От полупроводниците до светодиодите или защо Бойко си пукна тиквата?

Премиерът Борисов, заедно с вицето Цветанов откриха завод за светодиоди край Годеч и възродиха виц от времето на соца.

Форумите в интернет се напълниха с майтапи, които напомнят за Тодор Живков как открил завод за полупроводници и се провикнал: “Айде, тази година завод за полупроводници, догодина – за цели”.

Борисов в ролята на Тато не каза “Айде, таз година за диоди, догодина за триоди”. Но след “некои съображения” за “дюнера”, изказани от Бойко в Япония, всички очакваха с нетърпение какъв бисер ще изръси.

Вместо бисер премиерът Борисов си показа пукнатата глава по време на игра на мач. И си намаза раната със светена вода, докато попът ръсеше  с китката. Дори посочваше и обясняваше нещо пред репортерите.

Защо всъщност Бойко си пукна тиквата?

Има нещо много твърдоглаво в премиера. По най-бегли оценки той тежи към 120 килограма. Бикоподобното му тяло на бивш активен спортист набъбна видимо в последните години и той вече не трябва да играе мач. За 51-годишен мъж с такова тегло да играеш мач има голям риск за няколко вида травми.

Първо, може да скъса сухожилия, защото на тази възраст те не могат да издържат нарасналото тегло при активен спорт. Той дори скъса сухожилие, пак при мач, преди изборите, когато беше видимо по-лек на тегло, но не си взе поука. Тогава ефектните репортажи от болницата на лежащия ранен воин Бойко му помогнаха в предизборната борба. Също и появяването с бастун.

Но сега е друго. Вече е премиер и ако той самият не може да се пази, трябва да има лекари и съветници, които да го спрат.

За хора с неговото тегло и възраст не е най-опасно скъсаното сухожилие. Когато при мач падне един 120-килограмов мъж, не се знае какво може да си счупи. Тогава и светената вода няма да му помогне. Премиерът на България може да излезе задълго от строя. И тогава ще управлява вицето Цецо, а Бойко ще нарежда по телефона от болницата, вече с притеснение, че пак може да го подслушват.

Засега успя да падне само на главата си и се размина с няколко шева. Но ако не спре с мачовете, е въпрос на време да стане по-голяма контузия. Далеч по-здравословно е да тича като президентите Саркози и Буш – лек крос.

А най-безопасно е само да реже ленти на детски градини, заводи и пътни участъци като другаря Тодор Живков.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.