Трябва ли ви енергийна защита?

Докато пишех тази книга, един приятел ми каза, че никога не е имал нужда от енергийна защита, защото водел „нормален” живот. Това е всеобща заблуда. Смятам, че всеки се нуждае от енергийна защита в определени моменти. Зададох на приятеля си поредица от въпроси и след като ми отговори, той с неохота призна, че може би все пак би могъл да има полза от енергийна защита. Ето въпросите, които му зададох:

Случвало ли ти се е някой да те гледа с „лоши очи”?

Често ли ти се доверяват другите? Споделят ли проблемите си с теб?

Сънуваш ли кошмари и неприятни сънища?

Чувстваш ли се понякога неспокоен, апатичен и демотивиран?

Страдаш ли от главоболие?

Обезсърчават ли те ежедневните проблеми?

Вземаш ли понякога „ободряващи” наркотици?

Чувстваш ли се изтощен, след като си бил в нечия компания?

Изпитваш ли страх от някого?

Не ти ли се струва понякога, че губиш контрол?

Случва ли се да преживяваш дни, в които нищо не върви както трябва?

Практикуваш ли медитация и самохипноза?

Чувстваш ли нервност и неувереност в силите си?

Имаш ли чувството, че другите те превъзхождат?

Бил ли си някога жертва на тормоз от страна на другите?

Интересуваш ли се от природолечение, терапия, психология?

Страдаш ли от тревожност и пристъпи на паника?

Виждаш ли чашата наполовина празна, вместо наполовина пълна?

Ако отговорът ви на който и да е от тези въпроси е „да”, вие се нуждаете от енергийна защита. Вече се защитавате по множество начини. Живеете в къща, която ви пази от природните стихии. Влагате парите си в банка не само защото ще спечелите от лихвата, а и защото искате да бъдат на сигурно място. Застраховате се, за да се защитите от последиците от всевъзможни бедствия. Може би избягвате опасни квартали. Всичко това са реални форми на защита. Но малко хора осъзнават необходимостта от енергийна защита.

Понякога собственият ни разум се оказва най-лошият ни враг. Ето един пример. Преди няколко месеца четиринадесетгодишната дъщеря на наши приятели преживя нервен срив. Родителите й нямаха представа, че от известно време получава заплашителни анонимни SMS-и. И тъй като мобилният телефон е неразделна част от живота на повечето тийнейджъри, натрапницата лесно би могла да се свърже с нея по всяко време на денонощието. Това означава, че жертвата й никога не се е чувствала в безопасност, дори в собствената си спалня. След нервния срив се намесиха полицията и училищното ръководство. Едно момиче, с което по-рано били приятелки, призна, че е изпращало съобщенията. Твърдеше, че било просто безобидна шега, но жертвата все още получава помощ за причинената вреда.

За жалост по време на атаката дъщерята на приятелите ни не знаеше нищо за енергийната защита. Този инцидент показва, че да се научите да се защитавате психически е също толкова важно, колкото всяка друга форма на защита. Преди хиляди години нашите предци са знаели това.

Тогава светът бил опасно място. Хората вярвали, че около тях витаят невидими създания – демони, зли духове и безплътни души. Не е изненадващо, че се нуждаели от енергийна защита, за да се чувстват в безопасност. Естествено основната им грижа била за дома и близките им, ето защо измислили различни начини да ги предпазят.

Къща е мястото, където хората живеят, а дом е нещо много повече от това. Думата „дом” ни кара да мислим за любов, семейство, сигурност и щастие. В по-ранни времена домът се е свързвал с представата за домашно огнище, топлина и готвене на огън. Вашият дом е мястото, където живее физическото ви тяло, но трябва да бъде и място за укрепване на духа и свободна изява на истинския ви аз. Една стара мъдрост гласи: „Домът е там, където е сърцето”.

Сигурността е едно от първите неща, с които хората свързват мисълта за дома. Всъщност домовете се изграждат, за да ни защитят от стихии, хищници и чужди хора. Затова издигаме и огради около домовете си и заключваме вратите.

За съжаление много домове не предлагат сигурност. Децата от разбити семейства порастват и на свой ред създават поколение разбити семейства. Мнозина страдат от словесен и физически тормоз на мястото, където би трябвало да се чувстват в безопасност. Някои хора, особено майките, постоянно са отдадени на другите от семейството и имат малко или никакво време за себе си и своите потребности. Всички тези хора се нуждаят от някаква форма на енергийна защита, за да не бъдат засегнати от това, което се случва в дома им. И почти всички имат нужда от енергийна защита от потенциални опасности извън него.

В действителност всеки би могъл да извлече полза от енергийната защита. Всеки от нас в различни моменти е преживявал стрес, напрежение и конфронтация с другите. Повечето от хората се разболяват от настинка или друга лека болест. Едва ли можем да открием човек, който никога не се е чувствал физически, умствено и емоционално изтощен. В тези моменти се нуждаем от достъпна и надеждна форма на защита.

