Но металът ин е кинжал, което означава, че борбата ще бъде под повърхността“, допълва астрологът. Според него дървеният елемент на заека трябва да бъде свързван и с гръбнака. Това, заедно с елемента метал на кинжала означава удари в гърба или убийства.

През вековете Металният заек в година ин винаги е бил свързван с конфликти, шпионски скандали и убийства. Корейската война избухна в деня, в който настъпваше ин година на Металния заек. Битката при Аустерлиц по времето на Наполеоновите войни също стана в деня, когато настъпваше ин година на Металния заек, разказва Ло. Кралят на Йордания Абдула Първи беше убит през последната ин година на Металния заек – 1951 г. Тогава в САЩ на смърт бяха осъдени и Етел и Юлуис Розенбърг защото продали атомни тайни на СССР.

На икономиката съчетанието между метал и дърво ще донесе предимно добри неща, допълва Ло. Той припомня, че дървото поддържа огъня, разгаря го, а огънят е елементът, който привлича парите. „Заекът, подобно на тигъра, е дърво, а дървото е смятано за майка на огъня, който поражда оптимизъм.

Банковото дело е метал и като всеки метал се нуждае от огън, за да се излее в полезно сечиво, а финансите и борсите са свързани с огъня. Това означава, че огънят поддържа икономиката. Ето защо станахме свидетели как икономиката се възстановява, а положението на финансовите пазари се подобрява през 2010 г.“, казва астрологът.

„Този оптимизъм ще продължи и през 2011 г. , тъй като заекът с елемент дърво ще поддържа огъня. Но заекът е и цвете, докато тигърът беше с елемент дърво. Дървото поражда повече огън от цветето и затова огънят ще бъде по-слаб“, смята астрологът Ло.  „Икономическата активност ще продължи, но няма да е толкова голяма, колкото миналата година и ускорението няма да е толкова силно“, допълва експертът.

Според него отраслите, които ще се справят добре тази година, ще са същите, които имаха добри постижения и миналата година, тъй като металът е благоприятен за огнените отрасли като развлекателната индустрия, енергетиката и отраслите, свързани със земята, като минното дело, недвижимите имоти, химическата промишленост, застраховането дейности и хотелиерството.

Но отслабеният от ин огън ще затрудни развитието на металургичните отрасли, които, подобно на всеки метал, който съдържат в себе си, се нуждаят от огън, за да бъдат изковани от тях сечива. Отраслите, свързани с водата, като корабоплаването, транспортът, комуникациите ще имат скромен напредък. Отраслите, свързани с дървото, като текстилната промишленост, производството на хартия, медиите и производството на мебели ще се сблъскат с проблеми.

Един от политиците на международната сцена, които могат да очакват добра година през 2011 г., е президентът на САЩ Барак Обама. Като човек, роден в година на бика, той е силна и земна личност, изпитваща едновременно благоприятното влияние и на дървото, и на метала. „Това е година, през която той може да прояви всичките си таланти и да получи признание за своите постижения“, прогнозира астрологът.

Тази година няма да е добра за родените под знака на Петела, които ще са в сблъсък със заека. Сред тях са Осама бин Ладен, актрисата Дженифър Анистън, тенис звездата Роджър Федерер и филмовият режисьор Роман Полански.

Ло предупреждава инвеститорите да бъдат предпазливи към края на годината, заради настъпването през 2012 г. на годината на Водния дракон. Това ще бъде могъща водна година. И докато огънят поражда оптимизъм, водните години пораждат страх и не са благоприятни за борсите. „Последната подобна година беше на Плъха през 2008 г.“, припомня Ло. „Тази мощна водна година донесе финансово цунами“, допълва астрологът.

По БТА

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.