БОРКОР – ново 20 с уникален шеф… И веднага глътна 2 млн. лв.

Новата служба за борба с корупцията БОРКОР получила само 2 млн. вместо 12 млн. лв. като за начало, похвали се новият й шеф Румен Миланов. Парите щели да идат за хардуер и заплати. Направо да се зарадваш, че толкова малко…

Някой обаче съмнява ли се, че новият шеф ще потроши много пари в борбата с корупцията? Румен Миланов е най-универсалният шеф в държавата. Бил е шеф на КАТ, на НСБОП, на НСО, сега и на БОРКОР. Няма такъв. Уникален и многостранен. Дялан камък – където го сложиш, пасва.

За негов заместник премиерът назначи бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, когото преди година заплашваха, че ще го дават на съд. Премиерът изведнъж му намери работа, след като го отзова от мястото му на консул в Гърция. Това по медиите се тълкува като реверанс към Алексей Петров. И може би сигурно е.

Но службата БОРКОР е много екзотична. Шефът й Миланов – универсален, заместникът Сертов – масон и бивш служител на ДС… Страшна борба с корупцията ще падне…

Ами за какво беше ДАНС? Нали там има огромен щат от хора да ловят корупцията? Нали има ГДБОП, икономическа полиция? Национална следствена служба? Комисия “Кушлев”?

Едно време Тодор Живков измисляше разни такива ведомства, да назначава разни махнати шефове, като размества номенклатурата.

И сега се получава, че в най-корумпираната държава в ЕС създават постоянно нови и нови служби за борба с корупцията, а тя не намалява.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.