Айдеее, Бойко забрани журналистическите въпроси. А ще бие ли журналисти?

Правителствената преслужба разпрати съобщение за пресконференция с премиера, на която няма да се задават въпроси. Това изискване е подчертано в съобщението на пресслужбата – питанията са забранени. Ще има само изявление на Борисов и председателя на ЕС Херман Ван Рампой.

Въпроси не са предвидени и на пресконференцията с премиера и генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд.

Стилът на българския премиер става все по-озадачаващ. Борисов избухна ядосано, когато неотдавна български журналисти попитаха еврокомисарката по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом какво ще стане след такива записи на разговори на премиера в нейната страна, и зададоха “неудобен” въпрос към нея.

Борисов прекъсна пресконференцията и поведе гостенката. „В ада на казана на България няма охрана. Ние сме способни сами да си маскарим държавата, така предайте на тези, които са ви казали да зададете тези въпроси”, каза Борисов в отговор.

Този човек очевидно живее в своя детски свят в Банкя. Той не може да си представи, че на премиер и политици се задават неудобни въпроси. И във всеки такъв въпрос той вижда конспирации и маскарене.

Така е свикнал с комфорта, който му осигуряват основните вестници и телевизии от последните години, че избухва, ако някой го попита нещо неудобно. Може би скоро ще почне да се бие като в Банкя, както се биел като ученик?

Тепърва престои шоу, защото неудобните въпроси ще стават все повече. Премиерът ли ще надделее или осмелилите се да питат журналисти (които засега са малцинство)?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.