Мислите, действията и чувствата на другите могат да ни изцедят напълно. Известно време работих с двама съпрузи, които имаха семейни проблеми и постоянно се караха. Почти всеки ден се прибирах с главоболие, защото обстановката беше твърде стресираща.

Новинарските емисии по телевизията или радиото обикновено са източник на негативни преживявания, тъй като в тях преобладават лошите новини. Вестниците също се съсредоточават върху трагедии и бедствия, защото лошите новини носят по-големи продажби от добрите. Непрекъснато сме заобиколени от отрицателна енергия и трудно можем да избегнем негативните влияния. Хората, на които им е трудно да казват „не”, са особено уязвими за вредни въздействия. Някои са изключително чувствителни към настроенията и преживяванията на другите, а това ги прави лесна мишена за енергийна атака.

Хората с високоразвита интуиция също се повлияват по този начин. Когато работех като ясновидец, трябваше много да внимавам да не бъда изтощен от енергиите, мислите и отношението на клиентите си. Природните лечители също се нуждаят от пречистване, за да не поемат отрицателни вибрации от пациентите си.

Дори собствените ни отрицателни мисли ни изтощават и следователно могат да се смятат за форма на енергийна автоагресия. Наскоро работих с човек, който често взема наркотици. Опитваше се да ги изхвърли от живота си, защото беше открил, че ободряващите наркотици го правят особено уязвим за енергийна атака.

Геопатичният стрес, причиняван от електромагнитното излъчване и подпочвените води подрива имунната система и прави човека физически и психически уязвим. Изглежда, че всички сме подложени на някакъв вид енергийна атака.

За щастие можем да защитим себе си, своя дом и близките си от всякакво умишлено или неволно посегателство. В действителност енергийната защита може да се смята за съществена част от здравето и добрата форма. Енергийната защита ни обгръща като невидим пашкул, който ни предпазва от всяка форма на енергийна атака – било то съзнателна или непреднамерена. Една жена ми каза, че се чувствала обгърната от прозрачна обвивка, която създавала усещане за топлина, сигурност и безопасност и дори й помогнала да преживее труден развод. „До мен достигаше само положителната енергия – сподели тя. – Всичко друго, целият стрес и неприятните чувства бяха филтрирани. През цялото време се чувствах защитена и в безопасност”.

Енергийната защита е нещо далеч по-познато и разпространено, отколкото предполагат някои хора. При полета си до Луната астронавтът Едуард Уайт носел медальон с изображение на свети Христофор, Звездата на Давид и златен кръст. За мен това е съвършено разумно. Ако някога летя до Луната, и аз бих взел същите неща, както и още някои.

Английският писател Съмърсет Моъм приемал идеята за енергийна защита много сериозно. Баща му се сдобил с амулет от Мароко с изображение на заострена стрела и двоен кръст. Съмърсет Моъм много го ценял и започнал да го използва като личен символ. Знакът украсявал личните му вещи, прозорците на къщата, както и кориците на всичките му книги. Дълбоко в себе си вярвал, че амулетът го пази от зло, и разполагал с доказателство за това. Един от ранните му романи – „Героят” – се оказал пълен провал. Символът върху корицата на книгата случайно бил отпечатан обратно.

Красноречив пример за енергийна защита е един еврейски сватбен обичай. В края на сватбената церемония младоженецът счупва скъпа чаша. Шумът от трошенето на скъп предмет цели да отклони вниманието на злите сили от щастливата двойка. Сватбарите викат: „Мазал тов!” (късмет), докато чашата се чупи. Това осигурява защита, защото вдъхва увереност, че никой зъл дух не може да отнеме щастието на двойката.

Естествено енергийната защита не означава да изпотрошите всичките си чаши и да оставяте вратите на дома си отключени, когато излизате. Не бива да се лишавате от алармени системи и детектори за дим. Разумно е да заключвате колата си дори да сте й осигурили енергийна защита. Трябва да се грижите за физическата си сигурност, като наблюдавате какво се случва около вас, избягвате лошите квартали и проявявате бдителност навсякъде, където и да сте.

Няма един-единствен метод за енергийна защита, който да е подходящ за всички. Затова в тази книга ще научите разнообразни начини да се защитавате, като използвате методи, издържали проверката на времето – чрез аромати, кристали, скъпоценни камъни, амулети, билки, цветове, свещи и медитация. Вашата аура е най-мощният ви щит срещу всяка форма на енергийна атака, затова ще научите как да я укрепите и как можете да получите допълнителна защита. Ще откриете как да отклонявате съзнателни психически атаки, насочени към вас. Ще научите също как да осигурявате енергийна защита на дома си и близките си.

Тази книга не се занимава с физическа защита. Единствената й цел е да ви помогне да създадете енергийна защита за себе си и хората,които обичате, както и за дома и имуществото си.

* Увод към книгата „Енергийна защита за начинаещи“, подготвена от ИК „Хермес“

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.