4 млн. подкуп – за Цветанов? А сега, ново 20 – зад записите не бил Трактора, ами Шимпанзето

Нова версия лансират пред журналисти хора от управляващата партия, също и различни депутати, които се хранят от мнозинството.

Вече не Алексей Петров – Трактора е главният заподозрян за изтичането на записите от разговорите. Сега подозренията се насочват към шефа на Митниците Ваньо Танов – Шимпанзето. Въпрос на време е и на него да му лепнат един прякор и да го вкарат в пропагандата на МВР.

Напусналият заместник-шеф на митниците Странджев каза тия дни, че висш държавен чиновник е взел 4 млн. лева подкуп, за да махнат него и Танов от митницата. По всичко личи, че Странджев визира Цветан Цветанов, който единствен има тази власт и който е инициирал операции и подслушване срещу Танов.

Разработката е наречена “Шимпанзето”. Ако някой още не е научил, в МВР измислят специално не само имена на разработки, ами и прякори на своите обекти и ги лансират. Това е част от общата пропаганда и в това отношение МВР има дългогодишни традиции от началото на 90-те години.

Но по-важно е, че властта съвсем се оплеска в собствените си екскременти. Записите, за които и премиер, и шеф на митница твърдяха, че са манипулирани, а вътрешния министър наричаше “някакви записи”, се оказаха доказано истински СРС. И според експертизата, и според признанията пред комисията в парламента.

И накрая – според думите на премиера, че имало издънка, дето в ДАНС са дали на бивши подчинени на Танов да го подслушват. Заради което подаде оставка шефът на ДАНС Цветлин Йовчев. Цветанов призна дори, че са преброили кой служител колко пъти е слушал записите на премиера (дето уж били “някакви записи”)…

Кълбото се разплита. Истината се показва все повече и изглежда все по-грозна, отколкото в началото.

Най-полицейското правителство от 20 години насам се задави в собствените си ченгесарски методи. Със сигурност ще излизат и още записи. Очевидно хората, които ги пускат, са се подготвили добре и ще извадят доказателства за корупция. Странджев със споменатите 4 млн. подкуп едва ли си ги измисля от въздуха.

Оставките няма да приключат само с шефа на ДАНС.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.