Книгата „TILT. Началото“ – читателите ще дописват финала

Любен Дилов-син представи новия си роман от "Ентусиаст"

Любен Дилов – син. Снимка: ентусиаст

Вчера Любен Дилов-син представи новата си книга „TILT.Началото“, по филма TILT, с издател „Ентусиаст“. Гости на премиерата бяха много приятели и почитатели на автора, както и актьорите и екипът на филма TILT, а специално участие в официалната част на събитието взеха Виктор Чучков-син и Борислав Чучков.

Режисьорът и продуцентът на новия български филм TILT, който от днес вече е по кината, разказаха на присъстващите как се е родила идеята за филма, който в последствие прераства в съвместен проект на продуцентска компания „Чучков Брадърс“ и издателство „Ентусиаст“.

„Всичко се случи изключително бързо. Когато прочетох книгата на Любен Дилов-син преди 2-3 седмици, се обадих развълнуван на Борко в 3:00 през нощта и му казах, че това е готов сценарий за TILT 2. Бях много впечатлен от това, което е направил Любо. Той е хванал онези моменти от TILT, които аз не успях да покажа, защото няма как в един филм да заснемеш всичко, което искаш“, сподели режисьорът Виктор Чучков-син.

Книгата „TILT.Началото“ съдържа епизоди, които не са влезли във филма. Освен продължението на историята, в книгата читателите могат да прочетат и свидетелства, нещо като глас зад кадър, както и досиетата на главните герои от лентата.

Сцените в книгата се случват малко преди и след края на действието във филма, а голямата изненада за читателите е възможността да „допишат“ историята за големия роман TILT, след като прочетат книгата и гледат филма.

„TILT.Началото“ е встъпителна част към романа TILT, който ще се появи заедно с премиерата на филма на DVD. Всеки желаещ може да даде своето предложение как да продължи историята на www.enthusiast.bg/tilt. Любен Дилов-син ще избере най-оригиналния финал сред предложенията, а името на автора му ще бъде публикувано в книгата.

Актьорът Георги Стайков получава автограф. Снимка: ентусиаст

„Това, че финалът на книгата остава „отворен“, съвсем не означава, че докато я четете ще се чувствате все едно е спрял токът по време на Студио X“, уточни продуцентът Борислав Чучков за книгата.

В 23 глави авторът Любен Дилов-син дава своето предложение какво ще се случи след финала на филма TILT, а в големия роман, който предстои, смята да разкрие цялата история.

„На мен също ще ми е интересно колко хора ще се включат в проекта на книгата и „дописването“ на големия роман, давайки своето предложение за финал. Всъщност те ще пишат в реално време с вече реални образи, защото преди това ще са гледали филма, ще са прочели „TILT.Началото“ и ще са се запознали с героите.

Вече ще са виждали Сташ в лицето на Явор Бахаров, Радина Кърджилова като Беки, Георги Стайков в ролята на лошия Катев… Всички актьори и техните образи ще са вече пред очите им“, сподели Любен Дилов-син.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.