Историкът Божидар и бойковите комунета

Тия дни бившият министър Божидар Димитров озари обществеността с голямо прозрение от страниците на един седмичник. С внушително заглавие на първа страница и интервю като чаршаф той заявява: “БСП са ренегати”. Човек да се чуди как у нас всичко е наопаки. Ами нали Божидар Димитров беше член на висшия партиен съвет на БСП? Нали той се изказваше по всякакви въпроси като виден социалист? После отиде в ГЕРБ, заплю бившите си съпартийци и стана министър. И сега не той, ами БСП били ренегати…

Колкото и да имаш поносимост към българските политически нрави, като ти обърнат картинката с краката нагоре, някак не можеш да разбереш какво става… А авторът на интервюто и главен редактор на въпросния седмичник дори не се сеща (дали?) да зададе такъв въпрос на бившия министър.

Историкът Божидар развива идеята си за ренегатството на БСП с това, че те продали социалистическата идея и в ръководството й имало крупни бизнесмени. Значи, Божидар Димитров е предпочел ГЕРБ, щото те са истински социалисти? Или щото няма богаташи в редовете й? Неее… Самият той пояснява – да, и при тях има богати, ама те са дясна партия.
Излиза, че той избрал дясната партия, щото БСП били ренегати на социалистическата идея… Очевидно случаят Божидар Димитров граничи с някаква политическа или по-скоро с психопатология. Не е ясно точно каква. Но обясненията му  са забележителни.

В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, имат объркана ориентация ляво-дясно и който каже нещо против Борисов, го обявяват за “комуне”. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не се радва на Бойко. По-рано през годините сините наричаха БСП и всеки, който е против тях „комунисти“. Сега терминът е сменен със съответстващ на по-ниското културно равнище на сегашното управление.
И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета “сини комунета”. Всички, освен ГЕРБ, са „комунета“.

Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива и областни управители, и депутати и др. назначени от ГЕРБ. Има и наследствени, и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.

Всъщност “комунетата” са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.