Мащабно си тъп, Саше!

Колаж: Владимир Дойчинов – Ладо

„Мащабно си тъп, Саше!“, както казва лирическия герой на Любомир Нейков, един от любимите ми актьори.

В казармата имахме един старши офицер, ноторно известен с прякора си “Кухия”, датиращ още от курсантските му години.  Ще дам няколко примера за блестящия му изказ, следващ неотклонно протичащите под шапката му, различни процеси:

“Вятърът е нула, почти обратен.”

“Да се обърне, повече внимание на строевия елемент при напускане на машината.”

И прочие кухизми.

Всички смислови или каквито и да било съвпадения на публикацията с изобразеното на колажа са плод, единствено на вашата болна фантазия…

Мдааа, Ежко Ежков не спира да твори чудеса. В медиите си дадоха труд да извадят отговорите му на хартия при интервютата, но нямам нерви да търся – не, не (с)мисъл, Боже опази, а каквато и да било свързаност между думите. От време на време обаче излиза по някой бисер и от тази каца с …развалена медовина.

Снимка на Цветан Цветанов от блога на в. „Капитал“ показва, че той е избродирал на ризата си инициали Tzv Tzv.

Например: с удивление научих, че неистово продължават да търсят в ДАНС и МВР служителите (б. р. – вчера вътрешният министър Цветанов каза, че ги намерили кои са), дръзнали да запишат незаконните действия на ББ, както и имали смелостта да ги направят публично достояние. Това е поредното категорично доказателство, досежно истинността на СРС-та, като и за източникът им. За съдържанието им няма съмнение. Това беше Неговият глас. Не, че някой се е съмнявал, де! Голямото бъбрене – организираната престъпност, Алексей Петров, президента, самогръмналите се галеристи, манипулации и прочие бози, все едно сме малолетни и невменяеми. Тука да отворя една скоба, т’ва ДАНС защо ли все на ДС ми прилича, сигурно щото и на Него все ДС му се привижда? Знам ли… Или защото предишният червен вожд го създаде с идеята за контрол на непослушни журналисти, но заслугата за успешното възстановяване на политическата полиция в чистия й вид е изцяло и единствено Негова!

По моето скромно мнение, колкото по-малко полиция имаме, толкова повече  ще е ефективна борбата с престъпността. Да де, ма с’я, като ще си спретнем и БорКор, следва да се сетим, че корупцията ще се изкачи на нови висоти. А, и борещите се с нея също ще изкачат нови финансово-кариеристични върхове. Подобно на прословутата комисия Кушлев, чиято ефективност е близка до тази на МВР в борбата им с организираната престъпност или иначе казано с НУЛЕВА успеваемост и която похарчи десетки милиони, за да върне във бюджета едни 5 милиона лева, е очеизваждащ пример за ефективността на тоз род органи. То, ако слушаме Ежко Ежков и Господаря му, оставаме с впечатлението, че цЕлата  световна мафия живее и работи у нас? Или гледайки се в огледалото стигат до този извод, а? Не знам…

Друг пример за мощните интелектуални процеси с правна и политическа насоченост, протичащи в МВР напоследък, като СРС в интернет, е поредното несъгласие на Ежко Ежков с решенията на съда за Алексей Петров. Освен това, нямало да каже, кой е сложил взрива пред “Галерия”, защото не било сериозно, но за сметка на това били същите хора, които пребили журналиста Огнян Стефанов? Е, т’ва как да го разбираме? Явно знаете кои са и за да не ги хващате и заключите, явно са от ваш’те. Не, не, пак не сте ме разбрали: ББ каза, че Таралежа се е заклел, че не е той. Питал го и за 4 милиона рушвет, но и там положението е същото – знаят кой е, но е несериозно да кажат. Още повече, когато Таралежа Му се кълне, значи всичко е наред и проблема е я в Трактора (ей, на колхоз заприличахме с тоя трактор), я в Тройната коалиция, я в Яне, я кой знае.

Колаж: Владимир Дойчинов – Ладо

Днес, в НС се е оплакал от политически натиск най-известният адвокат у нас – Красимир Стефанов, шефът на НАП. Дискусионно е май, дали всъщност клиентът му не е по-известен, но да не издребняваме. Та, натискът се изразявал в поставения въпрос от депутат защо се бави проверката на Ежовите имоти. Аз ще ви кажа защо се бави. Занимават се със стъкмистика. Едно, само не ми е ясно – дори да му съберат някак си приходите на хартия и да го докарат до шест апартамента, как ще решат въпроса с регистрацията по ДДС, която не само не е направена, но и се дължи ДДС върху приходите на Таралежа, лихви и глоба?

Макар че, като се сетя как Таралежа и Окръжна прокуратура Търново са си искали един на друг през 5 минути разрешения за СРС-та на лекарите, макар и след като нещата отидоха на “изуй гащи” там… Дали и сега няма да намерят някой служител на НАП, забутал някъде Ежовите документи, с които е декларирал, че е достигнал прага за регистрация по ДДС и на финала да получим пак изкъпан милиционер? Времето ще покаже.

Няма как да пропусна, поредния Негов, колосален проблясък на тема: “Спекулата със зарзавата” и издаденото в типичният Му стил, нареждане: “МВР да следи за евентуална спекула при зеленчуците”. При това не къде да е, а на заседание в МС.

Ужас!

Т’ва, строгото комунистическо възпитание, съчетано  с образование получено в прословутата Магнаурска (милиционерска) школа, няма как да се скрие. Може би, ако намерим начин да го изстреляме извън Слънчевата система и се превърне в свръхнова?

Спекулата, респективно спекулантите е термин въведен официално от Владимир Улянов по времето на НЕП-а (двайсетте години на миналия век). Временен начин да се възстанови рухналата икономика след гражданската война и революцията. Вид пазарна икономика, дотолкова успешна и несъвместима със социализЪма, че за т. н. спекуланти е въведена наказателна отговорност. По своята същност, спекулата е най-обикновена търговска продажба. Единствено комунистите, наричат търговията спекула, а за т. н. спекуланти са предвидени наказания с лишаване от свобода и конфискации. В свободния свят всички правят пари, именно по този начин. Имат и наглостта да се гордеят с това. Сега, да не си помисли някой, че искам домати от Йордания  в турски и гръцки кашони и тъпкани с нитрати? Не, ‘ма нека, ако може, да не бъркаме боя със ситуацията. Щото, да не стане пак като със СРС-та: “К’ва я мислехме с Ежа, тя к’ва стана”?

В човешките дела има два основни елемента. Единият е вечната човешка борба за свобода: свобода на вероизповеданията, свобода на печата и събранията, свобода на изборите – свобода! А другият основен елемент в човешките дела са усилията на правителството да отнеме свободата на народа

Робърт Шекли

От БлогА на Николай Хаджигенов, адвокат

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.