„Хромони“ печели филмово предизвикателство+видео

Кадър от филма „Хромони“ на Ина Николова и Райна Атанасова

Райна Атанасова и Ина Николова, студентки по анимация в НБУ, спечелиха наградата за анимация на Sofia Short Challengе 3 с филма „Хромони“.

За трети пореден път  Cinemafia и София Филм Фест реализираха конкурса – филмово предизвикателство, което се проведе в рамките на 168 часа от .03.03.2011г. до 10.03.2011г. Темата на тазгодишното издание беше „ЦВЕТОВЕ”.


На 13 март 2011 г. в залата на кино „Люмиер“ бяха прожектирани всичките 25 филма, заснети от екипите, които в рамките на 7 дни и 7 нощи  работиха усърдно.

Международното жури определи за най-добър игрален филм в предизвикателството “Colors” на режисьора Георги Ангелов. Наградата за най-добра анимация взе “Хромони” на  Ина Николова и Райна Атанасова. Special mention наградата отиде при Армандо Константино и неговия филм “Untitled”.

Наградените филми ще бъдат показани на международните филмови фестивали в  Клуж, Сараево и София в рамките на „Операция Кино”.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.